• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada Kaldım...:(

Devlet Hastaneleri artık eskisi gibi kötü değil. Öyle azarlamalar falan olmuyor. Ayrıca özel hastanede herşey 4*4 luk olacak diye bir şey yok. Geçen tv de izledim kadın bitkisel hayata girmiş Bursa'dda doğumda. Bir adam İzmir'in en iyi özel hastanesine gitmiş oğlunun boğazında gazlı bez unutulmuş 5 gün onunla yaşamış ve az kalsın ölüyormuş. b ozrlheryebebeğini özel hastanede çalıştım 5 bebek enfeksiyon kapmıştı yeni dogan ünitesinde. Yani kötü şeyler heryerde olabiliyor. Özel hastane oda yönünden rahat. Tek kişilik oda da kalıyorsun. Sen nerde doğum yapmak istiyorsan eşinin saygı göstermesi lazım çok bencil.
onu bende duymustum

Bende özelde yaptım doğumu benimde eşim ne gerek var demişti özel hastaneye ama ben korkuyodum zaten. Birde bi defa gitmiştim özelde sezeryan demişlerdi bende devlet hastanesi gittim özeller para için sezar yapıyor diye devletteki dktor yüzüme bile bakmadı diyebilirm. Bir dahada devlet hastanensine gitmedim. İyi bir dktor bulman lazım cnm

cnm sen bilirsin tabii, ama devlet hastaneleri daha temkinli. hamile kaldığımda çok iyi diye düşündüğümüz bir özel hastanede doğum yapacağım diye çok ciddi paralar ödeyip 9 ay boyunca tüm testlerimi kontrollerimi orada yaptırdım. sonra kontrol için gittiğimde doğum için hastaneye yatışımı yaptılar. ama hamilelikte bakılması gereken bi takım testlerimi yapmamışlar bana trombosit düşüklüğü var masada kalırsın, kurtulamazsın. kanama durmayacak deyip araştırma hastanesi aradılar , araştırma hastaneleri de özel hastane tarafından aranınca kabul etmediler. o kadar stres yaşadık ki anlatamam... araştırma hastanesinin birinde çok şükür tanıdık birilerini bulduk hastanede çalışan, kabul ettiler. 5 gün yattım hastanede ama atlattım çok şükür, benden sana tavsiye araştır, doğum ihmale gelmez. eğer ben o hastaneye kontrol için değil doğum esnasında gitmiş olsaydım şuan muhtemelen hayatta olmayacaktım. özel hastanelere bu yüzden güvenmiyorum.
gecmiş olsun canım

Bende özelde yaptım doğumu benimde eşim ne gerek var demişti özel hastaneye ama ben korkuyodum zaten. Birde bi defa gitmiştim özelde sezeryan demişlerdi bende devlet hastanesi gittim özeller para için sezar yapıyor diye devletteki dktor yüzüme bile bakmadı diyebilirm. Bir dahada devlet hastanensine gitmedim. İyi bir dktor bulman lazım cnm
ıste tamda konuı o esım özellıkle o konudan dolayı sogudu özel hastaneden para almak ıcın herseyı yapıyorlar dedı

haklısın canım da ıste ben pımpırıklı bır ınsanım hep bırseyı onceden dusunurum :/ bu yuzden esımle tartısıyorum bosu bosuna belkı zamanı gelınce oda benım gıbı dusunecek

Doğru zamana bırakın bence de düşünmeyi. Boş yere kendinizi yıpratıp üzmeyin. O günün şartlarına göre karar verirsiniz. Fikirler mutlaka değişecektir.

o vakit bursada ağzım yandı hem de bursanın en iyi kadın doğum hastanesinde...jimer.
Zübeyde hanıma gittim ilgi alaka sıfır..
üniversiteye gittim doktoru hiç görmedim..
doğru kişiyi bulduğunda lütfen banada haber ver.
gercektenmııı:((( eee esımın arkadası jımerde dogum yaptı anlata anlata bıtıremedı canım 5 bınde paa vermısler acıbadem 8 9 bın arası bılıosun

Pardon da özel hastaneye en fazla vereceğiniz para 1,5 TL gibi bir rakam belkide daha aşşağıda..

Neden bu kadar gözünde büyütmüş bu özel hastaneyi eşiniz...

Ha siz ben amerikan hastanesinde doğum yapıncam ozaman iş değişir..

Fakat özel hastanelerde söylediğim rakamın fazla fazla üstünde bi rakamla karşılaşmazsınız..

Eğitiminde kullanırız o parayı demişya eşiniz, oda bana çok komik geldi..

KEŞKE eğitimine bu kadar az para gitse.....
1,5 tl den kastın ne bebişim..
4 gün için 3,5 milyar ödedim ben ...Bursa dan bahsediyoruz bak o_O

hayır egıtım derken onu demek ıstemedım yanı ne bıleyım daha farklı alanlarda yanı ıstemıyo sımdılık ıste anlamıyorum
siz bu stresle çocuğuda zor yaparsınız : ) gebelik öncesi en önemlisi doktor araştırın hastaneden önce.ben özelde 750 tlsezeryan oldum.öyle zırt pırt muayneyede gitmedim.

Ben açıkçası devleti pek önermiyorum

tahliller çıksın diye kaç gün bekletirler yalap şap bakarlar ultrasonda bebeğe

başından beri özel bir hastaneye gittim çok sevdiğim doktorum işten ayrılanca
başka bir doktor bulup özel hastane de doğum yaptım

Bu arada ben devlet hastanesinde yaptım doğumumu. Normal doğum istiyordum. Bi sıkıntı yaşamadım şükür. Ebe arkadaşım vardı yanımda, belki ondandır. Doktorum da nöbetçiydi ama doğuma girmedi.
Ayrıca belki hastane tercihin doğum şekline göre de değişebilir? Bilemedim şimdi.
Ama size hiçbir yerde hiçbir doktor-hemşire vs. bağırıp azarlayamaz. Hasta hakları diye birşey var. Haklarınızın bilincinde olun.

devlette çalışan doktorlar gayet iyiler ki . bence yanlış bir inanış var toplumda . hastane çalışanı bilmez hem bunu .eğer maddi durumumuz iyi değilse Boşa bir inat olur bence. tabi sizin kararınız bu ama ben işin içinde olarak fikrimi söylüyorum :)
Arkadaslar bız esımle yenı evlendık yaklasık 6 ay oldu; bu onumuzdeki yaz sonunda bebek sahıbı olmaya karar verdık ; evlenmeden once ev aldık kredı cekıp yaklasık 3 yıl boyunca ödemelerimiz olacak...Ben sımdıden dusunmeye basladım özel hastane de dogum yapmak daha mantıklı gelıyor gerek ilgi alakaları gerekse hıjyen bakımından; ama esıme göre saçma okadar para vermek ayrıca devlettekı teknolojının daha ılerı derecede oldugunu doktorlarınsa bu işi sureklı yaptıgı ıcın bu konuda daha da uzmanlaştıgını soyluyor; ayrıca okadar ınsan orada dogum yapıyormus ta onlara bırsey olmuyormus ta falan fılan... bu konu aramızda tamamen ınada bındı o parayı oraya verene kadar cocugumuz dogunca harcarmıs egıtım vsvs... ya ben sızce ne yapayım anne olmuş kişilere seslenıyorum lutfen yardım!!

gercektenmııı:KK43:(( eee esımın arkadası jımerde dogum yaptı anlata anlata bıtıremedı canım 5 bınde paa vermısler acıbadem 8 9 bın arası bılıosun
bak jimerde hiçbir soruma karşılık bulamadım üstüne kürtaj oldum 3,5 milyar ödedim...
Anadolu hastanesine gittim gebelik şüphem var dediğim halde (bu daha eski)alttan ultrasonla zorlama yaptı düşük yaptım..
zübeydeye gittim köpek gibi azarlandım..
üniversiteye gittim asistanların eksik yaptıkları tahlil sebebiyle bir senedir duruyom bak daha martta kromozom testim ilk testlerde sorun yok..
melike hanıma gitmiştim ben elektrik aldım ama doğum zamanı yüzüstü kalan insanlar tanıyorum..
doruğun iyi doktorları var heleki biri zehir gibiymiş ama kilolu hastaya tahammülü yokmuş 30 ma gelmişim kimseden azar yiyemem bu saatten sonra..

ama memleketimdeki arkadaşlarım doktorları tarafından sakinleşti,rilerek dualarla doğumlara alınırken bursa da hasta ya da hamile olmak gibi bir lüksün söz konusu değil..
birde derlerdi türkiyenin en iyi doktorlar bursada istanbulda hani nerdeler..

acı bademe randevu aldım 350 tl dedi çüş dedim çıktım..

yani hasta olma lüksü trilyonluk insanlara mı mahsus burda anlamadım ki..
of nefret ettim bu şehirden vallahi sevemedim..ha tanıtıp sevdirende olmadı yazık.

devlette çalışan doktorlar gayet iyiler ki . bence yanlış bir inanış var toplumda . hastane çalışanı bilmez hem bunu .eğer maddi durumumuz iyi değilse Boşa bir inat olur bence. tabi sizin kararınız bu ama ben işin içinde olarak fikrimi söylüyorum :)
maddı durumum kotu değil sadece bıraz borcumuz var :) ayrıca ney neden gereksız gıdıcem görucem devletı oda görsun bakalım ıkısınıde

otel konforu, özel ilgi, muamele vs istiyorsanız özel hastane ama tecrübe bakımından devlet daha iyi. ama tabii doktorunuzun nerde olduğu da önemli.
ben devlette yaptım, insan muamelesi görmüyorsun ama tecrübeleri harika ilk çocuğum olmasına rağmen beni çok güzel eğittiler ve bilinçlendirdiler, bebeğimin bakımıyla ilgili çoğu şeyi ordaki hemşirelerden öğrendim

Back
X