senin tedavin uzun protokol mu olacak bir bebek olsunda nasıl olursa olsun bende rahim duvarı problem degil aslında ama az daha olsa iyi olur birazda benim kuruntum
kızlarr yaa ben ilk kez tüp bebek yaptırcam...10 gün içinde hastalanırım sanırım..1. günü çağırdı doktor adetimin..ben maraştayım ankarada yaptırcam.. kaç gün sürer tahmini yumurta toplaması falan..merak içindeyimm rabbiim hepimizin gönlüne göre wersin inş.
annem ankarada gerçi sıkıntı olmaz ama eşim işinden dolayı gelip gidemicek o biraz sıkıntı yapıo 15 gün napcaz dio bişi daha sorcam yaa ben muayene olup geri dönebilir miyim yoksa bu tedavi sürecinde günlük doktora gidiliomu sen yaptırdın mı daha önce??
asis nasılsın cnmmmm
iyiyim sen nasılsın. internette çareler arıyorum :))
tüp bebek yaptırmadan doğal yolla napabiliriz bakınıyorum.
bir önceki yazımda bir blog linki verdim orayı buldum bugün onu okuyorum.
her şeyin başı inanç gerçekten. ve stres olmamız gerekiyor.
aklımızdan bir kere bile ya çocuğum olmazsa. ya bu tüp bebek yada bu aşılamada tutmazsa gibi düşünceler geçmemeli.
beyin olumsuz şeyleri algılar ve kayıt ve uygular.
bende okudum cnm şimdi o yazıyı çok güzel gerçekten inşşş bizde yaparız böle bloglar..
aslında söylediğin çok doğru ama insanın elindemi ben çok düşünüyorum olmuycana sanki şimdiden inandım kendime çok kızıyorum ama elimde değil öle mucuzevi geliyorki bana olacağına inanamıyorum galiba..
ben çörek otu kullanmaya başladım aslında başka şeylerde var aklımda ama tedaviye başlıycam için pekde yapmak istemiyorum ya bi yan etkisi olursa diye sadece çörek otu birde arı sütü bal polen kullanıyorum şimdilik..
sizde sorun neydi cnm
mrb arkadaşlar bende bu ay tüp bebek tedavisine başladım.. pko hastasıyım önceden 3 defa klomen kullandım baktım olmuyor hemen tüp bebeğe karar verdim bugün 4. iğnemi vurunucam inşallah hakkımızda hayırlısı olur.. peki sizler hangi aşamadasınız ? iğnelere başladınız mı?
canım ben daha en baştayım.inşallah hayırlısı olur. bu aylar bize uğurlu gelir
inşallah canım sen nerde ve hangi merkezde yaptırıyorsun? ben ank. anatoli a da yaptırıyorum kısa protokol ile başladık şu anda pregon kullanıyorum 125 ile başladım yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek
benim eşimin değerleri düşüktü. çok kötü değildi ama iyide değildi. 3-4 kere test yaptırdı hep aynı seviyelerde çıktı.
tüp bebek doktoruna gidelim olmadı aşılama yaptırırız dedik. doktorlar bize bu teste göre çocuğunuz olur diyordu.
bende 2 ayrı doktora muayene olmuştum. rahmim iyiydi, kist falan yoktu. yumurtam oluşmuştu. 1 hafta sonra yine gel çatlamışmı bakalım demişti dr. gittim çatlamıştı.
aradan 9 ay geçti ve tüp bebek doktoruna gittik.
profesör olsun iyisi olsun dedik. doktor erkek kısırlığını açıklayamıyoruz ama kadınlarınki açıklıyoruz. ya kistlerinden dolayı olmuyor, ya yumurta üretmiyorlar. yada tüpleri tıkalı oluyor dedi.
erkeklerin değeleri sıfır bile olsa nedenini bulamıyoruz dedi. şimdi sizi muayene edelim dedi bana. her şey temiz çıkarsa size 4 ay vericem 4 ay sonunda aşılama yaparız dedi.
ve beni muayeneye aldı yumurtalıklarını çok küçük görüyorum inşallah yanılıyorumdur test yaptıralım dedi. 30 yaşındasın yaşına göre çok küçük dedi.
AMH testi yapıldı, tüplerimede bakıldı rahim filmi çekildi. bu arada rahim filmi çekilirken hiç canım acımadı.
AMH test sonucu 1 hafta sonra çıktı. rahim filmide 20 dk sonra.
tüplerim açıktı sorun yoktu. ama AMH 0,47 çok ama çok düşüktü. doktor 1 gün bile senin için zaman kaybı hemen tüp bebek tedavisine başlamamız lazım dedi.
ilaçlarım var içiyorum. 8-10 Aralık gibi adet olucam. ve adetin 2. günü gel dedi. neler yapacak, ne diyecek hiç bilmiyorum
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var ben bugün aşılamamda negatif sonuç aldım ilk denememdi
bende 5 numaralı koromozonda inversiyon bozukluğu var
eşimde de sayı 46 milyon
bundan sonra izleyeceğim yol sizce aşılama mı olmalı yoksa tüp bebek mi
canım öncelikle moralini bozma.aşılama ile hiç uğraşma direk tüp bebek derim.aşılamanın şansı çok düşük ve boşa para bence.bende 1 aşılama sonrası devam etmedim.şimdi tüp bebek yapılacak.şimdiki aklım olsa hiç aşılama yapmazdım.2000tl verdim boşa direk tüp yapsaydım keske diyorum.
canım öncelikle moralini bozma.aşılama ile hiç uğraşma direk tüp bebek derim.aşılamanın şansı çok düşük ve boşa para bence.bende 1 aşılama sonrası devam etmedim.şimdi tüp bebek yapılacak.şimdiki aklım olsa hiç aşılama yapmazdım.2000tl verdim boşa direk tüp yapsaydım keske diyorum.
çok umutluydum büyük bir yıkım oldu benim için bencve de tüp bebek daha mantıklı baba hiç iğne falan yapmadılar sadece hap ve çatlatma iğnesi kullanmıştım en yakın zamanda dr a gidip tedaviye başlamak en iyisi
bende bir de guatr var gerçi ameliyat olmuştum ama
eşimin spermleri yıkalama öncesi 56 milyon yıkama sonrası 23 milyon
bu sayıyla işimiz zorr mu
sizde sorun neydi
Durumumuz cok ama cok benziyor... Hemen hemen ayni seyleri yasadim.. ben de 32 yasindayim. Hatta AMH senden bile dusuk.. Baska hicbir sorunumuz yok.. 1 yildan fazla denedik. son 6 ayini dr. kontrolunde.. bana hep olur dedi. ama ben sonunda bir prof.a gittim senin dedigin gibi dusunerek, ve cok acil tup bebek dedi. Ve hersey cok da cabk gelisti ztn.. Kasim basinda tup bebegin tek carem oldugunu ogrendim, 18 kasimda son adetimi gordum ve hemen tedaviye basladim. igneler... ilaclar... ve yumurtalarim buyudu.. ilaclara cevap verdiler. pazar gunu umarim bir aksilik olmazsa toplanacaklar ve yine bir aksilik olmazsa sali veya carsamba da transfer yapilacak insallah.... Merak etme seinki de buyur.. Belki benim ki de ilk seferinde tutmaz bilemem ama en azindan yumurtalar cevap veriyor ilaca.. Bu bile cok onemli.. Bir dahakine sansimi denerim.. (Kendimi olumsuzluklara da hazirlamaya calisiyorum tahmin edersin ki..:)))Yorucu, yipratici bir donem ama o kadar da korkunc degil.. Ben ignelerimi kendim yaptim. Demeye calistigim sakin ama sakin umitsizlige kapilma.. Olacak mutlaka olacak.. Ama bugun ama yarin... Mutlaka olacak.. Yumurtalarimiz buyusun yeter ki...:)) Kendine iyi bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?