Aynı bende öyleyim 7 yıldır ehliyetim var malesef kullanmadım hiç çok istiyorum ben de trafikte bi kadın görsem hayran hayran bakıyoruum.şimdi ders almak istiyorum. Küçük bebeğim var eşim de korkutuyo ya bebeğe bişey olsa arkada diye bir yaşında koltukta oturacak
Bence özel direksiyon dersi almalısınız kendi aracınız ile. İşe yarayacaktır.
Türkiye'de ehliyet almak cok kolay desenize. Bu kadar kaza vakkasina sasmamali. Hic trafige cikmadan mi veriyorlar ehliyeti? Nasil oyle ehliyet alinir? Nasil ehliyet alipta araba suremez insan? Yurtdisindayim Türkiye'de olsam yuz kere ehliyet almistim demek ki :)
Şahsi düşüncemi paylaşayım; gerçekten çok kolay ehliyet almak. 14-15 saat direksiyon dersi veriyorlar toplam, ama sadece direksiyon sınavını geçecek kadar. Sınav güzergahında. O yolu iyi öğrenirsen ve hata yapmaz isen geçiyorsun. Teorik sınav zaten direkt ezber. Yani özel ders almaksızın trafiğe çıkmak ve alışmak çok zor. Ama tabii herkes aynı düşünecek diye bir kaide yok. Dediğim gibi bu benim şahsi görüşüm.
Evet kuzenlerimden de benzer seyler duymustum. Ben simdiye kadar 40 ders aldim hala tam yeterli degil. Hollanda'da almak o kadar zor ki. En iyi bilen bile 20 ders aliyor yani asagi yukari 25 saat. Sinav guzergahi ayni degil hep farkli. Ezberlemen imkansiz. Her an bisiklet cikabilir biz cok seylere dikkat etmek zorundayiz. Park yapmak zorundasin Türkiye'de park yapmak yok mu sınavda?
Cidden kolaymis ya. Bu kadar kaza oluyorken ehliyet isini hala nasil boyle basit tutuyorlar hayret. Bizim burda zor aliniyor ama herkeste kurallara uyuyor kazalar nadir oluyor.
İlk zamanlar bebeğin araba olmasın o zaman canım :) sende en acemi zamanları eşin yanındayken yada güvendiğin biri yanındayken atlat. Bende çok tedirgindim ders aldım hatta hoca çok iyisin dediği halde uzun süre tek başıma çıkamadım. Sonra başka şehire taşındık ev çarşıya uzak olunca seve seve markete gitmek zorunda kaldım. Sonra hastane şimdi yavaş yavaş tek başıma çıkıyorumAynı bende öyleyim 7 yıldır ehliyetim var malesef kullanmadım hiç çok istiyorum ben de trafikte bi kadın görsem hayran hayran bakıyoruum.şimdi ders almak istiyorum. Küçük bebeğim var eşim de korkutuyo ya bebeğe bişey olsa arkada diye bir yaşında koltukta oturacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?