Arabayı sürttüm sizce?

Eğer çok bariz bir çizik değilse ben boyatmazdım.
Yok illa ki yaptırılması gerekiyorsa servise gitmek makul. Hem kasko ödeyecek, hem de arabayı satarken dürüst davrandığınız belli olacak. Arabayı alırken tramer çıkmayıp, eksperde boya şu bu çıkarsa benim midem bulanır.

Fotograflari ekledim. Ben de kasko+ yetkili servis dusunuyorum ama durum su
Eger elden yaptirirsam da eksperde zaten boya gozukecek ben de fotograflari kazayi gosterecegim. Durum neyse o.
Yetkili servis cok sisirir mi onu bilemiyorum. Yani satarken aracin fiyati bu iki secenek arasinda cok degiskenlik gosterir mi onu bilemedim.

Anladim umarim sigorta cok sisirmez. Evet dovizle oluyormus sanirim. Bir de dogusun isciligi pahaliymis. Ama yetkili servis olmasi en mantikli geldi sigortacimla konusunca

ben aracımı ustaya bıraktığımda araba yokken yedek aracım yoksa kaskoyu devreye sokacağım dedim ki bize çarpanla zabıt tutmuştuk ve adam kabul ediyordu hatasını.
usta direkt dedi ki, sigorta şirketleri araba kiraları çok yüksek olduğu için suçun yoksa bile seni suçlu çıkarır ki seneye daha çok alsın senden.
araştırdım cidden bu şekilde kaskonun kabahat bulduğu kazalar olmuş. hiç sokmadım devreye.

satarken aracın kazaları, değişenlerii yıpranma payı neyse ona göre değişir. servis yada ustaya gitmesinin satış fiyatına etkisi olmaz.
orijinal parça açısından soruyorsanız usta da orijinal kullanabilir siz ödedikten sonra.

Sizin acinizdan mantikli olmus. Ben duran kolona carptim ya donerken

Maalesef o kadar hakim değilim konuya. Ama yetkili serviste fiyat şişirme en fazla arada 300-500 oynar. Onda da hiç acımıyorum. Normal bir sanayideki ustaya yaptırsak hep başka sıkıntı çıkıyor, astarı yüzünden pahalıya geliyor. yetkili servise gidince en azından işlem tamamlanıyor.

Kapının orta bölümünde ezik göçük yoksa bence sanayide usta ucuza yapar bunu. Fotoğraftan çok anlamadım. Kendi aracım da Polo ve hep kapılarını sürttüm göçük vs. De oluştu. Vakumla düzelttiler. 2 binden fazla vermedim

Canım bu kadarcık kazayı ikinci el araç alan kimsenin sorun edeceğini düşünmüyorum. Büyük kazalar problem olur, takla veya motorla ilgili olabilecekler...Bunun fotoğraflarını çekip sakla, alacak kişinin de içi rahat eder görünce. Ve bence kasko+yetkili servis.

Evet bugunku usta da camurluk + kapida cizginin altindan yapicam lokal boya olacak dedi. Hafif gocuk icin de duzeltme yapilacak. Servise gidip onu soracagim kapi komple mi boyanacak cizginin altindan mi diye. Sanayide yaptirmak da bi yandan istiyorum bi yandan istemiyorum. Sigortacim dedi ki yarin obur gun basin agriyabilir yetkili servis iyidir. Ben tam olarak su emojiyim

4000 veririm cok cok buyuk bir sikinti olmaz ama hangisi daha mantikli uzun vadede karar veremiyorum. Mesela simdi sanayide bunu yaptirsam aracimin garantisi gitmis mi oluyor biliyor musunuz?
Parça değişikliği olmadığı sürece garantiniz devam eder. Sadece ileride boya ile ilgili bir sıkıntı olursa boya ile ilgili bölümü garanti kapsamında yaptıramazsınız. Mesela arabanın herhangi bir bölümünde kaza harici boya kabarıklığı vs oldugunda onu servise götürdüğünüzde onu garanti kapsamına dahil etmez ki bu da çok rastlanabilecek bir durumdur.

Ben acıkçası arada dediğiniz 1500 tl farkı gözardı ederek doğuşta ya da yetkili serviste kasko harici yaptırırdım. Tramer kaydında görünmese dahi hasar zaten doğuşta görünüyor olacak. Su an zaten ekspertiz kontrolü yaptırmadan araç satışı neredeyse yok gibi. Ancak ufak bir hasardan dolayı kazalı araç statüsüne düşmesi beni huzursuz eder.

Birde en önemlisi yakın bir zamanda satmak yerine uzun süreli kullanacağınız bir araç ise kaskoya işletmemenizi tavsiye ederim. Çünkü %100 kusurlu kabul edileceğiniz bir olayda önümüzdeki sene çıkan rakamda çok ciddi prim farkı yasatabilirsiniz. Şu an söylenen rakam cüzi görünsede kasko bedelleri döviz bazında hesaplanıyor. Ve eger uzun vadeli kullanacaksanız her sene kaskoyukatlanarak ödüyor olacaksınız.

Ay kusura bakmayın o kadar sürtünmeli konu okudum ki "arabada sürtündüm" diye okudum kiz dedim surtunmeyle hamile kalan biri daha çıktı...
Kusura bakmayın arabaniz icin de gecmis olsun

Tabiki yetkili servis sanayide yaptırırsanız ileride doğan hiç bir sıkıntıyı kasko karşılamaz yetkili servis yapmadığı için.
Ayrıca nerede yaptırırsan yaptır aracın hasarı expert belli olur saklanmaz ki.

Çamurlukta göçük var mı ben resimlerde göremiyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…