• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada Kaldım...:(

bak jimerde hiçbir soruma karşılık bulamadım üstüne kürtaj oldum 3,5 milyar ödedim...
Anadolu hastanesine gittim gebelik şüphem var dediğim halde (bu daha eski)alttan ultrasonla zorlama yaptı düşük yaptım..
zübeydeye gittim köpek gibi azarlandım..
üniversiteye gittim asistanların eksik yaptıkları tahlil sebebiyle bir senedir duruyom bak daha martta kromozom testim ilk testlerde sorun yok..
melike hanıma gitmiştim ben elektrik aldım ama doğum zamanı yüzüstü kalan insanlar tanıyorum..
doruğun iyi doktorları var heleki biri zehir gibiymiş ama kilolu hastaya tahammülü yokmuş 30 ma gelmişim kimseden azar yiyemem bu saatten sonra..

ama memleketimdeki arkadaşlarım doktorları tarafından sakinleşti,rilerek dualarla doğumlara alınırken bursa da hasta ya da hamile olmak gibi bir lüksün söz konusu değil..
birde derlerdi türkiyenin en iyi doktorlar bursada istanbulda hani nerdeler..

acı bademe randevu aldım 350 tl dedi çüş dedim çıktım..

yani hasta olma lüksü trilyonluk insanlara mı mahsus burda anlamadım ki..
of nefret ettim bu şehirden vallahi sevemedim..ha tanıtıp sevdirende olmadı yazık.
canım ya uzuldum senın adına gecmıs olsun haklısın:(

otel konforu, özel ilgi, muamele vs istiyorsanız özel hastane ama tecrübe bakımından devlet daha iyi. ama tabii doktorunuzun nerde olduğu da önemli.
ben devlette yaptım, insan muamelesi görmüyorsun ama tecrübeleri harika ilk çocuğum olmasına rağmen beni çok güzel eğittiler ve bilinçlendirdiler, bebeğimin bakımıyla ilgili çoğu şeyi ordaki hemşirelerden öğrendim
ıste o yuzden esım ozellıkle devlet dıyo:( mesela sırf para almak ıcın normal dogum yapacagını bıldıklerı halde sezaryana yonlendıryolarmıs bunuda duydum ben

Bu arada ben devlet hastanesinde yaptım doğumumu. Normal doğum istiyordum. Bi sıkıntı yaşamadım şükür. Ebe arkadaşım vardı yanımda, belki ondandır. Doktorum da nöbetçiydi ama doğuma girmedi.
Ayrıca belki hastane tercihin doğum şekline göre de değişebilir? Bilemedim şimdi.
Ama size hiçbir yerde hiçbir doktor-hemşire vs. bağırıp azarlayamaz. Hasta hakları diye birşey var. Haklarınızın bilincinde olun.
kesınlıkle ...

canım sezcan mümüşoğlu zubeydede çok ıyı bı doktormus
araştırıcam hiç dikkat etmemiştim..ben ziya çetini çok duydum ama zübeydeden ayrılmış özel muayenehanesi varmış çekirgede muhtemelen dorukla anlaşmıştır..melike omak yıldırımı da araştırmanı tavsiye ederim..sühendam benderli de ama o kiloya takıkmış minyon bir arkadaşa bile kilolusun diye kızdığına göre ben 85 kiloluk halimle kadını krize sokarım :S

Sanki 20 doğum yapacaksınız hayatınız boyunca da eşiniz şimdiden bunun derdine mi düşmüş??? İnsan hayatında kaç çocuk yapıyor ya en fazla 2-3 düşünüyorsunuzdur eminim. Yani normal özel bir hastane taş çatlasın 3.000 tl bu da fazla fazla . İki doğum yapsanız6.000 tl. İnsan ömründeki en özel şeylerden birisi için 6.000 vermiş çokmu yani. Bu kadar düşünecek ne varmış kaç binler gidiyor nelere. 1 hafta tatil yapıyorsunuz o kadar para gidiyor. Bir de öylede böylede doğacak ne gerek var para vermeye diyenlere de sinir oluyorum ne kadar basit görüyorlar doğum olayını.
Sen dinleme eşini daha fol yok yumurta yok ortada şimdiden başlasan biriktirmeye bebek doğana kadar birikir o para.

ıste o yuzden esım ozellıkle devlet dıyo:KK43: mesela sırf para almak ıcın normal dogum yapacagını bıldıklerı halde sezaryana yonlendıryolarmıs bunuda duydum ben
doğrudur yapıyorlardır, ne yazık ki özele güvenim kalmadı benim para için herşeyi yaparlarmış gibi geliyor belki yanlış bi düşünce ama..

benmı doktor buldum canım bursada bırıncı olmus bı doktor ödullu ama devlette:) doğumevınde zubeyde
hamilelikten sonra hem doktorla hem hastane çalışanlarıyla konuş.özellikler çalışanlar hastanenın durumunu ıyı anlatır.birde belki normal doğum olur.aslında hersey senın ve bebeğinin sağlıklı olmasına bağlı.özelde normal yaparsın 1 günde çıkarsın maddi olarak sarsamaz.ama allah korusun neler var.bebeği erken doğup küvezde kalanlar vs. siz sırf doğum ücreti düşünüyorsunuz.maddi olarak biçok ihtimale hazırlıklı olmalısınız zaten

araştırıcam hiç dikkat etmemiştim..ben ziya çetini çok duydum ama zübeydeden ayrılmış özel muayenehanesi varmış çekirgede muhtemelen dorukla anlaşmıştır..melike omak yıldırımı da araştırmanı tavsiye ederim..sühendam benderli de ama o kiloya takıkmış minyon bir arkadaşa bile kilolusun diye kızdığına göre ben 85 kiloluk halimle kadını krize sokarım :S
yok hayır hala devlette canım ayrıca özel muayenesı var dedığın gıbı sen mutlakka bır bak okadar anlayıslıymıskı sana hep moral verıyormus ufacık tefecıkmıs kendısıde hanı ıyı bı ınsan dıyenı cok duydum

Devlet hastanesi daha iyi. Sadece ilgi alaka guleryuz hizmet bekleme.bildigin ddevletin hemsiresi iste. Bizim komsu vardi bas bas bagiriyor dogumda suyuda gelmis.ortaligi berbat ettin gerizekali ne bagriyon okuz gibi demisler.geber diyenleri bile varmis.binde bir iyisine denk gelebilirsin tabi.ozelde senle ilgilenirler kocan yaninda olur beraber odanizi falan suslersiniz sana destek olur hemsireler kole gibi senim emrine amade.eee tabi herseyin bedeli var
Neresi iyi şimdi anlamadım?

Sanki 20 doğum yapacaksınız hayatınız boyunca da eşiniz şimdiden bunun derdine mi düşmüş??? İnsan hayatında kaç çocuk yapıyor ya en fazla 2-3 düşünüyorsunuzdur eminim. Yani normal özel bir hastane taş çatlasın 3.000 tl bu da fazla fazla . İki doğum yapsanız6.000 tl. İnsan ömründeki en özel şeylerden birisi için 6.000 vermiş çokmu yani. Bu kadar düşünecek ne varmış kaç binler gidiyor nelere. 1 hafta tatil yapıyorsunuz o kadar para gidiyor. Bir de öylede böylede doğacak ne gerek var para vermeye diyenlere de sinir oluyorum ne kadar basit görüyorlar doğum olayını.
Sen dinleme eşini daha fol yok yumurta yok ortada şimdiden başlasan biriktirmeye bebek doğana kadar birikir o para.
enınde sonunda benım dedıgım olur zaten canım :) ben canımı yolda bulmadım pehh:)))

hamilelikten sonra hem doktorla hem hastane çalışanlarıyla konuş.özellikler çalışanlar hastanenın durumunu ıyı anlatır.birde belki normal doğum olur.aslında hersey senın ve bebeğinin sağlıklı olmasına bağlı.özelde normal yaparsın 1 günde çıkarsın maddi olarak sarsamaz.ama allah korusun neler var.bebeği erken doğup küvezde kalanlar vs. siz sırf doğum ücreti düşünüyorsunuz.maddi olarak biçok ihtimale hazırlıklı olmalısınız zaten
evet canım haklısın ınsallah herşeyın hayırlısı olsun

özelde muayenehanesi varsa işime gelir şimdi bakıyorum zaten pc den ;)
yok hayır hala devlette canım ayrıca özel muayenesı var dedığın gıbı sen mutlakka bır bak okadar anlayıslıymıskı sana hep moral verıyormus ufacık tefecıkmıs kendısıde hanı ıyı bı ınsan dıyenı cok duydum

özelde muayenehanesi varsa işime gelir şimdi bakıyorum zaten pc den :KK66:
BEN ANNELİĞE İLK ADIM ATTIĞMDA HANGİ DOKTORA GİDİCEĞİME BİLMİYORDUM ÇEVREMDEKİ İNSANLARIN YANİ BÜTÜN HALKIN SÖYLEDİĞİ TEK ŞEY VARDI ÖZEL HASTANLERDE DAHA İYİ HEKİM OLDUĞUNU SÖYLEDİLER NEDENİ İSE PARALI OLDUĞU İÇİNMİŞ VE ONLARI DİNLEDİM GİTTİM ÖZELDORUK HASTANESİNDE FATMA GÜRAY DOKTORLA TANİŞTIM AMA İLK ZAMANLARIMDA ANLAMADIM İLGİLİ ZANNETTİM BEBEĞİME YARDIMCI OLUCAĞINI BENİM KORKULARIMI YENMEME YARDIMCI OLUCAĞINI ZANNETTİM YANILMIŞIM MEĞER SADECE AMACI PARAYMIŞ SONRA ŞANS ESERİ SEZCAN HOCAMLA TANIŞTIM VE ALLAH ONDAN BİN KERE RAZI OLSUN HEM BENİ RAHATLATTI KORKULARIMI YENDİK BERABER HEMDE OĞLUMUN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN ÇOK YARDIMCI DESTEKÇİ MORAL MOTİVE VERDİ ANNE ADAYLARI SİZE SÖYLÜYORUM BENİM ANLATMAMA GEREK YOK BİRKERE TANIŞIN YAŞAYIN GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR İNSAN YA bak canım bunu dıyende olmuş

BEN ANNELİĞE İLK ADIM ATTIĞMDA HANGİ DOKTORA GİDİCEĞİME BİLMİYORDUM ÇEVREMDEKİ İNSANLARIN YANİ BÜTÜN HALKIN SÖYLEDİĞİ TEK ŞEY VARDI ÖZEL HASTANLERDE DAHA İYİ HEKİM OLDUĞUNU SÖYLEDİLER NEDENİ İSE PARALI OLDUĞU İÇİNMİŞ VE ONLARI DİNLEDİM GİTTİM ÖZELDORUK HASTANESİNDE FATMA GÜRAY DOKTORLA TANİŞTIM AMA İLK ZAMANLARIMDA ANLAMADIM İLGİLİ ZANNETTİM BEBEĞİME YARDIMCI OLUCAĞINI BENİM KORKULARIMI YENMEME YARDIMCI OLUCAĞINI ZANNETTİM YANILMIŞIM MEĞER SADECE AMACI PARAYMIŞ SONRA ŞANS ESERİ SEZCAN HOCAMLA TANIŞTIM VE ALLAH ONDAN BİN KERE RAZI OLSUN HEM BENİ RAHATLATTI KORKULARIMI YENDİK BERABER HEMDE OĞLUMUN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN ÇOK YARDIMCI DESTEKÇİ MORAL MOTİVE VERDİ ANNE ADAYLARI SİZE SÖYLÜYORUM BENİM ANLATMAMA GEREK YOK BİRKERE TANIŞIN YAŞAYIN GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR İNSAN YA bak canım bunu dıyende olmuş
evet şimdi topiklerde bende okuyorum eee o zaman sende bende sezcana gidiyoruz :KK70::KK70::KK70:

Hamile kalmadan önce ben eşin gibi düşünüyordum, eşimse devlet hastanesini hiç istemedi. Özel hastaneye gittim hep doktorumun insan ilişkileri iyi değil ama mesleğini iyi yapıyor. Özel hastane daha iyi. Paranla insancıl muamele görüyorsun.
Arkadaslar bız esımle yenı evlendık yaklasık 6 ay oldu; bu onumuzdeki yaz sonunda bebek sahıbı olmaya karar verdık ; evlenmeden once ev aldık kredı cekıp yaklasık 3 yıl boyunca ödemelerimiz olacak...Ben sımdıden dusunmeye basladım özel hastane de dogum yapmak daha mantıklı gelıyor gerek ilgi alakaları gerekse hıjyen bakımından; ama esıme göre saçma okadar para vermek ayrıca devlettekı teknolojının daha ılerı derecede oldugunu doktorlarınsa bu işi sureklı yaptıgı ıcın bu konuda daha da uzmanlaştıgını soyluyor; ayrıca okadar ınsan orada dogum yapıyormus ta onlara bırsey olmuyormus ta falan fılan... bu konu aramızda tamamen ınada bındı o parayı oraya verene kadar cocugumuz dogunca harcarmıs egıtım vsvs... ya ben sızce ne yapayım anne olmuş kişilere seslenıyorum lutfen yardım!!

Yapılan tahlile işleme göre değişiyor ..
80 TL borcu çıkanlarda var ..
Eczacı tanıklar anlatıyor bana da sürekli ..
Ne neye göre fiyatlandırılıyor bilmiyorum ama ..

valla cnm birikmiş muayene ücreti falandır o
neden dersen benki hastanelerden çıkmayan biriyim eeg tomografi vb bir sürü test yaptırırım hiç ekstra ödemem olmadı
ama mesela A hastanesinden 5 tl, B hastanesinden 5 tl , C hastanesinden 5 tl muayene ücreti toplam 15 tl ödemem oluyor. gitme sıklığına bağlı

eşimin hiç muayene ücreti olmuyor mesela fazla gitmediği için

Back
X