Ders alıp çıkın derim.
Bir arkadaşım 2000de ehliyet sonra araba aldı,benim o zaman ehliyetim yoktu,küçük bir yerde yaşıyor bu arada o zaman trafikte yoğun değildi,kez beraber çıkmıştık,araba kullanmayı bilen biri ile göya yardım edecekti,ben arkada,arkadaşım direksiyonda,abi yanında neyse indi abi kıza geri gelip park etmesi için yardım edecekti,neyse gel gel diyor arkadaşım geri geri geliyor falan,kız en sonunda demir örgülere girdi arabanın farlar indi vs. O gün bugün o araba garajda yatıyor,bir yere gidilecekse bilen biri arabayı kullanıyor,otopark parası ödüyor yıllık,bakıma birinden rica edip götürüyordu,en son evlendi eşi kullanıyor şu an,hala direksiyona geçmiş değil.
Ben ehliyetimi aldım,3.aracım hala aktif olarak kullanıyorum ki ilk aracım maueldi,arkadaşım otomatik almıştı. Yani demem o ki,iş sizde bitiyor. Bana da arkadan çarptı kadının biri,korktum yalan yok ama asla bırakmadim araba kullanmayı.
Direksiyona gectigimde park etmeyi bile bilmiyordum,kursta öğretilen birşey değildi o zaman. Hepsini öğrendim kullana kullana. İstanbul trafiğinde kullanıyorum halen.
Tabi ki güvenmiyorsanız egitiminize ders alın önce ama emin olun arabanızı tanır,icinde ne ne işe yarar kavrarsanız,biraz pratik,çok dikkat ederek kotarabilirsiniz sizde herkes gibi.