• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba kullanmak

buradakı destekle kullanmaya baslamıstım ama bıldıgın cok zor ogrendım
hanı her calısma bı aglama bı kusme sonuyla bıtıyordu
suanda gıdıp gelıyorum onec manuel takıldım sonra arabayı bı kaldırımda askıda bırakınca otomatık aldım
otomatık rahat oyuncak araba gıbı :)
ama manuel daha zevklıydı kesınlıkle

otomatik arabada tek bilmen gereken yol.
gideceğin güzergahı biliyorsan hiç sorun olmuyor.

önce trafşk olmayan yerde başla bi kaç gün sonra az trafik derken yollara vur kendini en önemli ayrıntı bol bol dur kalk yapacaksın marefet zaten bunda sonra basınca gidiyor araba önemli olat stop ettirmeden aracı kaldırmak... belli bi zamandan sonra kavrama noktasına alışıyor ayağın merak etme bende kulanamam diyordum...

Sürücü kursuna gidin veya hoca tutun. Trafik işi hafife almaya gelmez. Arabaya tam hakim olmadan yollara çıkmayın. Öyle amaann atla arabaya, bas gaza gibi boş ve bilinçsiz gazlara gelmeyin, bu işin şakası olmaz. Sağlam atın adımlarınızı.

zor ama imkansız değil.
zamanla iyice öğreniyosun ben şu an baya iyi durumdayım.
azimle ol hiç bir şeyin yıldırmasına izin verme.
tabiki imkansız değil
çok bayan görüyorum araba kullanan ama hep otomatik vitestir bu diyip kendimi geri çekiyorum araçta otomotik vitesli olmayınca zor gibi geliyo kullanmak

Bence en önemlisi kendine güven ve kesinlikle uzman bir hocadan ders al.İlk başlarda sürücü kursu arabasıyla,alışınca kendi arabanla trafiğe çık.
Kesinlikle "ay ben o yola giremem,kalabalık,ben orada park edemem" deme.Cesaretini topla,her trafiğe gir.
Bol bol pratik yap,arayı soğutma.
Benim kurs hocamın bir lafı vardı "Trafikte hiç araba yokmuş gibi,ama her tarafın arabaymış gibi sür".
Asla arkandan gelene önünden gidene takılma,dikkatini dağıtma ama onları da hep takip et
herşey cesaretle başlıyo zaten

her ehliyet alan kullanmayı çok iyi öğreniyo mu? sizce?

Ben en azindan 30 saat direksiyon dersi aldim, hocalar emin olmadan sinava göndermiyor zaten, 2 saat araba kullanmakla sinava girilir mi hic, millete ehliyet verilir mi? Cok tehlikeli...ondan sonrada cok büyük dramlar yasaniyor millet arabanin altinda kalinca

Ben en azindan 30 saat direksiyon dersi aldim, hocalar emin olmadan sinava göndermiyor zaten, 2 saat araba kullanmakla sinava girilir mi hic, millete ehliyet verilir mi? Cok tehlikeli...ondan sonrada cok büyük dramlar yasaniyor millet arabanin altinda kalinca
bizim kursta öyle olmadı

tabiki imkansız değil
çok bayan görüyorum araba kullanan ama hep otomatik vitestir bu diyip kendimi geri çekiyorum araçta otomotik vitesli olmayınca zor gibi geliyo kullanmak

çoğu bayan otomatik kullanıyor, bende öyle.
o bile birşeydir biliyor musun :p
hatta geçen eşime de bahsettim bayanlar hem zor alışıyor hem de uzun süredir kullananlarda bile az da olsa sıkıntı var.
mesela benden daha eski şoför olan arkadaşlarımın da hala panik yaptıklarına şahit oluyorum.
bizim doğamızda var galiba.

çoğu bayan otomatik kullanıyor, bende öyle.
o bile birşeydir biliyor musun :p
hatta geçen eşime de bahsettim bayanlar hem zor alışıyor hem de uzun süredir kullananlarda bile az da olsa sıkıntı var.
mesela benden daha eski şoför olan arkadaşlarımın da hala panik yaptıklarına şahit oluyorum.
bizim doğamızda var galiba.
kesinlikle doğamızda var :oops:

Kızlar 2011 yılında ehliyet almıştım
aracımız Fıat Palıo, manuel vites haliyle, küçük araba tam bana göre :KK71:, lpg li de fazla masrafı olmuyo
sizce nasıl kullanmaya başlayabilirim, otomatik vitesle değiştirme şansımız da yok şu an hem manuel öğrenmek istiyorum, öğrenirsem işe arabamla gidip gelirim çok iyi olur benim için
tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı akıllarınızı veeee gazlarınızı bekliyorum yaparsın diyin :KK52:
bende bir ara heves ettim canım alırım gezerim diye ama olmadı malesef :) tam zirvedeyken bıraktım :KK59: Eşimin sinir kat sayısı dayanamadı :KK53: Adamı ruh hastası etmeden eşimden kıymetli mi dedim ve bıraktım araba sevdamı :KK53:

Kızlar 2011 yılında ehliyet almıştım
aracımız Fıat Palıo, manuel vites haliyle, küçük araba tam bana göre :KK71:, lpg li de fazla masrafı olmuyo
sizce nasıl kullanmaya başlayabilirim, otomatik vitesle değiştirme şansımız da yok şu an hem manuel öğrenmek istiyorum, öğrenirsem işe arabamla gidip gelirim çok iyi olur benim için
tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı akıllarınızı veeee gazlarınızı bekliyorum yaparsın diyin :KK52:
Yaparsın :) Ben yaptım oldu hem de aynı model arabayla.. Bikaç kere bilen birileriyle trafiğe çıktım kısa mesafeler.. Sonra da attım kendimi trafiğin içine, bikaç hafta bacaklarım titredi dudaklarım uçukladı(gerçekten uçukladı) ama sonunda başardım 10 yıllık kazasız belasız, iyi bi şoför oldum ;)

bende bir ara heves ettim canım alırım gezerim diye ama olmadı malesef :) tam zirvedeyken bıraktım :KK59: Eşimin sinir kat sayısı dayanamadı :KK53: Adamı ruh hastası etmeden eşimden kıymetli mi dedim ve bıraktım araba sevdamı :KK53:
tabiki eşinden kıymetli olmaz
öğreten kişide büyük sabır olması lazım :KK55:

Ben de 2009da aldım ehliyeti 18e girince yani o zamanlar sınavı da gayet güzel geçtim ama araba olmayınca unuttum gitti.Şimdiler de babam yeni aldı arabayı ama sadece eşim kullanıyor.Eşim güzel kullanıyor hem de güzel anlatıyor ama ben panikliyorum o yanımda iken.

Bu sene kardeşim de aldı ehliyet ama bize tek vermiyorlar arabayı.Öylece kaldı yani.Şu aralar özel derste alamam.Bakalım ne zaman öğreneceğiz biz de ehliyetliler olarak :D

Ama sizin fırsatını varsa özelde bayan hocalarda var kardeşim almıştı ders çok memnun kalmışttı ben de öyle almayı düşünüyorum hem de kendi aracınızla öğretiyorlar.

Yaparsın :) Ben yaptım oldu hem de aynı model arabayla.. Bikaç kere bilen birileriyle trafiğe çıktım kısa mesafeler.. Sonra da attım kendimi trafiğin içine, bikaç hafta bacaklarım titredi dudaklarım uçukladı(gerçekten uçukladı) ama sonunda başardım 10 yıllık kazasız belasız, iyi bi şoför oldum :KK66:
benimde uçuklar kesin o stresle
inş benede olcm iyi bi şoför

Back