Arada kaldım düşünceleriniz çok önemli

Öncelikle erkek arkadaşınla anladığım kadarıyla zaten yaşadığın bir sorun yok tek problem nikah olayı. Yorumumu ona göre yapacağım.
Normalde senin mutaassıp olup olmamanı bir kenara bırakıyorum sadece ailenin bile muatassıp olması nikah gerekliliğini doğurur. Erkek arkadaşının empati yapmasının çok zor olmayacağı bir coğrafyada yaşıyoruz. Kendi ailesinde kardeşi, ablası bir şeyi olsa eminim ki o da arada mutlaka nikah olması gerektiğini düşünürdü. Aynı şeyi de senin için düşünmeli. Evlilik öncesi prova yapabilirsiniz -bunu eğer sen de gönül rahatlığı ile kabul ediyorsan- ama sonunda iyi anlaşacaksanız evliliğin olması gerekiyor. Çünkü hayat bu şekilde. Ayrıca evliliği siz istiyorsunuz. Sizi mutlu etmek adına da bu sorumluluğu alabilmeli. Sizinle ortak noktada buluşmaya çalışmalı. Çünkü siz o istemiyor diye evlilik olmadan da beraber yaşamayı belki farklı şartlarda kabul ederdiniz. Aynı şeyi onun da düşünmesi gerekiyor.
Neden evlenmek istediğini ya da neden evlenmeniz gerektiğini ona anlat. Seni gerçekten seviyorsa bu sorumluluğu alacaktır. Sorumluluk diyorum çünkü sevgilinden ayrılmakla eşinden ayrılmak arasında çok fark var. Sevgilinle bitti der eşyalarını toplar gidersin. Eşinle işler o şekilde yürümüyor. Yasal olarak birbirinizde haklarınız var. Eğer ki sana bu hakları vermekten korkuyorsa zaten ortada ciddi bir problem var demektir.
Ve onun seninle yaşayıp sonunda nikahsız ayrılması durumunda olan hep sana olur. Kendi yetiştiriliş tarzına ters olduğu için kendini kötü hissedebilirsin. Geçici bir süreç olsa mesela beraber yaşayalım 6 ay sonra evlenelim kabul edilebilir belki ama ya evliliğe hiç ikna olmazsa hayatının sonuna kadar böyle devam edemez. Ailene ne sıfatla tanıştıracaksın? Her şey çok yolunda gitse bile sen bir süre sonra evlenmeme fikrine sıcak bakmazsan yine yol ayrımına gelmek zorunda kalırsınız. Bu sorunu bence çok geçe kalmadan çözmeye çalış.
Ay konuyu amma dağıtmışım. Sen içini ferah tut. Her şey olacağına varır. Sen erkek arkadaşınla açık açık konuş durumu.

Biz bu konuları çok eni boyuna konuştuk. İş ayrılık noktasına taşındığında '' herşeyimiz tamam bi o eksikse imzayı da atarız şuan birbirimizin hayatına dahil olmadık'' da dedi. Hayatında hiç evlenmeyi aklına bile getirmemiş biri. Ben mutaasıp biri değilim. Belki ailem de olmasa ihtiyaç duymam. Ama ne bileyim bilemiyorum. Ben ondan ayrılırım diye evliliğe ikna olsun da istemiyorum. Böylesi de kötü. Buna ihtiyaç ve heyecan duymasını isterdim. Önceki ilişkilerimde böyle değildi ben de afalladım. Atama öncesi net bi karara varmam gerekiyor. Bu konuda ona nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum. Benimle evlenmek istemediğin için o şehre gelmiyorum diyeceğim bi ilişki içinde de değilim. Çok şey paylaştık. 1.5-2 yıla yaklaştı ilişki beraber tatile de gittik, sarhoş da olduk, 2-3 hafta beraber de yaşadık, çok gzüel günlerimiz oldu. Tercihlerimi yaptığımda ilk yer gelecek değil ama bi yer gelecek. Hiçbişey belli değil esasen. Bu konuları daha önce kpnuştuk ve yanıtı şuan düşünmüyorum ama bi noktada düşüneceğiz bütünüyle soğuk değilim diyor. Böyle de insafına kalmış hissediyorum. Yine aynı şeyleri de zaten söyleyecek. Evi var şuan. Anahtarı da bana verdi mesela. Beraber yaşamayı reddettiğimi yine aynı argümanlarla anlatıp aynı cevabı alacağım kısacası. Görünen köy o. O da ben de haklı göründüğüm çıkmaz bi durum...

Kız arkadaş da erkek arkadaş da yaş iş. Hiç girmezdim. Karınca kararınca yalnız yaşamayı tercih ederdim.

tek git ama erkek arkadasinla yasama .
4 sene eskisehirde yasadim sevgikinle tatile git otele git her yerde sevis ama ayni evde yasama . yasayip sonu iyi biten cok az kisi var . eger niyetin evlenmekse hic yasama cunku ozaman beraber uyanmanin falan bir ozelligi kalmayacak heyecan zamanla azalir .

önce kendi ayaklarının üzerinde durup yere sağlam basmalısın.
önceliğin erkek arkadaşın değil kendin olmalısın.
belli ki erkek arkadaşının önceliği değilsin.
eğer başka bir seçenek yoksa en iyisi köyde lojmanda ailenle yada yalnız olman gibi görünüyor.

Bu işte en zor yeri.... Iki tarafın da haklı olması kötü bir durum. Sen içini ferah tut. Olursa zaten bir şekilde olur. Evlilikle ilgili neden bu kadar katı düşünceleri var ailesinin kötü bir evliliği falan mı var?

Arkadaşın sorunlu onunla yaşaman seni yorar.
Erkek arkadaşın evlenmeden evli hayatı yaşamak istiyor.Biraz zaman geçirip senden ayrılma ihtimali yüksek yapma bunu kendine.üzülüp arkasından bakan sen olursun.zamanına yazık.ona mutaassıp bir insan olduğunu evlenmeden aynı evi paylaşmak istemediğini söyle ayrılacaksada ayrılsın kendi bilir.. Aileni istemeyebilirsin oda normal .En iyisi kendine düşük bütçeli bir ev bul yada lojmanı tercih et .Mesleğini al eline kendi ayaklarının üzerinde dur kimseye bağımlı olmak zorunda değilsin

Konudan bağımsız olarak çamaşırı iki kez durulaması sizi neden rahatsız etti. Bunu ben de yaparım ve gerçekten o deterjan kalıntısı çok sağlıksız

İllaki birilerine mi bağımlı olmanız gerekiyor?
Lojman veya düşük ücretli ev bulun bence. Ne arkadaşınız ne de sevgiliniz iyi profil çizmiyor

Konudan bağımsız olarak çamaşırı iki kez durulaması sizi neden rahatsız etti. Bunu ben de yaparım ve gerçekten o deterjan kalıntısı çok sağlıksız
Çamaşırı iki kez durulamasının nedenini merak ettim ve o an çamaşır detarjanı kalıntısı üzerinden soru sordum. Detarjan lekesi mi kalır diye dümdüz. Karşımda ilkokul öğrencisine ders verir gibi üsten en iyi ben biliyorum şimdi beni iyi dinle der gibi -ki biçok şeyde bu böyle yansıtıyor. Baskın bi karakter- virgüllü noktalı ağdalı anlatması saçma ve sinir bozucuydu. Belki başka birine bu hasasiyeti duymam ama onun bu üsttenciliği daha önceki konularla da birleşti ortaya malesef böyle bi nahoş bakış açısı doğurdu. Olayla yazıda anlatılınca bişey yok gibi haklısınız. Beden dili ve mimikler işin içine girdiğinde çoğu basit konu böyle durumlara devriliyor

İllaki birilerine mi bağımlı olmanız gerekiyor?
Lojman veya düşük ücretli ev bulun bence. Ne arkadaşınız ne de sevgiliniz iyi profil çiz
Haklısınız. Kiralar beni korkutuyor. Ufacık ev inanın banyosuna girilmez 1500-2000 lira. Yani bi dişim ağrısa onu yaptıramam. Elde bişey kalmıyor. Bu korkutuyor beni.

Ben olsam erkek arkadaşımla olan seçeneği direkt elerdim. Aileniz size bu kadar güveniyorken onları hayal kırıklığına uğratacak bir şey yapmayın bence. Sizinle yaşamak isteyen adam önce ailenize saygı duymalı. Ne o öyle koca koca insanları salak yerine koymaya çalışmak. Hem evlenmeye sıcak bakmıyor hem birlikte yaşayalım istiyor istediği gibi olsun diye de aileni kandırmanı teklif ediyor. Kısacası adam hem bencil hem düzenbaz.

erkek arkadaşınız evlenmek istemiyor olabilir bu konuda size karşı numara da yapmamış.
uzun bir gelecek için söz vermek istemiyor ama size de değer vermiyor değil.
ilişkinizin dinamiklerinde böyle kandırmacalı falan bir şey sezmedim ben.
ama siz bunu dert ediyorsanız, planlarınızı bireysel yapın.

arkadaşınızla yapamazsınız zaten o belli. hiç o toplara girmeyin.

ailenize yakın olmak mantıklı olabilir ama onların planının parçası olmak zorunda değilsiniz.
bir yetişkinsiniz. üstelik bu atama da bireyselleşmek anlamında önemli bir rota çizebilir size.
belki atandığınızda anlaşacağınız arkadaşlarınız olur, ev arkadaşlığı yaparsınız.

Arkadaşınız hakkında hoş konuşmamışsınız isteyen istediği gibi yaşar ki size dayatmadıktan sonra..
Bence yanında hiç kalmayın beraber yaşamak arkadaş olmaktan çok farklı..
Erkek arkadaşınız için çok yorum yapmak istemem zaten bana ve yaşayışıma ters durum ama bu sizin değerlendireceğiniz bir şey..
Belli ki evlenmeye pek niyeti yok ama evlenmeden de evlilik nimetlerinden faydalanmak istiyor..

Şahsen ben olsam babam için gider bir köye atanır bir müddet onun gönlünü yapardım.. Bu zamana kadar ailemiz bizim için çok şey yaptı eğer fırsatım varsa bende onların hayallerini gerçekleştirirdim. Zira erkek arkadaş vs. hikaye aile en büyük nimet ve gerçektir.. (tabi ki bu söylediğim evladına kıymet verenler için geçerli ki sizde öyle bahsetmişsiniz.)

+1

Köy ve lojman tercih ederdim ben olsam birikim yapardım. Beraber yaşama konusu bana göre ters ama saygı duyuyorum tabi. Ama aileden gizli olması açıkçası tehlikeli valla paranoyak oldum artık haberleri izleye izleye. O mizacta arkadaşla da ayni evde yaşarsanız on sene yaslanirsiniz söyleyeyim. Huzursuz olursunuz sürekli. Bir iki gün vakit geçirmekle ev arkadaşlığı çok farklı aranız bozulur huzursuz olduğunuzla kalırsınız.

3 seçenekte bana mantıklı gelmedi.
Giderim kendi ayaklarımın üstünde dururum.
Evi tuttuktan sonra dilersen yanına kafana uyan birisini alır yaşarsın.

Erkek arkadaşına asla güvenme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…