Arabayı sürttüm sizce?

Kasko harici elden odeyerek yetkili serviste yaptirmayi bilmiyordum. Oyle de oluyor mu? Yarin yetkili servise gidip tekrar sorayim o halde

Kaskonuzu yetkili serviste kullanın.Kaskoyu neden yaptırıyoruz tam olarak hasarlarımızı karsılasın dıye .Benım de basıma gelmıstı önceden ,bahce kapısına surtmustum ben de arka kapıyı sızınkıne benzerdi durum, görüntü açısından.Ertesi yıl o kaskoyla değil baska bir kasko şirketi ile yaptırdım ordan şişik geldi haliyle teklif ama ne olursa olsun butun masrafı cebınızden cıkarmaya deymiyor. Ama önce kaskonuza danışın kiminin boyle kucuk hasarlarda anlasmalı oldugu yerde yaptırınca hasarsızlık ındırımınız devam edıyor oyle bır anlaşmanız var mı emin olun önce.Geçmiş olsun.

Bizim ülkemizdeki “temiz araç” kafasına deli oluyorum. Boyasız, kokusu üstünde bilmem ne. Kardeşim araba küçük hasar alır, sürter vs. ise kasko varsa yaptırırsın. Bu kaskoyu bozmamak, tramere girmesin demek nedir ya? O zaman kaskoya para vermek neden? Zaten akıllı bir alıcı sizin aracın kapısına gelen zararı çok önemsemez. Önemli aksanına bir şey olmadıktan sonra tramer çıksa ne olur? Kaskoda anlaşmalı olduğu bir yerle yaptırın bitsin gitsin. Sadece seneye kasko yaparsanız ücret biraz artıyor o kadar.

Merhaba bende ona benzer kaza yaptım ama sizin o kadar masraflı bi içşilik yok arabada bide sıfır araba sizin yerinizde olsam direk elden yaptırır kaskoyu bozmazdım birde sanayi bölgesinde tanıdık birini yaptırın orada en fazla 2000 3000 tl arası bi işçilik vardır jantı da değiştirmeyin düzelttirin zaten arka tekerin jantıdır büyük ihtimalle arabanızda düzeltilip boya yapılacak

bende arabamı park etmeye çalışırken sürtmüştüm, düzelteyim arabayı derken iyice kanırtmıştım. benim arabanın garantisi bittiği ve yetkili servisle sanayi arasında çok fiyat farkı olduğu için sanayide yaptırmıştım. sanayi dediğimde Bosch servisi. arabamızın kaskosunu eşimin akrabası yapmıştı, hasarsızlık indirimiyle hemen hemen aynı miktardı tamir parası o yüzden kaskoyu bozmayın büyük bir meblağ değil dedi, bizde onu dinledik.. ben arabamı satarken fotoğrafları falan gösterdim, nasıl yaptığımıda anlattım, arabamın başka sorunu olmadığı için kolayca satmıştım.

Kaskodan değer kaybı parası alın. Bilirkişi düşük biçer önce itiraz edersiniz. Kaskodan yaptırın her şekilde.

Aynen sağ kapı ve çamurluk düzeltme+ boya ve jant tamiri yapılacak. Çok kararsızım açıkçası sigortacım kaskoyla yetkili servisten yaptıralım diyor

Kasko harici elden odeyerek yetkili serviste yaptirmayi bilmiyordum. Oyle de oluyor mu? Yarin yetkili servise gidip tekrar sorayim o halde
Benim servisim borusan ve borusanda yaptırıyorum o şekilde. Tramer kaydının olması alan kişiden gizlemek olarak yorumlanmış hep insanlar tarafından. Yetkili serviste giderilen hasar zaten yeni alıcı tarafından görülür her zaman. Sanayide öylesine bir ustaya yapturılmadığı takdirde gizlenemez.

Ancak bir aracta tramer kaydı bulunması siz yada bir baskası tarafından kullanıldığı sürece arabanın hasarlı görülmesi ve yüksek prim ödenmesi demektir. O yüzden insanlar tramer kayıtlı aractan kaçınır. Dolayısıyla misli ile arabanın ömrü boyunca kasko ödemektense minik hasarları kendim halledip aracı kayıtsız tutmaya çalışırım ben.

O nasıl oluyor? Sigortacım bahsetmedi de

Araç Değer Kaybı Nedir?​

Trafik kazası sonrası hasar gören araçların serviste yapılan onarımlarının ardından araçta kaza sırasında meydana gelen zararlar giderilir ancak aracınızda meydana gelen değer kaybı giderilemez. Araçta oluşan boya ve parça değişimleri sonucu aracınız değer kaybeder. Aracın modeli, yılı, kilometresi ve önceki hasarları göz önüne alınarak aracınızda oluşan değer kayıplarını hızlı ve güvenilir şekilde masrafsız geri alabilirsiniz. Örneğin aracınız kaza öncesi 70.000,00 TL değerinde iken her türlü onarımı yapılmasına rağmen piyasa koşulları gereği daha düşük bir miktardan alıcı bulacaktır. Arada oluşan fiyat farkı araç değer kaybı olarak tanımlanır. Araç değer kaybı tazminatı ile, araç sahiplerinin, kusurlu olmadıkları hasarlar ile ilgili, bu mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanmaktadır.​

Abla kapı göcmüs.
Git kaskodan yetkili servise yaptır.
Tramer karıstırmcam demistir sana sanayi.Ama herkesin elinde simdi boya göcük makinası var.
Adamlar kendileri ekspertize bile sokmaya gerek kalmadan nerde ne var cıkarıyorlar.
Ekspertizde tramer kaydın olmasada boyası vs cıkar.
Satarken yetkili servis detayını isteyebilirsiniz diye biliyorm servisten.Nerde ne var cıkar.
Ama sanayide yapıldı dersen alıcı bi tık huylanır.

Kaskodan değer kaybı alımaz birde.İkili kazada değer kaybı karsı tarafın sigortasından alınır.Yani sucludan.
Kaskodan alınsa ohoo her önüne gelen deger kaybı dosyası acar.

Garantisi varsa kaskodan yaptırın bence garanti sorunu olmasın. Ama yoksa sanayide yaptırın kaskoda bozulmamış olur hasar kaydı da işlemez. Zaten kazanızda bişey yok. Sonuçta hasar kayıtsız olacak erkekler alırken buna önem veriyolar

Sigortacım dedi ki garanti her şekilde var sanayide yaptırsan da garanti devam ediyor ikisi farklı şeyler.
Eksperde boya gözükecek her halukarda onda da sorun yok zaten fotoğrafları da göstereceğim.
Tek soru şu: sanayide elden yaptırırsam tramer kaydı yazmayacak, yetkili serviste kaskodan yaptırırsam yazacak. Bu önemli bir konu mu bunu bilmediğim için araştırıyorum.
Bugün gün ışığında tekrar çektim

Eklentiler

• 06B6865B-6434-4692-B2DA-AE79F6F8F0DE.jpeg
    113 KB · Görüntüleme: 55
  • 6C184ABB-308B-4D47-AF20-6EBFBF1DCD62.jpeg
    164,4 KB · Görüntüleme: 122
Evet şu an tam olarak bu ikilemdeyim. Sizce ne yapmalıyım şu durumda?

Konudaki ilk mesajıma gün ışığında fotoğraflar yükledim göçük var

Evet şu an tam olarak bu ikilemdeyim. Sizce ne yapmalıyım şu durumda?

Yukarıda araç hasar değer kaybından bahsedilmiş. Araç değer kaybı ikili kazalarda karşı taraf hatalıysa olur ve değer kaybı karşı taraftan kesilir. Bu durumda bu tek basınıza yaptığınız birşey oldugundan yüzde yüz kusur sizde kabul edilir ve Kasko size değer kaybı karşılamaz.

Ben şahsen karşılayabileceğim miktarlı hasarları egerki değişen parça vs yoksa kaskoya yansıtmıyorum. Borusan yada herhangi bir yetkili serviste laskoya yansıtmadan yaptırıyorum. Daha sonra satın alan kişi araçta ne işlem yapıldıgını zaten biliyor ama tramer kaydı olmadığı için kusurlu değer kaybetmiş bir araç almamış oluyor.

Anlaıdm o halde yetkili servise bi sorayım yaptırsam cebimden ne kadar çıkacak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…