• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayı sürttüm sizce?

Ben de öyle düşünüyorum. Bazen yetkili servis şişiriyor falan diyorlar ya ondan kafam karıştı. Ama yetkili servis de sonuçta düzeltme+ boya dedi kapı değişecek demedi hani. Daha önce başına gelen var mı acaba nasıl oluyor?
Aynısını yakın zamanda yaşadım otoparkta kolona sürttüm arabayı ama ben tamir ettirmeyi düşünmüyorum pasta cilayla çizikleri giderdik hafif bir göçük var oda kalsın dedik komple..Şayet tamir ettirecek olsam servisi tercih ederdim.

Ortada değişen parça olmadıgı için kasko değerini arttırmamak ve tramer kaydına işletip arabanın değerini düşürmemek adına eğerki kendim karşılayabilecek durumdaysam kasko harici yaptırmayı tercih ederdim ben açıkçası.

Kızlar selam hemen özet geçmeye çalışacağımz
Otoparkta sütuna arabayı sürttüm. Sağ arka kapı ve çamurluk düzeltme+ boya yapılması gerekiyor. Bir de jant tamiri.
1) Bugun önce volkswagen yetkili servisle görüştüm onlar düzeltme+ boya yapılacak kaskodan 5000 tl civarı çıkar muhtemelen dedi.
2) sanayiye götürüp sordum onlar da elden verirseniz 4000 tl eğer bize yaptırıp kaskodan talep edersek 5500 tl gibi artık ekspertiz ne kadar derse dedi.

Daha önce başına gelen var mı? Benim ilk defa başıma geliyor da hangisini yapmalıyım?

A) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip yetkili servis
B) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip oto sanayi
C) elden 4000 tl verip oto sanayi

Ekleme: Kızlar araç 2021 makyajlı polo. Seneye satarsam A yı yaptırınca tramer kaydı Park halinde çarpma olması çok sıkıntı yaratır mı? A ve C seçenekleri arasındayım. Ama A seçeneğinin de avantajı düzeltme+ boyanın yetkili serviste yapılmış olması olacak.

Çok teşekkürler
Alıcı büyük ihtimal kendi ustasına göstereceği için hasarı görecektir. Bu sebeple cepten ödemeye gerek yok. Verin sigorta yapsın.
Bizim bundan önceki aracımızda başımıza böyle bir olay geldi. Yetkili bayiden aldığımiz için ustaya baktirmadık. Meğer aracın hasarı varmış. Satarken öğrendik. Ciddi değer kaybıyla sattık.

Aynısını yakın zamanda yaşadım otoparkta kolona sürttüm arabayı ama ben tamir ettirmeyi düşünmüyorum pasta cilayla çizikleri giderdik hafif bir göçük var oda kalsın dedik komple..Şayet tamir ettirecek olsam servisi tercih ederdim.

Alıcı büyük ihtimal kendi ustasına göstereceği için hasarı görecektir. Bu sebeple cepten ödemeye gerek yok. Verin sigorta yapsın.
Bizim bundan önceki aracımızda başımıza böyle bir olay geldi. Yetkili bayiden aldığımiz için ustaya baktirmadık. Meğer aracın hasarı varmış. Satarken öğrendik. Ciddi değer kaybıyla sattık.
2. el arac alirken/satarken noter oncesi mutlaka ekspertize gudiyiruz orada gozukecek her halukarda. A ve C secenegi arasindaki fark tramerde gozukup gozukmemesi+ sanayi/yetkili serviste yapilmis olmasi+ elden 4000tl vermek

Ortada değişen parça olmadıgı için kasko değerini arttırmamak ve tramer kaydına işletip arabanın değerini düşürmemek adına eğerki kendim karşılayabilecek durumdaysam kasko harici yaptırmayı tercih ederdim ben açıkçası.
4000 veririm cok cok buyuk bir sikinti olmaz ama hangisi daha mantikli uzun vadede karar veremiyorum. Mesela simdi sanayide bunu yaptirsam aracimin garantisi gitmis mi oluyor biliyor musunuz?

Anladim benimkinde bi kisimda beyaz boya kalkti grilik gozukuyor. Pasta cilayla kapanmiyormus boya gerekliymis

Kızlar selam hemen özet geçmeye çalışacağımz
Otoparkta sütuna arabayı sürttüm. Sağ arka kapı ve çamurluk düzeltme+ boya yapılması gerekiyor. Bir de jant tamiri.
1) Bugun önce volkswagen yetkili servisle görüştüm onlar düzeltme+ boya yapılacak kaskodan 5000 tl civarı çıkar muhtemelen dedi.
2) sanayiye götürüp sordum onlar da elden verirseniz 4000 tl eğer bize yaptırıp kaskodan talep edersek 5500 tl gibi artık ekspertiz ne kadar derse dedi.

Daha önce başına gelen var mı? Benim ilk defa başıma geliyor da hangisini yapmalıyım?

A) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip yetkili servis
B) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip oto sanayi
C) elden 4000 tl verip oto sanayi

Ekleme: Kızlar araç 2021 makyajlı polo. Seneye satarsam A yı yaptırınca tramer kaydı Park halinde çarpma olması çok sıkıntı yaratır mı? A ve C seçenekleri arasındayım. Ama A seçeneğinin de avantajı düzeltme+ boyanın yetkili serviste yapılmış olması olacak.

Çok teşekkürler
Kesinlikle kasko! Yarın öbür gün arabayı satmak istersiniz kayıt çıkmaz ama expertiz sırasında her şey çıkar ortaya. Üstüne bir de yalancı durumuna düşersiniz. Güzelce fotoğrafını çekin ki sürtme olduğu belli olsun ileride. Sonra da kasko yaptırsın. Bir de ileride kasko bunu kendisinden gizli yaptığınızı tespit ederse (düşük bir ihtimal olsa bile) poliçeyi de iptal edebilir. Ne gerek var bu kadar aksiyona?

4 sene önce servise anahtarın pili bittiği için gittim. fransadan yeni kumanda getirtmemiz lazım diyip 1000 tl istediler.
o gün ilişiğimi kestim :)
sanayiden 5 tl ye pil aldık, usta para almadan değiştirdi.
Benim servis iyi o zaman demek ki. Bakıma vereceğim zaman kapıdan alıp kapıya bırakıyorlar akşam 😂

4000 veririm cok cok buyuk bir sikinti olmaz ama hangisi daha mantikli uzun vadede karar veremiyorum. Mesela simdi sanayide bunu yaptirsam aracimin garantisi gitmis mi oluyor biliyor musunuz?
tek amacınız tramer kaydı sizin.alıcıyı kandırmak amacı olmasa tramer kaydına bu kadar takmazdınız.ben de kaza yaptım kaskomdan karşılandı hiç kazasız aracın 10.000 e yakın kaydı var alan da bilerek alacak neden çetrefilli yollara başvurayım ki anlamadım.

2021 araç garantisi bitmemiştir, servis dışında yaptırırsanız garanti gider.
hangi seçeneği seçerseniz seçin satışta belirtmeniz gerek zaten eksper raporunda çıkar. ama sizin durumda servis daha mantıklı bence, fark çok değil yani 1000-2000 fiyat için servisten şaşmazdım ben olsam.

bir de insan kandıracaksınız diyen arkadaşlar, hasarı saklayamaz ki, ama tramere geçince işin rengi biraz değişiyor.
hasarı söyleseniz bile tramerde kayıt çıktığında almak istemiyolar. şöyle düşünün ben aracı otoparkt sürttüm ve fotosu ile raporu ile bunu belgeleyerek size satıyorum, tramer bundan diyorum. siz ileride bunu satmak istediğinizde tramer kaydı sizden önceki kişiye ait oluyor ve şüpheli buluyorlar. biz de bir kaç araçtan bu nedenle vazgeçtik. sürtme diyor, önceki sahibi diyor ama 10bin-15bin kayıt çıkıyor, ileride satarken zorlanacağını düşünerek insanlar almayabiliyor. ama yaptırdığınız belgeyle şurada boya - düzeltme var deidğinzde hem kasko artmıyor hem satış kolay oluyor.

hangi seçeneği seçerseniz seçin satışta belirtmeniz gerek zaten eksper raporunda çıkar. ama sizin durumda servis daha mantıklı bence, fark çok değil yani 1000-2000 fiyat için servisten şaşmazdım ben olsam.

bir de insan kandıracaksınız diyen arkadaşlar, hasarı saklayamaz ki, ama tramere geçince işin rengi biraz değişiyor.
hasarı söyleseniz bile tramerde kayıt çıktığında almak istemiyolar. şöyle düşünün ben aracı otoparkt sürttüm ve fotosu ile raporu ile bunu belgeleyerek size satıyorum, tramer bundan diyorum. siz ileride bunu satmak istediğinizde tramer kaydı sizden önceki kişiye ait oluyor ve şüpheli buluyorlar. biz de bir kaç araçtan bu nedenle vazgeçtik. sürtme diyor, önceki sahibi diyor ama 10bin-15bin kayıt çıkıyor, ileride satarken zorlanacağını düşünerek insanlar almayabiliyor. ama yaptırdığınız belgeyle şurada boya - düzeltme var deidğinzde hem kasko artmıyor hem satış kolay oluyor.

benim arabama park halindeyken çarptılar, kapı da ezik oluştu, yaptırmadım. tramer çıkmasın diye. eziğiyle sattım alan yaptırırsa yaptırsın. eziği görünce ok ama onun tamirat işlemi tramerde çıkınca kaçıyor insanlar.

Sonunda beni anlayan bir kisiü

Evet demek istedigim ekspertizde her halukarda gozukecek ben de gosterecegim fotograflari ama tramerin faydasi zarari ne bunu sormak istemistim tecrubeli kisilere… kimseyi kandirmak gibi bir niyetim yok.

Bence sanayide size fazla fiyat çekmişler. Normalde servisin düzenlediği faturanın yarısından bile aza yapıyor ustalar. Varsa resmini ekleyin isterseniz

Bence sanayide size fazla fiyat çekmişler. Normalde servisin düzenlediği faturanın yarısından bile aza yapıyor ustalar. Varsa resmini ekleyin isterseniz
Ekledim. Sag arka kapi+ sag camurluk duzeltme+ boya + jant tamiri.
Sanayi de yetkili servis de aynisini dedi

Eklentiler

• 355E9230-6E4F-4CFF-9C57-C0A208D12E99.jpeg
    355E9230-6E4F-4CFF-9C57-C0A208D12E99.jpeg
    48,6 KB · Görüntüleme: 111
  • 97DD1B23-3C4F-4E65-B25F-F40A7B90C605.jpeg
    97DD1B23-3C4F-4E65-B25F-F40A7B90C605.jpeg
    41,6 KB · Görüntüleme: 146
Bu arada sigortacimla konustum. Yetkili serviste kaskodan yaptirmami onerdi. Garantiyle ilgili dipnot o farkliymis elden yaptirsam da garanti devam ediyormus ikisi farkli seylermis.
Kafam iyice karisti.
Sanirim kasko yetkili serviste yaptiracagim.

1000₺ fazla olur o kadar da olmaz ama yani bu kaskoya para veriyoruz sonra gidiyoruz sanayiye ya da servise para veriyoruz. o zaman niye yaptırıyoruz kaskoyu

zaten 2021 modelmiş, o kadar yeni araba garanti süresi içindeyken hem de sanayiye gidilmez.
ben ufak tefek karşılayabileceğim rakamlar için sanayiye götürüyorum. kaskomu bozmuyorum. ama arabam 11 senelik.
bir de kasko dövize endeksli belirlendiği için rakamlar çok yükseliyor. hem hasarsızlık indirimi bozulmuş oluyor hem de zaten kurlar malum.
ayrıca aynı otoparkta kapı sürtmesi benimde başıma 2 sene önce geldi, kasko kullandım. ertesi sene 3000 tl fark etti kasko ederi. maalesef 1000 tl çok imkansız bir artış. ha kaskonun kapsamı çok dar seçilirse olabilir ancak.

Back