• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayla 1500 km kadın sürücü?

Daha once uzun yolda tek basina surdunuz mu? Hic kolay degil. Ben max 15 saatlik yola gitmistim ve cocuksuz bile inanilmaz yorucu. İki gun ust uste 10 saat yol yapmaktan bahsediyorsunuz. Bence ucakla gidin…

Valla ben araba kullanmayı çok çok sevmeme rağmen günde 500-600 km yapamam. Tek şoförle zor bence yaa. Sıkıştırma anlamında korkunuz olmasın. Hele ki ücretli otoyolları kullanırsanız mis. Uzun yolda o hızda kimse sizin cinsiyetinize bakmaz zaten. Bence şehirlerarası yolculuklar şehir içinden daha güvenli bu anlamda. Daha önce uzun yol tecrübeniz oldu mu bilemiyorum ama bence hiç gerek yok o yorgunluğu çekmeye. Uçakla gidip orada araç kiralamak en mantıklısı.

Ayy kizinizi tebrik ederim çok sevindim demek ki yollar güvenli tacuz vs olmuyor. Ben de yapacağım. Bu arada uçakla gitmememin sebebi memlekette ailemin arabası yok araba lazım oluyor gezerken

Bence uçakla gidip havaalanında araba kiralanabilirsiniz. Kız kardeşim doğu gezilerinde arkadaşları öyle yapıyor. Hatta arabayı farklı şehirde bile bırakıyorlar. Zaten dinlene dinlene gitmek bile hem yorucu hem külfetli olur.

Ben şehirdışına gittim. 20 saat değildi ama gittim. Kimse rahatsız etmedi. Sadece yoruldum. Yoruldukça gündüz benzinlikte durdum gece tabi duramadım.

Tek başına zor çocukla daha da zor görünüyor. Kış günü yollar buzlu. Kadın başına gidilmez diye bişey diyemem. Güzergahı bilmiyorum ama çok uzun yola çıktım rahatsız edilmedim
Uçakla neden gitmiyorsunuz

Taciz değil de okadar yolu çocuklarla araç kullanacak tek kişi olarak gitme konusunda endişe etmelisiniz.
Yıllar önce iş dolayısıyla araçla Van'a gitmek zorunda kalmıştım.
Doğuya giden bazı yollar ürkütücü gelmişti hem de yol çok yormuştu.
Hava karardığında otelde mola vermiştim.

Hele ki çocukla şuan hiç bir kuvvet o yolu araçla bir başıma gitmememi sağlayamaz.Uyku,yemek sorunu olacak bir de çocuklarla daha çok yorulacaksınız.
Uçak seçeneği en mantıklı olanı.Van'da rent a car vardır mutlaka,riske atmaya değmez.

Konu sahibi sen aklını peynir ekmekle mi yedin ? Cinsiyet sıkıntı değil diyenler de yemiş herhalde . Doğu tarafına giderken en çok yolda tırlar var ve yabancı tırlar . Adamlar ikinci ve üçüncü şeritte sıkıştırarak gidiyorlar resmen . Eşim araba surerken diken ustundeydim yirmi saat yol bir gün dinlenme olsa bile benim de aynı sekildeydi kesinlikle çok rahatsız . Bazen otobanda çalışma oluyor çocukla bekle bekle zaten çok yorucu bir şey .

Birde Allah korusun araba bozuldu inip kimden yardım isteyeceksiniz ? Dag başında yabancı plakalı tirlardan biri dursa size ve çocuğunuza zarar verse ne olacak ,? Yani ne cesaretli insanlar var hayrey ediyorum . Burada gaza getiren de bir güruh var go girl diye. Umarım böyle bir saçmalık yapmazsınız yaparsanız da çocuğunuzu babasına bırakın kendiniz alın bu riski

Ben üstteki üyeye çok katılıyorum, illa ki böyle birşey yapacaksanız çocuğu babasına bırakın tek başınıza gidin. Tek kişi gitseniz hadi bir derece bu şekilde yanınızda bir çocukla kendinizi mi koruyacaksınız çocuğu mu koruyacaksınız, hiç olacak iş değil bu. Anksiyeteden migrenim tuttu. İnşallah güvende olursunuz.

Her yaz 1800 km yol yapıp ailelerimizin yanına geliyoruz . Öğretmeniz iki ay arabasız olmuyor hemde uçak biletleri dört kişi daha pahalı . Çekilecek eziyet değil , araba da çift şoför bir gece dinelenmemize rağmen söylüyorum . Bu 15 tatilde de geldik çok yorucu . Türkiye nin durumu orta da yolda yürürken kadina yumruk atan hanzolar var sizin yerinizd olsam asla tek başıma gitmezdim .
Hem yorucu , hem tehlikeli .

10 saatlik yola üç çocukla gitmistim yazin. Hayatımın en harika yolculuklarından biri oldu 😍 bana da esim yok filan demişti. İkizler 3 yaşındaydı filan. Ama çok güzel geçmişti. Bir gece Malatya da konaklayin. Sonra devam. Güzel bir yolculuk diliyorum. Kimse sıkıştırmadi, her yer polisti.

Ay ne olacak yollar polis dolu. Gece yolculuk yapmayacaksınız ki zaten. Geçen ay da 500 km yine çocuklarla yol yaptım. Bana ne olacaksa aynısı erkeğe de olur. Erkeğe olan bana da. Bu kadar korkacak birşey yok. Hatta gece vakti 100 km öteden eşimi havaalanindan almistim. Gece 3 muydu 4 muydu ne. Ben seviyorum uzun yol yapmayı ya

İzmir’den Van’a direkt uçuşlar var. Aklımı peynir ekmekle yemediysem 20 saatlik yola çocukla tek başıma çıkmam. 5 saat araba kullanınca her yerim uyuşuyor. Uçak parası benzinden daha ucuza gelir. Ayrıca uçak en güvenli ulaşım yolu. Karayolundan daha güvenli.

Biz iki kadın 6 saatlik yola gitmiştik hiçbir sorun yaşamadık. Şehirlerarası yolda kim kimi sıkıştıracak. Ayrıca şehiriçi kalabalık trafiğinde araba kullanmaktan daha kolay şehirlerarası yolda kullanım

Ben 9 saat gittim.tek başıma hiç sıkıntı yaşamadım. Doğudan başladı yolculuğum Karadeniz'e geçtim. Mola yerlerinde durdum mola verdim. Kaç defa tekrarladim bu yolculuğu harikaydı

Çocuk kaç yaşında? Büyük oğlumla yola çıksam geze geze dünya gezebilirim, on yaşında. İkizlerle de 10 saat yol yaptık. Fena değildi. Abileri de vardı ilgilendi.

Oğlumu da alıp kendi arabamızla memlekete gotmek istiyorum ama maalesef eşim yoksa sıkıştırırlar kadin başına pis insan dolu heryer diyor izin vermiyor. Onun izninden değil de ben de endişe ediyorum etmeli miyim? Yol 20 saatlik arada bi şehirde gece konaklarız. Yani yapabilirim inanıyorum kendime ama gerçekten yollar tehlikeli mi ? Eşim diyor sen hiç uzun yolda kadın sürücü görüyor musun vs vs Bu arada eşim gelemez
Arabanız bozulursa anlar mısınız nesi bozuk ya da ufak tefek bir sorun verirse nedenini çözebilir misiniz

Uzun yolculuklarda illaki en bakımlı araba bile bazen arıza yapabiliyor

Çocuğunuz sakin mi arkada tek başına sıkılır mı filan bunlarıda düşünmek lazım

Çok hareketli çocuk o kadar saat eğer durmazsa gündüz bile olsa bunun yemeği içmeği vs’si bayağı teferruatı var

Ama derseniz ki benim çocuk sakin 1500 değil dinlenerek ve konaklayarak 2000km de gidilir
Şoförlüğünüzde iyiyse neden olmasın farklı bir macera değişiklik olur sizin içinde
😌

Oğlumu da alıp kendi arabamızla memlekete gotmek istiyorum ama maalesef eşim yoksa sıkıştırırlar kadin başına pis insan dolu heryer diyor izin vermiyor. Onun izninden değil de ben de endişe ediyorum etmeli miyim? Yol 20 saatlik arada bi şehirde gece konaklarız. Yani yapabilirim inanıyorum kendime ama gerçekten yollar tehlikeli mi ? Eşim diyor sen hiç uzun yolda kadın sürücü görüyor musun vs vs Bu arada eşim gelemez
Uzun yolda bir sürü kadın sürücü görüyorum ben ama uzun yol tecrubeniz varmı önemli olan o.
Uzun yol şöförlüğüyle, sehir içi şöförlük arasında daglar kadar fark var çünkü.

Arkadaşım yapıyor. 14-15 saatlik bir yol toplamda, ortada bir gece konaklayarak kız çocuğuyla yolculuk yapıyor yılda bir falan

Back