• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba kullanmak

Benim ilk arabamda manuel vites Palio ydu.İlk gözağrımdı.Altı yıl kullandım.Çok pratiktir ve heryere sığar.Azmedin.Yaparsınız.İkinci viteste bile kalkan bi arabadır o , hata kaldırır yani :) Başarılar.
Arabalar zaten 2.viteste kalkar ki zaten :KK14: sadece biraz zorlanir ve sürekli yapilirsa arabaya zarar verir

Once bi kurs hocasindan bikac saatlik ozel ders al,
Sonra tek basina ak trafige.

Aynen..ben söylemeye utanırım insanlar bunu gurur duyar gibi anlatıyor..bir de buradaki yorumları okuyunca trafikte niye bu kadar sinir harbi yaşıyorum daha iyi anladım çünkü araba kullanmayı çok hafife alıyorlar ki bence çok ciddiye alınması gereken bir şey Allah sizin ve benim gibi düşünenlere sabır versin bu kafalar değişmediği sürece daha çok zarar görürüz biz..
ay bizim bir komşu vardı ortadaki çigiler varya onu ortaya alıp sürüyordu ya düşün sürekli kaza yapıyordu tabi park ederken apartmandaki tüm arabalara sürtmüştür yani en sonunda biri çıktı şşikayet etti e ben nasıl öğrencem çarpa çarpa öğrencem demiş ya git ders al önce de kuralları öğren demişler trafik kurallarından bihaberdi nasıl ehliyet almış derdik hep:(

Ehliyeti aldiktan sonra araba surmeyi ogrenmek te nedir ya? Turkiye'de neden herkesin sacma sapan araba surdugu belli oluyor.. Seritlere bile uyulmuyor ya duz yolda gidemiyorlar.. Resmen bi kaos! Ehliyet verilmeden once bi herseyi iceren (park etmek vs dahil) sinavdan gecilmeli bence. Belcika'da öyle mesela..

Maşallah sürtmedik araba bırakmamışsınız demek ki benim arabaya her yeni gün eklenen çiziklerin sorumlusu sizin gibiler özellikle alışveriş merkezi dönüşü çoğu zaman arabama yeni bir çizik ekleniyor park edemeyenler yüzünden..valla ben arabam konusunda çok titizim yandaki araba kapıya vurmasın diye resmen duvara yapışık parkederim iki araba arasına girmem ama nafile işte..size tavsiyem arabasız alanlarda park işini pekiştirip öyle dışarı çıkın sonuçta sizin için önemli olmayabilir birilerinin arabasına sürtmek ama bizim için önemli hatta bence özel ders alın eşinizle olmuyorsa..ben hem kendi hemde diğer insanların malına da canına da değer veriririm sırf bu yüzden 3 ay araba çalıştıktan sonra trafiğe çıktım 6 senedir Allah a şükür bir sürtme durumu bile yaşamadım ve her gün aktif trafikteyim..araba kullanmak keşke hafife alınmasa..

Sonuna kadar katiliyorum!! Sinir oldum bende burdaki o kafada olan insanlara.. Surte surte carpa carpa ogrenmekte neymis! Ayip ya..

bir kaç günlük eğitim almanız bence yeterli zaten ehliyetiniz varmış yani bence direksiyon başına geçince hatırlarsınız baktınız olmuyor dediğim gibi bir ehliyet kursuna gidip yardım alabilirsiniz :)

Ben ehliyeti aldıgım gün bi cesaret trafige attım kendimi, öyle başladı. Ablam onu yapamamıştı o sonradan özel ders aldı biraz. Sonra kısa mesafeleri gidip geldi. Şimdi şehirler arası gidip geliyor. Eşiniz sakin değilse öğretemez. Ne zaman olursa olsun emniyet kemeri tak gerisi Allah kerim.

Ben bi süre erkek arkadaşımın Arabasını kullandım Sıklıkla bende kaldığı da oldu otomatikti. Daha sonra kardeşimle annemle vs çıkmaya başladım Manuelle her çıktığımda bişey denedim Yokuş çıkmak ara sokağa girmek otobanda gitmek vs gibi suan çok iyiyim şükür kendime güvenim var her konuda bi taksi şöförleri bi ben :)

Merhaba hanımlar öğretmen ler gününe Özel indirimli kokulu taşlar sabunlar buketler çerçeveler yapıyorum uygun fiyattadir özel taki kutulari bunlar sadece birkaci

Eklentiler

• FB_IMG_1447872496005.webp
    FB_IMG_1447872496005.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 39
  • FB_IMG_1447788009578.webp
    FB_IMG_1447788009578.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 19
  • FB_IMG_1447181883745.webp
    FB_IMG_1447181883745.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 34
  • FB_IMG_1447182280230.webp
    FB_IMG_1447182280230.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20151118_112904.webp
    IMG_20151118_112904.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 29
Araba kullanmak, keyifli eğlenceli. .
Dikkat ve cesaret yeterli. .
Sürdükçe ustalaşırsın zati ..
Kolay gelsin hadii . .
:KK55::KK55::KK5:

Geçen sene bende yaşadım aynılarını, ama kızımı kreşe bırakıp almak için kara kış gelmeden araba almam ve öğrenmem şarttı. benimde ehliyetim 2011 model :) karar verip araba bulup almam 1 ay sürdü. ve arabam fiat palio tabiiki manuel vites :)
haftasonu sabah çok erken saatte eşimle çıktık yola. kimseler yokken pratik yaptım. evim fatihde işim kasımpaşadaydı. yaklaşık 5 km ama geçmem gereken bir UNKAPANI trafiği vardı. istanbullular bilirler kabus. dur kalk. hafif rampa.
aracım benzinli ve seri. az bassam istop eder çok bassam aniden atılırdı bu dur kalklarda
eşim beni 4 gün götürüp getirdi yan koltukda talimat vererek sonraki hafta tek saldı. ahh arabayı park ettikden sonra dayak yemiş gibi inerdim. popom bile kendimi kasmaktan acırdı. debriyaj fren gaz vites aynalar önüm arkam hangisine bakacağımı düşüneceğimi şaşırırdım. şimdi bu saydıklarımın hiçbirini düşünmüyorum . otomatige baglamış gibi gözüm elim ayagım ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor. bol bol praitk yapın başka türlü alışamazsınız. çok kolay gelsin.

o zaman hocalarla kullanıyodum kendime güvenim gelmişti, ama trafik olmayan yerlerde kullandırıyolar malum
dur kalk geri git bitti gitti diyolr
ama malum istanbul trafiği hiçte yanlız sürmedim o yüzden zor geliyo
Bende 2011 de aldim ama dediginiz gibi trafik olmayan yerlerde degil tam tersine sanayinin orta yerindeydi guzergah rampa ve yokus olmasida cabasiydi gayette guzel ogrendim ben su an her yere gidiyorum

Kızlar 2011 yılında ehliyet almıştım
aracımız Fıat Palıo, manuel vites haliyle, küçük araba tam bana göre :KK71:, lpg li de fazla masrafı olmuyo
sizce nasıl kullanmaya başlayabilirim, otomatik vitesle değiştirme şansımız da yok şu an hem manuel öğrenmek istiyorum, öğrenirsem işe arabamla gidip gelirim çok iyi olur benim için
tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı akıllarınızı veeee gazlarınızı bekliyorum yaparsın diyin :KK52:
.
Ah o dert bende de var ben ilk araba kullanmayi manuelle ögrendim hersey iyi hos alisiyorum sürüyorum derken nisanlandim evlendim bu sürecte otomatikti arabamiz 1 yil boyunca otomatik sürdüm manueli unuttum resmen neyse sonra biraz alistirma yaptim ama otomatige alisnca cok zor gelmeye basladi manuel simdi hergun biyere gidip gelmek sknti oluyor.
Esime diyorum araba al bana yazin alicam diyor.
Simdiki arabamiz manuel esim al bunla git nere istiyosan diyo ama ben bi trlü cesaret edemiyorum otomatik olsa gözm kapali gderim ama manuel bide araba yeni sifir olunca iyce korkarim bsey olck diye .
2 cocukla birde .
Hattta az òncr tartismasi gecti yarin hsstaneye gtmem gerekiyo yarin cok isim var birakamam ben eltim var onda var araba ondan al git dedi.araba bizim üstmzde bende yok olmaz cesrt edemem dedim araba almiyosn bi dedim kzdm alcam su borclari btreyim yaza dedi :)
Nasil gtsem diye dsnuyodum uzak bide eltime dedim artik onla gidicez herzman sorun oluyo biyere gdip gelmem esime birak gòtr beni demekten skldm bi cesaret etsm kmse tutamicakda otomatik olaydi iyiydi ama :)))

[QUOTE="takino, pozaman: 4362r ve sürekli yapilirsa arabaya zarar verir[/QUOTE]
Şöyle diyeyim o zaman, başka arabayı 2.viteste kaldırmaya kalksam stop ederim.Ama bu arabada etmiyordum.Acemilik halleri işte.

Sonuna kadar katiliyorum!! Sinir oldum bende burdaki o kafada olan insanlara.. Surte surte carpa carpa ogrenmekte neymis! Ayip ya..
Çarpa çarpa derken arkadaşlar çok komiksiniz aynanın hafif değmesinden bahsediyorum. Bende sapık değilim hoş insanların arabasına bilerek çarpayım. Hayatımda yanlız ilk 3 sefer trafige çıkışından bahsediyorum. Artık tabi ki çok daha dikkatliyim. Bu büyük konuşanlar biraz daha dikkat etsin bence. Yarın bir arabaya çarpı verirler . İnsanlık hali herkesin başına gelir. Ozaman büyük konuşmuştum diye bu yazı akıllarına gelir.

Geçen sene bende yaşadım aynılarını, ama kızımı kreşe bırakıp almak için kara kış gelmeden araba almam ve öğrenmem şarttı. benimde ehliyetim 2011 model :) karar verip araba bulup almam 1 ay sürdü. ve arabam fiat palio tabiiki manuel vites :)
haftasonu sabah çok erken saatte eşimle çıktık yola. kimseler yokken pratik yaptım. evim fatihde işim kasımpaşadaydı. yaklaşık 5 km ama geçmem gereken bir UNKAPANI trafiği vardı. istanbullular bilirler kabus. dur kalk. hafif rampa.
aracım benzinli ve seri. az bassam istop eder çok bassam aniden atılırdı bu dur kalklarda
eşim beni 4 gün götürüp getirdi yan koltukda talimat vererek sonraki hafta tek saldı. ahh arabayı park ettikden sonra dayak yemiş gibi inerdim. popom bile kendimi kasmaktan acırdı. debriyaj fren gaz vites aynalar önüm arkam hangisine bakacağımı düşüneceğimi şaşırırdım. şimdi bu saydıklarımın hiçbirini düşünmüyorum . otomatige baglamış gibi gözüm elim ayagım ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor. bol bol praitk yapın başka türlü alışamazsınız. çok kolay gelsin.
aa süper sizin de fıat palıo imiş..
öğrenmek için iyi bi araba olduğundan cesaretimi topluyorum
teşekkürler :)))

Çarpa çarpa derken arkadaşlar çok komiksiniz aynanın hafif değmesinden bahsediyorum. Bende sapık değilim hoş insanların arabasına bilerek çarpayım. Hayatımda yanlız ilk 3 sefer trafige çıkışından bahsediyorum. Artık tabi ki çok daha dikkatliyim. Bu büyük konuşanlar biraz daha dikkat etsin bence. Yarın bir arabaya çarpı verirler . İnsanlık hali herkesin başına gelir. Ozaman büyük konuşmuştum diye bu yazı akıllarına gelir.

Olay hiç kaza yapmamak değil, bunu hafife almak. Çarpmayı, sürtmeyi araba sürmenin bir parçası sanmak. Trafikte kazaya sebebiyet verebilecek en ufak bir hatamı yakalayım, "sen 9 yıldır sürüyorsun, daha hala bunu bilmiyor musun, nasıl böyle bir şey yaparsın" diye kendime kızarım, günlerce düşündüğüm olur. "Amaan nolcak, böyle böyle öğrenicez ehuehuehu" diye basite almam. Bilmem anlatabildim mi...
Trafiği ve trafik hatalarını basite almak kazalara davetiye çıkarır. Bir hata yaptığınız zaman bedelini ödeyin, dersinizi alın. Ama bunu normalleştirip başkasına da çok normal bir şeymiş gibi aksettirmeyin diyoruz.

Back