- 30 Ocak 2013
- 29.328
- 43.869
-
- Konu Sahibi Kurumus-Maskara
Ben çok panik yapan biriyim fazla heyecanlanırım ama aldım yani hiç de abartılacak kadar değilmiş dedimÖyle mi dersin? Eşim de korkuyordu ehliyet ve arabayi alınca korkulacak bisey yokmuş dedi ama Şuan ben ehliyet alicam deyince alma sen yapamazsin falan dedi moralimi bozdu
Darısı basımaBen çok panik yapan biriyim fazla heyecanlanırım ama aldım yani hiç de abartılacak kadar değilmiş dedim
bende doktor onaylı bir panik atak olmasa da arabaya binince çarpıntılarım bacak titremelerim başlıyordu :) İlk aşama iyi bir hocadan rahatbir insan dan ders almak oldu benim için. Çünkü eşim le başlasaydım eminim bu aşamaya gelemiyecektim. Şuan da bile yanıma oturduğunda korkuyor saçma sapan sanki bir şey olacak gibi el frenini çekiyor ben tam frene basarken. Erkekler her şeyi en iyi ben bilirim modun da trafik konusunda . Ama şuanda gerçekten çok iyi ilerledim. İşime gidip geliyorum. Sizde yapabilirsiniz. Otomatik araba da çok öğrenmeniz gereken bir şey yok stop ettirmek yok. Trafik ve kurallara alışınca zamanla gerisi geliyor. Ben yaptıysam herkes yapar.ay bu mesajınız iyi geldi bana,şuanki arabamız otomatik gerçi manuel kullananda yok pek buralarda. Bende bide panik atak ve anksiyete var,ama bunlara sığınıp daha fazla ertelemek olmaz. En kısa sürede yapicam insallah
Ehliyeti 2005 te alıp bu yıl kullanmaya başladım. Hep eşimin demoralize etmesi yüzünden aşırı korkuya dönüşmüştü. İyi bir hocadan sadece dört saat ders aldım ve boşu boşuna bu kadar zamanı çöp etmişim. O kadar büyük rahatlık ki. Hele bu pandemi döneminde. Bir an önce deneyin derim.Merhaba kızlar. Son 10 gündür ciddi anlamda ehliyet almam gerektiğine kafa yoruyorum,çok önceden almalıydım biliyorum ama korkuyorum! Resmen kabus gibi asla almayı düşünmüyordum son zamanlarda ,eşim ameliyat olup evin bütün sorumluluğu bana kalınca çok gerekli olduğuna ikna oldum.
aranizda önceden korkup sonra ulan korktuğum kadar yokmuş diyen oldu mu?
Ama eşinizin yaptığı hem çok tehlikeli hem çok ayıp. Benim eşim - ki o zaman sevgiliydik - bir kere bunu yapmaya kalkıştı, gecenin ikisinde arabadan kovdum. O bugündür kimse şoföre müdahale etmez, edemez bizim evde.bende doktor onaylı bir panik atak olmasa da arabaya binince çarpıntılarım bacak titremelerim başlıyordu :) İlk aşama iyi bir hocadan rahatbir insan dan ders almak oldu benim için. Çünkü eşim le başlasaydım eminim bu aşamaya gelemiyecektim. Şuan da bile yanıma oturduğunda korkuyor saçma sapan sanki bir şey olacak gibi el frenini çekiyor ben tam frene basarken. Erkekler her şeyi en iyi ben bilirim modun da trafik konusunda . Ama şuanda gerçekten çok iyi ilerledim. İşime gidip geliyorum. Sizde yapabilirsiniz. Otomatik araba da çok öğrenmeniz gereken bir şey yok stop ettirmek yok. Trafik ve kurallara alışınca zamanla gerisi geliyor. Ben yaptıysam herkes yapar.
Buna katılıyorum,bir kez yokuşta kaydı araba hafif kar yağıyordu yerler buz ve ömrümden ömür gitti. Gaza nasıl kökledim,nasıl çıktım o yokuşu hala unutamıyorum, yokuşu çıkınca sağa parkedip yürüyerek gittim kızımı okuldan almaya. Buzlanma fena. En korktuğum şey arabamın kayması benimde ki uzun zamandır araç kullanıyorum. Eşime anlattım sonra bu olayı,dedim beni itseler binmem bir daha kar yağarken arabayaValla bacım ben -30 görürüsem arabamın burnunu çıkarmam sokağa.
İstanbul'dayım.
Gizli buzlanmadan korkarım.
Zaten 2 cm kar yağda İstanbul'da trafik kilit ajhjjhdfhad
Ne olursa olsun kışın yogun kar yağdıgı zaman asla direksiyon başına geçmem mecburi bir sebeb olmadıkça.
Bende aslında Türkiye'deki kadınlar bile araba sürüyorsa bende sürerim diye daha fazla gaza geldim. Ben Kanada'da yaşıyorum burda insanların çoğu kurallara uyuyor ha yok mu yamuk yapan? Var elbet ama dikkat edicez.Siz ve sizin gibi trafige cikmaya korkan hemcinslerimi cok iyi anliyorum
Avrupanin baskentinde trafigin yogun oldugu bi yerde yasiyorum
Sahsi arabam var catir catir araba surerim
Ama. Turkiyede araba surmek beni oyle korkutuyoki...
Insanlar kurala uymuyor
Sen uydugun icinde kadin surucu etiketi yapistiriyor
Yavas suruyosun diyor halbuki 50lik yolda 50yle gidiyosun ama yetmiyo
Kirmizi isikta bir Allahin kulu olmasada duruyorum aptalmisin kimse yok sursene oluyo
Yani akil mantik isi degil
arabaya bineceksin İsmail yk nin şarkısını açacaksın. Hem kendi gazına hem arabanın gazına basacaksın.
Bak bakalım korku morku kalıyor mu
Ayy dur o şarkıyı da şuraya bir atim de dinleyelim bari
Burda dışarıda kedi ve köpek asla göremezsin ama maalesef çok fazla sincap 🐿 varBen de böyleyim maalesef İstanbul korkutuyor beni her an bir yerden araba,insan,kedi,köpek çıkacak gibi geliyor korkuyorum nasil geçecek bu