Araba Kullanamamam

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
450
198
35
30 küsür yaşındayım, akademisyenim, çocuğum da var ev iş arası çok uzak ama tüm bu zorunluluklara rağmen araba kullanamıyorum. Çok canım sıkılıyor, kullananları gördükçe imreniyorum, utanıyorum. Çok denedim çok ama olmayınca olmuyor. Özel ders de aldım. Çok stres oluyorum. Vites mi değiştireyim yola mı bakayım direksiyonu mu çevireyim hepsini aynı anda yapamıyorum, bocalıyorum. Trafiğe çıktım defalarca eşimle sürdüm hiç stop ettirmiyoum orda sıkıntım yok ama trafik birazcık yoğunlaşsa panik oluyorum, eşimin yönergeleriyle devam ediyorum, tek süremiyorum.
Eşimde artık bıktı sabahları beni bırakmaktan otobüsle çok uzak en az 1,5 saat yani bana şart ama çok stres oluyorum, trafik için tehlike gibiyim. Ne yaparım, nasıl yaparım kızlar. Tonla para verdim ders aldım ama olmadı çok üzgünüm

Edit:Eylül ayından beri sürüyorum. Çare kocasız trafiğe çıkmakmış arkdaşlar. Önce boş pazar yerinde, sonra azar azar trafikte denedikçe zamanla oldu. İlk 3 hafta ciddi mide ağrısı, uykusuzluk yaşadım yoğun kaygı yüzünden. İş yerinde ne yaptığımı ne çalıştığımı anlamadım. Ama zamanla oldu. Hatta karantina sürecinde özledim araba sürmeyi çıktım arada biraz özel hoca biraz kocayla pratik yapıp öğrendikten sonra yavaş yavaş sakin yerlerde ve saatlerde trafiğe çıkıp dozu artırmak ve pes etmemek gerekiyor. Özgürlüğüme kavuştum mutluyum

Son düzenleme:
Psikolojik destek alsanız bu korkuyu yenmek üzerine. Belki faydası olur .
Faydası olur mu ki aslında gidiyorum psikoloğa da ama sanki bende bi yeteneksizlik varmış gibime geliyo bazen aynı anda iki işi yapamıyorum bu araba kullanmaya da yansıyo direksiyon çevirip vites değiştirip yola bakmak çok zor geliyo

Sürekli kullana kullana canavar olacaksın,başka yol yok.Tek kullan, ara sokaklarda sur surekli. Hepimiz geçtik o yollardan,arabaya binip o araç kokusunu alınca kalbim güm güm atardi eskiden.O yüzden hislerini anliyorum

Peki trafik yoğunlaşınca neden panik oluyosunuz. Kaza mı yaparim diyosunuz. Ben ders alırken arkamdan bi adam zart zart yüz kez kornaya basıyodu yavaş gittiğim için. Ben de panik yaptım. Hocam sakin ol bilge, Üstünden atlayamıycağına göre istediğin hızda gidebilirsin dedi. Arkadan da çarpsa suçlu dedi. Eğer böyle düşünüyosanız herkesin hakkı aynı olduğunu düşünün trafikte.

Manuel araç ile bende trafiğe çıkamıyorum. Otomatik kullanıyorum. İlk zamanlar bende eşimle çıkabiliyordum sadece. Tek başıma asla çıkamam diyordum. Otomatik araçla direksiyon eğitim alanında kendim kullanarak alıştım. Orada herkes yavaş ve dikkatli. Yanlarında hocaları var ters bi durumda müdahale ederler dedim ve aştım korkumu. İmkanınız varsa birde otomatik araç deneyin.

sağ şeritten 40 la 50yle çok sıkıştırıyorlarsa 4lüleri yakarak yavaş yavaş giderek öğreneceksiniz başka yolu yok. İlk başlarda ben de öyleydim ankarada yaşıyorum iş çıkış saati hep trsafiğe çıkmak zorunda kalıyordum ellerim terliyordu stresten direksiyon vites kayıyordu elimden panikten stresten. Ama öğrendim gayet de temiz kullanıyorum şimdi çok da rahat hissediyorum artık. Denedikçe yarım saatlik yolu 2 saatte alın gerekirse ama eninde sonunda öğreniyorsunuz dert etmeyin. Boş zamanlarınızda alışverişe vs giderken arabayı alın mesela trafiğin olmadığı az olduğu yerlerden gidin gelin pratik yaparsınız.

Bir deneyin bence, cozebilirsiniz belki psikologla. Theta Healing diye bir psikolojik yöntem daha var ama bu konuda ona dahil olur mu bilmiyorum, bir araştırın.

Bir de Betûl Mardin hanım da araba kullanamadığını , bunun sebebinin çocuklukta bakicinin kafasına çok vurması olduğunu ve beyninde mekanik sistemlerle ilgili kısmın bundan etkilendiğini söylüyordu . Yıllar sonra çok araba sürmek istemedim, suremedim, sonra öğrendim ki sebep buymuş diyordu bir röportajda.

Yani çok çeşitli sebepleri olabilir.

Panik atak olabilir misiniz acaba? Neden trafikten bu denli korkuyorsunuz?
Öyle çok yetenek gerektirecek bir şey değil araba kullanmak Ben yeteneksiz olduğunuzu düşünmüyorum.
Bence bu konuyu da bir psikoloğunuza danışmalısınız.

Ayni korkuyu tek basima trafige cikma cesaretini gostererek bertaraf ettim. Sizin de yapacaginiz tek sey, cesur olmak.

Dinlemiştim konuşmasını, teşekkür ederim yorumunuz için

Otomatik vites araç alın, manuel araca nazaran çok avantajlı kullanım açısından
Bu iş aracı kullana kullana deneyim kazanarak oluyor, cesaret edip kullanmazsanız öğrenmeniz mümkün değil.

Ehliyetiniz varsa ve manuel aracta cidden sorun yasıyorsanız otomatik arac alın derim. Araba kullanmak biraz cesaret ve gözü karalık da istiyor. Aslında kullanabiliyorsun ama heyecandan dolayı, arkadaki araba ne der diye düşündüğünüz için eliniz ayağınız dolaşıyor.

Başlarda ben de böyleydim. Erkek arkadaşım tam 1 ay bana boş yolda öğretmek için kendini yırtmıştı :) Sakin olup, heyecan yapmadıktan sonra zor bir şey değil aslında.

Dediğim gibi otomatik araç düşünün. En azından sadece ayna, direksiyon kontrolünüz olur. Vites ve debriyajla uğraşmayıp heyecanınızı biraz daha yenebilirsiniz.

Otomatik vitesli araba kullanın bisiklet sürmek gibi..

Ben de hiç kullanamadım. Babam öğretmeye çalıştı malum durum çok alıngan da olunca ilerleyemedim. Özel ders aldım ama araba almayınca pratik yapamadım çünkü birikimimle ev aldım. Şu an biriktiriyorum ama hem araçlar çok pahalı ancak 18 bin biriktirebildim yani mazotuna yetmez fiyat. Hem de çok cesaretim yok kardeşlerim hep kullanıyorlar gayet iyiler ben neden böyle oldum bilmiyorum

Ehliyet aldim 6 ay gecti hala esim götürüp getiriyordu okula. Bi gun gec yatmisti uyandiramadim. Gec de kaliyordum dolmusla gidemezdim. Ya nasip dedim ciktim yola. Duz vitesti arabamiz. Ayaklarim ellerim titreye titreye geldim okula. Haftasina parketmis bir araca surttum azicik. Sonra arabanın girmeyecegini dusundugum yerlerde trafigin acilmasini bekledim. Simdi cok rahatim. Bulundugum sehirde trafik cok kotu. Yollar cok dar ve dik. Bayirda kamyonlarla karsilasa karsilasa cozdum. Bayagi zor oldu. Ama insan alisiyor. Otomatik vites kullansaniz cok daha kolay olabilir. Yavas gidin. Acelesi olana yol verin. Zamanla siz de uzerinize suren arabalarin uzerine surmeye baslarsiniz

Abimi trafik kazasinda kaybettim.kendimde 1 defa kaza yaptim .kaza yaptigim gun esim dediki arabayi al bir tur at gel yoksa bir daha kullanamazsin.cok korktum binmek istemedim.ama yapmam da lazimdi.iyiki yapmisim.esim gece vardiyasindayken kizim ateslendi.buralarda taksi cok zor hele gece vakti.azmedin yeter.kendinize arac kullanmak icin gecerli bir neden bulun.ise yarar diye dusunuyorum

Ya kesinlikle ben de, takipte olacagim..
O kadar mutsuzum ki artik sinirlerim bozuluyor. Oyle bir strese giriyorum ki anlatamam, elim ayagim birbirine dolaniyor terler bosaniyor sirtimdan o direksiyonun basinda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…