Araba Kullanamamam

Moral bozmak istemem ama herkes araba kullanamiyor maleaef.

Gerci istemek basarmanin yarisidir siz de istiyorsunuz anlasilan ama cok rica ederim olayi tam kavramadan trafige cikmayin.

Gercekten tehlike olusturuyor boyle suruculer malesef..

Aynen arkadaşın dediğini yazacaktım ben de bu yöntemi deneyeceğim danışmanlık alacağım kişi şu an şehir dışında ben de etkili olursa sizi de yonlendriebilirim

Esin olmaolmadan tenha yerlerde dolaş hiç stop etmeyen ben

Eşimle sürekli stop ediyordum çareyi o yokken arabayı kullanmakta buldum arabaya alışana kadar yaptığım hatalar oldu ama şükür şimdilik işimi görecek kadar kullanıyorum bu sene ikinci yılım kullanmada
Ehliyet aldıktan 2 yıl sonra başladım kullanmaya sanırım o yüzden biraz zorlandımm

Ama erkekler daha çok zorlaştırıyor orası kesin

Eşler kesinlikle panik sebebi benim arabam olalı 12 sene falan nadiren eşimin arabasını kullanırım oda markete pazara bir geriliyorum panikliyorum sanki kamera takmiş beni izliyor koltuğun ayarını bozmuşsun vs. diye dırdır ettiğini duyabiliyorum

Otomatik vites candır, gerisi heyecandır.

Araba debriyajsız da çalışıyorsa ne gerek var zaten debriyaja değil mi ))

Otomatik vites araba alin stop ettirme derdiniz olmaz gaz fren yaparsiniz heralde

Stresini bi nebze azaltması için otomatik araba al zaten akülü araba gibi gaza basınca gidiyo fren yapınca duruyo yıllarca manuel kullandım ilk başlarken vites değiştirirken direksiyonu da kaçırıyosun stop edicem acaba hangi vitese takmalıyım gerginliği oluyo başta ama geçiyo birazcık düzenli sürünce dil gibi araba da kullanmadıkça unutuyosun bir kere de refleks haline gelince her türlü her çeşit arabayı sürüyosun bi de mesela ben park olayını idrak edebilmek için deli gibi park oyunları oynardım ya da gerçekçi araba yarışı oyunları simülasyon gibi hissettirir belki rahatlarsın

Bi de ilk kazanı yapmadan rahatlığa ermiyceksin hep tedirgin olucan ya çarparsam diye çarptığında da ya çok bişey değilmiş diyosun çünkü acemiyken hız zaten yapmıyosun basit kazalar oluyo

Moral bozmak istemem ama herkes araba kullanamiyor maleaef.

Gerci istemek basarmanin yarisidir siz de istiyorsunuz anlasilan ama cok rica ederim olayi tam kavramadan trafige cikmayin.

Gercekten tehlike olusturuyor boyle suruculer malesef..

Katılıyorum.
Yani kullanmaya kullanıyor da çok yavaş gidip trafiği tehlikeye atıyor, sert frenlerle içimizi dışımıza çıkarıyor, ya da saç baş yolduracak şekilde park ediyor, sol şeritten 50'yle gitmeye kalkıyor.
Araba sayısı ve otomatik vites araba sayısı da arttıkça bir çok kötü sürücü trafiğe çıktı, kazalar arttı.

10 senedir araba kullanan biri olarak ne zaman acemi şoför arkasına denk gelsem panik yapıyorum.

Konu sahibi size tavsiyem ezberlemeyin, yani iki araç arkasına şu şu hareketlerle park edilir vs. gibi, arabayı öne fazla aldığınızda, trafikte yanlış bir hamle yaptığınızda onu anında toparlayacak refleksi geliştirin.

Bol bol pratik yapın gerekirse özel ders alın.

Takipteyim
Yanliz degilsin esim de artik bana araba kullandirtmak istemiyor gibi sanki
Benden büyük tehlike mi var nizamiyede 2 kez askere vuracaktim az kalsin
Senin kadar pratigim yok ama yan komsumun ehliyeti dahi yok ve yasca benden kucuk bu beni sanirim kiskaniyorum gibi bisey

Canım bende senin gibiydim 10 sene önce aldım ehliyeti ama cesaret edemiyordum kullana kullana öğrenilecek bişey yapamam diye asla düşünme kimler kimler kullanıyor ilk başta çok kalabalık olmayan yerlerde çalış yanında tecrübeli biri olsun sabah erken veya gece saatlerinde sokaklar boş olur eşim beni mesela çok cesaretlendirdi yapamam dedikçe yaparsın dedi yaparsın kendine güven bi süre sonra alışıyorsun arabaya herşeyi otomatik yapıyorsun ben youtube dan araba kullanmayla ilgili videolar çok izledim faydası oldu tavsiye ederim özellike bi hocanın Videoları çok bilgilendirici burdan isim vermem doğru olmayabilir en başta kendine güvem ve sık sık kullan en güzel öğrenme bu şekilde oluyor

Diğer yorumları okumadım ama otomatik kullanın manuelle hiç uğraşmayın. İlk zamanlar sakin sakin sağ şeritten gidin. Yolları trafiğin boş olduğu bir zaman eşinizle iyice turlayın. İş-ev arasını yani. Kafanızdan hesaplayın şimdi sola döneceğim o yüzden sola yanaşayım gibi gibi.
Çok sıkıntı yaşıyorsanız arabanızın arkasına acemiyim yazan bir kağıt yapıştırabilirsiniz.
Gerçekten sözde çok iyi şöför olduğunu düşünen insanlar afedersiniz ayı gibi sürüyor oraya buraya, siz mi halledemeyeceksiniz

Qraba kullanmak sürekli sürmeyle gelişen bir şey.Aslında sürekli sürüldüğünde bir ayda gelişiyorsun yani.Biraz cesaret .

Turkiye'de ehliyet almak kadar kolay şey yok valla. Benim kuzenlerimin ehliyeti var araba kullanamiyorlar. Ben Türkiye'de olsam yuz sefer ehliyet almistim ama Hollanda'dayim ve burda ehliyet almak asiri zor. Biz ehliyet sinavi icin gerçek trafiğe cikiyoruz. Ve bizde o gun 10 kisi sinava girse b3lki 1 tanesi aliyor. Ama iyi yapiyorlar cunku burda kurallara uyuluyor. Türkiye'de kimin ne yaptigi belli degil. Boyle olupta nasil ehliyet aldiniz demicem o yuzden.

Zamanında sevgilimde babamda öğretirken anırıyorlardı. Baktım böyle olmayacak ilk arabamı manuel aldım. Noterden çıktık arabayı aldığım gençe dedimki ben araba kullanmayı bilmiyorum arabamla işe bırak beni Bıraktı. Akşam ne trafiklere girdim. El freniyle bastım virajları 4 le döndüm . Ama öğrendim.
Ha cidden sıkıntılıysan otomatik alacaksın. Kulaklarını tıkayacaksın orta şeritten tın tın gideceksin. Sol aceleci sağa dönüşler içinde uygun olamayanilirsin. Ortada sana korna çalsalar bile takmayacak duymayacaksın. Otomatik arabada sadece direksiyon ve snyaller aynalar var. Okadar sonrası zaten soldan kopamazsın ralllici olur çıkarsın

Neden otomatik vites kullanmıyorsunuz?

bende senin gibiydim kaç saat özeld ders aldım eşim çok üstüne vs. olmadı.vites direksiyon yola bak aynaya bak vs beni çok geriyordu dikkatim dağılıyordu vites değiştirirken. en sonunda otomatik vites baktı eşim böylece çözdük olayı.baya oldu kullanıyorum.sende otomatik alırsan o rahatlığı görürsen bana teşekkür edersin emin ol

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…