benim eşimin değerleri düşüktü. çok kötü değildi ama iyide değildi. 3-4 kere test yaptırdı hep aynı seviyelerde çıktı.
tüp bebek doktoruna gidelim olmadı aşılama yaptırırız dedik. doktorlar bize bu teste göre çocuğunuz olur diyordu.
bende 2 ayrı doktora muayene olmuştum. rahmim iyiydi, kist falan yoktu. yumurtam oluşmuştu. 1 hafta sonra yine gel çatlamışmı bakalım demişti dr. gittim çatlamıştı.
aradan 9 ay geçti ve tüp bebek doktoruna gittik.
profesör olsun iyisi olsun dedik. doktor erkek kısırlığını açıklayamıyoruz ama kadınlarınki açıklıyoruz. ya kistlerinden dolayı olmuyor, ya yumurta üretmiyorlar. yada tüpleri tıkalı oluyor dedi.
erkeklerin değeleri sıfır bile olsa nedenini bulamıyoruz dedi. şimdi sizi muayene edelim dedi bana. her şey temiz çıkarsa size 4 ay vericem 4 ay sonunda aşılama yaparız dedi.
ve beni muayeneye aldı yumurtalıklarını çok küçük görüyorum inşallah yanılıyorumdur test yaptıralım dedi. 30 yaşındasın yaşına göre çok küçük dedi.
AMH testi yapıldı, tüplerimede bakıldı rahim filmi çekildi. bu arada rahim filmi çekilirken hiç canım acımadı.
AMH test sonucu 1 hafta sonra çıktı. rahim filmide 20 dk sonra.
tüplerim açıktı sorun yoktu. ama AMH 0,47 çok ama çok düşüktü. doktor 1 gün bile senin için zaman kaybı hemen tüp bebek tedavisine başlamamız lazım dedi.
ilaçlarım var içiyorum. 8-10 Aralık gibi adet olucam. ve adetin 2. günü gel dedi. neler yapacak, ne diyecek hiç bilmiyorum