- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Henüz satmadık ne olur bilmiyorum ama birebir aynı şeyi yaptık biz deAracın fotoğrafını çekin (eğer bir gün satacaksanız, satacağınız zaman göstermek üzere), elden oto sanayide yaptırın. Eğer kaskoyu bozacaksanız mutlaka ama mutlaka yetkili serviste yaptırın, her halükarda ayrıntılı foto çekip fotoları saklayın. Vw passatta aynı şeyi yaşadım ama bana servis çok yüksek fiyat çekmişti (sağ arka kapıda sorun olmuştu) fotoğraflayıp işinde iyi bir yere yaptırdım. Satarken de fotoları gösterdim sorun yaşamadım.
2015 model benim arabam. Hem bayi hem servis olan bi yerden aldım daha başka servisin kapısından girmedi. Ama garantim bittiği halde arka silecek motoru, far kolu falan ücretsiz değişti. Geçen çukura girdim lastiği patlattım, lastik yok bizim serviste mecbur lastikçiye gittim rot ayarı falan da yapıldı yok olmadı sola çekiyor araba. Götürdüm yine canım servisime, ön düzeni toptan söktüler direksiyon kutusuna kadar. Düzeltip verdiler arabamı yine beş kuruş almadılar. Bi yıllık bakımlara para veriyorum sanırımyetkili servis candır.
kaskoya bir sonraki seneye ödeyeceğiniz tutar max 1000₺ olur bence kaskodan yaptırmak daha mantıklı. fotoğrafları dursun sizde satış durumda gösterirsiniz çünkü tramerde ne olduğu yazmıyor
Arkadaşlar çok haklı. Tamam kayda geçmeyecek ama sonuçta eksperde şurada şusu var burada busu var diye pat pat söyleyecekler. O sebeple yetkili servis diyorum. 2021 modelmiş, orada burada harcamayın.
valla tramerden haberi var ama ekspertizi öğrenmemiş daha sanırım ki satarsa kimse öğrenmesin diye tramere takılmış durumda.
Ben 15 yaşındaki arabamı da yetkili servise götürüyordumbenimki 2010 model. sanayide yetkili servisten ayrılmış çok kaliteli bir usta tanıdık var. ona götürüyorum.
yetkili servis işçiliğini de döviz üzerinden hesaplıyor, benim marka öyle en azından. ve kaliteli hizmeti daha makul fiyata almış oluyorum.
ha bence zaten 11 yıllık aracı yetkili servise götürmek gerekmiyor :)
Dediğiniz gibi bu devirde ekspertize sokmayan yok. Elbet çıkacak, tramerde saklamak nafile bir çaba.
Ben şöförlükte pek iyi değilim, arabamı benden çok kardeşim kullanmıştır neresinde nesi var benden iyi bilir. Ben satınca arabayı kendisi almak istiyor o bile abla sokarım hee ekspere deyip gülüyor.Yani saklaması mümkün değil, alan kişi elbet bunu öğrenecek.
geçen yaz erkek arkadaşıma araba ararken bin türlü satıcı ile karşılaştık. neyse bir gün biri ile baya anlaştık, deneme sürüşleri, pazarlık vs.
ben aldığımda şusu vardı yaptırdım ettim bilmem ne anlattı.
dedik ekspere sokucaz. abi bişey çıkmayacak farklı dedi, kendi 6 ay önce alırken ki eksper raporunu gösteriyor sürekli. bak başka bişey çıkmayacak falan diyor.
gittik hala iddialı, gerek yok yaptırmaya falan diye. en pahalı paketi seçtik, dedik farklı bişey çıkarsa ama sen ödersin. tamam abi nolacak öderim dedi.
sonuçta o ödedi.
kendisi en düşük paketten yaptırmış ve en düşük paketlerde en basit şeylere bakılıyor.
biz kapsamlı istedik çünkü 210bin gibi bir rakam ödeyecektik.
sonuçta her şey çıktı oraya ki masrafı da büyük çıktığı için vazgeçtik.
Geçmiş olsun servise götürseniz daha iyi olmaz mıKızlar selam hemen özet geçmeye çalışacağımz
Otoparkta sütuna arabayı sürttüm. Sağ arka kapı ve çamurluk düzeltme+ boya yapılması gerekiyor. Bir de jant tamiri.
1) Bugun önce volkswagen yetkili servisle görüştüm onlar düzeltme+ boya yapılacak kaskodan 5000 tl civarı çıkar muhtemelen dedi.
2) sanayiye götürüp sordum onlar da elden verirseniz 4000 tl eğer bize yaptırıp kaskodan talep edersek 5500 tl gibi artık ekspertiz ne kadar derse dedi.
Daha önce başına gelen var mı? Benim ilk defa başıma geliyor da hangisini yapmalıyım?
A) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip yetkili servis
B) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip oto sanayi
C) elden 4000 tl verip oto sanayi
Ekleme: Kızlar araç 2021 makyajlı polo. Seneye satarsam A yı yaptırınca tramer kaydı Park halinde çarpma olması çok sıkıntı yaratır mı? A ve C seçenekleri arasındayım. Ama A seçeneğinin de avantajı düzeltme+ boyanın yetkili serviste yapılmış olması olacak.
Çok teşekkürler
Aynısını yakın zamanda yaşadım otoparkta kolona sürttüm arabayı ama ben tamir ettirmeyi düşünmüyorum pasta cilayla çizikleri giderdik hafif bir göçük var oda kalsın dedik çok göze batmıyor komple kapı boyansa ilerde aracı satarken sıkıntı yaşarız diye düşündük..Şayet tamir ettirecek olsam servis+kasko tercih ederdim sanırım daha garanti olur.Ben de öyle düşünüyorum. Bazen yetkili servis şişiriyor falan diyorlar ya ondan kafam karıştı. Ama yetkili servis de sonuçta düzeltme+ boya dedi kapı değişecek demedi hani. Daha önce başına gelen var mı acaba nasıl oluyor?
Ben 15 yaşındaki arabamı da yetkili servise götürüyordumHiç yanıltmadılar beni sağolsunlar, hep kolaylık sağladılar falan. Seviyorum o yüzden yetkilileri ben. Eski arabamı bir kez sanayiye çok methedilen bir ustaya götürdüm, clio’ya çıkma brodway parçası taktı
Evet çok iyi yapmışsınız en kapsamlısını seçmekle. 2 kilo kivi almıyoruz sonuçta, canımızı emanet ediyoruz başımız ağrımasın sonra. Konu sahibi de nerede yaptırırsa yaptırsın ortalığa dökülecek, bari düzgün bir yerde olsun.
Evet tabi ki eksperde çıkacak. Ben de göstereceğim fotoğrafı. Sadece eğer elden sanayide yaptırırsam tramer kaydı olarak yazmayacak olması önemli bir konu mu onu çözemiyorum
Eğer kaskodan yararlanıp yetkili serviste yaptırırsam Park halinde çarpma: 5000 tl (artik ne kdar tutarsa) yazacak.
Elden 4000 tl yaptırırsam bir şey yazmayacak plakayı sms atınca.
Tabi ki iki durumda da eksperde boya gözükecek
Geçmiş olsun. Tramere yansıyacağı için cebinizden verip sanayide yaptırmanız anlamsız çünkü arabayı satmak istediğinizde karşı taraf illaki ekspertiz yaptıracaktır yapılan işlemlerden haberdar olacaktır. Arabayı fotoğraflayın satacağınız kişiye göstermek için zaten tramere de park halinde yapılan kaza olarak yansır.
valla tramerden haberi var ama ekspertizi öğrenmemiş daha sanırım ki satarsa kimse öğrenmesin diye tramere takılmış durumda.
Dediğiniz gibi bu devirde ekspertize sokmayan yok. Elbet çıkacak, tramerde saklamak nafile bir çaba.
Ben şöförlükte pek iyi değilim, arabamı benden çok kardeşim kullanmıştır neresinde nesi var benden iyi bilir. Ben satınca arabayı kendisi almak istiyor o bile abla sokarım hee ekspere deyip gülüyor.Yani saklaması mümkün değil, alan kişi elbet bunu öğrenecek.
2021 modelmiş zaten, servise götürmek en mantıklısı.
8-10 yıllık olsa usta derdim.
ha gerçi gene kendi bilir de ben bu satarken ortaya çıkacak kaygısından rahatsız olduğumdan yorum yaptım daha ziyade.
Simdi ben anlamadim elden yaptırip satarken insanları kandirmak mi istiyorsunuz hasarsız diyeve bunun için yardim mı istiyorsunux bizden
Istanbuldaysa ozelden yazabilir misinizbenimki 2010 model. sanayide yetkili servisten ayrılmış çok kaliteli bir usta tanıdık var. ona götürüyorum.
yetkili servis işçiliğini de döviz üzerinden hesaplıyor, benim marka öyle en azından. ve kaliteli hizmeti daha makul fiyata almış oluyorum.
ha bence zaten 11 yıllık aracı yetkili servise götürmek gerekmiyor :)
Arkadaslar önceden de yazdigim 2 mesaji okur musunuz? Tabi ki de kimseden saklamayacagim ve ekspere de sokunca tabi ki gozukecek. Buradaki yanitlara bakarsaniz A ve C secenekleri arasinda herkes. Benim de kafam karisti ve hic bilmedigim icin yardim istedim kimseyi kandirma hibi bir niyetim yok. Lutfen kendinizi yerime koyun…
Keşke benimde makyajlı arabam olsydıda yerine koysamdım ama yokArkadaslar önceden de yazdigim 2 mesaji okur musunuz? Tabi ki de kimseden saklamayacagim ve ekspere de sokunca tabi ki gozukecek. Buradaki yanitlara bakarsaniz A ve C secenekleri arasinda herkes. Benim de kafam karisti ve hic bilmedigim icin yardim istedim kimseyi kandirma hibi bir niyetim yok. Lutfen kendinizi yerime koyun…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?