- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.307
- 598
geçen haftadan başlayayım...
Oğlum gece kusmaya başladı, normalde allah biliyor 42 derece ateşle çocugu acile götürmem. O derece nefret ederim acilden
Ama o kadar çok ağladı ki ‘karnım agrıyor’ diye, içime kurt düştü apandisit falandır diye korkumdan biraz da gittik acile.
Neyse zaten adımı attık, acil doktoru muayene etti, kan-idrar tahlili istedi, serum takalım dedi. Serumu reddettik, kötü tecrübemiz var, onun yerine iğne yazdı.
Hemşire kan almaya çalıştığı, damarı bulamadı, 5. Giriş bir o kadar da deri altında iğne döndürdükten sonra 3-4 damla kadar ancak aldı. Lab denesin, inşallah çalışabilir dedi. Herneyse tahlil sonuçları çıktı.
Hemşireye sordum, lab çalışamadı kanı diyip idrar tahlilinin sonucunu verdi.
Doktorun yanına girdim, kan tahlilini ben gördüm temiz dedi :)
Gördünüz yani? dedim. Evet dedi.
İlaç yazdı.
Dışarı çıkınca lab a gittim sordum. Hayır kan tahlili çalışamadık dedi.
Hemşirenin elinden geleni yaptığını dusunuyorum. Evet çocuğun canı yandı ama zaten damarının zor bulunduğunu biliyorum.
ama bu doktorun karşısındakini aptal yerine koymasını hazmedemiyorum. Yalan söyleme ya... de ki kan tahlili çıkmadı.
Adamın yüzüne vurmadım. Şikayet de etmedim.
Peki bunu ne hatırlattı?
Gelelim bugune.
Kargodan mesaj geldi,
Evinizde sizi bulamadık diye.
Geri aradım, evdeyim, adreste mi sorun var dedim. Ben kapının önündeyim b6 dedi.
Hayır b9 dedim.
Gerçekten de 1 dakika sonra geldi. Paketi uzattı, adreste yanlışlık olmuş dedi/
Adreste yanlışlık olamaz aslında, şöyleki düzenli alışveriş yapıyorum, 15 te 1.
Ve kayıtlı hesap, otomatik adres girer vs...
bu sivri zeka, paketin üzerindeki 9 u tükenmez kalemle sözde karalayıp (çünkü 9 hala gözüküyor) altına 6 yazmış.
Çünkü çok uyanık.
Çünkü biz aptal.
Ya yanlış gördüm de be adam.. niye yalan söyleyip bir de eline yüzüne bulaştırıyorsun.
Hem nereden çıktı bu uyanık geçinenler?
Rezil mi edeyim illa? Şikayet mi edelim? Çirkef mi olalım aptal olmadığımızı ispatlamak için?
Bu çiğlik nedir ya?
2 örnek. Ama şu son 15 günde belki 6-7 şey daha yaşadım. Saf falan mı görünüyorum acaba?
Oğlum gece kusmaya başladı, normalde allah biliyor 42 derece ateşle çocugu acile götürmem. O derece nefret ederim acilden
Ama o kadar çok ağladı ki ‘karnım agrıyor’ diye, içime kurt düştü apandisit falandır diye korkumdan biraz da gittik acile.
Neyse zaten adımı attık, acil doktoru muayene etti, kan-idrar tahlili istedi, serum takalım dedi. Serumu reddettik, kötü tecrübemiz var, onun yerine iğne yazdı.
Hemşire kan almaya çalıştığı, damarı bulamadı, 5. Giriş bir o kadar da deri altında iğne döndürdükten sonra 3-4 damla kadar ancak aldı. Lab denesin, inşallah çalışabilir dedi. Herneyse tahlil sonuçları çıktı.
Hemşireye sordum, lab çalışamadı kanı diyip idrar tahlilinin sonucunu verdi.
Doktorun yanına girdim, kan tahlilini ben gördüm temiz dedi :)
Gördünüz yani? dedim. Evet dedi.
İlaç yazdı.
Dışarı çıkınca lab a gittim sordum. Hayır kan tahlili çalışamadık dedi.
Hemşirenin elinden geleni yaptığını dusunuyorum. Evet çocuğun canı yandı ama zaten damarının zor bulunduğunu biliyorum.
ama bu doktorun karşısındakini aptal yerine koymasını hazmedemiyorum. Yalan söyleme ya... de ki kan tahlili çıkmadı.
Adamın yüzüne vurmadım. Şikayet de etmedim.
Peki bunu ne hatırlattı?
Gelelim bugune.
Kargodan mesaj geldi,
Evinizde sizi bulamadık diye.
Geri aradım, evdeyim, adreste mi sorun var dedim. Ben kapının önündeyim b6 dedi.
Hayır b9 dedim.
Gerçekten de 1 dakika sonra geldi. Paketi uzattı, adreste yanlışlık olmuş dedi/
Adreste yanlışlık olamaz aslında, şöyleki düzenli alışveriş yapıyorum, 15 te 1.
Ve kayıtlı hesap, otomatik adres girer vs...
bu sivri zeka, paketin üzerindeki 9 u tükenmez kalemle sözde karalayıp (çünkü 9 hala gözüküyor) altına 6 yazmış.
Çünkü çok uyanık.
Çünkü biz aptal.
Ya yanlış gördüm de be adam.. niye yalan söyleyip bir de eline yüzüne bulaştırıyorsun.
Hem nereden çıktı bu uyanık geçinenler?
Rezil mi edeyim illa? Şikayet mi edelim? Çirkef mi olalım aptal olmadığımızı ispatlamak için?
Bu çiğlik nedir ya?
2 örnek. Ama şu son 15 günde belki 6-7 şey daha yaşadım. Saf falan mı görünüyorum acaba?