- 10 Mart 2010
- 440
- 381
- 333
- Konu Sahibi Happy Meal
-
- #2.441
Tüp bebek yaptıran arkadaşlar tüp bebek için gittiğimde rahim filmi istiyorlarmı ilaçlı rahim filmi ? Kız kardeşim çok can yakan bir işlem OLDUĞUNU hatta anestezi aldığını söyleyince korktm Şubat ayına tüp bebeğe geçmeyi planlıyorum paramı tamamlarsam özel bi tüp bebek merkezinde düşünüyorm rahim filmi olmadan olmuyo dimi?
benım bıldıgım kadarıyla progesteron 10un ustunde oldugu ıcın yumurtlama gerceklesmıs hatta 40ın ustu oldugu ıcın hepsı bıle catlamıs olabılır. ınsallah dollenebılmıslerdırsağ tarafta 4-5 yumurtam vardı. solda oluşmamıştı.
sağol canım inşallah döllenebilmişlerdirbenım bıldıgım kadarıyla progesteron 10un ustunde oldugu ıcın yumurtlama gerceklesmıs hatta 40ın ustu oldugu ıcın hepsı bıle catlamıs olabılır. ınsallah dollenebılmıslerdır
ilk canımevet canım adacayını ben bizzat tecrübe ettim. bana dr um bu süreçte doğal beslenmek gerektiğini söyledi. onun dışında ananas ceviz ve muz duymuştum.
ilk aşılama mı olacaktı tatlım ekliyorum da listeye.
canım benim bilgiğim 35 yas altı ilk 2 deneme tek. 3. deneme 2 embriyo. 35 üstü 2 embriyo.
canım hadi hayırlı olsun. zor geçti mi? peki sen hangi ilaçları kaç gun kullanmıştın?
ilk canım
kzlar benim kasıklarm ağrıyo normalmi nolur cvp verin
Tüp bebek yaptıran arkadaşlar tüp bebek için gittiğimde rahim filmi istiyorlarmı ilaçlı rahim filmi ? Kız kardeşim çok can yakan bir işlem OLDUĞUNU hatta anestezi aldığını söyleyince korktm Şubat ayına tüp bebeğe geçmeyi planlıyorum paramı tamamlarsam özel bi tüp bebek merkezinde düşünüyorm rahim filmi olmadan olmuyo dimi?
Canım ben anlamadım sen tüp bebek istiosun tamam ama aşılama yapılmadan tüp yapılmıyo die biliyprum ayroca aşılama yapılmadan önce zten rahim gilmi çekilmek zorunda
canm ben özele gidicem orda aşılama Şartı yok diye biliyorm ödevlere geçerli ayrıca bu ay aşılama yaptırdm rahim filmi çekilmedi daha önce hamilelik olduğu için ama aşılamada çok kanamam olduğu için umudum yok 17sinde yaptırdmCanım ben anlamadım sen tüp bebek istiosun tamam ama aşılama yapılmadan tüp yapılmıyo die biliyprum ayroca aşılama yapılmadan önce zten rahim gilmi çekilmek zorunda
Benden istemedi doktor. Gerekli oldugunu dusunmuyorum ama belki kisiye gore degisiyordur.
PEki ne istediler cnm ilk muayene ye gittiğinde adetimi olman gerekiyo tahlil falan yapıyorlarmış ya aşılamayacak dier ayamı başlarlar yoksa adet olmadan gidimmi bu ay aşılama oldum 17sinde ama 2gğn kanama olduğundan şimdiden tüp bebek merkezi bakıyorum
PEki ne istediler cnm ilk muayene ye gittiğinde adetimi olman gerekiyo tahlil falan yapıyorlarmış ya aşılamayacak dier ayamı başlarlar yoksa adet olmadan gidimmi bu ay aşılama oldum 17sinde ama 2gğn kanama olduğundan şimdiden tüp bebek merkezi bakıyorum
bende tam bilmiyorum arkadasim ama o koyu renktrki kanama yerlesme kanamasi olabiyormus. Gunun gectiyse yerlesme kanamasi olma ihtimali yuksek. Insallah da oyledir:)Arkadaşlar,
Yeniyim bende, çok acil bilgilerinize ihtiyacım var şöyleki ;
6 aralıkta ilk aşılamamı yaptırdım, ve hayal kırılığı olmaması için bugune kdr test yaptırmadık. 19. Aralıkta adet olmam gerekiyordu, olmadım ama 1-2 defa koyu kahverengi akıntım oldu ve her adet başlangıcımda olan olağan bir durum. Eşime söyledim adet oluyorum diye ve moral bozukluğu vs.. ancak o iki damla akıntıdan sonra kanamam olmadı üzerinden bugun 4 gün geçmiş oldu ve halen adet olmadım veya olamadım :S Doktorla konustuk hemen test yaptırmamızı istedi, ancak ben yaklaşık 6-7 gündür aşırı hatta çoook aşırı kasık ağrıları ile uyanıyorum geceleri, belim tamamen tutuldu ve her wc gitmemden sonra yaklaşık 10 dakika kramplar giriyor kasığıma. Çok korkuyorum kötü bir şey çıkacak diye.. Test sonucunu yarın alacağım ama bu kdr ağrı çekmemin nedeni nedir kafam çok karışık
Birde semear testimi goturmustum.Yumurta rezervlerini vs gosteren hormon testlerini istediler ayrica esimin sperm sonuclarini istediler. Biz bu testleri daha onceden yaptirmistik . Ama doktor ayrica aclik kan sekeri , hemogram, hiv1,2, tsh , hcv gibi tahlilleri de istedi. Eger hic tetkik yaptirmadiysan yani mesela yumirta rezervlerine baktirmadiysan reglinin 2. Gunu yapilan hormon testlerini dr kesin isteyecek. Bence regl olmadan dr ile gorus tetkiklerini yaptir. Eger elinde tetkiklerin varsa reglinin 2. Gununden once bir on gorusme yap derim. Bazi testleri eksik bulabilir veya tekrarini isteyebilir. Bence on gorusmede fayda var. tup bebek tedavisinin baslangic gunu reglinin 2. Veya 3. Gunu ve dr tedaviye uygun gorurse hemen ignelerine baslayabilir. Umarim yrdimci olabilmisimdir canim. Insallah bebisin seninledir ve tup bebege gerek kalmaz:)))
Be
bende tam bilmiyorum arkadasim ama o koyu renktrki kanama yerlesme kanamasi olabiyormus. Gunun gectiyse yerlesme kanamasi olma ihtimali yuksek. Insallah da oyledir:)
İnşallah canm ama hiç umudum yok daha önce defalarca düşükler sonuçlanan gebeliklerim oldu belki o testlerin çoğunu yaptırmışımdır ama hastanelerden bulmaya uğraşmayım peki adetin ikinci günü test yapılınca yumurta rezervi aynı gün çıkarmı yani bir sonraki ayamı kalır malum adetin 2.yada 3.gğnğ test yapılıyormuş ben bi tek kan pıhtılaşması testi yaptırdım oda yeni yaptırdm 10gün flan var sonuca diğerlerinide doktor istediyse yaptırmışımdır ben ön Görüşmeye gidicem zaten ama aşılamam belli olmadan gitmem Lazım adet olduktan sonra aynı gün içinde okşar test yetişmeyebilir dimi YADA tüm herseyi hazırlar Şubat'a giderim Allah izin verirse ama sonra vazgeçmekten korkuyorm daha öncede niyetlendim ama vazgeçtim heyecan sıcakken gidim istiyorum Ve cnm parayı nakit başta mı alıyolar orda yapılan testler çok pahalımı yolsa devletteki yaptirim devlettede ancak sıra alırım olmazsa devletten şimdiden randevu alayım Görüşmeye gidince istenilen testleri muayenede devlette yaptırımYumurta rezervlerini vs gosteren hormon testlerini istediler ayrica esimin sperm sonuclarini istediler. Biz bu testleri daha onceden yaptirmistik . Ama doktor ayrica aclik kan sekeri , hemogram, hiv1,2, tsh , hcv gibi tahlilleri de istedi. Eger hic tetkik yaptirmadiysan yani mesela yumirta rezervlerine baktirmadiysan reglinin 2. Gunu yapilan hormon testlerini dr kesin isteyecek. Bence regl olmadan dr ile gorus tetkiklerini yaptir. Eger elinde tetkiklerin varsa reglinin 2. Gununden once bir on gorusme yap derim. Bazi testleri eksik bulabilir veya tekrarini isteyebilir. Bence on gorusmede fayda var. tup bebek tedavisinin baslangic gunu reglinin 2. Veya 3. Gunu ve dr tedaviye uygun gorurse hemen ignelerine baslayabilir. Umarim yrdimci olabilmisimdir canim. Insallah bebisin seninledir ve tup bebege gerek kalmaz:)))
Yas maşallah iyi dayanmışsın benm günüm okşar geçicek test yapmicem düşünemiyorum dahi canm aşılamadan 14gün sonra adet olurdun olmadıysan kesin hamilesin bence şimdiden sevin idrar testidemi yaptırmadın Allah sendeki sabırsan banada versin ben bazı aylar 9.günde test yaptırıyorum :)Arkadaşlar,
Yeniyim bende, çok acil bilgilerinize ihtiyacım var şöyleki ;
6 aralıkta ilk aşılamamı yaptırdım, ve hayal kırılığı olmaması için bugune kdr test yaptırmadık. 19. Aralıkta adet olmam gerekiyordu, olmadım ama 1-2 defa koyu kahverengi akıntım oldu ve her adet başlangıcımda olan olağan bir durum. Eşime söyledim adet oluyorum diye ve moral bozukluğu vs.. ancak o iki damla akıntıdan sonra kanamam olmadı üzerinden bugun 4 gün geçmiş oldu ve halen adet olmadım veya olamadım :S Doktorla konustuk hemen test yaptırmamızı istedi, ancak ben yaklaşık 6-7 gündür aşırı hatta çoook aşırı kasık ağrıları ile uyanıyorum geceleri, belim tamamen tutuldu ve her wc gitmemden sonra yaklaşık 10 dakika kramplar giriyor kasığıma. Çok korkuyorum kötü bir şey çıkacak diye.. Test sonucunu yarın alacağım ama bu kdr ağrı çekmemin nedeni nedir kafam çok karışık
Kasık ağrıları ve kramplar sertleşen ve genişlemeye başlayan.öne çıkan rahmi ilerleyen aylarda dahil tutabilmek ve destekleyebilmek adına uzayıp şekil değiştiren sırt ve karın kaslarının ağrıları.karın bölgesindeki tüm dokular bebeğe en rahat ve güvenilir ortamı hazırlamak için iş başında demekTşk ederim cevabın için arkadaşım, ancak herseyi kabul ederim okay de, bu kasık ağrılarım ve kramplar neden acabayani hiç hamile kalmadığımdan bilmiyorum acaba hamileliğin ilk haftalarında böyle ağrılar oluyormudurki
Canm bunlara hepsi bana yabancı geliyo doktorm birçok test istedi ama hepsi hastanede ekranına düşüyordu bunlara hepsi aynı günde çıkarsa tek kanda süper olur Görüşmeye fitneyi düşünüyorm hafta sonu Allah izin verirse canmBirde semear testimi goturmustum.
Kasık ağrıları ve kramplar sertleşen ve genişlemeye başlayan.öne çıkan rahmi ilerleyen aylarda dahil tutabilmek ve destekleyebilmek adına uzayıp şekil değiştiren sırt ve karın kaslarının ağrıları.karın bölgesindeki tüm dokular bebeğe en rahat ve güvenilir ortamı hazırlamak için iş başında demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?