• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aptal yerine konmak

Ve ben burada adam arabadan inmeye yürümeye üşendi muhtemelen dedim diye, hadi canım neden adam kapıya kadar gelip yalan söylesin diyen oldu :)
Eviniz asansörlü değil ve paket ağırsa taşımamak için olabilir :))

Hepsi aynı değil, içlerinde işini hakkıyla yapan çalışanlarda var ama maalesef asansör yoksa kargo ağırsa geldik bulamadık bahanesine sığınabiliyorlar kargo sahibi şubeden gelip alsın diye, defalarca başımıza geldi, ki kargonuz ağır taşıma problemi var deseler biz gider yardım ederiz :)) valla ben de posta hizmetinden şikayetçiyim, buraya geldim geleli hiçbir postam elime ulaşmadı, faturalar vb neyse hadi, onları mail yoluyla takip ediyoruz ama diğer evraklar imkanı yok gelmiyor bir de üstelik nasıl oluyorsa kayboluyor, aaa pardon haklarını yemeyeyim, resmi yerlerden tebligat gelirse koşa koşa geliyorlar :-)

hayır çok haklısınız. genel olarak/toplum olarak ‘kusura bakmayın, görmedim etmedim/yanlış anladım’ diyemiyoruz.
bunlar kendini ‘uyanık’ sanıyo halbuki gerçek öyle değiş; düpedüz yalancılık. başka açıklaması yok.
normalde insanların hatasını yüzüne vurmam. ama böylelerin karşıısnda sessiz kalamıyorum..

Hepsi aynı değil, içlerinde işini hakkıyla yapan çalışanlarda var ama maalesef asansör yoksa kargo ağırsa geldik bulamadık bahanesine sığınabiliyorlar kargo sahibi şubeden gelip alsın diye, defalarca başımıza geldi, ki kargonuz ağır taşıma problemi var deseler biz gider yardım ederiz :)) valla ben de posta hizmetinden şikayetçiyim, buraya geldim geleli hiçbir postam elime ulaşmadı, faturalar vb neyse hadi, onları mail yoluyla takip ediyoruz ama diğer evraklar imkanı yok gelmiyor bir de üstelik nasıl oluyorsa kayboluyor, aaa pardon haklarını yemeyeyim, resmi yerlerden tebligat gelirse koşa koşa geliyorlar :-)

İstanbul’daki evimde en memnun olduğum ups kargo
Gerçekten bir kere bile mağdur etmediler, çalışanlar da çok kibar ve çözüm odaklı.
Ama mng mesela kargomu komşuya bırakmış, 1 hafta kargo aradık, komşudan ses çıkana kadar.

Burası küçük bir şehir, diğer firmalarla çok al ver yapmadık, alışveriş yaptığım site ups le anlaşmalı diye. Ama 20 kargo geldiyse 12-13 ünde problem yaşadık. Şehirden şehire bile değişiyor ve tabiki işini düzgün yapan da var her işte olduğu gibi :)

• Beğen
Reactions: KV_
hayır çok haklısınız. genel olarak/toplum olarak ‘kusura bakmayın, görmedim etmedim/yanlış anladım’ diyemiyoruz.
bunlar kendini ‘uyanık’ sanıyo halbuki gerçek öyle değiş; düpedüz yalancılık. başka açıklaması yok.
normalde insanların hatasını yüzüne vurmam. ama böylelerin karşıısnda sessiz kalamıyorum..

‘Bilmiyorum’ bile diyemiyoruz.
Bilmiyorsan bilmiyorum de, yanlış bir şey söylemekten iyidir :)

Vaktiniz varsa izleyin derim, mutlaka 3-5 kere yaşadınız :))

Ben olsam açıkça sorardım doktora niye sormadınız.Rencide edeceksin ki başkasına da yapmasın.

Kargo da y ile başlayan kargo şirketiyse evet çok uyanıklar.Her zaman geldikleri eve iş yetişmeyince adresi bulamadık diyorlar.Ben Ankara şube merkezine kadar arayıp şikayette bulundum ve hakaret içermeyen sözlerle çok güzel ezdim gidip geri gelen 150 liralık kargoyu bedavaya geri gönderdiler.

Sessiz kalmamak lazım.

Gerçekten bir kere bile mağdur etmediler, çalışanlar da çok kibar ve çözüm odaklı.
Ama mng mesela kargomu komşuya bırakmış, 1 hafta kargo aradık, komşudan ses çıkana kadar.

Burası küçük bir şehir, diğer firmalarla çok al ver yapmadık, alışveriş yaptığım site ups le anlaşmalı diye. Ama 20 kargo geldiyse 12-13 ünde problem yaşadık. Şehirden şehire bile değişiyor ve tabiki işini düzgün yapan da var her işte olduğu gibi :)

Valla biz ups dahil birçok kargo şirketiyle çalıştık, çalıştık diyorum zira gerek eşimin işi nedeniyle olsun, gerek internetten alışveriş trafiğimiz sebebiyle olsun bize haftada en az 2-3 defa kargo geliyordu, bilirsiniz karşı tarafın anlaşmalı olduğu kargo firmalarına vermeniz gereken paketler olur ki biz çoğundan hiç memnun kalmadık, evet şubeden şubeye değişiyor ama belli başlı kargo şirketleri var cidden komple lakaytlık söz konusu, ana merkeze kadar arayıp eli belinde kavga ettirecek kadar delirttilerdi beni, iş yoğunluklarını anlarım ama ilkokul çocuğunun bile rahatça bulacağı bir adresi bulamayıp onu da bırakın İstanbul'dan Adana'ya gitmesi gereken bir kargoyu İzmir'de bir adrese teslim etmenin izahı var mı?
Kime teslim ettin, neye dayanarak teslim ettin? Kocaman Adana yazan paketi İzmir'e götürmek ve bir adrese teslim etmek büyük başarı :)))

Turuncu, kargo işlerinde ben- eşim pek sorun yaşamıyoruz; elbette çalışanların da emeği var, düzgün insanlara denk geliyoruz muhtemelen ama bi de bi taktiğimiz var bizim; ev adresi kullanmıyoruz, iş yeri adresi kullanıyoruz, resmi daire. Mesai saatleri içinde oraya geliyor ya da mesai sonrası güvenliğe bırakıyorlar oradan alıyoruz. Bu şekilde sorun yaşamadık hiç. Zerre "Adresi bulamadık- orada değildiniz" vb. diyemiyorlar böylelikle. Eşinin/samimi bir dostunun kurumsal firma-resmi daire iş yerini kullanabilirsin adres olarak.

Sağlık personeli olduğumu söylemedim.

Ayrıca Doktor niye korksun :) korksa hemşire korkardı, 5 kez girdi iğneyle 3 yaşındaki çocuğun koluna.
İçinde döndürdüğü damar aradığını da saymıyorum.
Lab ın aldığı kanla çalışamadığını da ilk o söyledi.
Korksa o korkardı.
Gidip de 3 yaşındaki çocuğa 5 kere iğne soktu, kan aldı o kanı da çalışamadılar diye onu şikayet etmem onun için daha olasıydı.
Doktor tamamen başından savmak ve gereksiz tahlil istediğini düşünmüş olmayayım diye geçiştirdi.. o yalan söylediğini bile düşünmüyordur :)

herkes bir değil. hemşire pek korkmuyor olabilir. zaten hastalar genelde doktora saldırıyor hemşireye saldırı pek görmedim de okumadım da.
3 yaşındaki çocuktan 5 kere deneme normal yani. çünkü ben 29 yaşımdayım. ona rağmen defalarca deneyip ancak alıyorlar. oğlumdan da genelde alamıyorlar.
ben bir yerde fizyoterapistim dediğinizi okudum. onu için sağlıkçı olduğunuzu düşündüm

herkes bir değil. hemşire pek korkmuyor olabilir. zaten hastalar genelde doktora saldırıyor hemşireye saldırı pek görmedim de okumadım da.
3 yaşındaki çocuktan 5 kere deneme normal yani. çünkü ben 29 yaşımdayım. ona rağmen defalarca deneyip ancak alıyorlar. oğlumdan da genelde alamıyorlar.
ben bir yerde fizyoterapistim dediğinizi okudum. onu için sağlıkçı olduğunuzu düşündüm
Doktora söylemedim demek istedim :) fizyoterapistim.
Ama hastanelerde süreklilik halinden devam edeceğim bir yer değilse söylemiyorum.
Ya özel muamele beklediğimi falan düşünüyorlar, ya işlerine mudahele edeceğimi yada sen zaten bizdensin lakaytlığı oluyor...

Turuncu, kargo işlerinde ben- eşim pek sorun yaşamıyoruz; elbette çalışanların da emeği var, düzgün insanlara denk geliyoruz muhtemelen ama bi de bi taktiğimiz var bizim; ev adresi kullanmıyoruz, iş yeri adresi kullanıyoruz, resmi daire. Mesai saatleri içinde oraya geliyor ya da mesai sonrası güvenliğe bırakıyorlar oradan alıyoruz. Bu şekilde sorun yaşamadık hiç. Zerre "Adresi bulamadık- orada değildiniz" vb. diyemiyorlar böylelikle. Eşinin/samimi bir dostunun kurumsal firma-resmi daire iş yerini kullanabilirsin adres olarak.

bebek bezi geliyor düzenli. Ufak tefek seylerde dediğin olur da, 3-4 paket bez, 24 lü ıslak mendil falan bir arada kocaman hacim olarak :)

Bukoli vardı bir ara, evin çevresinde anlaşmalı dükkanlar oluyordu, Turkcell bayii mesela, yada fotoğrafçı vs, oraya bırakıyorlardı. Neden bilmiyorum Fikir batmış :D

bebek bezi geliyor düzenli. Ufak tefek seylerde dediğin olur da, 3-4 paket bez, 24 lü ıslak mendil falan bir arada kocaman hacim olarak :)

Bukoli vardı bir ara, evin çevresinde anlaşmalı dükkanlar oluyordu, Turkcell bayii mesela, yada fotoğrafçı vs, oraya bırakıyorlardı. Neden bilmiyorum Fikir batmış :KK70:

İsyan etmiştir dükkanlar "Kargo deposu muyuz biz" diye belki de :p
Eşimin iş yerini kullanıyoruz, işten gelirken de alıp getiriyor işte. Araba modifiyesine takmış durumda olduğu için eşim, yurt dışından araba egzozu-jant filan bile geldi yani, onlar da baya büyük kutularda oluyor :KK70:
Benim spor ayakkabı siparişleri, kırtasiye malzemesi/boya siparişleri filan olduğu gibi aksamadan geliyor ki düzenli alırım boyaları.

En azından hani önemli ise kargon, ev adresi verme; riski en aza indirmiş olursun.

Az önce bir örnek daha yaşadım, yüzüne vurdum ohh yüzünün rengi değişti
Çay içtim, mis gibi taze, 5 dk içinde aynı bardağı verip 2. yi istedim, çay ocağına yardım eden farklı birinden
Sabahki demlikten getirmiş, zehir gibi çay
Aldım bardağı, gittim cay ocağına, lavaboya döktüm.
Çaycımıza hangisini yeni demlediğini sordum, öbür dolduran bakıyor, eline verdim, şimdi öğrenmiş oldun az önce getirdiğin zehir gibiydi karıştırdınmı dedim, öylece bakakaldı gık demeden doldurdu.
Bir bardak çayın uyanıklığı olduysa, vah bizim halimize, ah bizim halimize

İsyan etmiştir dükkanlar "Kargo deposu muyuz biz" diye belki de :p
Eşimin iş yerini kullanıyoruz, işten gelirken de alıp getiriyor işte. Araba modifiyesine takmış durumda olduğu için eşim, yurt dışından araba egzozu-jant filan bile geldi yani, onlar da baya büyük kutularda oluyor :KK70:
Benim spor ayakkabı siparişleri, kırtasiye malzemesi/boya siparişleri filan olduğu gibi aksamadan geliyor ki düzenli alırım boyaları.

En azından hani önemli ise kargon, ev adresi verme; riski en aza indirmiş olursun.
Ben de işyerimi(okulu) kullanıyorum, eve verdiğim hiç bir kargoyu evden teslim alamadım malesef, hep peşinden koşmak zorunda kaldım. Şu an bile tatildeyim ama 2 paketin okulda bekliyormuş. Artık dönünce bir ara uğrayıp alacağım.

Back