• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
aşılaman yarın kaçta?ben gece 12 de vurdum iğneyi(eşim vurdu yani) aşılamam yarın 12 de,inşallah spermler uygunsa...ALLAH YRDIMCIMIZ OLSUN.. persa33 persa33
canım dr gece 3te yap çatlatma iğnesini dedi. yarın 2 de urolojıye gıdecez sperm verıp yıkanması falan 3u bulur. 3 yumurtayla tutmayan asılamam 1 yumurtyla da tutmayacak da ıste sırf yapmıs olmak ıcın yapıcam.. tup bebek raporu ıcın ıgnelı yapmak gerekıyormus asılamayı. neden hep sonradan ogrenıyorum ben herseyı:mad:

canım dr gece 3te yap çatlatma iğnesini dedi. yarın 2 de urolojıye gıdecez sperm verıp yıkanması falan 3u bulur. 3 yumurtayla tutmayan asılamam 1 yumurtyla da tutmayacak da ıste sırf yapmıs olmak ıcın yapıcam.. tup bebek raporu ıcın ıgnelı yapmak gerekıyormus asılamayı. neden hep sonradan ogrenıyorum ben herseyı:mad:
sana kim dedi canım iğneli olmak gerek diye.ben de 2. aşılamamı oldum sadece klomen ve çatlatma iğnesi kullandım.3.den sonra rapor veriliyor ama bana doktorum öyle dedi.hatta gerekli görürse 2. aşılamadan sonra bile verebiliyormuş.hastanın durumuna göre değişiyor

sana kim dedi canım iğneli olmak gerek diye.ben de 2. aşılamamı oldum sadece klomen ve çatlatma iğnesi kullandım.3.den sonra rapor veriliyor ama bana doktorum öyle dedi.hatta gerekli görürse 2. aşılamadan sonra bile verebiliyormuş.hastanın durumuna göre değişiyor
ya bir arkadas yazmıstı gecengun. daha once 5 asılama yapmıs. ıgnelı olmadıgı ıcın sımdı 2 ıgnelı yapacak kı tup bebek raporu alsın

Kızlar acil yardım gecen ay femara + ovitrelle ile aşılama oldum negatifi gördüm bu ay 2. Aşılama ya geçtik aralık 21 de adet oldum Dr sana femara yetiyor yumurtaların için dedi ve devam dedi ben dayanamadım ekstra bu ay günde 2 fincan adaçayı ve 2 incire başladım ayın 2 sinde yumoş kontrolüne çağırdı normalde tek tarafda en fazla 2 yumoş oluşurdu bu ay her iki tarafda da 2 den fazla yumoşlar vardı ve 9 mm falandı ayın 7 sinde gel dedi ve ben adacayi incire devam ettim bugün yine gittim 13 mm olmuslar Dr cumartesi yine bakalım dedi gelişme var cumartesiye kadar kıvama gelirler catlatma ignenin saati belirleriz dededi ama ilk kez bu kadar geçe kaldı yumoşlar ın büyümesi ve takviye bi ilacda vermedi kendi kendime büyür diye ya buyemezlerse ben ne yaparım ya acil destek cumartesi adetin 21. Günü ve ben 1 senedir düzenli yumurta takibi yaptırıyorum ilk kez bu kadar geç büyüdü geçen ayki aşılama da 13. Gün aşılamam yapılmıştı ben şimdi ne yiyim ne içim nerelere gidin

Kızlar acil yardım gecen ay femara + ovitrelle ile aşılama oldum negatifi gördüm bu ay 2. Aşılama ya geçtik aralık 21 de adet oldum Dr sana femara yetiyor yumurtaların için dedi ve devam dedi ben dayanamadım ekstra bu ay günde 2 fincan adaçayı ve 2 incire başladım ayın 2 sinde yumoş kontrolüne çağırdı normalde tek tarafda en fazla 2 yumoş oluşurdu bu ay her iki tarafda da 2 den fazla yumoşlar vardı ve 9 mm falandı ayın 7 sinde gel dedi ve ben adacayi incire devam ettim bugün yine gittim 13 mm olmuslar Dr cumartesi yine bakalım dedi gelişme var cumartesiye kadar kıvama gelirler catlatma ignenin saati belirleriz dededi ama ilk kez bu kadar geçe kaldı yumoşlar ın büyümesi ve takviye bi ilacda vermedi kendi kendime büyür diye ya buyemezlerse ben ne yaparım ya acil destek cumartesi adetin 21. Günü ve ben 1 senedir düzenli yumurta takibi yaptırıyorum ilk kez bu kadar geç büyüdü geçen ayki aşılama da 13. Gün aşılamam yapılmıştı ben şimdi ne yiyim ne içim nerelere gidin

Tedavi sürecinde gün diye kosullanma canim. Bu dönemde sadece yumurtalarin yeterince büyümüs olmasi etkendir. Ne zaman yeterince olgunlasmis olurlarsa, o zaman doktor asilamaya yönelir. Sen cumartesi bi git, insallah o zamana kadar gereken boyuta ulasmis olurlar. Benim asilamam 18. gün olmustu gecen ay ve 11. günümde 18 mm´i zor görmüstük. Bu ay sadece ilacli yumurta takibi yaptik, arkadaslarin tavsiyesi üzerine adacayi ictim ve bu kez 11. gün 21 mm gördük. Catlama dönemi diye 11. günden sonra daha icmedim Adacayi, gün asiri iliski tavsiye etti Doktor. Hayirli sonuclarin olsun insallah.

2 saat sonra verilen kanda 1,98 den 2'ye cikmis. Valla ibretligim. Su topiktekilere durumum ders olsun. Anam ne buyuk hata ettimde gidip gunu gelmeden test yaptim. Guzel dilekleriniz cok teselkur ederim. Cok sagolun

ya dr u anlayamadım 1 saat içinde sonuç nasıl 2 ye katlar?ilk haftalar gün aşırı 2 katı hatta 1,5 katı bile normaldir,canını boşuna sıkıyorsun stres ve üzüntü gebeliği olumsuz etkiler,hemen kendine bir meşgale bul bunları düşünme,2 gün sonra tekrar yaptır,bu arada özele mi gittin devlet acile mi?

derino´nun degeri 2´ye katlanmamis ki zaten. Sadece 0,02 bir artis göstermis 2 saat icinde. En azindan yazdiklarindan bunu cikarttim ben. Yaniliyorsam düzeltin nolur:confused:

Tatlim sakin panik olma, adetinin 28. Gunu asilamasi yapilip tutan arkadaslar var forumda obemli olan yum buyumus olmasi. Daha cok yum old icin daha gec buyuyorlar, hormon hepsine bolunuyor cunku, hem adacayindan ve incirden hem de gecen aydan vucuundaki ilacin etkisiyle ne mutlu sana ki daha cok yumosun olmus :) bana dr um sole demisti, 15mm ye gelen er yumos artik buyuyp catlayacak demektir. Bu yuzden insallah cts gunu gittiginde cogu 15mm olmus olur ;)

Arkadaşlar lütfen sonuçlarımı yorumlarmısınız sizce nasıl :( HİÇ BİR ŞEY ANLAMIYORUM İYİMİ KÖTÜMÜ NASIL YANİ
Estradiol:36
FSH:3.79
Prolaktin:20.32
TSH:2.3981
CA-125:14.9

yumurta toplamaya kadar adaçayı da içebilirsin, ben bunların yanında birkaç incir de yemiştim dr un göremiyorum dediği yumurtalar 5 e çıktı küçükler hariç

:KK68: teşekkür ederim Reyhancım. yumurta olmayabilir dediler diye iyice strese girdim. muayenede folikülleri de kontrol etmediler. yumurta olmama ihtimali varsa niye iğneye başlatıyolar ki anlamadım. neyse elimden geleni yapıyım ben. adaçayı zarar vermiyo madem onu içeyim. zaten çay kahve asitli içecek ve sigara yasakladılar. geçen bi başım ağrıdı sigara ve çaysızlıktan açık çay içtim tabii sigara da :KK43: bugünden itibaren onu da bıraktım. yeter ki yumurta olsun

Arkadaşlar lütfen sonuçlarımı yorumlarmısınız sizce nasıl :KK43: HİÇ BİR ŞEY ANLAMIYORUM İYİMİ KÖTÜMÜ NASIL YANİ

Arkadaşlar lütfen sonuçlarımı yorumlarmısınız sizce nasıl :KK43: HİÇ BİR ŞEY ANLAMIYORUM İYİMİ KÖTÜMÜ NASIL YANİ
Fsh iyi. Tsh da iyi. Prolaktin yuksek digerleri icin labaratuvar deger araliklarini da yazar misin

2.aşılamamı oldum 15-20 dk önce,şimdi yatıyorum hastanede,sperm sayımız düşmüş o yüzden doktor çok umutşu konuşmadı,şansımız az,dua edin arkadaşlar,Allah hiçbirimizin emeğini boşa çıkarmasın...

Kizlar opudan ne kadar snra aradilar bilgi wermek icin? Çatlayacam da
Canim beni 2 gun sonra ardilar, yani toplandigunin ertesi gunu degil ondan bir gun sonra aradilar, 3. Gun sabahi arayip bugun oglen bekliyoruz dediler, ama cok merak ediosan sen ara sor ben dayanamamis aramistim bana er an acilmiyor belli gunlerde aatlerde aciliyor biz dinucez demislerdi.
2.aşılamamı oldum 15-20 dk önce,şimdi yatıyorum hastanede,sperm sayımız düşmüş o yüzden doktor çok umutşu konuşmadı,şansımız az,dua edin arkadaşlar,Allah hiçbirimizin emeğini boşa çıkarmasın...
Canim hadi hayirli ugurlu olsun, umitsiz olma sakin her sey guzel olacak Allah'in izniyle, sen olumsuz dusunme o siposlar yumoslara dogru coskuyla kossun gitsinler :KK66:

Back