Aralık 2012 tüp bebek yaptıracak anneler burda buluşalım

Kızlar bir blog buldum. bir bayan var bizim gibi çocuk sahibi olamıyor ama çok uğraşmış ve bir oğlu olmuş
ilk öğrendiği andan doğum anına kadar. ve hatta doğumdan sonra bile neler yaptığını hep yazmış.

Poyraz'lı Günler: Aldım, Verdim, FSH'ı Yendim :)

sizde bakın isterseniz. ben hala okumaya devam ediyorum. sayfalarca yazmış.

özellikle FSH si yüksek olanlar ve düşüremeyenler okusun

senin tedavin uzun protokol mu olacak bir bebek olsunda nasıl olursa olsun bende rahim duvarı problem degil aslında ama az daha olsa iyi olur birazda benim kuruntum

aslında aynıyız seninle benim rahim biraz sıkıntılı cnm bi kaç kez amaliyat oldum şimdi sorun yok ama işte o amaliyatlardan dolayı tutunamıyor bebk (
bende o yüzden sürekli kuruntu halindeyim..benim önceki tedavim kısa protokoldü bu uzun olacak eğer bir aksilik olmazsa..
biran önce başlamak istiyorum bazende biraz daha beklemek istiyorum nolacaksa bu halim :))

cnm benim ilk tedavim ankarada oldu benim ailem ankarada ben konyadayım ben ilk muanemi oldum sonra konyaya geldim iğnelerimi oldum zaten benim dr öle hergün çağırmadı 3 kez baktı toplamda oda son kontrolüm bayrama geldi zaten gidecektik ben transfer sonrası kaldım ankarada eşim tabi konyada..zaten eşin sadece yumurta toplanırkrn gerekiyor :)
senin kalacak yerin varsa sıkıntı yapma ama bazı arkadaşlar varki 3 gün sonra 10 12 saat yol gidip pozitif sonuç aldılar..

asis nasılsın cnmmmm

iyiyim sen nasılsın. internette çareler arıyorum :))
tüp bebek yaptırmadan doğal yolla napabiliriz bakınıyorum.
bir önceki yazımda bir blog linki verdim orayı buldum bugün onu okuyorum.

her şeyin başı inanç gerçekten. ve stres olmamız gerekiyor.
aklımızdan bir kere bile ya çocuğum olmazsa. ya bu tüp bebek yada bu aşılamada tutmazsa gibi düşünceler geçmemeli.
beyin olumsuz şeyleri algılar ve kayıt ve uygular.

bende okudum cnm şimdi o yazıyı çok güzel gerçekten inşşş bizde yaparız böle bloglar..
aslında söylediğin çok doğru ama insanın elindemi ben çok düşünüyorum olmuycana sanki şimdiden inandım kendime çok kızıyorum ama elimde değil öle mucuzevi geliyorki bana olacağına inanamıyorum galiba..
ben çörek otu kullanmaya başladım aslında başka şeylerde var aklımda ama tedaviye başlıycam için pekde yapmak istemiyorum ya bi yan etkisi olursa diye sadece çörek otu birde arı sütü bal polen kullanıyorum şimdilik..

sizde sorun neydi cnm

mrb arkadaşlar bende bu ay tüp bebek tedavisine başladım.. pko hastasıyım önceden 3 defa klomen kullandım baktım olmuyor hemen tüp bebeğe karar verdim bugün 4. iğnemi vurunucam inşallah hakkımızda hayırlısı olur.. peki sizler hangi aşamadasınız ? iğnelere başladınız mı?

benim eşimin değerleri düşüktü. çok kötü değildi ama iyide değildi. 3-4 kere test yaptırdı hep aynı seviyelerde çıktı.
tüp bebek doktoruna gidelim olmadı aşılama yaptırırız dedik. doktorlar bize bu teste göre çocuğunuz olur diyordu.
bende 2 ayrı doktora muayene olmuştum. rahmim iyiydi, kist falan yoktu. yumurtam oluşmuştu. 1 hafta sonra yine gel çatlamışmı bakalım demişti dr. gittim çatlamıştı.
aradan 9 ay geçti ve tüp bebek doktoruna gittik.
profesör olsun iyisi olsun dedik. doktor erkek kısırlığını açıklayamıyoruz ama kadınlarınki açıklıyoruz. ya kistlerinden dolayı olmuyor, ya yumurta üretmiyorlar. yada tüpleri tıkalı oluyor dedi.
erkeklerin değeleri sıfır bile olsa nedenini bulamıyoruz dedi. şimdi sizi muayene edelim dedi bana. her şey temiz çıkarsa size 4 ay vericem 4 ay sonunda aşılama yaparız dedi.

ve beni muayeneye aldı yumurtalıklarını çok küçük görüyorum inşallah yanılıyorumdur test yaptıralım dedi. 30 yaşındasın yaşına göre çok küçük dedi.
AMH testi yapıldı, tüplerimede bakıldı rahim filmi çekildi. bu arada rahim filmi çekilirken hiç canım acımadı.

AMH test sonucu 1 hafta sonra çıktı. rahim filmide 20 dk sonra.
tüplerim açıktı sorun yoktu. ama AMH 0,47 çok ama çok düşüktü. doktor 1 gün bile senin için zaman kaybı hemen tüp bebek tedavisine başlamamız lazım dedi.

ilaçlarım var içiyorum. 8-10 Aralık gibi adet olucam. ve adetin 2. günü gel dedi. neler yapacak, ne diyecek hiç bilmiyorum

canım ben daha en baştayım.inşallah hayırlısı olur. bu aylar bize uğurlu gelir

canım ben daha en baştayım.inşallah hayırlısı olur. bu aylar bize uğurlu gelir

inşallah canım sen nerde ve hangi merkezde yaptırıyorsun? ben ank. anatoli a da yaptırıyorum kısa protokol ile başladık şu anda pregon kullanıyorum 125 ile başladım yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek

ben MedicalPark Göztepe'de yaptırıyorum.
doktorum Prof. Dr ve Memoriel hastanesinden buraya geçiş yapmış

kızlar ben aynı anda 5 gün önce hem sigarayı bıraktım hmde gonal-f iğnelerine başladım. bu ilk denemem olduğu için heyecan var tabi ama bir sakinlik var bende tüm gün uyusam uyurum durgunlaştım böyle ne biliyim bi acayip oldum sanki bi huzur doldu içime bizim için çok umutlu konuşmadı doktorlar hatta şu kadar ihtimal bile demediler çok umutlanmayalım diye ama ben inanıyorum olucağına kendimi bildim bileli herşeyde panik olurdum şimdi benden sakini yok bu bir işaret sanki çok inanıyorum bebişim olucak :)

kızlar gonal-f sizlerde yan etki yapıyormu? ben bir tek kilo almaya başladım

Durumumuz cok ama cok benziyor... Hemen hemen ayni seyleri yasadim.. ben de 32 yasindayim. Hatta AMH senden bile dusuk.. Baska hicbir sorunumuz yok.. 1 yildan fazla denedik. son 6 ayini dr. kontrolunde.. bana hep olur dedi. ama ben sonunda bir prof.a gittim senin dedigin gibi dusunerek, ve cok acil tup bebek dedi. Ve hersey cok da cabk gelisti ztn.. Kasim basinda tup bebegin tek carem oldugunu ogrendim, 18 kasimda son adetimi gordum ve hemen tedaviye basladim. igneler... ilaclar... ve yumurtalarim buyudu.. ilaclara cevap verdiler. pazar gunu umarim bir aksilik olmazsa toplanacaklar ve yine bir aksilik olmazsa sali veya carsamba da transfer yapilacak insallah.... Merak etme seinki de buyur.. Belki benim ki de ilk seferinde tutmaz bilemem ama en azindan yumurtalar cevap veriyor ilaca.. Bu bile cok onemli.. Bir dahakine sansimi denerim.. (Kendimi olumsuzluklara da hazirlamaya calisiyorum tahmin edersin ki..:)))Yorucu, yipratici bir donem ama o kadar da korkunc degil.. Ben ignelerimi kendim yaptim. Demeye calistigim sakin ama sakin umitsizlige kapilma.. Olacak mutlaka olacak.. Ama bugun ama yarin... Mutlaka olacak.. Yumurtalarimiz buyusun yeter ki...:)) Kendine iyi bak

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var ben bugün aşılamamda negatif sonuç aldım ilk denememdi

bende 5 numaralı koromozonda inversiyon bozukluğu var
eşimde de sayı 46 milyon

bundan sonra izleyeceğim yol sizce aşılama mı olmalı yoksa tüp bebek mi

canım öncelikle moralini bozma.aşılama ile hiç uğraşma direk tüp bebek derim.aşılamanın şansı çok düşük ve boşa para bence.bende 1 aşılama sonrası devam etmedim.şimdi tüp bebek yapılacak.şimdiki aklım olsa hiç aşılama yapmazdım.2000tl verdim boşa direk tüp yapsaydım keske diyorum.

çok umutluydum büyük bir yıkım oldu benim için bencve de tüp bebek daha mantıklı baba hiç iğne falan yapmadılar sadece hap ve çatlatma iğnesi kullanmıştım en yakın zamanda dr a gidip tedaviye başlamak en iyisi

bende bir de guatr var gerçi ameliyat olmuştum ama

eşimin spermleri yıkalama öncesi 56 milyon yıkama sonrası 23 milyon

bu sayıyla işimiz zorr mu

sizde sorun neydi

benim kadın doğum doktoru tanıdık olduğu için kendisi dedi.aşılama yapma şansı normal yolla gebelikten farklı değil dedi.ama ben illaki istedim.bende çok yıkılmıştım.deli gibi ağlamıştım.yaşayarak öğrenıoruz bazı şeyleri.tabiki aşılama ile gebe kalan çok kişi var.

bende bir de guatr var gerçi ameliyat olmuştum ama

eşimin spermleri yıkalama öncesi 56 milyon yıkama sonrası 23 milyon

bu sayıyla işimiz zorr mu

sizde sorun neydi

aşılama yaptığım dönemde herşey normal diyorlardı.sonradan ortaya çıktı.eşimin spermler her testte farklı çıkıo.sayısı düşük.tam olarak 3 senedir bana yüklemedik hormon kalmadı inan deneme tahtasına döndüm.her ay adetle birlikte yıkılmakta cabası.sonunda en son gittiğim dokotum gidin bi tüp bebek merkezinde araştırsınlar dedi.ve sonuş eşimin spermleride çıktı.ilk gittiğimizde 10 adet sperm çıktı.çok üzüldük.sonra vitamin verdi doktr kullandık.6 milyon olmuş.beklıorum adet olayım iğnelere başlıyacağım.

Bende sorun yok eşimin değerleri düşük ama aşılama istiyoruz derken. muyane sırasında AMH 0,47 çıkınca şok yaşadık. ama öyle ya da böyle tüp bebek gözüküyordu bize.
ben en son 10 kasımda adet oldum. bu aykini bekliyorum sabırsızlıkla. normalde nefret ederim adet olmaktan çok gerilirim yine olucam falan diye. ama şimdi bekliyorum işte :)))

umarım hiç bir aksilik yaşamazsın. hiç birimiz yaşamayız. transferinde başarılı olur. nokta halinde bebeği rahmine yerleştirecekler. Kurban olduğum Allah'ın hikmeti yarattığı işte.

hiç bir şey yorucu değil hep olumlu olalım. Allah korusun ne beter hastalıklar var. hastalar ne tedaviler görüyorlar. kemoterapiler radrasyonlar ne hallere geliyorlar.
nickini hatılamıyorum ama dün bir bayan ağlıyorum falan yazıyordu buraya. böyle üzülürse olumsuz olur Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…