Araba alamamak

Mutlulukolsunartik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2020
358
507
23
39
Arabaya çok ama çok ihtiyacım var fakat elimdeki bütçe 40000 onu da krediyle alacagim .Fakat o fiyata en az 20 yaşında arabalar var ve düz vites .Alsam mi kalsa mı bilemedim .Arabadan anlayan arkadaslardan ricam ne yapsam bilemedim.Abim bekle diyor iyisini al. Ben biraz aceleciyim sanırım .Çünkü gerçekten iki çocukla sıkıntı oluyor .bugün bı araba baktım 2000 model Clio tabi 20 yaşında araç adam yaptıracak eksikileri var ama cesaret de edemedim .Bı akıl var mı öyle eski araç kullanan .ilk arabam olacak .kullanmayı öğreneceğim bu araçta.sifir araç zaten hayal.bi akil

Bekle iyisini al derken neyi kastediyor ki? İki ay önce 70 bine aldığımız araba şu an 100 bin. Bekleyince araba fiyatının düşeceği Türkiye'de görülmüş şey değil. Eğer iyi bir araba bulursanız alin. Herkes sıfır arabaya binmiyor ki.

Arabaya çok ama çok ihtiyacım var fakat elimdeki bütçe 40000 onu da krediyle alacagim .Fakat o fiyata en az 20 yaşında arabalar var ve düz vites .Alsam mi kalsa mı bilemedim .Arabadan anlayan arkadaslardan ricam ne yapsam bilemedim.Abim bekle diyor iyisini al. Ben biraz aceleciyim sanırım .Çünkü gerçekten iki çocukla sıkıntı oluyor .bugün bı araba baktım 2000 model Clio tabi 20 yaşında araç adam yaptıracak eksikileri var ama cesaret de edemedim .Bı akıl var mı öyle eski araç kullanan .ilk arabam olacak .kullanmayı öğreneceğim bu araçta.sifir araç zaten hayal.bi akil
Esim diyor ki su donemde araba almak mantikli hareket degil. Banttan sifir araclar yakinda inecek. Sifir piyasasi normale dönünce ikinci el piyasasi da düşecek. 40 bine alacagi bir arac ilerleyen surecte neredeyse yarisina dusecek diyor. Yani beklemeni oneriyor.

Piyasada araba yok ki. Şu an alacağınız arabaya değerinden kat kat fazlasını ödersiniz. Yeni modeller çıkmadan 2. El fiyatları düşmez. 35 aldığımız araba şu an 80bin. Satalım başka alalım dedik eli yüzü düzgün araba bulamadık bile

Araba fiyatları aldı başını gitti.. daha da artar.. Benim eşim de arabasını sattı. üzerine kredi çekip yeni araba aldı. 40 bini vardı 30 bin de kredi çekti 70 bine araba aldı.. Az yakan çok kaçan tarznda. Araba güzel kilometre ve nasıl kullanıldığı falan önemli olan. Temizdi kilometresi de düşüktü bir sorunu da yoktu aldı 1 ay önce aldığı araba şuan atsa 80 bin tl .. Düşünün yani eşiniz neye göre bekle diyor anlamadım. Saçmalamış..

20 yaşında arabanın masrafı da çok olur ya sürekli bi arıza çıkarır. Eğer kredi çekecekseniz bi miktar daha fazla çekseniz. En azından 65-70 bin civarı daha makul araçlar vardır sanki.
65-70 araba yok ki. Bizimki 2006 model ve 80bin diyorlar 🤣

Esim diyor ki su donemde araba almak mantikli hareket degil. Banttan sifir araclar yakinda inecek. Sifir piyasasi normale dönünce ikinci el piyasasi da düşecek. 40 bine alacagi bir arac ilerleyen surecte neredeyse yarisina dusecek diyor. Yani beklemeni oneriyor.
Çok teşekkür ederim.Boyle bilgiler gerekli bana.

clionun temizini bulursan alabilirsin bence ilk araba icin iyidir, parcasi bulunur oyle cok masraf cikarmaz temizse

araba fiyatlari asla dusmez. Nisan basinda 45 bine aldigim arabaya su an 65 veriyorlar satmiyorum

20 yaşındaki arabayı satın almak için arabadan çok çok iyi anlayan biri olmanız lazım ki temizini bulabilesiniz. O da çok zor, temiz arabalar pek satılmıyor bu yaşlarda. Eski arabaların masrafı çok oluyor bu yüzden, sanayiden gelmiyor sonra. Araba fiyatları asla düşmüyor ve bence düşmeyecek de bir süredir yaptığım analizlere göre. O yüzden temiz bir araba olursa olabilir o yaşlarda.

Araba hem gerekli hemde aşırı pahalı artık. Eskiden evle araba takas edilirdi aynen o döneme geri döndük sanki. Bu saatten sonra banttan sıfır araç insede düşmez fiyatlar çünkü onlarda dolar euro bazlı gelecekleri için fiyatları arttı. Yani araçlar artık bu fiyat arkadaşlar düşer diye hiç beklemeyin.

Araç konusunda da ben 2.ellerden korkanlardanım yolda kalır diye. Ne zaman öyle bir arabaya denk gelsem yolda kalıyoruz zira. Sanırım bu benim negatifimden. Milletin aracı dedem yaşında tıkır tıkır sorunsuz çalışıyor. 10 yaşında araba aldı eşim evimize getiremedik. Bozulmadı yeri kalmadı memlekette. Sattırana kadar akla karayı seçtim. Şans işi bence buda elektronik eşyalar gibi. Hakkınızda hayırlısı olsun

Back