araftayım

"Basinda bi erkek olsun" diyen çevreyi değiştir önce. Gerisi gelir. ne kadar cahil insanlar ya? Koskoca iş güç sahibi kadınsın, bi erkeğe ihtiyacın yok.hele de böyle bir erkeğe.
En çok da annem diyo erkeksiz zor deyip duruyo araba da kullanamıyorum ya

Alışkanlık.
Çocuğum yok.
İnanın hiçbir çocuk kötü babanın eksikiğini hissetmez
Aslında kötü bir baba değil yani biraz sorumsuz ama kızımla oynar eder arada. Sadece uzun süre bakmaz uyutmaz ihtiyaçlarıyla ilgilenmez bana güvenir öyle. O da tembelliğinden.

dünyan kocan ve evlilikten ibaret.
o yüzden korkuyorsun.

düşün, evli değilken, kocan yokken nasıl yaşıyordun?
kocansız dünya daha mı kötü ve tehlikeliydi? o senin kahramanın mı?

ailen arkanda ailen. çoğu kadın ailesi arkasında olmadığı için kocasının kahrını çekiyor. ne kadar şanslısın, farkında değilsin.

o arkadaşların sanırım hala 1950 lerde yaşıyor.
yetim ve öksüzler kötü yola mı düşüyor? bu nasıl dar kafalılık?

Aslında kötü bir baba değil yani biraz sorumsuz ama kızımla oynar eder arada. Sadece uzun süre bakmaz uyutmaz ihtiyaçlarıyla ilgilenmez bana güvenir öyle. O da tembelliğinden.
inşallah bir gün kızına da yumruk atmaz.
malum dayağa katlanan anneler yüzünden er geç çocuklar da baba dayağı yiyor.

Inanamıyorum size. Kendi paranızı tutup hasta babanız için verememişsiniz. Hala da onun yanında durmuşsunuz. Pes. O biriktirdiklerinizin en az yarısı sizin. Boşanacağım yarısını ver diyeceksin halledeceksin her şeyi. Vermezse babasının evini basıp isteyeceksin. Yine de vermezse maaş kartını kaybettim deyip bankadan isteyeceksin ve ona vermeyip iki ay biriktrip öyle çıkacaksın o evden. Sonra da açtığın davada hepsini isteyeceksin.

"Basinda bi erkek olsun" diyen çevreyi değiştir önce. Gerisi gelir. ne kadar cahil insanlar ya? Koskoca iş güç sahibi kadınsın, bi erkeğe ihtiyacın yok.hele de böyle bir erkeğe.
Lütfen ama boşansın da "DUL" mu kalsın bu kadıncağız ?

En çok da annem diyo erkeksiz zor deyip duruyo araba da kullanamıyorum ya
En çok da annenin düşüncelerinden uzaklaş canım o zaman. Böyle birşey mi var ya bu ne biçim bir bakış açısı. Herkes doğuştan araba kullanmıyor ya, ögrenirsin.öğrenemezsen bütün taksiler senin. Bi alo de gelsin.

Yasayacaksan hür yaşa, kendine eziyet etme başkalarına da ettirme.

Siz aile danışmanını vs boşverin bence bireysel terapi alın. Duygusal olarak çok zayıfsınız ve kendinize hiç güvenmiyorsunuz. Neden bu kadar korku? Neden bu özgüvensizlik? Üstelik maddi anlamda gücünüz olduğu halde böyle davranıyorsunuz. Burda artık sorgulamanız gereken evliliğiniz, çocuk vs değil; kendinizi sorgulamanız gerekiyor. 1günde böyle olmadınız 1günde de düzelmezsiniz. Önce bu zayıflığınızı ve korkularınızı kabul edeceksiniz. ‘

‘Hasta babama rahatça kendi paramı bile veremediğim bu evlilikte beni tutan nedir?’ Dürüstçe bu cevabı vereceksiniz ve buna çözüm bulmaya çalışacaksınız. Kısacası bir zihin değişikliğine ihtiyacınız var. Mutlaka bir terapistten yardım alın ve adım adım değişmeye çalışın. Belli bir değişim sürecinden sonra hazır olduğunuzda da adım atın.

Bir kadın ‘evli ve başında bir erkek’ olmadan da değerlidir ve hayatına da gayet devam eder. Daha 30 yaşındasınız, lütfen biraz geniş pencereden bakın hayata.

Bir kadın evlilikte Çalışmak zorunda değildir. Eğer çalışıyorsa da parasının bir kuruşunu bile kocasına vermeme hakkına sahiptir.

Geçmiş konularına da baktım sorun sadece eve temizlikçi almana kızması değilmiş sen 2 senedir esinle ilgili konu açıyorsun arada babanla ilgili de konu açmışsin zor zamanların olmuş ama evliliğine yorum yapmak gerekirse sen 2 yıldır böylesin ve HİÇBİR ŞEY YAPMAMISSIN. Böyle devam et önceden devam etmişsin şimdi de edersin böyle gelmiş böyle gider.

Cimri insandan nefret ederim. Bu hem cimri hem yagmaci senin olana çökmüş vaziyette.

Arkadaşım sadece sen bosaniyorsun çocuğun babasından boşan miyor.Zaten iyi bir baba olacaksa her zaman olur.Siz ayrilmanin bile sorumluluklarını yerine getirir.Sana yazık değil mi peki geçen günlerine yazık değil mi?.Zor bir karar hem de çok zor.Ama kendini daha fazla yıpratma.

Aile ne demek. Sen şu zor gununde kafani esinin gogsune yaslayip, ruhunu dinlendiremiyosun 4 bin aliyorsun ve kanser baban icin ameliyat parasi veremedigin ici uzuluyosun.Hayat aile ne demek.Benin ailemde ćok biriktirir aileyi anliyorumda hastalik var ortada. Hersey niye bu kadar zor şu dunyada...

3 kız kardeş babasız buyuduk .
Hiç öyle terbiyesiz falan olmadık .
Çok özür dilerim yaranızı açmak istemem ama merak ediyorum babanız vefat mı etti boşanma durumu mu ? Kötü de olsa başımızda bi baba olsaydı ayrılmasalardı dediğiniz oldu mu hic

Bu söylediklerinizde haklısınız aslında farkındayım duygusal olarak çok zayıfım ama bu durumu değiştiremeyeceğimi düşünüyorum. Özgüvensizlikten ziyade tekrsr hata yapmaktan korkuyorum.

Bir kadın evlilikte Çalışmak zorunda değildir. Eğer çalışıyorsa da parasının bir kuruşunu bile kocasına vermeme hakkına sahiptir.
Bunu ben biliyorum zaten eşimde biliyo ama işine gelmiyo ve sıkışınca çalışma o zaman diyo

Bu söylediklerinizde haklısınız aslında farkındayım duygusal olarak çok zayıfım ama bu durumu değiştiremeyeceğimi düşünüyorum. Özgüvensizlikten ziyade tekrsr hata yapmaktan korkuyorum.

Durumu daha başından değiştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız zaten değiştiremezsiniz. Ama bir ihtimal daha var: Kendine gelmek, silkelenmek ve değişmekten korkmamak. Adım adım yapabilirsiniz eğer istekli olursanız. Bunu kimse sizin yerinize yapamaz, bu yolu siz kendiniz için yürümek zorundasınız. Gördüğünüz gibi bu korkularla hayatınız akmıyor ve mutlu değilsiniz. Psikolojik destek alın..

1000 lirama da karışmayacak diye büyük lütufmuş gibi yazmışsın bir de. O kim oluyor da senin paran üstünde kendine hakimiyet kurma hakkı hissediyor? Ya şunu yapmayın kendinize nolur, şu geyşa ruhundan çıkın gözünüzü seveyim. Adam tamamen falso, fersah fersah üstünsün, duygusal ilişki istiyorsan hem madden hem manen daha doyurucu ilişkiler yaşayabileceğin insanlar bulabilirsin. Vallahi çok üzülüyorum ben sizin gibi kadınlara ya. İnsan kendini bile bile ateşe atar mı? Aile danışmanına gideceğine bireysel psikoterapi al, özsaygını geri kazan.

Hiç böyle düşünmemiştim valla çok mantıklı madem eşim değişmiyor değişmeyecek ben değişip ondan kurtulmak için adım atayım. Aynen de dediğiniz gibi mutlu değilim ama gidemiyorum da. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…