• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada Kaldım...:(

Bende senin gibi planladım her şeyi şimdi neredeyse 7 ay oldu ortada ne gelen var ne giden ve Allah a şükür eşimde de bende de problem olmamasına rağmen..o yüzden daha şimdiden hastaneyi düşünmeniz bana çok saçma geldi..bi denemeye başlayın hamile kalın zaten düşünmeniz için zamanınız olacak..şimdiden bu kadar stres yaparsanız olacağı varsa da olmaz..stres en büyük düşman..

Sen beni tanımıyon belli..:KK14:
Ewlenip boşanmış 26 yaşında 5 yaşında oğlu olan bir çıtırım ben :KK70::KK70::KK70:
lili biliyon mu neden bekar olduğunu düşünüyodum şimdi çünkü benim tanıdığım lilinin çocuğu vardı boşanmıştı ama o lilyana mı lilianna mı lilito mu ne tür bir liliydi diye kafamda deli sorular horon tepiyordu inanır mısın:KK70:

lili biliyon mu neden bekar olduğunu düşünüyodum şimdi çünkü benim tanıdığım lilinin çocuğu vardı boşanmıştı ama o lilyana mı lilianna mı lilito mu ne tür bir liliydi diye kafamda deli sorular horon tepiyordu inanır mısın:KK70:
Aahahahahahahahaha lililer karıştııı :KK70:

Bana LiLyaNa diyin sizde karışmaz :63:

Bizde bikaç ay sonra bebek düşünüyoruz ,ama ilk muayene için ve devam etmek için dr arıoruz ilk doğumumu yapmak için devlete bir defa muayene olmaya gitmiştim ,gördüklerim karşısında şoka girip hastaneden muayene olmadan kaçtım. özel hastaneye gitmeye başladım benle aynı zamanda devlette doğum yapan bir arkadaşım var o baya bir sorun yaşadı şuan devlet hastanesini çok kötü bir durum olmazsa düşünemiyorum maalesef

Canim simdi ilk cocugumu türkiyede gölcük devlet hastanesinde dogurdum...kisaca anlatayim ilk dogum,cocuk tahmini 3800 kg.evde sanci cektim 10 saat suyum geldikden sonra gittim...ebe bi nst ye bagladi,aksam saat 11.Nst den aldi daha var dedi..yanina kimse almiyorlar,esimi almadilar,yataklar sirali yan yana,sancilanana yanimda 3 bayan daha var.Yani mahremlik bir ortam degil! Gece ebe yatmaya gitti,biz 5 hamile sancidan bagir cigir kivriliyoruz..gelen cekilen yok.Diger 4 bayan girdi ameliyata,ben normal dogum yapicam...doktoruma hep özele gittim cok para harcadim ama dogum nasilsa dedim.,,,devlete gittim gitmez olaydim.Sabah 6 da ebe geldi tekrar 7 saat sonra ! o 7 saatde neler olur bi tahmin et bakalim...neyse 8de doktorum geldi az kalmis dedi,doktorum geldikden sonra nöbet degisti tabi ilgi alaka süper.Saat 11de muayene acilmam 7 cm sadece doguma aldilar beni.Suyum geldigi icin daha fazla bekleyemez dediler,suni sanci verdiler.Bir ebe karnima cikar öteki dirsekleriyla cocugu yandan iter,aldttan 4 cm kesik 8 dikis bebegim dogdu.can bogazimda ama...cocuk 4400 kg dogdu.Ilk dogum...eger özelde olsaydi ilgi daha iyi olurdu.Kesinlikle tavsiye etmem,parayi bassin dogru bi yerde dogum yap.Esinin agzi KV agzi gibi geldi,herkes doguruyormusmus,kusura baklimasin akli ve parasi olan kimse dogurmadi mahallemden.Ayni gün 3 saat sonra eve saldilar, o piskolojik baski o asagilama o kadar kötü ki.Evet dogumu sen yapiyosun , ama yaninda birinin olmasi esin mesela,ebelerin bi sirtini sivazlayip güzelce konusmalari o kadar iyi ki, 2 dogumda kiyas edebildim.Ve cok güzel oldu dogumum.oo yzüden canim ben tavsiye etmem

Doğum yapmadım ama ilk gebeliğim boş gebelikti. Öğrenmeden önce araştırma hastanesine gidiyordum en son gittiğimde öğrendim ve bana kürtaj olman gerekiyor ama burda uyuşturmadan yapılıyor ilk gebeliğin senin için zor olur istersen anestezi yapan bi yere git dedi doktor. Ordan çıktım ve özel hastaneye gittik direk sağolsun çok iyi bir doktora denk geldim. Hem doktorum hem hastane sanki doğum yapmışım gibi ilgilendiler şuan tekrar hamileyim ve doktorumu bırakmadım, bırakmayı da düşünmüyorum.

Arkadaşlar doğum konusunda devlet hastaneleri süper diyemem ama, biraz(!) abartmamış mıyız???
Ben 2012 de Zübeyde Hanımda doğum yaptım. Kimse gelip saçınızı okşamıyor fakat yerlerde doğum falan da yapılmıyordu. Prosedüre uygun ilerliyor herşey. Hemşirelerin çok nazi olduğunu söyleyemesem de öyle vurma vs... yok artık... Hangi hastanede doğum yaparsanız yapın, olanaklarını iyice araştırın. Ben özele gidip gidip erken doğum olunca Zübeyde Hanma gönderilmiş biri olarak (hastanede 4 gün kaldık) memnun ayrılmıştım. Özele giderken imkanlarınızı da iyi değerlendirin. Doğum yapıp, çıkabilirsiniz, ama 4 gün hastanede kalmak zorunda da kalabilirsiniz.... İkinci bebeğime hamileyim ve Zübeyde Hanım da Mehmet Karabulut a gittim. Çok da güzel davrandı, sorularımı yanıtladı... Abartılar korkutmasın kimseyi.

Doğuma karışma işine gelince... Doğum şekli tercih edilebilecek birşey değildir. Doğum normaldir, olağandır, olması gerektiği gibidir... Sezeryan kurtarıcı müdehaledir, doğum şekli değildir... Bu konuda da artık bilinçlenelim hanımlar... Bedenimize has bu mucizeyi yaşamaktan çekinmeyelim....

Arkadaşlar doğum konusunda devlet hastaneleri süper diyemem ama, biraz(!) abartmamış mıyız???
Ben 2012 de Zübeyde Hanımda doğum yaptım. Kimse gelip saçınızı okşamıyor fakat yerlerde doğum falan da yapılmıyordu. Prosedüre uygun ilerliyor herşey. Hemşirelerin çok nazi olduğunu söyleyemesem de öyle vurma vs... yok artık... Hangi hastanede doğum yaparsanız yapın, olanaklarını iyice araştırın. Ben özele gidip gidip erken doğum olunca Zübeyde Hanma gönderilmiş biri olarak (hastanede 4 gün kaldık) memnun ayrılmıştım. Özele giderken imkanlarınızı da iyi değerlendirin. Doğum yapıp, çıkabilirsiniz, ama 4 gün hastanede kalmak zorunda da kalabilirsiniz.... İkinci bebeğime hamileyim ve Zübeyde Hanım da Mehmet Karabulut a gittim. Çok da güzel davrandı, sorularımı yanıtladı... Abartılar korkutmasın kimseyi.
Aralık 2016'da 39 haftalık bebeğimi Etlik Zübeyde Hanım'da doktorun bilgisiz cahilliği ve hiç bir teste tabi tutmamasından dolayı ölü doğurdum. O hastaneye giderken bence bir kez daha düşünün derim hem kendi canınız hem de evladınızın canı için :(

Eşiniz hangi tarihten kalma ? Donanım olarak daha üst nedemek ya? Hangi özel hastaneyle kıyaslıyor devlet hastanelerini ? Donanımın kralını görsün özelde.. kanmayın kardeşim böyle şeylere,hiç mi özel hastane görmediniz hayatınızda.

Back
X