• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
evlet Yoksul Ailelerin Tüp Bebek Masraflarını Karşılayacak
Bundan böyle yoksul ailelerde tüp bebek sahibi olacak. Tüp bebek tedavisi olmak isteyen yoksulların masraflarının devlet tarafından karşılanması ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Hastaneleri ile ortak proje başlatıyorlar. Proje kapsamında yoksul ailelerin bütün tedavi masraflarını devlet tarafından karşılanacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile tedavi masraflarının karşılanacağı kişiler tespit edilecek. Proje kapsamında illerdeki mülki amirler, vakıflardan ‘bebek sahibi olamayan’ yoksul aileleri belirlemelerini istedi.

Proje kapsamında Türkiye genelinde 2 binin üzerinde ailenin ilk etapta bu destekten yararlanmaları planlanıyor.

Maddi olanakları yetersiz olduğu için tüp bebek tedavisi olamayan ailelerin en geç 26 Ekim tarihine kadar bulundukları il ve ilçelerdeki vakıflara müracaat etmesi gerekiyor. Haklarında gerekli incelemeler yapılarak Bakanlığa bildirildikten sonra başvurularla ilgili alınan kararlar en geç 9 Kasım tarihinde sonuçlandırılacak. Bakanlık, “Güvencesi olmayanların çocuklara nasıl bakacağı” sorusuna, bu ailelerin sosyal yardımlarla destekleneceği bilgisini verdi. Anne ve babaya iş imkanı verilecek. Aile, sosyal danışmanlar tarafından takip edilecek. Proje kapsamında tedavi süreleri boyunca tüm yol masraflarını da devlet karşılayacak. Gidiş geliş masrafları, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla vatandaşlara ödenecek.

Kimler Tüp Bebek Yardımı Alabilir?

Tüp bebek tedavisi için başvuracak ailelerde aranacak özellikler şunlar:

- Çiftlerin sosyal güvencesi olmaması

-Gelir testi sonucunda yeşil kartlıların ve hiçbir güvencesi olmayanların dahil edildiği G0 düzeyinde olmak.

-GSS kapsamında sağlık provizyonu 60/c-l kapsamında sigortalı olanlar.

- Başvuru tarihi itibariyle 23-39 yaş aralığında olmak, (bitirilen yaş kabul edilecek)

- Hastaneden alınacak raporla son üç yıl içerisinde normal ya da diğer tedavi yöntemiyle çocuk sahibi olamadığını belgeleyenler.

-Çocuklarının sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olması gerektiğini doktor raporuyla belgelendirenler

CNM HAYIR BİZ İSTANBUL KAĞITHANEDE OTURUYORUZ VE GÖRÜMCEM İSTANBUL KAĞITHANE BELEDİYESİNE BAŞVURDU KADIKÖY ACIBADEMDEDE TEDAVİSİNİ OLDU
hım demekki her belediyede yok böyle bir işlem ..bende medipol hastanesini aradım toplam ilaçlarla beraber 4 binlira olur tüp bebek dediler. diğer hastanelere göre çok çok iyi geldi fiyat bana. ve doktorlarıda başarı oranı oldukça yüksekmiş MUSTAFA ACET diye bi doktormuş iyi diye duyumlar aldım bilmiyorum tabi. başka yerlerle görüştüm yine özel hastane biz rapor çıkartamıyoruz dedi çoğu. medipol hastanesi bu hizmeti veriyormuş..aradım öğrendim tek şartları var iki kere aşılama yapılmış olması lazımmış.

hım demekki her belediyede yok böyle bir işlem ..bende medipol hastanesini aradım toplam ilaçlarla beraber 4 binlira olur tüp bebek dediler. diğer hastanelere göre çok çok iyi geldi fiyat bana. ve doktorlarıda başarı oranı oldukça yüksekmiş MUSTAFA ACET diye bi doktormuş iyi diye duyumlar aldım bilmiyorum tabi. başka yerlerle görüştüm yine özel hastane biz rapor çıkartamıyoruz dedi çoğu. medipol hastanesi bu hizmeti veriyormuş..aradım öğrendim tek şartları var iki kere aşılama yapılmış olması lazımmış.
CNM İLAÇLAR DAHİLMİ PEKİ?

evlet Yoksul Ailelerin Tüp Bebek Masraflarını Karşılayacak
Bundan böyle yoksul ailelerde tüp bebek sahibi olacak. Tüp bebek tedavisi olmak isteyen yoksulların masraflarının devlet tarafından karşılanması ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Hastaneleri ile ortak proje başlatıyorlar. Proje kapsamında yoksul ailelerin bütün tedavi masraflarını devlet tarafından karşılanacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile tedavi masraflarının karşılanacağı kişiler tespit edilecek. Proje kapsamında illerdeki mülki amirler, vakıflardan ‘bebek sahibi olamayan’ yoksul aileleri belirlemelerini istedi.

Proje kapsamında Türkiye genelinde 2 binin üzerinde ailenin ilk etapta bu destekten yararlanmaları planlanıyor.

Maddi olanakları yetersiz olduğu için tüp bebek tedavisi olamayan ailelerin en geç 26 Ekim tarihine kadar bulundukları il ve ilçelerdeki vakıflara müracaat etmesi gerekiyor. Haklarında gerekli incelemeler yapılarak Bakanlığa bildirildikten sonra başvurularla ilgili alınan kararlar en geç 9 Kasım tarihinde sonuçlandırılacak. Bakanlık, “Güvencesi olmayanların çocuklara nasıl bakacağı” sorusuna, bu ailelerin sosyal yardımlarla destekleneceği bilgisini verdi. Anne ve babaya iş imkanı verilecek. Aile, sosyal danışmanlar tarafından takip edilecek. Proje kapsamında tedavi süreleri boyunca tüm yol masraflarını da devlet karşılayacak. Gidiş geliş masrafları, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla vatandaşlara ödenecek.

Kimler Tüp Bebek Yardımı Alabilir?

Tüp bebek tedavisi için başvuracak ailelerde aranacak özellikler şunlar:

- Çiftlerin sosyal güvencesi olmaması

-Gelir testi sonucunda yeşil kartlıların ve hiçbir güvencesi olmayanların dahil edildiği G0 düzeyinde olmak.

-GSS kapsamında sağlık provizyonu 60/c-l kapsamında sigortalı olanlar.

- Başvuru tarihi itibariyle 23-39 yaş aralığında olmak, (bitirilen yaş kabul edilecek)

- Hastaneden alınacak raporla son üç yıl içerisinde normal ya da diğer tedavi yöntemiyle çocuk sahibi olamadığını belgeleyenler.

-Çocuklarının sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olması gerektiğini doktor raporuyla belgelendirenler
yaaaa ne güzel yazıda yayınlamışlar ama bazı belediyeler çok duyarsız kalmış bu konuya bence :( en güzeli bunu yapan belediyelri bulamamız lazım istanbulda :)

kızlar çider diye birşey var oraya yıllık üye aidatı veriyorsun 150 tl.sonrasında anlaşmalı yerlerde tüpbebeğidaha uygun fiyata yaptırıyosun ve ilk muayene ücretsiz oluyor.ben bursa acıbademde yaptırdım.mesela normalde 5200 tl idi ilk deneme çider üyeliğim ile 4400 tlye gelmiş oldu.gerçi benim tedavim mecburen dondurulmuşlarla yapıldı ondan ayrıyetten dondurma ücreti verdik.birde ilaçlar dahil değildi ancak nerdeyse tüm hastanelerin anlaşmalı olduğu eczaneler oluyor.mesela benim ilaçları aldığım yerde ilaçlar yüzde 30 indirimliydi.

kızlar çider diye birşey var oraya yıllık üye aidatı veriyorsun 150 tl.sonrasında anlaşmalı yerlerde tüpbebeğidaha uygun fiyata yaptırıyosun ve ilk muayene ücretsiz oluyor.ben bursa acıbademde yaptırdım.mesela normalde 5200 tl idi ilk deneme çider üyeliğim ile 4400 tlye gelmiş oldu.gerçi benim tedavim mecburen dondurulmuşlarla yapıldı ondan ayrıyetten dondurma ücreti verdik.birde ilaçlar dahil değildi ancak nerdeyse tüm hastanelerin anlaşmalı olduğu eczaneler oluyor.mesela benim ilaçları aldığım yerde ilaçlar yüzde 30 indirimliydi.
Canım bende bursadayım bu iş nasıl oluyor biraz detaylı bilgi verirmisin 4400 tl dondurma ücreti içindemiydi dondurma olmasa opu transfer ilaçlar falan toplam nekadar tutuyor bide bu çider nedir üyelik nasıl üyelikten sonra ne kadar bekletiyorlar

Mustafa beyi ben de çok duydum. Peki diyelim ki aşılamayı devlet hastanesinde yaptırdık. Bunu nasıl ispatlayacağız? fiyat bayağa uygunmuş.

Canım bende bursadayım bu iş nasıl oluyor biraz detaylı bilgi verirmisin 4400 tl dondurma ücreti içindemiydi dondurma olmasa opu transfer ilaçlar falan toplam nekadar tutuyor bide bu çider nedir üyelik nasıl üyelikten sonra ne kadar bekletiyorlar
Benim bi uyeligim olmadigi halde acibadem de 4450 felan odedim. Ilaclar haric. Ilaclarida 1000 lira ile 1500 arasi tutuyor. Ama dondurma icin ayri bi ucret odeniyo canim.

tabi canım bilgi veriyim sana.banada bir tanıdığım söyledi.çiderin sitesi cocukistiyorum.com oraya üye oldum ben.üyelik ücretsiz zaten sonra aradılar beni.yada iletişim bölümünde gsm numarası var direk sende ulaşıp bilgi alabilirsin.
Normalde bursa acıbadem şahin beyde ilk deneme 5200tl'ymiş.Muayene ücretide 220tl.
Ön görüşme olarak gidince ücret çıkmıyor ama doktor muayene ederse ki yumurtalıkların durumuna bakmak için muayene ediyor 220 tl oluyor ücret.Eğer çider üyeliğinvar ise ilk muayene ücretsiz.Çiderden bilgi veriyorlar senelik üye aidati 150 tl hesap numaralarına yatırıyosun ve ilk randevuyu senin için alıyorlar.Oraya gittiğinde de çider üyesi olduğunu söylemen yeterli.Bana dedilerki normalde ilk deneme 5200 tl.çider üyesi olduğumiçin 4400 tl.ama tabi dondurma ve ilaçlar buna dahil değil.Benim tedavim mecburi olarak dondurulmuşlarla oldu çünkü taze transfere uygun değildim.dondurma işlemide 1130 tl.Amabu sana gerek olmayabilir direk 4400 tl içinde opu ve transferin yapılabilir.
İlaçlarda herkese farklı veriliyor biliyorsun benim yumurtalarım bi anda fazla tepki verdiği için yüksek dozlarda kullanmadım ilaçlarda tahmini 1000 tl gibi tuttu.İlaçlarda da hastanenin karşısında anlaşmalı eczane var yani şahin beyin hastalarına %30 indirimli veriyor ilaçları.toplu alınca ilaçları indirim iyi oluyor baya

Benim bi uyeligim olmadigi halde acibadem de 4450 felan odedim. Ilaclar haric. Ilaclarida 1000 lira ile 1500 arasi tutuyor. Ama dondurma icin ayri bi ucret odeniyo canim.
Acıbademde ilk denemen miydi canım senin?Şahin Beyde mi denedin?Ben daha yeni denedim sen hangi tarihte denedin

Bir de Medipol kendisi rapor çıkartıyormuş. fiyat 2000 binlere kadar düşüyormuş diye duydum.
evet ama işte nasıldır tedavi şekli sistemleri acaba?yada tahliller muayene ücretleri hepsi içindemidir acaba.sonradan ekstra birşeyler çıkartırlarsa bide.hepsi ticari bakıyor olaya çünkü.ama inşallah gerçekten herşey içinde 2 binliradır ozaman süper ötesi bu fiyat

Acıbademde ilk denemen miydi canım senin?Şahin Beyde mi denedin?Ben daha yeni denedim sen hangi tarihte denedin
Ben Adana Acibademde denedim. Volkan beyde. Ilk denemem bugunde transferimin 5.gunu. cok memnun kaldim tutar yada tutmaz bundan sonrasi ALlaha kalmis bsey ama iyi arastir derim cunku merkez cok onemli. Benim 5 tane blast embriyom daha vardi ancak dondurma icin ayri ucret istediler 1130 lira. Bizde yaptirmadik. Aslinda avantajli cunku cozdurecegimiz zamanda 1130 lira vericektik. Ve bir tup bebek denemesine 4400 lira odememis olacaktik hemde progen orgalutran felan kullanilmicakti. Opu olmicakti. Ama esim sicak bakmadi. Acibadem cok guzel bi hastane. Benim uyeligim yoktu.. yanlis hatirlamiyosam esim 4400 lira yada 4450lira felan odedi. Ilaclarimida ecza deposundan aldim baya hesapliya geldi. Sende yaptirmissin hayirli olsun bu arada..

Son düzenleme:
evet ama işte nasıldır tedavi şekli sistemleri acaba?yada tahliller muayene ücretleri hepsi içindemidir acaba.sonradan ekstra birşeyler çıkartırlarsa bide.hepsi ticari bakıyor olaya çünkü.ama inşallah gerçekten herşey içinde 2 binliradır ozaman süper ötesi bu fiyat

Canım bilgi edinirsen mutlaka bizi de haberdar et. Ben aşılama yaptırıcam ama tutacağını düşünmüyorum. Şimdiden tüp bebek merkezi araştırmaya başladım o yüzden.

Canm sende daha regl olamadın dimi? İnşallah Canm Hiçte olmazsın umarım geç döllenmedir biZde en son 20sinde birlikte olduk son umudum DİYORM inşallah o ilişkiden olursa olur diğerlerinde gebelik olmuş olsaydı 31aralıkta kanda azda olsa çıkardı ama sana daha öncede anlattım Canm gecen sene Benm Sıfır çıkmış 1hafta sonra 1200lerdeydi kan testinde ben kanaat etmiyorum. Sen iğne vurdurmuştın Canm acaba ondan da regl gecikmesi olurmuymuş? Bende yumurta takibiyle hamile kalabilmiştim

oldum oldum

Yok yok sakin inanma evde yapilana. Kanda belli olur. Tup bebek te 10 gunde silik bi ikinci cizgi cikiyomus bazen ama asilama cikmiyomus. Bosa uzme kendini. En guvenli kan :KK66:
saol canım ama ne biliym olmadı gene galiba çok yoruldum. sen ne kadardır deniyosun aşılamamı sennkide

Back