Eşim hep derki bu gereğinden fazla yavaş gidenler hep kazaya sebep oluyor.ne kadar doğru bilemiyorum.bende yazın alcam ehliyetimi inşallah.yaşadığım yer küçük bi ilçe ve motor çok kullanılıyor.onlardan biraz korkuyorum bende.Isin puf noktasi yavas gitmek degil islek bir caddede 30 la giderseniz gelir biri carpar yine kazaya karismis olursunuz .Gereken hizda hem el ayak goz koordinasyonu hem refleksler .Kullandikca islemlerde hiz kazaliyor zaten .
Bir motosikletli de bana aynısını yapmaya çalıştı hem de direksiyon sınavıydı yani akan trafikte kullanıyordum tabii 2 tane gözetmen hoca vardı arkada :) Adama hocanın biri baya sövmüştü saygısızlık olmasın diye gülememiştim ama ister istemez sırıttım anca o kadar kontrol edebilmiştim :)))Eşler öğretemiyor malesef.
Bizde denedik olmadı, aracı yol ortasında bırakıp inmiştim.
Özel ders alabilirsiniz.
Eğer İstanbulda iseniz trafik zor ve hele bayansanız hiç bir hata yapmasanız dahi çokça tacize maruz kalabilirsiniz (korna, sinyal, selektör vs) öyle olunca da insan ister istemez panik oluyor.
Siz anlatınca aklıma geldi.
Kursun aracıyla akan trafikte eğitime çıkmıştık. Aracın her yerinde sürücü adayı yazıyor ve harfiyen bütün kurallara tabelalara uyuyorum buna rağmen kendini bilmezin biri bana aracından sopa fırlatmıştı :) sebebi de ona tek şeritli yerde yol vermemem ve hızlı gitmememdi :)
İnşallah siz kazasız belasız başarırsınız
Korkmayin korkarsaniz cok bocalarsiniz .Ben kullanabiliyorum ama sırf esim mudahale ettigi icin her sey karisiyor .Ben dogumdan sonra kullanmaya devame edecegim .Eşim hep derki bu gereğinden fazla yavaş gidenler hep kazaya sebep oluyor.ne kadar doğru bilemiyorum.bende yazın alcam ehliyetimi inşallah.yaşadığım yer küçük bi ilçe ve motor çok kullanılıyor.onlardan biraz korkuyorum bende.
İnsanlar anlayışsız malesef. Böyle durumların büyük çoğunluğu kaza ile sonuçlanıyor. Sabretmeyi, karşımızdakinin haklarını ve onlara saygı duymayı bilmiyoruz. Özellikle trafikteBir motosikletli de bana aynısını yapmaya çalıştı hem de direksiyon sınavıydı yani akan trafikte kullanıyordum tabii 2 tane gözetmen hoca vardı arkada :) Adama hocanın biri baya sövmüştü saygısızlık olmasın diye gülememiştim ama ister istemez sırıttım anca o kadar kontrol edebilmiştim :)))
Saygı... bu maalesef toplumun çoğunluğunda var olmayan bir şey ne yazık kiİnsanlar anlayışsız malesef. Böyle durumların büyük çoğunluğu kaza ile sonuçlanıyor. Sabretmeyi, karşımızdakinin haklarını ve onlara saygı duymayı bilmiyoruz. Özellikle trafikte
Siz de haklisiniz. Benim eşim bana cesaret verdi. Ama trafiğe çıkmadan önce boş yollarda alıştırma yapsaniz çok iyi olur. Pratiklik açısından. Ben pratiği ehliyet almadan boş alanlarda yaptım eşimle bol bol. O yüzden ehliyet alınca direkt çıktım. Tabi yine ilk başta sakin yollarda giderek.eşim izin vermiyor maalesef. İkna edemiyorum onu. Zarar göreceğim diye gereksiz bir kaygısı var. 30 km ile giderken ne kadar zarar görebilirim ki
3 yaşındaki yeğenimin sorduğu sorulara benzemişTek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?
Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Maalesef eşimden öğrenmek zorunda kaldım.kesinlikle çıkmayın asla tavsiye etmiyorum. Eşimin farklı frekanslarda duymadigim kadar ses tonunu duydum. Çok yüz-göz olmuşuz. Hayatımızda etmediğimiz kadar çok kavga ettik kirdik incittik birbirimizi. Bazen bu adam beni gerçekten seviyor mu diye sorguladigım bile oldu son 2 ayda. Ben ettim siz etmeyin
Özel ders al bir müddet maddi imkanın varsa korkma paniğini yen korkarak çıkamazsın önce korkunu yen yapamam diye düşünürsen yapamazsın yaparsın aslında gayet kolay ama önce sakinleş paniğini yen iyi bir hocadan ders al ben öğle yaptım çok iyi bir sürücü eğitmeni önerdiler onunla çalıştık bayan dı ve çok iyiydi gerek motivede gerek trafikte,kolay gelsinArkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.
Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.
Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?
Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Yorumları okumadım. Ama ehliyeti aldıktan sonra bir kere özel ders aldım ikincisine bile gerek kalması. Genelde erkekler bu konuda yardımcı olmak yerine daha çok paniğe sürüklüyorlar.Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.
Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.
Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?
Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.