- 12 Ocak 2010
- 16.670
- 1
- 25.044
- 798
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Ama bunu 1 sene beklersem paslanırmış. Boya kalktı bi kısımda. Araba beyaz ama bir parmak uzunluğunda grilik oldu yani
Siz sanayide de yaptırsaniz,boya varsa satarken cıkar ki zaten. Anlaşılıyor bu tip şeyler.Kızlar lütfen bilgisi olan yazabilir mi? Daha aileme söylemedim de gerildim biraz. Araç 0 volkswagen 2021 makyajlı poloydu. İleride satarken hasar kaydı vs onları bilen var mı en mantıklısı hangisi olur?
Cepten öde derim yineAynen işte ben de tam bu ikilemdeyim
yetkili servis araçta ne işlem yapıldıysa size proforma liste vermek zorunda ayrıca eksperden de detaylı raporunuzu alabilirsiniz.Çok teşekkürler işlemler yapılmadan önce ne kadar tutacağı söylenecek mi bana? Bugun gidip görüştüğümde ortalama 5000 tl dedi de sonradan çok üstüne çıkma ihtimali var mıdır?
Evet tabi ki eksperde çıkacak. Ben de göstereceğim fotoğrafı. Sadece eğer elden sanayide yaptırırsam tramer kaydı olarak yazmayacak olması önemli bir konu mu onu çözemiyorumNerede yaptirirsaniz yaptirin aracin boyali oldugu zaten belli olur cok da dert degil. İkinci el arac alirken tavan, kapi, camurluklar ve bel altinda boya kalinligi olcen lazer kullaniyoruz.
Yani mesela bunu elden sanayide yaptırırsam bir daha garantiden yararlanamıyor muyum?Hasar kaydı çıkmasa bile ekspere götürünce durum anlaşılır zaten. Sıfır arabanın garantisini riske atmak çok saçma geldi bana. Avantaj değil dezavantaj olur sanayide yaptırmak. Yetkili serviste yaptırılan araç mı sanayi mi deseniz kesinlikle servisinde yaptırılan aracı satın almak isterim.
Aracınızda sizden kaynaklanmayan teknik bir arıza olursa garanti kapsamından çıktığı için onuda cebinizden ödersiniz ileride.
Eğer kaskodan yararlanıp yetkili serviste yaptırırsam Park halinde çarpma: 5000 tl (artik ne kdar tutarsa) yazacak.Kacak yaptirdigin icin kayita gecmez muhtemelen ama.. 500 tl cikacaksa 5000 tl vermezdim ben
İlerde satmayı düşünüyorumBence iyi bir sanayi ustası bul yaptır kayıt kuyut yok.
Ama aracın son model eğer ilerde satmayacaksan kaskoyu deldir serviste yaptır.
Çok teşekkür ederimÖncelikle geçmiş olsun, 2017de ben de annemle ortak kullandığımız ve henüz 1 hafta önce aldığımız golf arabamızı ayni sekilde sürtmüştüm. :') önce hasarın fotoğraflarını çekin ileride satacağınız zamana kadar saklayın. Sonra bence servise götürüp kaskonuzdan yararlanın. Çok ufak bir şey bu. Tramerde vs kaydı olması satarken bir problem yaratmıyor. Biz de bu şekilde yaptırmıştık, satarken de aracın ilk günden son gününe kadar yetkili servisin yaptığı tüm işlemleri detaylı olarak belgeleriyle alacak kişiye gösterdik. Bu tramer kaydı ve boya için en ufak indirim bile talep etmedi, önemsiz gördü alacak kişi. Hatta her işlemi yetkili servisinde yapıldığı için ekstra güven verdiğini belirtti. Ki ben 2. el alacak kişi olsam ben de böyle düşünürdüm.
Çok teşekkürlerSadece çamurluk olsa elden kaskoyu bozdurmadan olabilirmiş ama böyle hasarlarda kaskodan yaptırmak daha mantıklı o kadar ödüyorsunuz sonuçta. Tabi garanti bozulmaması için yetkili serviste olması daha iyi olur sizin için.
Tramer kaydı olacak artık sağlık olsun diyeceksiniz. Elden verip bile yaptırsanız, ekspertizde değişen/boyalı parça diye çıkacak sonuçta her türlü değer kaybı olacak. Geçmiş olsun.
Kızlar selam hemen özet geçmeye çalışacağımz
Otoparkta sütuna arabayı sürttüm. Sağ arka kapı ve çamurluk düzeltme+ boya yapılması gerekiyor. Bir de jant tamiri.
1) Bugun önce volkswagen yetkili servisle görüştüm onlar düzeltme+ boya yapılacak kaskodan 5000 tl civarı çıkar muhtemelen dedi.
2) sanayiye götürüp sordum onlar da elden verirseniz 4000 tl eğer bize yaptırıp kaskodan talep edersek 5500 tl gibi artık ekspertiz ne kadar derse dedi.
Daha önce başına gelen var mı? Benim ilk defa başıma geliyor da hangisini yapmalıyım?
A) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip yetkili servis
B) kaskodan faydalanıp cepten ödemeyip oto sanayi
C) elden 4000 tl verip oto sanayi
Ekleme: Kızlar araç 2021 makyajlı polo. Seneye satarsam A yı yaptırınca tramer kaydı Park halinde çarpma olması çok sıkıntı yaratır mı? A ve C seçenekleri arasındayım. Ama A seçeneğinin de avantajı düzeltme+ boyanın yetkili serviste yapılmış olması olacak.
Çok teşekkürler
Şimdi şöyle düşün, ikinci el bir araba alacaksın, hasar kaydına bakıyorsun tertemiz, ekspertize sokuyorsun şurasında burasında boya biyerlerinde doğrultma var diyor rapor. Senin miden bulanmaz mı? Ya ekspertizde gözden kaçan hasar kaydı girilmemiş daha büyük sorunları varsa demez misin? Ben çok net söylüyorum hasar kaydı olmayan ama ekspertiz raporu hasarlı çıkan arabayı almam. Çünkü garantim yok, ne olduğunu bilemem emin olamam.Çok teşekkürler evet danıştım. O dedi ki yetkili serviste yaptırmak daha mantıklı ileride kafana uymayan bir şey olursa diye. Sanayiciyi nereden bulacaksın vb. Diye konuştu da benim şu an tek aklıma takılan nokta mesela arabayı seneye satmak istesem bu Park halinde Çarpma hasar kaydı olayı çok sorun çıkarır mı? Değeri çok düşer mi
KudrAlobar
2015 model benim arabam. Hem bayi hem servis olan bi yerden aldım daha başka servisin kapısından girmedi. Ama garantim bittiği halde arka silecek motoru, far kolu falan ücretsiz değişti. Geçen çukura girdim lastiği patlattım, lastik yok bizim serviste mecbur lastikçiye gittim rot ayarı falan da yapıldı yok olmadı sola çekiyor araba. Götürdüm yine canım servisime, ön düzeni toptan söktüler direksiyon kutusuna kadar. Düzeltip verdiler arabamı yine beş kuruş almadılar. Bi yıllık bakımlara para veriyorum sanırımBen 2021 model arabamı yetkili servis dışında kimseye teslim etmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?