araba kullanmak çok mu zor :(

TozToprak

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
358
merhaba kızlar

araba kullanmayı kaç günde öğrendiniz ve kimden öğrendiniz trafiğe ne zaman çıktınız???

düz vites araba aldım az çok kullanıyorum ama trafik tecrübem yok boş yolda sürüyorum

ama onu herkes sürer nasıl tecrübe edineceğim şirinevler gibi bi yerde :( :( :(

konu yanlıs yere acılmıs ama tasırlar..:)..
18 yasıma bastım gun gıttım yazıldım surucu kursuna..
babamdan dolayı tecrubelıydım..devamlı bırlıkde calısdımız ıcın yollarda gecerdı gunumuz..
tophane besıktas arasında gece cok kullandım boş oldu ıcın ..
sonra ıse heryerde kullandım korkmayın sadece..keyfı kaza dısında kazam yok şahsen ..
tek kusurumda cok hızlıyım yerde asfalt kalmıyo):..
dur kalk yaparak alıstırma yapınız devamlı surdukce zevk aldıkca vazgecemezsınız kendınzıe guvenın yeter..

Kursa başladığımda eşimle gece 11-12 den sonra şehir içinde kullanarak öğrendim.Kursun direksiyon derslerine gittim.Ehliyetimi alınca da yanlız çıkmaya başladım ve yanlızken daha rahat sürdüğümü hissediyorum.Zor değil aslında,sakin ve dikkatli olmak şart ama..

4 ay oldu ehliyet alalı ama banada hiç süremeyeceğim gibi gelioo:((

araba kullanmaya yeniden merak sardım..çok paniğim trafikte.dikkatim hiç yok heyecandanmı oluyo acaba

trafiği rahatça okuyabildiğinizde inanılmaz rahatlayacaksınız herşeyin kontrolünüz altında olduğunu farkettiğinizde çok zevkli bişey araç sürmek :) 1 senedir sürüyorum

zor değil canım kendine buna asla inandırma..

ara sokaklarda antremanlara başla.. dik yokuşlarda özellikle dur-kalk yap.. rampalarda stop ettirmeye ve arabayı geri kaçırmamaya dikkat et..bu şekilde çalış..

gece gunduz fark etmez çık tek başına..cesaretini getir...sonuçta kimse annesinin karnında öğrenmiyo ;) zamanla eğer düz vites kullanacaksan..sen kullanmasan bile o arabayı her vites attığında sen kaçıncı viteste olduğunu mesela 4 yada 3 olduğunu arabadaki sesten anlayacaksın canım..

benim ilk denemem 20 yaşındaydım kurs bittince yedek anahtarı alıp babamın arabasını kullanıyordum önce ara sokaklarda başladım sonrada direk istanbul-bursa şehir içi çevre yoluna yoluna çıkmıştım 100 metre ilerki kavşaktan çıkıp tekrar yokuşlu ara caddelerden bu çevreyoluna bi giriyordum şükür arabayı hiç kaçırmadım.en başta çok korkmuştum yanımda koca koca TIRlar ,otobusler geçip korna filan çalıyorlardı.. bide sağnak yağmurluydu ve yan dikiz aynamdan hiç bişi göremiyordum..camlarım hep buhar oluyordu :) böyle bi günde tamamen öğrendim..iyide oldu.

şuan maddi imkansızlıktan ötürü tüplü düz vites bi araba arıyorum açıkçası ,bulabilirim umarım bütçeme göre.

eşim o kadar uğraştı öğretmek için ama ben tam anlamıyla öğrenemedim bir türlü
yani aslında öğrendim gayet güzel kullandım da trafiğe çıkacak kadar ilerletemedim
hep sakin yerlerde kullanabildim.
o yüzden aldığım arabamı sattım
otomatik vites almayı düşünüyorum

boş yolda sürüyorsan , bir tek cesaret kalmış demektir. gece ,sabahın çok erken saatlerinde trafik çok boşken çıkacaksın ... tecrübe edeceksin bazı güzergahları, bir kaç gece dolaş sonra trafiğin yoğunluğunu azar azar arttığı saattlere kaydır...

trafiğe bir günde çıkılır güzelim ; o da 'cesaret ettiğin ' gündür.

yavaş ve temkinli ol, kazadan korkma. kaza iyidir, tecrübedir....tabi büyüğünden Allah korusun.

eğer benim gibi kırk yılda bir kuzenlerin falan iyi niyetine denk gelir de, araba surmeye fırsatın olursa haliyle pratik yapmamak sebebiyle korkuyorsun. ehliyet var da araba yok İnşaallah en kısa zamanda nasip olur şöyle orta segment, otomatik vites birşey almak istiyorum. Ve eminim ki trafige birkaç kere çıkınca alışıyor insan

Back