• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
evet canım adacayını ben bizzat tecrübe ettim. bana dr um bu süreçte doğal beslenmek gerektiğini söyledi. onun dışında ananas ceviz ve muz duymuştum.

ilk aşılama mı olacaktı tatlım ekliyorum da listeye.

canım benim bilgiğim 35 yas altı ilk 2 deneme tek. 3. deneme 2 embriyo. 35 üstü 2 embriyo.

canım hadi hayırlı olsun. zor geçti mi? peki sen hangi ilaçları kaç gun kullanmıştın?
peki nasıl adaçayını adetliyken başlıyorum o halde içmeye?

İnşallah döllenirler canım toplama sırasında bsey hissedilmiyo dimii sonrasıı felan.. kolay oldumu?

evet canım adacayını ben bizzat tecrübe ettim. bana dr um bu süreçte doğal beslenmek gerektiğini söyledi. onun dışında ananas ceviz ve muz duymuştum.

ilk aşılama mı olacaktı tatlım ekliyorum da listeye.

canım benim bilgiğim 35 yas altı ilk 2 deneme tek. 3. deneme 2 embriyo. 35 üstü 2 embriyo.

canım hadi hayırlı olsun. zor geçti mi? peki sen hangi ilaçları kaç gun kullanmıştın?

Teşekkür ediyorum,hiç zor olmadı çünkü anestezi ile topluyorlar,uyandığımda odamda yataktaydım ve ameliyathanede saate bakmamdan 2 saate yakın süre geçmişti.Anesteziden sonra ilk defa bu kadar rahattım.adet sancısından bile çok daha az kısa sürelerle gelen sancım oldu.kanama olmadı.çok şükür iyiydi.
10gün 400 lük puregon, 11.gün 100 lük puregon+375 lik menogon, 8-9-10. günler cetrotide, 12.gün 200lük pregon+cetrotide+Ovitrelle kullandım.
Ama bunlar hariç son 4 gün günde 2 kez adaçayı içtim (Happy Meal senden duymuştum) 8-9 gün sabah akşam tarçın+bal+çörek otu tozu karışımı ,sabah akşam birkaç incir yedim.ilk günler yumurta görememişti sonra birden arttı,5 yumurta toplandı ama küçük küçük başka yumurtalar da vardı, benim yaşım için bu sayı çok iyi bir sayı.3 tanesine mikroenjeksiyon uygulandı.inşallah 3 ünden de sağlıklı embriyo oluşur.1 tanesine bile razıyım.

Aman Allah'ıımmm son 2 günde birsürü hamile haberi aldım yeter artık ama yaaaaa :KK61::KK61::KK61::KK61: bütün arkadaşlarım, kuzenlerim hamileee :KK61::KK61::KK61::KK61:bu ne yaa
Hayırlısıyla senin de haberini alırız inşallah.

Tüp bebek yaptıran arkadaşlar tüp bebek için gittiğimde rahim filmi istiyorlarmı ilaçlı rahim filmi ? Kız kardeşim çok can yakan bir işlem OLDUĞUNU hatta anestezi aldığını söyleyince korktm Şubat ayına tüp bebeğe geçmeyi planlıyorum paramı tamamlarsam özel bi tüp bebek merkezinde düşünüyorm rahim filmi olmadan olmuyo dimi?
Doktor uygun görürse film çektirir, bana çok düşük yaptığım dolayısıyla kürtajlarım da olduğu için histeroskopi yapıldı. Anesteziden korkmana gerek yok uyuyup uyanıyor gibi hissediyorsun.Allah hayırlısını versin.

Arkadaşlar sonucum çıktı BETA H. 728 POZİTİFFFFF :) Şuanda iş yerindeyim detay yazamıyorum aksam tüm detaylarımla yazarım. Bu arada 1. aşılamam dı :)
Süperrrr tebrik ediyorum Allah sağlıkla kucağına versin, darısı başımıza.

deniscim dereyi görmeden sen paçaları sıvamışsın hemn dur bakalım kötü düşünme sakın
stres tedavi sürecinde bizim düşmanımız inş. güzel haberler vericeksin bize öyle doğdu içime bir an hadi inşaallah.
normalde 1 saate çıkıyor bhc öğleye kadar beklemene gerek yok.
arada bir kontrol et sonucunu :KK66: merakta koma bizi burda:KK19:

Arkadaşlar sonucum çıktı BETA H. 728 POZİTİFFFFF :) Şuanda iş yerindeyim detay yazamıyorum aksam tüm detaylarımla yazarım. Bu arada 1. aşılamam dı :)
Şuan niye ağlıyorum bilmiyorum ama çok sevindim adına rabbim tamamına erdirsin inş. Ben sana demedimmi sözünün en güzel tezahürüsün canım tekrar tebrik ederim

[QUOTE="karamel1985, post: 38468749, member: 5739adaçayı yumurtları geliştirirmi peki?yumurtların büyümesi için bi öneriniz varmı)[/QUOTE]
Adaçayını çatlatma iğnesini oluncaya içebilirsin faydası olur zararı olmaz ama aşılamadan sonra tehlikeli maydanoz la adaçayı tutunan bebeği düşürürmüş

Aşılama yaptıran arkadaşlarım negatif sonucu aldıktan sonra kaçıncı gün regl oldunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

en son yazdığım mesajı copy paste yapıyorum canım. Aşağıdaki mesajım sana gelmedi mi?
Yumurta rezervlerini vs gosteren hormon testlerini istediler ayrica esimin sperm sonuclarini istediler. Biz bu testleri daha onceden yaptirmistik . Ama doktor ayrica aclik kan sekeri , hemogram, hiv1,2, tsh , hcv gibi tahlilleri de istedi. Eger hic tetkik yaptirmadiysan yani mesela yumirta rezervlerine baktirmadiysan reglinin 2. Gunu yapilan hormon testlerini dr kesin isteyecek. Bence regl olmadan dr ile gorus tetkiklerini yaptir. Eger elinde tetkiklerin varsa reglinin 2. Gununden once bir on gorusme yap derim. Bazi testleri eksik bulabilir veya tekrarini isteyebilir. Bence on gorusmede fayda var. tup bebek tedavisinin baslangic gunu reglinin 2. Veya 3. Gunu ve dr tedaviye uygun gorurse hemen ignelerine baslayabilir. Umarim yrdimci olabilmisimdir canim. Insallah bebisin seninledir ve tup bebege gerek kalmaz:)))
Ayrıca smear testi de yaptırmıştım.
CANM bu geldi benim son yazdıgıma alıntı yapmıştın onu sormuştm neyse cnm sıkıntı yok teşekkürler bilgilerin ve deneyimlerini paylastıgın için

orlando orlando cnm bnm alıntı yaptıgın mesjımıda ben kopyalayım cnm alıntı yapmıssn ama denisse ye cvp yazmıssn kopyalıyorm
İnşallah canm ama hiç umudum yok daha önce defalarca düşükler sonuçlanan gebeliklerim oldu belki o testlerin çoğunu yaptırmışımdır ama hastanelerden bulmaya uğraşmayım peki adetin ikinci günü test yapılınca yumurta rezervi aynı gün çıkarmı yani bir sonraki ayamı kalır malum adetin 2.yada 3.gğnğ test yapılıyormuş ben bi tek kan pıhtılaşması testi yaptırdım oda yeni yaptırdm 10gün flan var sonuca diğerlerinide doktor istediyse yaptırmışımdır ben ön Görüşmeye gidicem zaten ama aşılamam belli olmadan gitmem Lazım adet olduktan sonra aynı gün içinde okşar test yetişmeyebilir dimi YADA tüm herseyi hazırlar Şubat'a giderim Allah izin verirse ama sonra vazgeçmekten korkuyorm daha öncede niyetlendim ama vazgeçtim heyecan sıcakken gidim istiyorum Ve cnm parayı nakit başta mı alıyolar orda yapılan testler çok pahalımı yolsa devletteki yaptirim devlettede ancak sıra alırım olmazsa devletten şimdiden randevu alayım Görüşmeye gidince istenilen testleri muayenede devlette yaptırım

canım, benim bi komşum var eski ebeymiş onun bana baya nasihatları oldu uygulamak istersen şöyle:
aşılamadan sonra yoğurt acılı ve turşu yeme sakın bunlar adet söktürür dedi.
adaçayı ve maydonoz düşük yaptırır bunlardanda uzak dur dediydi
ballı çerez ve pekmezi çok ye tatlı iyi gelirmiş
ay asılamadan sonra o kadar o kadar cok tursu yedımkı :KK57:

Belki de turşu aşeriyon :) Senin şimdi 12 mi 13 mü oldu. Ya ben çok heyecanlıyım valla seni düşünemiyorum. Bu son günlerde de hep güzel haberler geliyor foruma. Çoğu da aşılama bebekleri :)

doktorların uygulamaları çok farklı :KK64:
ilk aşılamada bana sıkı sıkı tembihlemişti yatmadan her işini bitir jeli kullandıktan sonra sakın kalma.
2. aşılamayı başka doktor yaptı oda sabah kalkmana yarım saat kala kullan öyle kalk dedi bende sabah namazında kullanıp 1 saat sonra kızımı okula yollamak için kalkıyordum.
3. aşılamada doktorumun acil ameliyatı çıkınca yerine aşılamayı yapan doktorda yatmadan kullan hemen kalkma akmasın geri dedi.
eczaneye sordum alırken ben nasıl kullanayım öneriniz nedir dedim bizde gece kullanılmasını tavsiye ediyoruz dedi bilmiyorum artık hangisi doğru
Öyle bişeyki bu jel sanırım yatsanda hemen kalkıp yütüsende belli bir süre geçtikten sonra kendiliğinden akıyor.ben iki gündür arkadaşların söyledikleri gibi yapınca yürüyorum biraz.belli bir süre sonra çamaşırımı ıslatıyor.

Belki de turşu aşeriyon :) Senin şimdi 12 mi 13 mü oldu. Ya ben çok heyecanlıyım valla seni düşünemiyorum. Bu son günlerde de hep güzel haberler geliyor foruma. Çoğu da aşılama bebekleri :)
Kız sabah uyanıyorum canım tursu cekıyor ruyada lımon yedıgımı ve doyamadıgımı goruyorum psikolojık bıle degıl bunlar cunku normalde de tursu hastasıyım ben:))))
bugun 12. gun belım agrıyor ve mıdem az bulanıyor her adet oncesı olur boyle..
bu ay umıtlenecegım tek bır nokta var o da gogus agrım olmaması. cunku her ay olur. bu ay olmadı dun hafıf hafıf basladı. farklı olan bu:) heyecan var tabı bı de gergınım catacak adam arıyorum evde:)))

Kız sabah uyanıyorum canım tursu cekıyor ruyada lımon yedıgımı ve doyamadıgımı goruyorum psikolojık bıle degıl bunlar cunku normalde de tursu hastasıyım ben:))))
bu ay umıtlenecegım tek bır nokta var o da gogus agrım olmaması. cunku her ay olur. bu ay olmadı dun hafıf hafıf basladı. farklı olan bu:) heyecan var tabı bı de gergınım catacak adam arıyorum evde:)))
ayyy ben bile heycanlandım yaaa :confused::confused: hangi gün yapmayı düşünüyosun testi test yapmakta kolay değil ki anam yapmasak bi türlü yapsak bi türlüü:KK53::KK53:

Aşılama yaptıran arkadaşlarım negatif sonucu aldıktan sonra kaçıncı gün regl oldunuz? Şimdiden teşekkür ederim.
canım. benim genelde test günü veya öncesi geldi reglim
1.aşılama 12. gün
2.aşılama 10.gün
3.aşılama 11. gün

bişey olmaz hayatım hiç korkma bi tanıdığım tüp bebek yaptırdı tutmadı iki ay sonra ev taşıdılar dünyanın ağır işini yaptı kamyonun tepesinden bile atlamış yere, meğerse bizim kız hamileymiş:KK57: oğlu var şimdi 1.5 yaşında:KK66:

12. gün olmuş artık test yaptırsan sonucu öğrenirsin.
ayy nasıl duruyosun anlamıyorum ben olsam sağlık ocağının kapısını 8 de hemşirelerle birlikte açardım :KK70::KK70:

Arkadaşlar bugun tup bebek tedavimin ilk kontroluydu. 4 gün ganol f iğne kullandım (yumurtaları uyarıcı büyütücü iğne). Bugun kontrolde dr yumurtalarımın hiç gelişmediğini söyledi ve şaşırdı. Çünkü hormon tahlillerimde ve adet düzenimde en ufak bir sorun yok. Tekrar aynı iğneye 4 gün daha devam edeceğim. Bu süreçte yumurtalarımın büyümesi için ne yemeliyim tavsiyesi olan var mı? bal,çörek otu ve tarçını duydum okadar.

Arkadaslar dün Dr. gittim, grip vs. dolayi bu ay asilama istemiyoruz dedim. Onun yerine bu ay normal yumurta takibi yapalim dedim. Olur, nasil istersen dedi. Yumurta uyarici ilaca basla o zaman yinede dedi. Ayin 30unda tekrar gidecegim takibe. Catlatma ignesi verecekmisiniz dedim, yok dogal sürece müdahale etmeyelim dedi. Hayirlisi bakalim. Bu sürecte yumurtalarin olgunlasmasi icin Adacayi tavsiye eden arkadaslar ne sekilde tüketiyorlardi cayi? Bu kez bende denemek istiyorum. Hayirlisi bakalim.

Arkadaşlar bugun tup bebek tedavimin ilk kontroluydu. 4 gün ganol f iğne kullandım (yumurtaları uyarıcı büyütücü iğne). Bugun kontrolde dr yumurtalarımın hiç gelişmediğini söyledi ve şaşırdı. Çünkü hormon tahlillerimde ve adet düzenimde en ufak bir sorun yok. Tekrar aynı iğneye 4 gün daha devam edeceğim. Bu süreçte yumurtalarımın büyümesi için ne yemeliyim tavsiyesi olan var mı? bal,çörek otu ve tarçını duydum okadar.
hiç üzülme aynı şey bende de oldu , sabah yazdığım mesajı okursan bitkisel kullandıklarımı da görürsün,5 yumurta toplandı benden, biraz önce telefon ettiler 2 tanesi döllenmiş .

Back