• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık 2012 tüp bebek yaptıracak anneler burda buluşalım

canım kader arkadaşım cook sevindim ama bir anormal durum olduguna inanıyorum birde şunu söylemekte fayda görüyorum yumurta toplanacagı gün eşlerden sperm istiyorlar ya eşlerin 7 gün boyunca hergün düzenli şekilde boşalması sperm kalitesini artırdıgını okudum bilgisi olan genede bizimle paylaşsın

Bildigim kadariyla tam tersi.. toplama yapilmadan once 4 gun falan bosalmamasi lazim.. Benim doktorum oyle dedi en azindan kizlar...

bence süper gidiyorsun darası bizim başımıza 6 sağlıklı yumurta eşittir 6 sağlıklı bebek inşallah Rabbim tutunmasını sağlasın inşallah amiiinn

inşallahh canım inşallahh hepimize tutunsunlarda bir an önce bizimde kucaklarımız dolsun artıkk :) 6 folikülde şimdilik sağlıklı gözüküyorda bakalımm artık hayırlısıı...

merhaba kızlar bu fsh hormonunun normal seviyesi nedir? benimki 5.78 çıkmıştı cevap verirseniz sevinirim....

FSH degerin cok normal gozkuyor.. 11-12den yuksekse tehlike canlari calmaya basliyor.. ama eger menapoz gibi biseyden supheleniyorsan AMH diye bir test var onu yaptirmani oneririm.. O yumurtalik rezervini tam olarak gosteriyor. hatta eger hemen cocuk istemiyorsan da iyi bir dr ne kadar zamanin oldugunu bile soyleyebiliyor..

nihayet sancı agrı kasılma derken kırmızılar göründü yarın doktora gidiyorum ilaclar alınır ilk dozlar başlar sanki ilk yaptırıyormuşum gibi heyecan başladı hayırlısı bakalım kızlar simdi bir topikte okudum kuru inciri tatlı yerine yedim faydasını gördüm diyor yarın bende alacam birde rahim duvarını kalınlaştırmak icin nar suyu na başlıcam kurban oldugum ALLAHIM utandırmasın herşeyin hayırlrsı olsun ammmmiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn

canım kuru inciri ben de duydum, çayın yanına tatlı diye onu yiyorum artık. Erkekler içinde keçiboynuzu (pekmezi ya da suda kaynamış hali). Bir de enfeksiyonunuz varsa tekrarlayan bana doktorum yaban mersini tavsiye etti. aklınızda bulunsun.

canım ben laparoskopi oldum 6cm çikolata kisti alındı ameliyat çok kolay 1 günde ayağa kalkıyosun benim çok şiddetli ağrılarım vardı. ameliyat oldum ağrılarım geçti şimdide eşimde azospermi olduğunu öğrendik tüp bebeğe başladık behçecide doktorum güvenç bey çok memnunum gonalf kullanıyorum 4.gün bugün inşallah iyi haberlerini alırım hiç korkma çok kolay laparoskopi allah hepimize sağlklı bebişler versinnnn

canım çok moral oldu sözlerin, çok sağol. benziyor durumlarımız. benim eşimde de sorun oldugu için hiç aşılama demeden direk tüp bebek dedi. Ben de senin arkandan geliyorum. İnşalllllllaaaahhhh güzel haberlerini duyarım. Hepinizin! Hepimizin :))

Bildigim kadariyla tam tersi.. toplama yapilmadan once 4 gun falan bosalmamasi lazim.. Benim doktorum oyle dedi en azindan kizlar...

evet 3-4 gün perhiz diyorlar. Ama bu süreden de fazla olmaması gerekiyormuş sağlıklı sonuç almak için. Ama normal yaşamda düzenli boşalma genel olarak sperm kalitesini düzene sokar diye biliyorum. Bu genel bi durum ama test için veya sperm verirken 3-4 gün perhizi geçerli. artık kadın doğum uzmanı olucam, o kadar çok araştırma yapıyorum ki :))) inanıyorum hepimizi toplasak, bi tüp bebek merkezi işletiriz :)

Kızlar hepinizi hevesle ve merakla takip etmeye devam ediyorum. Desolett kullanmaya devam ben. adım adım laparoskopiye gidiyorum. Uğurlu öpücükler size:)

canım sendedemi kalınlaşma problemi var bendede var gibi hoşş şuanda ii diyor dr ama 8mm civarıydı 12. gün benim bakalm şimdi ne olacak..
benim tedavide adetin 21. günü başlıycakmış..17 aralıkta gel dedi rapor çıkarıyorum yarın yine hasteneye gidecem iğnelerimi yazacaklar..

senin tedavin uzun protokol mu olacak bir bebek olsunda nasıl olursa olsun bende rahim duvarı problem degil aslında ama az daha olsa iyi olur birazda benim kuruntum

Son düzenleme:

bizde enaz 3 gün diyorduk ama bir araştırmada 7 gün devamlı boşalan kişilerde sperm daha kaliteli olmuş ve başarı artmış diye okudum tekrar araştırıp size bilgi veririm

kızlarr yaa ben ilk kez tüp bebek yaptırcam...10 gün içinde hastalanırım sanırım..1. günü çağırdı doktor adetimin..ben maraştayım ankarada yaptırcam.. kaç gün sürer tahmini yumurta toplaması falan..merak içindeyimm rabbiim hepimizin gönlüne göre wersin inş.

kızlarr yaa ben ilk kez tüp bebek yaptırcam...10 gün içinde hastalanırım sanırım..1. günü çağırdı doktor adetimin..ben maraştayım ankarada yaptırcam.. kaç gün sürer tahmini yumurta toplaması falan..merak içindeyimm rabbiim hepimizin gönlüne göre wersin inş.

tahmini süre 13 ila 15 gün arasında yumurta toplanır kişiye göre değişir bebeğin transferide 3 gün sonra yapılır
(blastata gidilirse 5 gün ki herkeste olmuyo) toplam 18 gün gibi ama dediğim gibi kişiden kişiye değişir

tahmini süre 13 ila 15 gün arasında yumurta toplanır kişiye göre değişir bebeğin transferide 3 gün sonra yapılır
(blastata gidilirse 5 gün ki herkeste olmuyo) toplam 18 gün gibi ama dediğim gibi kişiden kişiye değişir

annem ankarada gerçi sıkıntı olmaz ama eşim işinden dolayı gelip gidemicek o biraz sıkıntı yapıo 15 gün napcaz dio bişi daha sorcam yaa ben muayene olup geri dönebilir miyim yoksa bu tedavi sürecinde günlük doktora gidiliomu sen yaptırdın mı daha önce??

Merhaba arkadaslar, bugün ilk iğnemi vuruldum ve gerçektende korkulacak birşey yokmuş! hiç hissetmedim bile. :) en azından heyecan ve korkularımın bir bölümünü atlatmış oldum böylelikle. Umarım herkesin herşey yolunda gider :nazar:

annem ankarada gerçi sıkıntı olmaz ama eşim işinden dolayı gelip gidemicek o biraz sıkıntı yapıo 15 gün napcaz dio bişi daha sorcam yaa ben muayene olup geri dönebilir miyim yoksa bu tedavi sürecinde günlük doktora gidiliomu sen yaptırdın mı daha önce??

fıstıgım benim 4.denenmem olacak benim eşimde yurt dışında o sadece yumurta toplandıgı gun geliyor sperm verip gidiyor ben yumurta takibimi ordu da yaptırıyorum ama hergün düzenli taküp yapıyoruz ignelerimi de doktorumun yardımcısı yapıyor ve igneleri asla cantada yada üzerinizde taşımayın sogutucudan cıkarmayın benim doktor öyle yapıyo ben yumurta toplama ist.memorıalde yapılıyo ama başka hastane yada klınıkler genelde duruma göre 2 ila 3 günde bir takip ediyorlar

kafalar karışmasın nolur.ben devamlı araştırıyorum kaliteli yumurta ve sperm icin . bi ara yapılan bir araştırmada 7 gün bir hafta devamlı boşalan erkeklerde daha kaliteli sperm olmuş başarı artmış diye okudum eşime bile söyledim ama cok baktım nerde okudum bulamadım onun iciin kafalar karışmasın gene bildiğimiz gibi 3=4 günlük perhize devam diyelim yanlışlık olmasın

Kizlar bildigim kadariyla AMH diye bir test var, o daha net ymurta rezervini gosteriyor.. Yani ultrasondan ve fshdan da net. Doktorum bunu istedi benden ilk once.. Bence bir danis doktoruna..

evet AMH daha önemli ben yaptırdım. sonuç 1 hafta sonra çıkıyor.

Back