Arabayla 1500 km kadın sürücü?

Ayy kizinizi tebrik ederim çok sevindim demek ki yollar güvenli tacuz vs olmuyor. Ben de yapacağım. Bu arada uçakla gitmememin sebebi memlekette ailemin arabası yok araba lazım oluyor gezerken
Cocuk musunuz siz, pozitif bir ornek verildi diye demek ki yollar guvenli, taciz vs olmuyor demeniz cok sacma geldi bana, ben de negatif bir ornek verirsem, demek ki yollar guvensiz mi diyeceksiniz? :)

Cocuk musunuz siz, pozitif bir ornek verildi diye demek ki yollar guvenli, taciz vs olmuyor demeniz cok sacma geldi bana, ben de negatif bir ornek verirsem, demek ki yollar guvensiz mi diyeceksiniz? :)
Ki senin başına olumsuz bir örnek gelmişti mesela. Üstelikte Almanya'da ve gündüz vakti.

Bence daha önce böyle bir yol kat etmediğiniz için size kolay geliyor. Ben İstanbul'da yaşıyorum memleketim Malatya arabayla gitmişliğimiz oldu birkaç kez ama asla tek adam işi değil. Birkaç saat eşim sürdü sonra ben devraldım. Tek şoförle çok zor iş. Mola vermemize rağmen çok yorucu oluyor. Asla önermem.

Deli dürttü herhalde.
Amaç ne yani araba ile işkence mi?
Siz günde 600 km yi 7 saatte falan alacağınızı mı sanıyorsunuz?
Milletin bebeler put herhalde ya, 100 km yi 2 saati aşkın sürede giden bir biziz zannımca
1 değil 2 gece konaklamanız lazım farklı noktalarda.
Velhasıl, sürücü sıkıştırma olayları 90larda kaldı.
Yanınızda 120 km hızla geçerken kimse görmüyor nesiniz diye.
Lakin çocukla maksimum 2 saatte bir durmak, onun kan dolaşımı için 20 dk mola vermek yürütmek zorundasınız ve kış malum…
Diyeceğim o ki uzun yola en cici bici kadın da gidiyor mesele kadın sürücü değil, planlama mantıksız.

Ayy kizinizi tebrik ederim çok sevindim demek ki yollar güvenli tacuz vs olmuyor. Ben de yapacağım. Bu arada uçakla gitmememin sebebi memlekette ailemin arabası yok araba lazım oluyor gezerken
Bunun çözümü de araba kiralamak olabilir :)
Uzun yolu goze alıyorsanız kimseyi dinlemeyin ama sahsen ben gidemezdim

Çok uzun yol. Karşılaşacağınız diğer aksilikleri düşünün. Belki çocuk kustu, belki şarjınız bitti kablo çalışmadı, belki araba arızalandı. 20 saatlik yola 2-3 yetişkin lazım. Uçakla gidip orada araba kiralasanız olmuyor mu?

Yani kadın sürücüden bağımsız olarak süre çok uzun ve çocuk var. Arabada sizin de dikkatini hem çocuk hem de yol yorgunluğu ile dağılır. Mesafe çok uzun. Güvenlik manasında ha erkek ha kadın magandaya denk geldi mi cinsiyet ayrımı olmadan sıkıntı. Eziyet edecekse şehir içinde de eder erkek sürücü kadın sürücüyü bazen sıkıştırıyor.

10 saat kesintisiz araba kullanabileceğinizi mi düşünüyorsunuz cidden? En uzun ne kadar araba kullandınız?

Kesinlikle bizde de öyle.
Eşim yorulunca ben devraliyorum, ben yorulunca o.
4 saat anca kullanabiliyorum yoruluyorum haliyle.

Son zamanlarda duyduğum en mantıksız şey. Sırf orda araba lazım oluyor diye arada konaklayacak da olsanız 8 yaşında çocukla o kadar uzun yola tek çıkılmaz. Bir üye daha yazmış zaten bende aynısını yazacağım tüm yolun güllük gülistanlık geçeceğinin garantisi var mı? Telefon çekmeyen bir yerde lastik patlasa? Araba bozulsa? Olmaz diye bişey yok. Bu gibi durumlar için planınız var mı? Doğudaki bazı yolların tehlikeli olduğu da malesef bilinen bir gerçek. Git gel o kadar benzin parası,konaklama parası derken aynı parayı araç kiralama için harcasaniz çok daha mantıklı. Ben giderim diye hırs yapmaya gerek yok. Konunun kadın olmanizla da alakası yok bu arada. Oğlum 8 yaşında olsa ve eşim onla aynı sizin yolu gitmek istese kabul etmem kesinlikle.

izmir-ankara, izmir İstanbul onlarca kez gittim geldim. Taciz maciz yok. Bir sürü de kadın sürücü var şehirlerarası yollarda. Uzun yol keyiflidir, şehir içinden daha kolaydır. Ancak Ankaradan ötesini bilmiyorum. Eşiniz orası için endişeleniyorsa bir şey diyemeyeceğim.

Ben 1800 km yol gelmiştim, yanımda oğlum ve kv vardı.Evet maalesef bazı yollarda tır şoförleri çok fazla hoyrat kullandıkları için insan tedirgin oluyor ama bence aktif sürücü iseniz bir gece konaklamalı şekilde gidebilirsiniz.Ben de bir gece öğretmenevinde kalmıştım.Yolu ikiye bölmek mantıklı.Acikcasi sizin yerinizde olsam sadece hava şartları beni tedirgin ederdi buzlanma vs.Ha bir de şuna dikkat edin navigasyon bazen kestirme niyetiyle eski dağ yollarina sokabilir,benim başıma geldi dikkat edin.Mumkun olduğunca çevre yolundan ve tabelalara riayet ederek yola devam edin.

Sikistirma oluyor mu taciz yani olabilir mi tehlike çok mu bilemedim
Ben 500 km kullanıyorum uzun yolda hiç sıkıntı yaşamadım.Sıkıştırma durumu bana pek mantıklı gelmiyor ama mesafe çok uzak,iyi şoförümdür, ben dahi cesaret edemem çocukla.Eşinizin yerinde olsam bende asla izin vermezdim.

Sikistirma oluyor mu taciz yani olabilir mi tehlike çok mu bilemedim
Taciz hiç görmedim ben uzun yol araba kullandım ama Van a gitmedim tabi. İstanbul Ankara İzmir arası çok kullandım. Ama şu an onu bile kullanamam uykum geliyor artık 36 yaşımdayım. Çocuktan sonra pert oldum uyku konusunda. Taciz sıkıştırma sanmıyorum ama o kadar yola ben cesaret edemezdim

Öncelikle yolları iyi biliyor musunuz, tecrübeli bir şoför müsünüz? Problem durumunda soğuk kanlı mısınız?
Doğuya gittikçe bazı yollarda buzlanma vs yoğun olur,Mumkunse karanlıkta yolda olmamaya dikkat edin.Gideceginiz güzergahtaki yol yapım,hava durumlarına bakın.Yol işaretlerine dikkat edin.Arac arıza,hararet, lastik patlaması vs durumlarda yolda ne yapmanız gerekiyor mutlaka a planınız b planınız olsun.Kac günlüğüne gideceksiniz.Yani değer mi değerlendirin.Bende uzun yolda kullandım çocuk vardı ama yanımda çocukla ilgilenecek kardeşim vardı.Taciz vs yaşamadım.İyi plan program yapın.Cok tedirginlik bir durum yok fakat araçta çocuk olunca yaşanılacak aksaklıkları minimize etmeniz lazım.İyi bir şoförüm lakin çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe o kadar yolu çocukla gidip gelmeyi kendi konforum açısındanda istemezdim açıkçası.İyi yolculuklar

Konaklama olacaksa olur, yoksa zor. Ben de ayni gun icinde 10 saate kadar gidebilmistim molayla. Ama sonra uyku ihtiyaci oluyor. Çocuklar yolda huysuzluk eder mi bilemem ama onun icin sık sık durmak durumunda kalabilirsiniz. Oyle taciz vs de yok sehirlerarası kullanmak sehircinden daha kolay. Arabanın tum bakımları tam olsun kış lastiğiniz olsun yollar buzlu olabilir. Yolda kalırsanız napacağını bilip yola çıkın. Lastık patlayabilir akü bitebilir. Bunlar için hazırlıklı olun. Ha bu arada şahsen uçakla gidilebiliyorsa asla tercih etmezdim bu yöntemi. Neden karda kışta çocukla zorluk çekesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…