- 21 Mart 2019
- 1.652
- 601
- 123
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Kasko harici elden odeyerek yetkili serviste yaptirmayi bilmiyordum. Oyle de oluyor mu? Yarin yetkili servise gidip tekrar sorayim o haldeParça değişikliği olmadığı sürece garantiniz devam eder. Sadece ileride boya ile ilgili bir sıkıntı olursa boya ile ilgili bölümü garanti kapsamında yaptıramazsınız. Mesela arabanın herhangi bir bölümünde kaza harici boya kabarıklığı vs oldugunda onu servise götürdüğünüzde onu garanti kapsamına dahil etmez ki bu da çok rastlanabilecek bir durumdur.
Ben acıkçası arada dediğiniz 1500 tl farkı gözardı ederek doğuşta ya da yetkili serviste kasko harici yaptırırdım. Tramer kaydında görünmese dahi hasar zaten doğuşta görünüyor olacak. Su an zaten ekspertiz kontrolü yaptırmadan araç satışı neredeyse yok gibi. Ancak ufak bir hasardan dolayı kazalı araç statüsüne düşmesi beni huzursuz eder.
Birde en önemlisi yakın bir zamanda satmak yerine uzun süreli kullanacağınız bir araç ise kaskoya işletmemenizi tavsiye ederim. Çünkü %100 kusurlu kabul edileceğiniz bir olayda önümüzdeki sene çıkan rakamda çok ciddi prim farkı yasatabilirsiniz. Şu an söylenen rakam cüzi görünsede kasko bedelleri döviz bazında hesaplanıyor. Ve eger uzun vadeli kullanacaksanız her sene kaskoyukatlanarak ödüyor olacaksınız.
Kaskodan değer kaybı parası alın. Bilirkişi düşük biçer önce itiraz edersiniz. Kaskodan yaptırın her şekilde.Kızlar selam hemen özet geçmeye çalışacağımz
Otoparkta sütuna arabayı sürttüm. Sağ arka kapı ve çamurluk düzeltme+ boya yapılması gerekiyor. Bir de jant tamiri.
1) Bugun önce volkswagen yetkili servisle görüştüm onlar düzeltme+ boya yapılacak kaskodan 5000 tl civarı çıkar muhtemelen dedi.
2) sanayiye götürüp sordum onlar da elden verirseniz 4000 tl eğer bize yaptırıp kaskodan talep edersek 5500 tl gibi artık ekspertiz ne kadar derse dedi.
Daha önce başına gelen var mı? Benim ilk defa başıma geliyor da hangisini yapmalıyım?
A) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip yetkili servis
B) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip oto sanayi
C) elden 4000 tl verip oto sanayi
Ekleme: Kızlar araç 2021 makyajlı polo. Seneye satarsam her secenekte de ekspertizde boya olarak gozukecek ben de fotograflari ve kazayi soyleyecegim. Farkli olarak:
A yı yaptırınca tramer kaydı Park halinde çarpma olması çok sıkıntı yaratır mı? A ve C seçenekleri arasındayım. Ama A seçeneğinin de avantajı düzeltme+ boyanın yetkili serviste yapılmış olması olacak.
Çok teşekkürler
O nasıl oluyor? Sigortacım bahsetmedi deKaskodan değer kaybı parası alın. Bilirkişi düşük biçer önce itiraz edersiniz. Kaskodan yaptırın her şekilde.
Aynen sağ kapı ve çamurluk düzeltme+ boya ve jant tamiri yapılacak. Çok kararsızım açıkçası sigortacım kaskoyla yetkili servisten yaptıralım diyorMerhaba bende ona benzer kaza yaptım ama sizin o kadar masraflı bi içşilik yok arabada bide sıfır araba sizin yerinizde olsam direk elden yaptırır kaskoyu bozmazdım birde sanayi bölgesinde tanıdık birini yaptırın orada en fazla 2000 3000 tl arası bi işçilik vardır jantı da değiştirmeyin düzelttirin zaten arka tekerin jantıdır büyük ihtimalle arabanızda düzeltilip boya yapılacak
Karar sizin hangisi kafanıza yatıyorsa o şekilde yaptırırsınız kolaylıklar dilerimAynen sağ kapı ve çamurluk düzeltme+ boya ve jant tamiri yapılacak. Çok kararsızım açıkçası sigortacım kaskoyla yetkili servisten yaptıralım diyor
Benim servisim borusan ve borusanda yaptırıyorum o şekilde. Tramer kaydının olması alan kişiden gizlemek olarak yorumlanmış hep insanlar tarafından. Yetkili serviste giderilen hasar zaten yeni alıcı tarafından görülür her zaman. Sanayide öylesine bir ustaya yapturılmadığı takdirde gizlenemez.Kasko harici elden odeyerek yetkili serviste yaptirmayi bilmiyordum. Oyle de oluyor mu? Yarin yetkili servise gidip tekrar sorayim o halde
O nasıl oluyor? Sigortacım bahsetmedi de
Abla kapı göcmüs.Kızlar selam hemen özet geçmeye çalışacağımz
Otoparkta sütuna arabayı sürttüm. Sağ arka kapı ve çamurluk düzeltme+ boya yapılması gerekiyor. Bir de jant tamiri.
1) Bugun önce volkswagen yetkili servisle görüştüm onlar düzeltme+ boya yapılacak kaskodan 5000 tl civarı çıkar muhtemelen dedi.
2) sanayiye götürüp sordum onlar da elden verirseniz 4000 tl eğer bize yaptırıp kaskodan talep edersek 5500 tl gibi artık ekspertiz ne kadar derse dedi.
Daha önce başına gelen var mı? Benim ilk defa başıma geliyor da hangisini yapmalıyım?
Ekleme: Kızlar araç 2021 makyajlı polo. Seneye satarsam her secenekte de ekspertizde boya olarak gozukecek ben de fotograflari ve kazayi soyleyecegim. Farkli olarak:
A yı yaptırınca tramer kaydı Park halinde çarpma olması çok sıkıntı yaratır mı? A ve C seçenekleri arasındayım. Ama A seçeneğinin de avantajı düzeltme+ boyanın yetkili serviste yapılmış olması olacak.
Çok teşekkürler
Garantisi varsa kaskodan yaptırın bence garanti sorunu olmasın. Ama yoksa sanayide yaptırın kaskoda bozulmamış olur hasar kaydı da işlemez. Zaten kazanızda bişey yok. Sonuçta hasar kayıtsız olacak erkekler alırken buna önem veriyolarKızlar selam hemen özet geçmeye çalışacağımz
Çok teşekkürler
Sigortacım dedi ki garanti her şekilde var sanayide yaptırsan da garanti devam ediyor ikisi farklı şeyler.Garantisi varsa kaskodan yaptırın bence garanti sorunu olmasın. Ama yoksa sanayide yaptırın kaskoda bozulmamış olur hasar kaydı da işlemez. Zaten kazanızda bişey yok. Sonuçta hasar kayıtsız olacak erkekler alırken buna önem veriyolar
Evet şu an tam olarak bu ikilemdeyim. Sizce ne yapmalıyım şu durumda?Benim servisim borusan ve borusanda yaptırıyorum o şekilde. Tramer kaydının olması alan kişiden gizlemek olarak yorumlanmış hep insanlar tarafından. Yetkili serviste giderilen hasar zaten yeni alıcı tarafından görülür her zaman. Sanayide öylesine bir ustaya yapturılmadığı takdirde gizlenemez.
Ancak bir aracta tramer kaydı bulunması siz yada bir baskası tarafından kullanıldığı sürece arabanın hasarlı görülmesi ve yüksek prim ödenmesi demektir. O yüzden insanlar tramer kayıtlı aractan kaçınır. Dolayısıyla misli ile arabanın ömrü boyunca kasko ödemektense minik hasarları kendim halledip aracı kayıtsız tutmaya çalışırım ben.
Konudaki ilk mesajıma gün ışığında fotoğraflar yükledim göçük varKapının orta bölümünde ezik göçük yoksa bence sanayide usta ucuza yapar bunu. Fotoğraftan çok anlamadım. Kendi aracım da Polo ve hep kapılarını sürttüm göçük vs. De oluştu. Vakumla düzelttiler. 2 binden fazla vermedim
Evet şu an tam olarak bu ikilemdeyim. Sizce ne yapmalıyım şu durumda?
Anlaıdm o halde yetkili servise bi sorayım yaptırsam cebimden ne kadar çıkacak diyeYukarıda araç hasar değer kaybından bahsedilmiş. Araç değer kaybı ikili kazalarda karşı taraf hatalıysa olur ve değer kaybı karşı taraftan kesilir. Bu durumda bu tek basınıza yaptığınız birşey oldugundan yüzde yüz kusur sizde kabul edilir ve Kasko size değer kaybı karşılamaz.
Ben şahsen karşılayabileceğim miktarlı hasarları egerki değişen parça vs yoksa kaskoya yansıtmıyorum. Borusan yada herhangi bir yetkili serviste laskoya yansıtmadan yaptırıyorum. Daha sonra satın alan kişi araçta ne işlem yapıldıgını zaten biliyor ama tramer kaydı olmadığı için kusurlu değer kaybetmiş bir araç almamış oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?