• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada Kaldım...:(

Bu arada arkadaşlar artık devlet hastanesinde de muayeneler ücretli ..
İlaç almak için eczaneye gittiğinizde muayene ücreti de alınıyor ..
Yeni kanun çıkmış bilginize .

hamile kaldığın zaman eşinin düşüncesi değişecektir. senin ve bebeğin için en iyisi neyse onu isteyecektir. şimdi sadece olaya maddi açıdan bakıyor o zaman olaya çok daha duygusal bakacak
artık özel hastaneler de çok pahalı değil ki.
ben ilk çocuğum devlette ikinci çocuğum özelde hastanede doğdu. ilkinde sgk özel hastane masrafını karşılamıyordu. özel hastanenin çok rahat hasta yakını için bile ayrı yatak , tek kişilik odalar. geç saate kadar ziyaretcilerim odamdaydı oğlum bile sadece uyumaya eve gidiyordu. hemşireler daha ilgili, refakatçiye hasta bakımıyla ilgili hiçbir iş düşmüyor herşeyi hemşireler yapıyor. devlet hastanelerini bilemeyceğim oğlumun doğumundan sonra hiç gitmedim desem olacak sadece oğlumun ameliyatlarında gittik o da özelde çocuk cerrahları yoktu
cok tesekkurler:)

Bursada kurumsal hastane vardır..
Ama sosyal sigortanı ödüyorsan devlet sana bu hizmeti vermeli öyle düşün..
Bedava yaptıracağın testlere boşuna para vereceksin, ki bu testlerin sonucu hastaneye göre değişmiyor..Doğuma yakın özel hastane seçebilirsin hani ilgi alaka nezaket diyorsan..Ama ben küçük bir şehirdeyim ve burada özel hastaneler rezalet birkaçıda kapandı zaten..

Şimdiden özelleri ve doktorları araştır,fiyat bilgisi edin. Ben doğumumu özelde yaptım,hastaneden çok doktora önem verdim. Hatta tahlillerimi devlette yaptırıp götürüyordum. Ek olarak konuyla alakası yok ama yeni evlisiniz,ben olsam hemen düşünmezdim. Çok büyük sorumluluk çünkü

Şunu söyleyebilirim. Özel mi devlet mi diye düşünmektense doktor seçiminizi yapıp onun çalıştığı devlet hastanesinde doğum yapmalısınız. Ben devlet hastanesi derim ama kesinlikle bir doktorunuz olmalı. Tabi doğum içinde ayrı para veriyorsunuz doktorunuza.

Arkadaslar bız esımle yenı evlendık yaklasık 6 ay oldu; bu onumuzdeki yaz sonunda bebek sahıbı olmaya karar verdık ; evlenmeden once ev aldık kredı cekıp yaklasık 3 yıl boyunca ödemelerimiz olacak...Ben sımdıden dusunmeye basladım özel hastane de dogum yapmak daha mantıklı gelıyor gerek ilgi alakaları gerekse hıjyen bakımından; ama esıme göre saçma okadar para vermek ayrıca devlettekı teknolojının daha ılerı derecede oldugunu doktorlarınsa bu işi sureklı yaptıgı ıcın bu konuda daha da uzmanlaştıgını soyluyor; ayrıca okadar ınsan orada dogum yapıyormus ta onlara bırsey olmuyormus ta falan fılan... bu konu aramızda tamamen ınada bındı o parayı oraya verene kadar cocugumuz dogunca harcarmıs egıtım vsvs... ya ben sızce ne yapayım anne olmuş kişilere seslenıyorum lutfen yardım!!
Pardon da özel hastaneye en fazla vereceğiniz para 1,5 TL gibi bir rakam belkide daha aşşağıda..

Neden bu kadar gözünde büyütmüş bu özel hastaneyi eşiniz...

Ha siz ben amerikan hastanesinde doğum yapıncam ozaman iş değişir..

Fakat özel hastanelerde söylediğim rakamın fazla fazla üstünde bi rakamla karşılaşmazsınız..

Eğitiminde kullanırız o parayı demişya eşiniz, oda bana çok komik geldi..

KEŞKE eğitimine bu kadar az para gitse.....

Annenin konforu için özel hastane, ama riskli durumlar için kesinlikle üniversite hastanesi... Bence en iyisi çapa, Cerrahpaşa gibi hastanelerin hocalarının muayenehanesi tercih edilmeli imkan varsa. Tehlikeli bir durumda sizi direkt üniversite hastanesine yönlendirebilmesi için.... Özel bir doktora gidiyordum, 6. Ayında gebelik zehirlenmesine yakalandım. Üstelik doktorum da farketmedi, kendim anladım. Doktorum kendi yapabileceği birşey olmadığını üni. Hastanesine gitmemi söyledi, sap gibi ortada kaldım. Allah'tan bir tanıdığımızın önerisi ile acilen Çapada hoca olan bir profun muayenehanesine gittim. Bir kez muayene parası verdim, hemen çapaya yatırttı beni. 1,5 ay ben yattım, 2 ayda bebeğim küvözde kaldı, 800 gr. Doğdu. Allah hepsinden razı olsun, çok Güzel baktılar hem bana, hem kızıma. Kızım da ben de ölümden döndük. Kendi doktoruma kalsa, belki de kızım da ben de yoktuk şu An... Ömrümce minnet duyacağım hem o hocaya, hem de Çapadaki tüm doktor ve hemşirelere...

Son düzenleme:
Arkadaslar bız esımle yenı evlendık yaklasık 6 ay oldu; bu onumuzdeki yaz sonunda bebek sahıbı olmaya karar verdık ; evlenmeden once ev aldık kredı cekıp yaklasık 3 yıl boyunca ödemelerimiz olacak...Ben sımdıden dusunmeye basladım özel hastane de dogum yapmak daha mantıklı gelıyor gerek ilgi alakaları gerekse hıjyen bakımından; ama esıme göre saçma okadar para vermek ayrıca devlettekı teknolojının daha ılerı derecede oldugunu doktorlarınsa bu işi sureklı yaptıgı ıcın bu konuda daha da uzmanlaştıgını soyluyor; ayrıca okadar ınsan orada dogum yapıyormus ta onlara bırsey olmuyormus ta falan fılan... bu konu aramızda tamamen ınada bındı o parayı oraya verene kadar cocugumuz dogunca harcarmıs egıtım vsvs... ya ben sızce ne yapayım anne olmuş kişilere seslenıyorum lutfen yardım!!
doğmamış çocuğa don biçmek,dereyi görmeden paçaları sıvamak,evdeki hesabın çarşıda uymaması gibi atalarımızın binlerce güzeide sözünü önünüze dökmek istiyorum siz karı kocaya :KK14:

özelde doğum nekadarki.bazı özel hastanelerdede çok iyi ilgilenmiyorlar.

Pardon da özel hastaneye en fazla vereceğiniz para 1,5 TL gibi bir rakam belkide daha aşşağıda..

Fakat özel hastanelerde söylediğim rakamın fazla fazla üstünde bi rakamla karşılaşmazsınız..

yok bızım burada 4 bınle baslıyor doğum bursa

Bence hastaneden çok doktor önemli. Ben her iki doğumumu da özelde yaptım. Bazı özel hastanelerde gerçekten çok uçuk fiyatlar verebiliyor. Doğumlarımı özelde yapmış olmama rağmen kist ameliyatımı devlet hastanesinde oldum çokta memnun kaldım. Doktorum çok iyiydi.

Canım yanlış anlama, kırmak ta istemem ama doğmamış çocuğa don biçmişsiniz.
Bi hamile kalın önce, sağlıcakla son aylara gelin sonra düşünürsünüz bunları.

Ha deyince hamile kalmak zor, o yüzden söyledim. Şimdiden bunları planlarsanız ileride üzülürsünüz. Benden söylemesi.

off bılmıyorum kı nıye:(

Devlet Hastaneleri artık eskisi gibi kötü değil. Öyle azarlamalar falan olmuyor. Ayrıca özel hastanede herşey 4*4 luk olacak diye bir şey yok. Geçen tv de izledim kadın bitkisel hayata girmiş Bursa'dda doğumda. Bir adam İzmir'in en iyi özel hastanesine gitmiş oğlunun boğazında gazlı bez unutulmuş 5 gün onunla yaşamış ve az kalsın ölüyormuş. b ozrlheryebebeğini özel hastanede çalıştım 5 bebek enfeksiyon kapmıştı yeni dogan ünitesinde. Yani kötü şeyler heryerde olabiliyor. Özel hastane oda yönünden rahat. Tek kişilik oda da kalıyorsun. Sen nerde doğum yapmak istiyorsan eşinin saygı göstermesi lazım çok bencil.

Canım yanlış anlama, kırmak ta istemem ama doğmamış çocuğa don biçmişsiniz.
Bi hamile kalın önce, sağlıcakla son aylara gelin sonra düşünürsünüz bunları.

Ha deyince hamile kalmak zor, o yüzden söyledim. Şimdiden bunları planlarsanız ileride üzülürsünüz. Benden söylemesi.
haklısın canım da ıste ben pımpırıklı bır ınsanım hep bırseyı onceden dusunurum :/ bu yuzden esımle tartısıyorum bosu bosuna belkı zamanı gelınce oda benım gıbı dusunecek

cnm sen bilirsin tabii, ama devlet hastaneleri daha temkinli. hamile kaldığımda çok iyi diye düşündüğümüz bir özel hastanede doğum yapacağım diye çok ciddi paralar ödeyip 9 ay boyunca tüm testlerimi kontrollerimi orada yaptırdım. sonra kontrol için gittiğimde doğum için hastaneye yatışımı yaptılar. ama hamilelikte bakılması gereken bi takım testlerimi yapmamışlar bana trombosit düşüklüğü var masada kalırsın, kurtulamazsın. kanama durmayacak deyip araştırma hastanesi aradılar , araştırma hastaneleri de özel hastane tarafından aranınca kabul etmediler. o kadar stres yaşadık ki anlatamam... araştırma hastanesinin birinde çok şükür tanıdık birilerini bulduk hastanede çalışan, kabul ettiler. 5 gün yattım hastanede ama atlattım çok şükür, benden sana tavsiye araştır, doğum ihmale gelmez. eğer ben o hastaneye kontrol için değil doğum esnasında gitmiş olsaydım şuan muhtemelen hayatta olmayacaktım. özel hastanelere bu yüzden güvenmiyorum.

Back
X