• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba kullanmak

Ben de 2009da aldım ehliyeti 18e girince yani o zamanlar sınavı da gayet güzel geçtim ama araba olmayınca unuttum gitti.Şimdiler de babam yeni aldı arabayı ama sadece eşim kullanıyor.Eşim güzel kullanıyor hem de güzel anlatıyor ama ben panikliyorum o yanımda iken.

Bu sene kardeşim de aldı ehliyet ama bize tek vermiyorlar arabayı.Öylece kaldı yani.Şu aralar özel derste alamam.Bakalım ne zaman öğreneceğiz biz de ehliyetliler olarak :KK70:

Ama sizin fırsatını varsa özelde bayan hocalarda var kardeşim almıştı ders çok memnun kalmışttı ben de öyle almayı düşünüyorum hem de kendi aracınızla öğretiyorlar.
çok isterim özel ders almayı bakalım inş yapcam bişeyler
babam biliyo ama işte öğretirken sıkıntı

Kızlar 2011 yılında ehliyet almıştım
aracımız Fıat Palıo, manuel vites haliyle, küçük araba tam bana göre :KK71:, lpg li de fazla masrafı olmuyo
sizce nasıl kullanmaya başlayabilirim, otomatik vitesle değiştirme şansımız da yok şu an hem manuel öğrenmek istiyorum, öğrenirsem işe arabamla gidip gelirim çok iyi olur benim için
tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı akıllarınızı veeee gazlarınızı bekliyorum yaparsın diyin :KK52:
Bende ehliyetim var ne zaman o koltuga otursam esimle tartisiyoruz. O hiç hata yapmiyormus gibi benim her yaptigima laf söylüyor. O yuzden ben direksiyon egitimi veren hocalarla calismayi dusunuyorum. Kendine guven herkesin yaptığını ben niye yapamicakmisim de :)

Anlamadim ... Ehliyetinizu nasil aldiniz peki? Madem sürmeyi bilmiyorsunuz?
Kusura bakmayin gercekten kirici olmak istemiyorum ama sizin gibilere basil ehliyet veriliyor?
Araba süremeyipte nasil bu sorumlulugu aliyorsunuz? Aynen sizin gibileri kaza yapiyor bu üklede kac insan can veriyor sokakta ....

Oo palio çok kolay. Ben onla tam kavramıştım araba kullanmayi. Daha önce toyota kullandim ama araba büyük olduğu için yola sigdiramam diye korkuyordum.
Ama palioyla kendim işe gidip geliyordum çok seviyorum palio yu ben :KK60:

Ne kadar bir başkasından eğitim alsanizda ufak ufak biryerlere gitmekle başlayın. Mesela markete falan arabayla gidin. Mümkün mertebe kendiniz kullanmayı öğrendikten sonra tek başınıza biran önce trafiğe çıkın derim. Kolaylıklar dilerim :)

Oo palio çok kolay. Ben onla tam kavramıştım araba kullanmayi. Daha önce toyota kullandim ama araba büyük olduğu için yola sigdiramam diye korkuyordum.
Ama palioyla kendim işe gidip geliyordum çok seviyorum palio yu ben :KK60:

Ne kadar bir başkasından eğitim alsanizda ufak ufak biryerlere gitmekle başlayın. Mesela markete falan arabayla gidin. Mümkün mertebe kendiniz kullanmayı öğrendikten sonra tek başınıza biran önce trafiğe çıkın derim. Kolaylıklar dilerim :)
evet küçük olduğu için heryere sığıyo aslında kolay ama cesaret lazım en çokta

Bende ehliyetim var ne zaman o koltuga otursam esimle tartisiyoruz. O hiç hata yapmiyormus gibi benim her yaptigima laf söylüyor. O yuzden ben direksiyon egitimi veren hocalarla calismayi dusunuyorum. Kendine guven herkesin yaptığını ben niye yapamicakmisim de :)
en güzeli hocadan öğrenmek lazım
tüm püf noktaları öğretirler diye düşünüyorum
babam kendi kendine öğrenmişti, hata yapa yapa şimdi unuttu o günleri :D

Bende 2008 de aldım ehliyet o zman kullanıyordum da araba sonra üniye gittim babam arabayi sattı 2011 de tekrar araba aldı ama kullandirtmadi bana sonra hevesim kaçtı şimdi kendime guvenemiyorum babamdan da istemiyorum zira daha panik yaptırıyor önce tekrar kursa gidip direksiyon eğitimi alacağım biraz pratik yapip sonra da araba almayi düşünüyorum bende;)

Şuan ki sorunum tam olarak bu :(
Kardeşime bu konu yüzünden kavgalıyız..arabamız Manuel ve bi çok kere pratiğe çıktık çok uğraştı benimle ama ben bi türlü hızlı olamadım vites değiştirirken
Ve en son al arabanı kullanmıyorum dedim çünkü o aynalara bak önüne bak dediköe ben dahada panikliyordum sonra bildiğimi de unutuyorum elim ayağıma dolaşıyor kıpkırmızı oluyorum
Sonuçta kardeşim abla al özel ders öğren ben uğraşamayacağım dedi :)) o gün bügündür direksiyon başına geçmedim
Kimbiliiiir hangi bahara kaldı :)) yani özel ders al canım

Trafiğe çıkmadan alıştırma yap
Sonra az trafik olan bir yerde kullan
Sonra trafiğe ak

Kızlar 2011 yılında ehliyet almıştım
aracımız Fıat Palıo, manuel vites haliyle, küçük araba tam bana göre :KK71:, lpg li de fazla masrafı olmuyo
sizce nasıl kullanmaya başlayabilirim, otomatik vitesle değiştirme şansımız da yok şu an hem manuel öğrenmek istiyorum, öğrenirsem işe arabamla gidip gelirim çok iyi olur benim için
tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı akıllarınızı veeee gazlarınızı bekliyorum yaparsın diyin :KK52:
Ne diyim bilemedim,öyle bir anlatmışsınız ki adeta sıfırdan başlayacak gibisiniz.
2011den beri trafiğe çıkmadıysanız,kendi aracınızla ders alarak çıkmanızı öneririm. Yada sakin sakin yan koltukta oturabilecek tecrübeli bir yakınınız var ise,onunla pratik yaparak başlayabilirsiniz.

Kızlar, hiç korkmayın! Yapamayacağınızı düşünmeyin. Sokağa bi bakın Allahaşkına neler var direksiyon başında! Vitesli araba kullanmak, dans etmek gibi. Ayağını debriyaja ne zaman koyacaksın, ne kadar basacaksın ne zaman kaldıracaksın, bunları ayarlamak tıpkı danks figürlerinde neyi ne zaman yapacağını bilmek gibi.. Bazısı daha hızlı öğreniyor bazısı daha yavaş.. Bir de gerçekten konsantre olmak lazım, en başlarda teyple telefonla oynamayı tamamen aklınızdan çıkarın! Bir de eğer şansınız varsa, uzaktan kumandalı biir oyuncak araba alıp evde onunla oynayın, kesinlikle paralel park konusunda sizi geliştirecektir! Bir de kesinlikle ileri sürüş teknikleri eğitimi almayı 2016 yılı hedeflerinize ekleyin, biz kadınlar için gerçekten gerekli....
Bir de erkeklerin "kadınlar beceremez" safsatasını unutun! Bizler yarım santim çapında 13 cm lik topukluları giyip metrobüse koşturuyoruz, ayağımızda o gökdelenlerle halay çekebiliyoruz, araba kullanmak da neymiş!!!

Aynı sorun bende de var. Bende aynı şekilde konu açmıştım. Ben bir süre eşimle kullanmaya çalıştım. Ama o çok fazla müdahalede bulunuyordu. Ben ne yapacağımı iyice şaşırıyordum. Çok konuşuyor ve sürekli oraya bak buraya bak deyip duruyordu. Bende tek çıkmaya karar verdim. 3 sokak ilerde ki markete gittim. Arabayı yanaştırmakta falan problem yaşadım. Bir arabanın aynasına çok hafif sürttüm. Sonra bi kere eşimi metrodan almaya gittim. Ordada hafif bir sürtme yaşadım :) Valla en son annemelere gitmeye karar verdim. Annemler 15 dk mesafede baya ana caddeye çıktım. Çok dikkatli olucam dedim kendi kendime. 4 lülerimide yaktım. Gittim annemlere. Sonra yine 15 dk mesafede bir avm var oraya gidelim dedim anneme. Annemde kadıncağız biraz tedirgin oldu. Neyse gittik yine ama avm nin otoparkı çok dar olduğu için sokaga bıraktım. Yine yandaki arabanın aynasına sürttüm tabi. Neyse sonuç olarak her seferinde biraz daha iyi oluyorum. Park olayı hala çok zor geliyo ama. Bakalım iyi olur inşallahh :)

Maşallah sürtmedik araba bırakmamışsınız demek ki benim arabaya her yeni gün eklenen çiziklerin sorumlusu sizin gibiler özellikle alışveriş merkezi dönüşü çoğu zaman arabama yeni bir çizik ekleniyor park edemeyenler yüzünden..valla ben arabam konusunda çok titizim yandaki araba kapıya vurmasın diye resmen duvara yapışık parkederim iki araba arasına girmem ama nafile işte..size tavsiyem arabasız alanlarda park işini pekiştirip öyle dışarı çıkın sonuçta sizin için önemli olmayabilir birilerinin arabasına sürtmek ama bizim için önemli hatta bence özel ders alın eşinizle olmuyorsa..ben hem kendi hemde diğer insanların malına da canına da değer veriririm sırf bu yüzden 3 ay araba çalıştıktan sonra trafiğe çıktım 6 senedir Allah a şükür bir sürtme durumu bile yaşamadım ve her gün aktif trafikteyim..araba kullanmak keşke hafife alınmasa..

Öncelikle cesaretini topla ve kendine güven yakın yerlerw gitmeye çalış biraz da olsa sürmeyi biliyosan benim eşim saolsun bana öğretti ve fordk aldı çok sükür yaşadığımm yerde tanınır oldum ve süre süre kendimi geliştirdm

Maşallah sürtmedik araba bırakmamışsınız demek ki benim arabaya her yeni gün eklenen çiziklerin sorumlusu sizin gibiler özellikle alışveriş merkezi dönüşü çoğu zaman arabama yeni bir çizik ekleniyor park edemeyenler yüzünden..valla ben arabam konusunda çok titizim yandaki araba kapıya vurmasın diye resmen duvara yapışık parkederim iki araba arasına girmem ama nafile işte..size tavsiyem arabasız alanlarda park işini pekiştirip öyle dışarı çıkın sonuçta sizin için önemli olmayabilir birilerinin arabasına sürtmek ama bizim için önemli hatta bence özel ders alın eşinizle olmuyorsa..ben hem kendi hemde diğer insanların malına da canına da değer veriririm sırf bu yüzden 3 ay araba çalıştıktan sonra trafiğe çıktım 6 senedir Allah a şükür bir sürtme durumu bile yaşamadım ve her gün aktif trafikteyim..araba kullanmak keşke hafife alınmasa..
Ben de size hak veriyorum. Arabam konusunda çok titizim, en ufak çizik göreyim, kim çizdiyse sülalesini anarım saygıyla. Bu tür konular insanın sinirlerini bozuyor cidden. Arabayı kullanmaktan bihaber bir sürü insanın yollarda cengaverlik yapmasını, bir de marifet gibi buralarda anlatmasını okuyoruz. Bu devirde bu bilinçsizlik, bu cehalet, pes cidden. Ha bir de bunun "çarpa çarpa öğreneceğiz" diyenleri var ki, ekran başında saç yoldurur insana.
Sürtmeye, çarpmaya meraklı olan duvara çarpsın öğrensin kardeşim. Elalemin arabası siz yollarda kahramanlık yaparken kurban edin diye yok. Sinir oldum.

Benimde öyleydi. 2013te aldım ehliyeti ama ne babam ne kardeşlerim kimse güvenmiyodu bana. Bi kaç ay önce bi gün dellendim :KK53: ve bu arabayı alıp işe gittim. O gün bugün kullanıyorum :KK76:

Ben de size hak veriyorum. Arabam konusunda çok titizim, en ufak çizik göreyim, kim çizdiyse sülalesini anarım saygıyla. Bu tür konular insanın sinirlerini bozuyor cidden. Arabayı kullanmaktan bihaber bir sürü insanın yollarda cengaverlik yapmasını, bir de marifet gibi buralarda anlatmasını okuyoruz. Bu devirde bu bilinçsizlik, bu cehalet, pes cidden. Ha bir de bunun "çarpa çarpa öğreneceğiz" diyenleri var ki, ekran başında saç yoldurur insana.
Sürtmeye, çarpmaya meraklı olan duvara çarpsın öğrensin kardeşim. Elalemin arabası siz yollarda kahramanlık yaparken kurban edin diye yok. Sinir oldum.

Aynen..ben söylemeye utanırım insanlar bunu gurur duyar gibi anlatıyor..bir de buradaki yorumları okuyunca trafikte niye bu kadar sinir harbi yaşıyorum daha iyi anladım çünkü araba kullanmayı çok hafife alıyorlar ki bence çok ciddiye alınması gereken bir şey Allah sizin ve benim gibi düşünenlere sabır versin bu kafalar değişmediği sürece daha çok zarar görürüz biz..

Benim ilk arabamda manuel vites Palio ydu.İlk gözağrımdı.Altı yıl kullandım.Çok pratiktir ve heryere sığar.Azmedin.Yaparsınız.İkinci viteste bile kalkan bi arabadır o , hata kaldırır yani :) Başarılar.

Back