• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ara Sınavları Nasıl Geçti?

Kalsedon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
150
6
48
Bayanlar sınavlar nasıl geçti? Ben 4. sınıf kamu yönetiminde 5 dersten girdim.Maliye politakası hariç diğerleri iyi geçti...Yeni sisteme göre sonuçlar nasıl olacak bakalım? Yalnız soru sayısını 20 ye indirmeleri iyi olmamış.30-36 soruluk sınavlarda, konuların değişik yerlerinden çıkan sorulardan bilinen soru sayısı yüksek oluyordu..Bu arada bütünleme olup olmayacağı konusunda kesin bilgisi olan var mı?

çok kötü değil ama karıştırdığım sorular çok oldu
ben de 5 dersten girdim,nerde ara cümle var onları sormuşlar
ortalamayı tutturamam heralde:26:

çok kötü değil ama karıştırdığım sorular çok oldu
ben de 5 dersten girdim,nerde ara cümle var onları sormuşlar
ortalamayı tutturamam heralde:26:

bnmde pek umudum yok dün heyecandan yapamadığımı düşünüyorum bugünde heyecan yoktu ama saçma sapan sorular vardı

Allah emeklerimizin karşılığını aldırsın..Hayırlı haberler duyursun inş..

amin canım inşallah sen de alırsın emeklerinin karşılığını:nazar::nazar:

Gerçekten sistemi değiştirdiklerini göstermek istemişler sanırım.Sorular aslında basitti ama detay sorular sorulmuş gelmez deyip diikat edilmeyen yerlerden ordan ters köşe oldum bu neydi neydi deyip sınavdan umuduğumu alamadan cıktım allah yardımcımız olsun amin

Bayanlar sınavlar nasıl geçti? Ben 4. sınıf kamu yönetiminde 5 dersten girdim.Maliye politakası hariç diğerleri iyi geçti...Yeni sisteme göre sonuçlar nasıl olacak bakalım? Yalnız soru sayısını 20 ye indirmeleri iyi olmamış.30-36 soruluk sınavlarda, konuların değişik yerlerinden çıkan sorulardan bilinen soru sayısı yüksek oluyordu..Bu arada bütünleme olup olmayacağı konusunda kesin bilgisi olan var mı?

bende kamu yönetimi 3.sınıf
nasıl hazırlandın sınava konu mu çalıştın soru mu çözdün

öyle sorulardıki ben artık nasıl çalışacağımı bilemez derecedeyim:5:

bende kamu yönetimi 3.sınıf
nasıl hazırlandın sınava konu mu çalıştın soru mu çözdün

öyle sorulardıki ben artık nasıl çalışacağımı bilemez derecedeyim:5:

Bu seneye kadar;okulun kitaplarını elime almadan ,murat yayınlarının yardımcı kitaplarından faydalanmıştım.Bu sene mecburen kitaptan çalıştım.Murat yayınlarının soru bankasından da soru çözdüm.Fakat o kadar sorunun içinden, sınavda hiç aynı soruyla karşılaşmadım.Halbuki eski senelerde birebir aynı sorular çıkardı.Bu sene artık okul bitsin istiyorum ama bu sistem gözümü korkutt:((

kaliteyii artıracakbir sistem getirmişler
çıkkmış soruları ezberleyip girmek hiçte mantıklı değil
örgün eğitimden bi farkımızın olmaması için
bu tip sisteme ihtiyaç vardı
soru sayısıının azaltılması, dönemlik olması
bazı bölümlere kontenjan sınırı konması
insanlarda ki " aa açıköğretim mi?" algısını değiştirecek
çokta iyi olur...

evet saçma sorular vardı
bu soruları da nerden bulmuşlar dediğim oldu

aynen birden soruları görünce inme inecek sandım bana heyecan taavan yaptı ilk gün çok kötüydüm naptım nettim hatırlamıyorum hatta kitapçık kodumu işaretlemeyi unutuyordum son onda görevli işaretlemeyi unutmayın dedi işaretledim ama doğrusunumu işaretledim bilemiyorum okadar yani diyelimki yanlışı işaretledm bişi olurmu kitapçık kodu numaraları bu sene değişiklik olarak ondan bulurlarmı ne dersin hangi kitapçık kodundan olduğumu:(

bende işletme 4.sınıftayım sorular eski yıla göre basitti ama basit diye üstünde durmadığım yerlerden geldi hep :/
finallerde en azından soru sistemlerine göre çalışıp iyi not alırız inşallah

bende türk dili edebiyatı 2.sınıftayım bencede önceki vizelere göre çok detay vardı kötü gelmez sonuçlarım ama çok da iyi değildir

bende işletme 4.sınıftayım sorular eski yıla göre basitti ama basit diye üstünde durmadığım yerlerden geldi hep :/
finallerde en azından soru sistemlerine göre çalışıp iyi not alırız inşallah

Haklısın aslında; Türkiye'nin Toplumsal Yapısı dersinde geçen tablolardaki oranların üstünden dikkatlice geçmiştim.Önemli tarihleride ayrıca...Bununla ilgili soru hiç yoktu.Terimlerin üzerinde durulmuş.

kaliteyii artıracakbir sistem getirmişler
çıkkmış soruları ezberleyip girmek hiçte mantıklı değil
örgün eğitimden bi farkımızın olmaması için
bu tip sisteme ihtiyaç vardı
soru sayısıının azaltılması, dönemlik olması
bazı bölümlere kontenjan sınırı konması
insanlarda ki " aa açıköğretim mi?" algısını değiştirecek
çokta iyi olur...

Niyetlerinin tam olarak kalite düzeyini artırmak olduğu hissini,kitapları elime alınca kaybettim.Öğrencinin bilgiye ulaşması, kavraması adına bu kitaplar;sağ elinle sol kulağını tutmak gibi birşey...Kafa karıştırıcı,anlamaya çalışırken yorucu ve bıktırıcı...Bu benim görüşüm.

Bu zamana kadar soru ezberleyerek sınavlara girmedim zaten..Yardımcı kitaptan üniteleri çalışır ardından pekiştirmek adına bol bol soru çözerdim.Soruları bilerek anlayarak çözerdim.

Yeni sistemle beraber yapılan bu değişikliklerin;öğrencilerin okulu uzatması dışında,açıköğretim algısını değiştireceğine de inanmıyorum.Örgün eğitimde okuyan öğrencilerden zaten büyük bi farkımız var.Onlar gibi hocanın karşısında dersleri dinleyip, not tutup sınavlara girmiyoruz.Sosyal hayatta sorumluluklarımızın içinde zaman ayırıp oturup bize verilen "bu kitaplardan" öğrendiklerimizle sınavlara giriyoruz.

henuz 1. sinifim
bence sinavlar cok komikti, alakasizdi
basitti yaptim ona lafim yok fakat ders icerikleriyle hic mi hic alakasi olmayan seyler vardi
ve zaten acikogretime bi cok kisi dudak bukuyor, bir de 20 soruya indirmek falan bence pek iyi olmamis, cok kisitli seyler sorabilmisler
3 ders 20 dakikada bitti, bu kadar kalitesiz olmasa iyiymis

sanırım tek yol yardımcı kitaplardansa
verdikleri kitaplara çalışmak

hoş çalıştıkta ne oldu ki şıklar birbirinin aynısıydı

şaka gibi ya
tüm bunlar bi rüya olsa keşke :14:

20 soru olması bence cok ıyıydı,ben neyı net yaptıgımı hesaplayarak sınavdan en az kac alacagımı
sımdıden bılıyorum ..Çünki tahmınen 1 soru 5 puan ve yanlıs dogruyu göturmuyor ..Ben sevdım bu
sıstemı , ama en korktugum derslerımın sınavları kolay derslerden daha ıyı gectı ..:)

12 dersten sınava girdim. (8 ders kendi dönemimden, 4 derste üstten aldım.) Bölümüm sosyoloji.
İki gün boyunca ordan oraya koşturdum :)
Hala kendime gelmeye çalışıyorum.
Sınavlarım çok kötü geçmedi. Ama onca çalışmama rağmen, süper geçti diyemiyorum.
Korktuğum dersler nedense daha iyiydi.
Finallere de az bir zaman var.. İki üç gün aradan sonra aynı tempoda çalışmaya devam...

Herkese başarılar :)

Niyetlerinin tam olarak kalite düzeyini artırmak olduğu hissini,kitapları elime alınca kaybettim.Öğrencinin bilgiye ulaşması, kavraması adına bu kitaplar;sağ elinle sol kulağını tutmak gibi birşey...Kafa karıştırıcı,anlamaya çalışırken yorucu ve bıktırıcı...Bu benim görüşüm.

Bu zamana kadar soru ezberleyerek sınavlara girmedim zaten..Yardımcı kitaptan üniteleri çalışır ardından pekiştirmek adına bol bol soru çözerdim.Soruları bilerek anlayarak çözerdim.

Yeni sistemle beraber yapılan bu değişikliklerin;öğrencilerin okulu uzatması dışında,açıköğretim algısını değiştireceğine de inanmıyorum.Örgün eğitimde okuyan öğrencilerden zaten büyük bi farkımız var.Onlar gibi hocanın karşısında dersleri dinleyip, not tutup sınavlara girmiyoruz.Sosyal hayatta sorumluluklarımızın içinde zaman ayırıp oturup bize verilen "bu kitaplardan" öğrendiklerimizle sınavlara giriyoruz.

2 günde vizelerin bitmesi harika bir şey helede test usulü ii bence... ancakkk saçma ötesii soru kalıplarına değinerek blgiyi bilenle bilmeyeni ayırt edemeyecekleri bir sistem olmuş..ilk yılım ve millet boşver kitapları murat yahut yargıdan çalış geçecen demişlerdi palavra olduuu neydi o idare hukuk temel bilgi teknolojileri türk anayasa hukuku ciddennnn gereksizdi neden miii ben sırf bitirmek için okumuyorum hedefim AA ba ile geçebilmek ve öğrenmek ziraaa İŞİM GÜCÜM HARİKA YERİNDE AMA içimde kalan ukte ile hukuk okumak niyetim bunun içinde ankara hukuk kitaplarınından (Kemal GÖZLER) vs... O TARZ DERS KİTAPLARINDAN ANAYASAYI İDARE VE MEDENİ HUKUĞU ÖĞRENMEYE ÇALIŞTIM ardından kitaplarna çat pat baktımmm amaaa özellikle türk anayasa hukuku bir hukukçuya bile sorulması gereksiz ve bilmesi gerek olmayan sorularla doluydu.... mesela aşağıdakilerden hangisi misak anayasadır demiş 1830 fransa anayasası
18.. fransa falan yazmış yani bilmeniz yetmez illa tarihide ezberleyecennn ve en ufak yerinden sormuş dersin ADI TÜRK ANAYASA HUKUKU AMA law statü (ingiliz) pandek hukuk derken bonaparts velhasılll çok çok önemli olmayan yerlerden soru geldi... şiddetle kınıyorummm aöf yi zaten belli etti kalitesini istediği kadar kredili sisteme geçsin bir numara çıkmazzzz bu yollaaa .... kişilerde biter

Back