• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaldım!!!

haknur

kıymetlilerim benim...
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
1.575
3
108
Bursa
Arkadaşlar merhaba...Sizlere danışmak istediğim fikirlerinizle bir yol çizip ona göre bir davranışta bulunmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim...

Olaya kısaca şöyle girmek istiyorum sizlerin sorularıylada konuyu açarak konuyu devam ettirmek istiyorum.Ailemle bekarken pek anlaşan biri değildim çoğu seferinde haklı olduğum konular yüzünden çok kavga ediyorduk dayakta yedim lafta...Sonra eşimle tanıştım sevdim onu...Annem hastalandı kanser olduğunu öğrendik...Annemin kanser olduğunu öğrenmeden nişanlandım ben sonra öleceğini öğrenincede evlendim ama beş kuruş para harcamadan herşeyi eşimin yapmasıyla...Babam annemin hastalığını bahane ederek hiçbirşey yapmadı bana istemedikte zaten eşim sürekli tembihliyordu beni sakın onlardan bişey isteme ne istersen ben alırım derdi hep sağolsun...Bu arada biz annem evliliğimi görsün diye sadece nikah yaptık ne düğün ne balayı yani hiç bir eğlence yapmadık amacımız farklıydı yanlış anlaşılmasın...neeyse ben evlendim sonra abimin sevgilisi vardı aylar sonra onları nişanladık...ben 6 aylık evliyken annem öldü abim hala nişanlıydı...Annemin ölümü yıktı beni ailemin başında tek bayandım babama abime birde küçük kardeşime bakmakla yükümlü hissettim kendimi elimden geldiğince yardım cı oldum onlara ki onlar bana ne azaplar çektirmişlerdi yıllardır bekarlığımda..Ona rağmen geçmiş geçmiştir dedim sarıldım onlara ama baktımki bunlar ben onlara faydalıysam iyiler faydam yoksa arayıp sormuyolar bile kendimi biraz geri çektim kullandırtmak istemedim çünkü büyük fedakarlıklar yapıyordum kendi çapımda...sonra abimler düğün günü aldılar aylar geçti tabi aradan beni aradılar çeyiz serilcek gel istersen eşimide aldım pazar sabah erkenden gittim yine yardıma...temizlik ütü çeyiz falan derken bizim gelinin yan odada akrabalarıyla toplanıp bizler hakkında dedikodu yaptığını duydum ve çok sinirlendim ve bişey olmamış gibi işime devam ettim ama suratımıda yaptım sonra abim gördü ne bu surat falan bişey yok dedim bişey anlatmadım sonra abim bana laflar saydırdı eşimde aldı beni çıktık evden kavgayla ayrıldık...Bu arada kısa kısa geçiyorum aklına takılna olursa sorun lütfen....neyse bu olaylar büyüdü kısacası düğününe bile gitmedim...Ama gelin görünki bana bişey yapmayan babam durumu yok diye gitmiş krediler çekmiş düğündü takı setleriydi falan almış bi güzel borçlanmış neymiş efendim oğluymuş...bide annem öldü diye evde büyük yanına aldı bunları kira vermesinler diye....neyse bu arada benimle hiçbiri konuşmuyo naptıysam artık....ben ağladım sızlandım kendimi parçaladım hasta oldum resmen bu olaylar yüzünden...şimdi ise olay şu durumda abimle babam kavga etti konuşmuyorlar abimler başka eve çıktılar babam borç içinde...arada kalan ise kardeşim...abim ayrı dertler içinde babam ayrı şimdi ikiside arıyo beni konuşuyoruz hatta abimin durumu iyi değil benim bildiğim ona elimden gelen yardımıda yapıyorum....AMA gelin görünki bi yandan içim yanıyo haknur sen vicdanlısın böyle devam et diyor biyanda diyorum haknur senin hayatını mahveden çıkarcı pisliklerle ne uığraşıyosun bırak ikiside ne halleri varsa görsünler!!!!Peki kk hatunları ne diyor bu duruma ne yapmalıyım sizce???

yengenizin sizin ailenizle ilgili dedikodu yapmasıyla olayların büyüyüpte sizin bile düğüne gitmemenize neden olmasını ilginç buldum. oysaki surat asacagınıza ya o an gelinle yüzleşecektiniz yada olay cıkmasın diye surat asmayıp duymamış gibi olacaktınız. surat asmıssınız , abiniz sormuş bişey yok demişssiniz . sonrada sorun cıkaran konumuna düşmüssünüz...
herneyse..
madem menfaatçi biriler. o halde kendinizi kullandırtmayın...belki arada ufak yardımlarda bulunabilirsiniz fakat 4 elle sarılmanızı gerektirecek pek bir fedakarlıklara gerek yok gibi..
babanız, abiniz, yengenizle ilgili fikrim bu.. fakat yanlış okumadıysam bir kardeşiniz daha var. ona sahip çıkın, her türlü yardımı yapın derim

Son düzenleme:
öncelikle başınsaolsun annenin mekanı cennet olsun durumun zor sana söyleyebileceğim tek şey elinden gelini yap fakat sakın eşinle huzurunu bozmalarına izin verme unutmaki ne kadar kötü olurlarsa olsunlar onlar ialen ve yükümlüsün ailenle ilgili küçük kardeşin en zor durumda şuan ona sahip çık o yuva kurana kadar bişi olmamış gibi davran hayat acımasız biz ise unutup herşeyi ardımıza atmak zorundayız allah yardımcın olsun..

yengenizin sizin ailenizle ilgili ddikodu yapmasıyla olayların büyüyüpte sizin bile düğüne gitmememnize neden olmasını ilginç buldum. oysaki surat asacagınıza ya o an gelinle yüzleşecektiniz yada olay cıkmasın diye surat asmayıp duymamış gibi olacaktınız. surat asmıssınız , abiniz sormuş bişey yok demişssiniz . sonrada sorun cıkaran konumuna düşmüssünüz...
herneyse..
madem menfaatçi birler. o halde kendinizi kullandırtmayın...belki arada ufak yardımlarda bulunabilirsiniz fakat 4 elle sarılmanızı gerektirecek pek bir fedakarlıklar yok gibi..
babanız, abiniz, yengenizle ilgili fikrim bu.. fakat yanlış okumadıysam bir kardeşiniz daha var. ona sahip çıkın, her türlü yardımı yapın derim

Evet canım orada ölen anneme laf söylemişlerdi o kadar sinirlendimki onlara bişey demek istemedim ama suratımıda asmamama engel olamadım canım yandı,sonrada suçlu durumuna düştüm.kardeşim zaten heran kollarım altında onun yeri apayrı ilk çocuğum o benim...yorum için teşekkürler.

merhaba..biraz uykuluyum konuya tam vakııf olamadan yorum yazıorum ama sondaki sözüne takıldım ben 'çıkarcı pislikler' yani bunu bi sinirle mi söyledin yoksa haklarında gerçekten böyle mi düşünüosun eğer gerçekten öyleyse sevmiosan seninle gerçekten sadece çıkarları için bi bağ kurduklarını düşünüosan tabikide görüşme çünkü üç beş zaman geçtikten sonra başka bi olay patlak verir yine üzülen sen olursun

yengenizin sizin ailenizle ilgili ddikodu yapmasıyla olayların büyüyüpte sizin bile düğüne gitmememnize neden olmasını ilginç buldum. oysaki surat asacagınıza ya o an gelinle yüzleşecektiniz yada olay cıkmasın diye surat asmayıp duymamış gibi olacaktınız. surat asmıssınız , abiniz sormuş bişey yok demişssiniz . sonrada sorun cıkaran konumuna düşmüssünüz...
herneyse..
madem menfaatçi birler. o halde kendinizi kullandırtmayın...belki arada ufak yardımlarda bulunabilirsiniz fakat 4 elle sarılmanızı gerektirecek pek bir fedakarlıklar yok gibi..

Evet canım orada ölen anneme laf söylemişlerdi o kadar sinirlendimki onlara bişey demek istemedim ama suratımıda asmamama engel olamadım canım yandı,sonrada suçlu durumuna düştüm.kardeşim zaten heran kollarım altında onun yeri apayrı ilk çocuğum o benim...yorum için teşekkürler.

merhaba..biraz uykuluyum konuya tam vakııf olamadan yorum yazıorum ama sondaki sözüne takıldım ben 'çıkarcı pislikler' yani bunu bi sinirle mi söyledin yoksa haklarında gerçekten böyle mi düşünüosun eğer gerçekten öyleyse sevmiosan seninle gerçekten sadece çıkarları için bi bağ kurduklarını düşünüosan tabikide görüşme çünkü üç beş zaman geçtikten sonra başka bi olay patlak verir yine üzülen sen olursun

Evet canım nedense hep öyle düşünüyorum çünkü hep işleri düşünce yada iyiysem arayıp sorarlar...mesela babama eşimle kavga ettim sana gelcem desem kesinlikle eve almaz ne yap et barış otur evinde elalem ne der der bu kadar sahip çıkarlar bana yani.(eşimle aram çok iyi mesela gibi örnek verdim yanlış anlaşılmasın)

ben aile bağlarınız çok kopuk .bunda hepinizin suçu var .ailemle aram iyi olmadı diyorsun çocukluğundan beri .bu nasıl oluyor anlamıyorum .bizi en çok düşünen annemizbabamız değil mi ?yani bu dünyada seni doğuran seni büyüten annen değil mi ?bir çocuk nasıl doğruluyor ne acılar çekiliyor .o anne çocuğunu nasıl sevmez bu çok saçma geliyor bana .bence sen birşey yapma çünkü şöle bir düşüncen var herşeye rağmeen ben yardım ettim onlara hani iyi bir insanım ondan yapıyorum diyorsun halbuki onlar benim ailem yapmak zorundayım demen lazım .o yüzden yardım etme bence .

ben aile bağlarınız çok kopuk .bunda hepinizin suçu var .ailemle aram iyi olmadı diyorsun çocukluğundan beri .bu nasıl oluyor anlamıyorum .bizi en çok düşünen annemizbabamız değil mi ?yani bu dünyada seni doğuran seni büyüten annen değil mi ?bir çocuk nasıl doğruluyor ne acılar çekiliyor .o anne çocuğunu nasıl sevmez bu çok saçma geliyor bana .bence sen birşey yapma çünkü şöle bir düşüncen var herşeye rağmeen ben yardım ettim onlara hani iyi bir insanım ondan yapıyorum diyorsun halbuki onlar benim ailem yapmak zorundayım demen lazım .o yüzden yardım etme bence .

Canım yorumun için sağol ama keşke her doğuran anne her para kazanan baba olabilse ayrım olmasa heleki erkek kız diye ayrım yapan aileler çok bu ülkede bunu unutma olurmu?
ikinci söylediğine gelince ben zaten kkendimi zorunlu hissettiğim için onlara yardımcı olmaya çalıştığımı ama bundan rahatsız olduğumu belirttim çünkü sadece işleri düşünce alo diyen bir ailem var sen napardın acaba!?

Canım yorumun için sağol ama keşke her doğuran anne her para kazanan baba olabilse ayrım olmasa heleki erkek kız diye ayrım yapan aileler çok bu ülkede bunu unutma olurmu?
ikinci söylediğine gelince ben zaten kkendimi zorunlu hissettiğim için onlara yardımcı olmaya çalıştığımı ama bundan rahatsız olduğumu belirttim çünkü sadece işleri düşünce alo diyen bir ailem var sen napardın acaba!?

annenin seni sadece doğrmuş olması bile anne olmasına yeter .doğum kolay birşey mi belki sende annesindir bilmiyorum .
o zaman sadece diğerleri için diyorum baban ve kardeşlerin için öle işleri düşünce arıyorlarsa sende ona göre davran üzme kendini.

annenin seni sadece doğrmuş olması bile anne olmasına yeter .doğum kolay birşey mi belki sende annesindir bilmiyorum .
o zaman sadece diğerleri için diyorum baban ve kardeşlerin için öle işleri düşünce arıyorlarsa sende ona göre davran üzme kendini.

Canım bende anneyim evet oğlumun gözünün içine bakıyorrum resmen canımı veririrm ben ona anneliğin ne demek olduğunu biliyorum ama neyse canım yaa....Önerilerini dikkate alacağım teşekkür ederim...

evet maalesef bütün anne babalar aynı olmuo etrafımdan duyduklarım beni şok edio nası olur diorum ya hani en çok ailesi sever sahiplenr insanı ama herkes için öle diil böyle durumda senin yernde ben olsaydım napardm die düşündmde tüm bağları koparan ben olmazdım ama asla kendimide fedakarlık yapim şu bu die hırpalamazdım normal bi evlat kardeş gibi davranrdm ha olmuo işlerine gelmiosa aramaz sormazlar senin çok büyük bi kayıp olmaz ama onlar için aynı şeyi söylymem

Onlar sizin aileniz.
Kendinizden çok fazla ödün vermeden, eşinizle aranızda sorun oluşmasına izin vermeden elinizden geleni yaparsınız.
..

konu sahibinin annesini tenzih ederek söylüyorum, sadece doğurmuş olmak anne olmaya yetmiyor malesef. bunun örneklerini görüyoruz devamlı.

ya kızlar bakıyorumda bir an...Annem olsaydı ne kadar kötü olursa olsun belki ailem bu durumda olmazdı kadın napıp edip yine toplarlıyor ortalığı erkekse genelde hep dağıtıyor...

ya kızlar bakıyorumda bir an...Annem olsaydı ne kadar kötü olursa olsun belki ailem bu durumda olmazdı kadın napıp edip yine toplarlıyor ortalığı erkekse genelde hep dağıtıyor...

Bir söz vardır; '' annenin bir gözü kapalıysa babanın hepten kapanır'' diye.

Anneler gerçekten toparlayıcı oluyor.
Allah rahmet eylesin.

Orkidemin takıldığı yere takıldım ben de.
Onlar için pislik mi desem diye sorğuluyorsunuz ya.
Siz gerçekten öyle düşünüyorsunuz bence.
Yaptığınız iyilikleri vicdanınız nedeniyle değil, kendinizi yapmak zorunda hissettiğiniz için belki de onlara acadığınız için yapıyormuşsunuz gibi düşünüyorum.
Size bunca sıkıntıyı veren insanların düştüğü bu durum size yüceltmiş ki gerçekten yapan kendine ediyor, hiçbir haksızlık yapana kâr kalmıyor, siz de o yüceliği devam ettirmek zorundaymışsınız gibi.
Ama içinizde büyük bir kin, öfke ve nefret var onlara karşı.
Uzak kalın bence. Birşey yapmayın.
Ama o küçücük kardeşiniz var ya. Onu da olabildiğince uzak tutmaya çalışın bu sorunlardan.
İçinizde en çok ve tek üzüldüğüm o.

Kendini kullandırmak iyilik değildir. İyiliği hakeden onca insan varken böyle haketmeyenlerle vakit kaybetmeyin. Yerinizde olsam topunu silerim. Onlar sizi kendilerinden görmüyor, onlar için sadece kullanılacak birisiniz.

canım sen elinden geleni yapmışsın.
ayrıca vicdan herkeste vardır ama hak edene verilir.

geç sen bunları kendileri etmiş kendileri bulmuş.
bence sen seni seven eşinle beraber evliliğin tadını çıkart.
dertsiz başa dert arama.

bunları sinirlenip kendini yıpratırsın daha sonra da eşinde sana üzülür. yazık adama ya.
hiç alakası olmayan şeye seninle birlikte sürükleniyor.

kardeşine yardım et. ama
diğerlerine asla derim.

çünkü bu sefer bu senin görevin gibi düşünülür.

Back
X