Arabayla 1500 km kadın sürücü?

Sikistirma oluyor mu taciz yani olabilir mi tehlike çok mu bilemedim
Ay ne alaka mıllet uzun yolda basıp gıdıyor kım sızınle ugrasacak . Yok öyle birşey. Ama okadar zaman araba sürmak sıkıntılı ben en fazla 4 saatlık yol yaptım gercekten zor .ucak yokmu bının gıdın neden macera arıyorsunuzki

Uzun yolda kadın olur olmasına eşinizin o söylediğine katılamam. Ben 8 saatlik yolu kendim giderim genelde Ama 20 saatlik yolu benim bile gözüm kesmez 10 senelik fiili şoför olarak. Hele çocukla hiç kesmez.
Mis gibi uçağınıza binin gidin neden illa araba onu anlamadım.

Daha önce gitmediyseniz zorlanırsınız. Uzun yola alışık olmanız lazım. Kadını erkeği yok bu işin.

Herkese fikirler için çok teşekkür ederim. Zaten yazın gitmeyi düşünüyorum. Bu kadar zahmete değer mi değmez mi o zamana kadar düşüneyim tekrardan teşekkürler

Otobüs yada ucakla gidin değil araba biyere yürüyerek bile gitmek kadın olarak güvenli değil artık aşırı üzüliyorum tabi zarar gören erkeklerde var cinsiyet ayrımı yapmak istemiyorum..

uzun yolda kimse kafasını çevirip arabanın içinde kim varmış aman da sıkıştırayım da eğleneyim demiyor magandalar şehir içlerinde aktif genelde.
Ama bu plan çok mantıklı gelmedi, benzin masrafı , konaklama ve yoldaki bilimum masraflar. Aileniz arabasız daimi yaşadığına göre arabasız yaşanan bir yer gittiğiniz yer. Her gün taksi tutsanız daha ekonomik zaten. Yollarda arabanın başına bir şey gelme riski var, çocuğun ve sizin kan dolaşımınız için, wc için, acıkma için molalar var.Yorgunluk da cabası. Bin uçağa öğlen, çaya yetişirsin ailenin yanına temiz temiz. Doğuya gittikçe yollar da sıkıntılı bir de otoban değil, güvenlik çevirmeleri vs

Yolculukla ilgili zorlukları herkes yazmış zaten ben başka bir konuya değineceğim. Çocuğum yok ama eğer olsaydı babası istemiyorsa böyle bir risk alıp çocukla o kadar uzun yola tek başıma gitmezdim. O da babası sonuçta endişeleniyor olabilir. Olabilecek en ufak bir aksilikte tek başınıza sorumluluk almanız gerekecek. Ben istemezdim.

20 saat tek sürücü mümkün değil, gidene kadar perişan olursunuz. Eşim aktif sürücü hatta işi bu olmasına rağmen 8-10 saat kesintisiz kullandığında çok yoruluyor. Ortalama 650-750km bahsettiğim. Siz çocukla yolu 2ye bölsenizde bu yolu yapamazsınız düşünüldüğü gibi olmuyor. İlla arabayla gidicekseniz yolu 3e bölün geze geze gidin yada uçakla gidin oradan araba kiralayın.
Taciz falan olcağını sanmam basıp gidiyosun, sadece tenhada bi arıza olur durmak zorunda kalsın işte o zaman sıkıntı yanında kim durcak belli değil, haberlerde görüyoruz neler yaşanıyor. Bu riske değer mi bence kesinlikle değmez.

Mesele cinsiyet değil, tek kişi bir an dalarsınız ve sonra ailecek kaza yaparsınız. Kaç senelik şoför babam da bir an dalmıştı, biz dürttük ki 8 saatlik yol. Çok saçma 20 saat tek başına şoförlük, çocuk da uyuyor musun diye kontrol edecek hali yok.

İzmir'den Van'a bir çocuk bir yetişkin için o kadar yakıt yakmaya değer mi bilemedim. Kalabalık olsanız neyse derdim ama ben en önce yakıtı düşünürdüm sanırım Uçak hem daha konforlu hem daha hesaplı olur. Dilerseniz Van'da araç kiralayabilirsiniz ya da günübirlik tur alırsınız. Bizim de memleket uzakta. Akrabalar genelde uçakla gidip orada araç kiralıyor. Yani maddi durum sıkıntınız yoksa bile uçak hem zamandan hem maddiyattan tasarruf. Ayrıca yolda konaklayacağım diyorsunuz onun masrafı da olacağı gibi otellere de güven olmuyor. Ben yolculukta sıkıştırmalarından ziyade otelden çekinirdim.

En uzak mesafe 6 saat durmadan araç kullanmıştım son saatinde bütün dikkatim dağılmaya ve uykum gelmeye başlamıştı. Yolda sıkıştırmalarından ziyade kadınlar daha temkinli araç kullandığından erkekler hızlı bir şekilde geçmek istiyor ve korna çaldıkları vs. oluyor. Sağ şeritten bile gitseniz manyağın biri çocukla görünce sırf rahatsız etmek için korna vs. çalabilir. Bu durumda belki panikleyebilirsiniz. Çocukla böyle bir riske girmeye değer mi bilmiyorum.

Otobanda değil de bir ilçenin merkezindeki ışıklarda denk geldik biz öyle manyaklara. Bir de dinlenme tesisinde. Olabiliyor maalesef böyle şeyler. Ama iki genç, bekar kız ayrı, çocuklu kadın ayrı. Ben de konu sahibinin başına böyle bir şey geleceğini sanmıyorum. O sebepten değil de rahatlık açısından uçak tercih etmeli.

Ucakla yakin bir sehire gidin, araba kiralayin. 1500 km yol yapmak almanci, kamyoncu, otobus soforu, arkadas gurubu vb degilseniz eglenceli/saglikli degil. Bu yapamazsiniz anlaminda degil. 15bin km de yol yaparsiniz sonucta ehliyet almak maharet degil. Araba kullanmakta. Ama siz giderken/yoldayken akli sizde kalacaklari da dusunmek lazim. Hava durumunu, kara buz olup olmadigini, guzergahta baskaca riskler olup olmadigini..

Turkiye'de kadin surucu icin en tehlikeli yol d100 (Ankara-Bolu-Istanbul) bana kalirsa Ankara cikisindan sonra inanılmaz bir tir trafigi var ve deli gibiler, kucuk arabalara karşı umursamaz ve pervasizlar, özelliklede Bolu-Istanbul arasi cigrindan cikiyor bu tir trafigi.

Izmir-Ankara arasi gayet güzel bir yol, ben 4 sene kadar önce Ankara-Eskisehir-Balikesir-Manisa-Izmir guzergahindan gitmistim ama cocuksuz, cocukla hic tek basima uzun yola cikmadim, o yuzden yorumsuz kaldim.

Simdi sizin muhtemel rotaniza baktim da Ankara sonrasi oldukca riskli yerlerden (hele ki bu mevsimde) gecisiniz var. Ben bu mevsimde boyle bir yolculuga girismezdim.

Ayy kizinizi tebrik ederim çok sevindim demek ki yollar güvenli tacuz vs olmuyor. Ben de yapacağım. Bu arada uçakla gitmememin sebebi memlekette ailemin arabası yok araba lazım oluyor gezerken
Bı araba kiralayın geçin yahu neden kendinize eziyet ediyorsunuz hemde çocuğa. Sizinki biraz hava atma isteği heralde aile çevrenize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…