Araba kullanmak

Eşler öğretemiyor malesef.
Bizde denedik olmadı, aracı yol ortasında bırakıp inmiştim.
Özel ders alabilirsiniz.
Eğer İstanbulda iseniz trafik zor ve hele bayansanız hiç bir hata yapmasanız dahi çokça tacize maruz kalabilirsiniz (korna, sinyal, selektör vs) öyle olunca da insan ister istemez panik oluyor.
Siz anlatınca aklıma geldi.
Kursun aracıyla akan trafikte eğitime çıkmıştık. Aracın her yerinde sürücü adayı yazıyor ve harfiyen bütün kurallara tabelalara uyuyorum buna rağmen kendini bilmezin biri bana aracından sopa fırlatmıştı :) sebebi de ona tek şeritli yerde yol vermemem ve hızlı gitmememdi :)
İnşallah siz kazasız belasız başarırsınız

Isin puf noktasi yavas gitmek degil islek bir caddede 30 la giderseniz gelir biri carpar yine kazaya karismis olursunuz .Gereken hizda hem el ayak goz koordinasyonu hem refleksler .Kullandikca islemlerde hiz kazaliyor zaten .
Eşim hep derki bu gereğinden fazla yavaş gidenler hep kazaya sebep oluyor.ne kadar doğru bilemiyorum.bende yazın alcam ehliyetimi inşallah.yaşadığım yer küçük bi ilçe ve motor çok kullanılıyor.onlardan biraz korkuyorum bende.

Benim de ehliyet alırken hayalim aktif olarak kullanmaktı ama maalesef baba faktörüne takıldım o çok eleştirir bilmiyorsun düzgün süremiyorsun diye. Şimdi de araba almak istiyorum bir ara direksiyon dersi almaya başlamıştım seyahat durumları oldu ara verdim ama yine başlamak istiyorum, çok körelmişim sonuçta kurstan çıktım birkaç kez direksiyona geçebildim, o da bin bir eleştiriyle.Korkmayın rahat olun

Bir motosikletli de bana aynısını yapmaya çalıştı hem de direksiyon sınavıydı yani akan trafikte kullanıyordum tabii 2 tane gözetmen hoca vardı arkada :) Adama hocanın biri baya sövmüştü saygısızlık olmasın diye gülememiştim ama ister istemez sırıttım anca o kadar kontrol edebilmiştim :)))

Korkmayin korkarsaniz cok bocalarsiniz .Ben kullanabiliyorum ama sırf esim mudahale ettigi icin her sey karisiyor .Ben dogumdan sonra kullanmaya devame edecegim .

İnsanlar anlayışsız malesef. Böyle durumların büyük çoğunluğu kaza ile sonuçlanıyor. Sabretmeyi, karşımızdakinin haklarını ve onlara saygı duymayı bilmiyoruz. Özellikle trafikte

İnsanlar anlayışsız malesef. Böyle durumların büyük çoğunluğu kaza ile sonuçlanıyor. Sabretmeyi, karşımızdakinin haklarını ve onlara saygı duymayı bilmiyoruz. Özellikle trafikte
Saygı... bu maalesef toplumun çoğunluğunda var olmayan bir şey ne yazık ki

Cesaretinizi topladığınız zaman çıkmaya devam edin önceleri kısa mesafeler olarak sonra daha uzun mesafe yaparak bir markete vs giderken en önemlisi öğrenme aşamasında biraz daha sabirli biri olmalı yoksa başka türlü öğrenemezsiniz..ben ehliyeti aldıktan 2 sene sonra sürmeye başladım yurtdisinda yaşıyorum burda bayanlar araba suremiyor malesef şimdi çok rahat kullanabiliyorum insallah sende cesaretini toplar trafiğe cikabilirsin

Sen kocası yanında olmadan otobüse bile binince karıştırıp hep yanlış otobüslere binen üye misin?

Eğer o isen kocan çok haklı. Bu dalgınlıkla trafikte olmaman daha iyi olabilir. Sonuçta illa sana zarar gelmesi değil problem. Sen 30 ile giderken bir çok kazaya sebebiyet verebilirsin, her şey bmw ye çarpmak değil. Bir yayaya da çarpabilirsin.

Eğer o değilsen tavsiyem özel öğretmen eşliğinde çıkman. Eşten öğretmen olmaz denmiş ama ben 18 yaşında babamdan öğrendim. 21 yaşında öğrenince de eşim güvendi. En dar sokaklara, en işlek yerlere girebiliyorum tabiki ama 4 sene önceki ile aynı değil. Kullana kullana pratiklesiyor insan

eşim izin vermiyor maalesef. İkna edemiyorum onu. Zarar göreceğim diye gereksiz bir kaygısı var. 30 km ile giderken ne kadar zarar görebilirim ki
Siz de haklisiniz. Benim eşim bana cesaret verdi. Ama trafiğe çıkmadan önce boş yollarda alıştırma yapsaniz çok iyi olur. Pratiklik açısından. Ben pratiği ehliyet almadan boş alanlarda yaptım eşimle bol bol. O yüzden ehliyet alınca direkt çıktım. Tabi yine ilk başta sakin yollarda giderek.

3 yaşındaki yeğenimin sorduğu sorulara benzemiş Kasko yoksa hiç hoş olmaz... Ama zaten kafadan çarpma vurma kaza vs atilmazsa araba kullanılamaz. Bence direksiyonun hiçbir zorluğu yok, herkes araba sürme yetisi kazanabilir ama herkes cesaret edemez. Ben hiç bu şekilde korktuğumu hatırlamıyorum mesela... yeni ehliyet aldığımda, babam acil havaalanina gidince arabasını benim geri götürmem gerekmişti, hiç düşünmeden alıp götürmüştüm. Üstelik park etmeyi de bilmiyordum Çok seviyorum sürerken keyif alıyorum bununla alakası olabilir. Siz bence ücretli hoca tutup ders alın. Eşinizin tavrı çok çirkin. Sizi soğutuyor. Benim yakın bir arkadaşım var, çok korkuyor trafikten, biri korna çalsa eli ayağı boşalıp ağlıyor. Kocası çok emek verdi çalıştırdı, sifir araba aldı. Arkadaşımda saplantı var, araba sürerse kaza yapıp öleceğine inanıyor. Aşamadi bunu. Umarım siz korkularinizi yenersiniz dediğim gibi özel hoca ile çalışın.

Maalesef eşimden öğrenmek zorunda kaldım.
Ben öyle davranmasam öğrenemezdin diyor.
Şimdi rahat yanımda öğrendim ya ama en ufak hatamda hemen uyarıyor bu da sinirimi bozuyor.
Oysa direksiyon hocası çok iyi kullanıyorsun diyordu onun yanında ben de rahattım kendime daha çok güveniyordum cesaret vereceklerine cesaretini kırmaları çok sinir bozucu.

Özel ders al bir müddet maddi imkanın varsa korkma paniğini yen korkarak çıkamazsın önce korkunu yen yapamam diye düşünürsen yapamazsın yaparsın aslında gayet kolay ama önce sakinleş paniğini yen iyi bir hocadan ders al ben öğle yaptım çok iyi bir sürücü eğitmeni önerdiler onunla çalıştık bayan dı ve çok iyiydi gerek motivede gerek trafikte,kolay gelsin

Ben ehliyeti almadan bile cikmistim trafige..
Tecrube edinmek icin bol bol trafige yalniz cikin.sakin kalmaya calisin.eminim gececektir

Yorumları okumadım. Ama ehliyeti aldıktan sonra bir kere özel ders aldım ikincisine bile gerek kalması. Genelde erkekler bu konuda yardımcı olmak yerine daha çok paniğe sürüklüyorlar.

Arabayi hep babamla, esimle beraberken kullanirdim. Bir gun kizimin kres malzemeleri alinacakti ve esimle ciddi bi tartisma yaptik.Gitmem gerekiyor adam triplerde.Aldim arabanin anahtarini kizimi bagladim koltuguna, bastim gittim.Gidis o gidis Artik tek basima cok rahat kullaniyorum.

Canım araba sürmeyi öğrenmek istiyorsan tek sür ... bende eşime öğrettim araba kullanmayı ama ödüm kopuyordu o sürerken. Sürekli bağırıyordum az sağdan git soldan git! Frene basana. Aynayı götürecektin. Öyle mi dönülür! Önüne baksana! Vs vs erkekler çok haklı bence bağırmakta çünkü bilmeyen birinin yanına oturunca insan çok dikkat ediyor kontrol kendinde olmadığı iÇin bağırma ihtiyacı hissediliyor .. baktım ki eşim panik oluyor git tek sür dedim şimdi maşallahı var. Bi şey olacaksa yanında biri varken de olur

Ben de trafikte çok yeniyim. Benim eşim de sağolsun, araba sürme işinden vazgeçmemi salık verdi sık sık
1 ay ancak oldu başlayalı,şimdi kendi başıma şehirlerarası,otoban sürüşü yapabiliyorum. Eşinizden uzak durun. Tek başınıza kısa mesafe sürüşü yaparak başlayın

Siz esi olmadan yollari otobus istikametlerini karistirip panikleyen uyeydiniz sanirim, lutfen hic bir sekilde trafige cikmayin 30la gitmek meziyet degil akici trafikte zincirleme kazaya bile sebep olursunuz. Esin sana bebek muamelesi yapmayi kesip beraber terapi almaniz araba surmenden daha onem tasiyor. Normal bir birey gerilse de mide bulantisi kusma vs.bunlar normal degil tepki olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…