• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aptal yerine konmak

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.624
62.307
598
geçen haftadan başlayayım...

Oğlum gece kusmaya başladı, normalde allah biliyor 42 derece ateşle çocugu acile götürmem. O derece nefret ederim acilden

Ama o kadar çok ağladı ki ‘karnım agrıyor’ diye, içime kurt düştü apandisit falandır diye korkumdan biraz da gittik acile.

Neyse zaten adımı attık, acil doktoru muayene etti, kan-idrar tahlili istedi, serum takalım dedi. Serumu reddettik, kötü tecrübemiz var, onun yerine iğne yazdı.
Hemşire kan almaya çalıştığı, damarı bulamadı, 5. Giriş bir o kadar da deri altında iğne döndürdükten sonra 3-4 damla kadar ancak aldı. Lab denesin, inşallah çalışabilir dedi. Herneyse tahlil sonuçları çıktı.

Hemşireye sordum, lab çalışamadı kanı diyip idrar tahlilinin sonucunu verdi.
Doktorun yanına girdim, kan tahlilini ben gördüm temiz dedi :)
Gördünüz yani? dedim. Evet dedi.
İlaç yazdı.
Dışarı çıkınca lab a gittim sordum. Hayır kan tahlili çalışamadık dedi.

Hemşirenin elinden geleni yaptığını dusunuyorum. Evet çocuğun canı yandı ama zaten damarının zor bulunduğunu biliyorum.

ama bu doktorun karşısındakini aptal yerine koymasını hazmedemiyorum. Yalan söyleme ya... de ki kan tahlili çıkmadı.
Adamın yüzüne vurmadım. Şikayet de etmedim.
Peki bunu ne hatırlattı?

Gelelim bugune.
Kargodan mesaj geldi,
Evinizde sizi bulamadık diye.
Geri aradım, evdeyim, adreste mi sorun var dedim. Ben kapının önündeyim b6 dedi.
Hayır b9 dedim.
Gerçekten de 1 dakika sonra geldi. Paketi uzattı, adreste yanlışlık olmuş dedi/
Adreste yanlışlık olamaz aslında, şöyleki düzenli alışveriş yapıyorum, 15 te 1.
Ve kayıtlı hesap, otomatik adres girer vs...
bu sivri zeka, paketin üzerindeki 9 u tükenmez kalemle sözde karalayıp (çünkü 9 hala gözüküyor) altına 6 yazmış.
Çünkü çok uyanık.
Çünkü biz aptal.
Ya yanlış gördüm de be adam.. niye yalan söyleyip bir de eline yüzüne bulaştırıyorsun.

Hem nereden çıktı bu uyanık geçinenler?
Rezil mi edeyim illa? Şikayet mi edelim? Çirkef mi olalım aptal olmadığımızı ispatlamak için?
Bu çiğlik nedir ya?
2 örnek. Ama şu son 15 günde belki 6-7 şey daha yaşadım. Saf falan mı görünüyorum acaba?

bu tarz insanlar kazandıkları parayı nasıl rahat rahat yiyebiliyorlar ben anlamıyorum. eğitimlisi de eğitimsizi de böyle. eskiden de mi böyleydi yoksa bu tatlı su uyanıkları yeni mi türedi acaba?

Cidden çirkef olmaya zorluyorlar insanı.
Başka türlü böyle aptal yerine koyduklarıyla kalıyorlar..
İki örnek verme sebebim de bu zaten. Bu çiğliğin eğitimle, konumla, memleketle hiç bir şeyle alakası yok.
Tamamen karaktersizlik. De nasıl bu kadar ayan beyan? Hiç mi utanma yok?
kucuk şeyler farkındayım. Ama çok sık olmaya başladı... gerçekten ahlak olarak bozulma bu kadar hızlandı mı?

Kargonun yaptığı çok saçma yani.
Sonuçta gelmiş kapıya kadar.
Deseydin keşke bu niye karalı böyle diye?
Aklıma başkasının isguzarlik edip öyle yazdığı geldi.
Yoksa çok salakmis kargocu

kargo kapıya kadar gelmiş sonuçta. bulamadık demesinin manası ne anlamadım.

İki ihtimal.
Ya cidden arabadan inmeye üşendi.
Burası villa site, biraz yürümesi gerekecek. (1 dakika falan ama kestirememiş olabilir)

Yada gerçekten 9u 6 gördü, insanlık hali,
Ama kendi hatası olmasın diye gitti saçma sapan karaladı altına yazdı, yalan söyledi falan.

İki şekilde de aptal yerine koyuyor işte...

Oğlum gece kusmaya başladı, normalde allah biliyor 42 derece ateşle çocugu acile götürmem. O derece nefret ederim acilden

Ama o kadar çok ağladı ki ‘karnım agrıyor’ diye, içime kurt düştü apandisit falandır diye korkumdan biraz da gittik acile.

Neyse zaten adımı attık, acil doktoru muayene etti, kan-idrar tahlili istedi, serum takalım dedi. Serumu reddettik, kötü tecrübemiz var, onun yerine iğne yazdı.
Hemşire kan almaya çalıştığı, damarı bulamadı, 5. Giriş bir o kadar da deri altında iğne döndürdükten sonra 3-4 damla kadar ancak aldı. Lab denesin, inşallah çalışabilir dedi. Herneyse tahlil sonuçları çıktı.

İlaç yazdı.

Hemşirenin elinden geleni yaptığını dusunuyorum. Evet çocuğun canı yandı ama zaten damarının zor bulunduğunu biliyorum.

ama bu doktorun karşısındakini aptal yerine koymasını hazmedemiyorum. Yalan söyleme ya... de ki kan tahlili çıkmadı.
Peki bunu ne hatırlattı?

Gelelim bugune.
Kargodan mesaj geldi,
Geri aradım, evdeyim, adreste mi sorun var dedim. Ben kapının önündeyim b6 dedi.
Hayır b9 dedim.
bu sivri zeka, paketin üzerindeki 9 u tükenmez kalemle sözde karalayıp (çünkü 9 hala gözüküyor) altına 6 yazmış.
Çünkü çok uyanık.
Çünkü biz aptal.
Ya yanlış gördüm de be adam.. niye yalan söyleyip bir de eline yüzüne bulaştırıyorsun.

Rezil mi edeyim illa? Şikayet mi edelim? Çirkef mi olalım aptal olmadığımızı ispatlamak için?
Bu çiğlik nedir ya?
2 örnek. Ama şu son 15 günde belki 6-7 şey daha yaşadım. Saf falan mı görünüyorum acaba?

Sadece sizin mi başınıza geliyor inanın sokağa cıkmaya korkar oldum

Bana kargo siparişi getirmedi, gelin alın bulamadık dedi, getirdiği gün resmi tatil, adres resmi kurum adresi

İşine gelirse iade ederim dedi.

Daha önce aldığım firmanın yönlendirmesiyle ( sipariş yetişmedi) teslim almayıp iade ettiğim kargonun hesabıma geçmediğini fark ettim, sistemde teslim edildi gözüküyordu. Bu sivri zeka iade yerine teslim girmiş, para iadesi atlanmış, derdimi anlatıp paramı zor aldım.

2. ye de olay olunca tepem iyice attı. O hafta tatildeydim, 1 hafta boyunca adres yetersiz bilgisi girerek kendini kurtardı.
Ben bu arada aldığım ürünü tek tek 4 seferde aldım, kargom bedava. Hergün kuruma geldiler. Oflaya poflaya geliyor gidiyormuş.

Ertesi hafta müşteri hizmetlerini aradım, şikayet var sitesine yazdım. Türkçe dersi aldırın, defalarca geldikleri adresi nasıl adres yetersiz diye girer kurumun kaybolacak hali yok, bence aynı dili konuşmuyoruz dedim.

Sonuç şubeye ceza, ve bana yıl sonuna kadar % 20 indirim.

Şu an gelen çocuk besmele çekip odaya giriyor böylemi lazım yani

Bunun gibi çok şey başıma geliyor, daha geçen bir kurum yetkisiz işlem yaptı, yerli medyada haber yaptı, aradık cvp yok, cimer, valililk derken gelen cevap şaka gibi Allahınızdan bulun milletten çalın, siz doldurun dedim

Her zmn alışveriş yaptığım kocaman mahalle bakkalım hep iyidir selam verir güler 3 kere bir kadını kasaya oturtmuşlar kartla ödeme yapıyorum fiyatı yukarı yuvarlıyor, 5 kurus 10 kurus 15 kuruş
4. ye adama o kadını ordan kaldır dicem kendi utanmıyor o parayla zengin olucam sanıyor gülermisin ağlarmısın ülke olarak toptan kafayı yedik bence herkes kendine dikkat etsin:KK53:

Kargonun yaptığı çok saçma yani.
Sonuçta gelmiş kapıya kadar.
Deseydin keşke bu niye karalı böyle diye?
Aklıma başkasının isguzarlik edip öyle yazdığı geldi.
Yoksa çok salakmis kargocu

Oturduğum yer kırsalda villa site. Sokak sokak yine, hani güvenlik geçmesi gerekmiyor ama 1-2 dakika yürümesi gerekiyor.
Üşenmiş olabilir, sıcak...
Yada yanlış gördü, yanlış bende dememek için saçmaladı.

Paket ağır degil bu arada.
Hani çok ağır olur yine neyse yazıktır hava sıcak falan diyeceğim.
Pişkin pişkin söyledi bir de iyice sinir oldum.

Doktora diyecek laf bulamadım. Sağlık bu ya şakası olmaz. Görmediği şeye nasıl tanı koyabilir. Şikayet etmeniz lazımdı..

Kargocular zaten başlı başına savruk. İşini iyi yapanlar var mutlaka ama bu uyanıklar yüzünden şikayet listeleri kabarık bir hizmet dalı..

Bana da evde olduğum halde adreste bulunamadı diye not düşülmüştü. Hem de 2 sefer gelmişler bak bak bak.. Genel merkeze şikayet ettim..

Sonra başka kargo firmasından biri geldi. Kendi iş arkadaşı kaç defa teslimat yaptığı halde bu bulamamış biz adresi yanlış yazmışız diye carlamaya kalktı.
"Resmi adres bu. Bütün faturalar kargolar doğru geliyor bir sen mi biliyorsun?" demiştim ona da..
Sonra genel merkezi arayıp şikayet ettim tabiki kuryeleriniz çok lakayıt diye..

Sadece sizin mi başınıza geliyor inanın sokağa cıkmaya korkar oldum

Bana kargo siparişi getirmedi, gelin alın bulamadık dedi, getirdiği gün resmi tatil, adres resmi kurum adresi

İşine gelirse iade ederim dedi.

Daha önce aldığım firmanın yönlendirmesiyle ( sipariş yetişmedi) teslim almayıp iade ettiğim kargonun hesabıma geçmediğini fark ettim, sistemde teslim edildi gözüküyordu. Bu sivri zeka iade yerine teslim girmiş, para iadesi atlanmış, derdimi anlatıp paramı zor aldım.

2. ye de olay olunca tepem iyice attı. O hafta tatildeydim, 1 hafta boyunca adres yetersiz bilgisi girerek kendini kurtardı.
Ben bu arada aldığım ürünü tek tek 4 seferde aldım, kargom bedava. Hergün kuruma geldiler. Oflaya poflaya geliyor gidiyormuş.

Ertesi hafta müşteri hizmetlerini aradım, şikayet var sitesine yazdım. Türkçe dersi aldırın, defalarca geldikleri adresi nasıl adres yetersiz diye girer kurumun kaybolacak hali yok, bence aynı dili konuşmuyoruz dedim.

Sonuç şubeye ceza, ve bana yıl sonuna kadar % 20 indirim.

Şu an gelen çocuk besmele çekip odaya giriyor böylemi lazım yani

Bunun gibi çok şey başıma geliyor, daha geçen bir kurum yetkisiz işlem yaptı, yerli medyada haber yaptı, aradık cvp yok, cimer, valililk derken gelen cevap şaka gibi Allahınızdan bulun milletten çalın, siz doldurun dedim

Her zmn alışveriş yaptığım kocaman mahalle bakkalım hep iyidir selam verir güler 3 kere bir kadını kasaya oturtmuşlar kartla ödeme yapıyorum fiyatı yukarı yuvarlıyor, 5 kurus 10 kurus 15 kuruş
4. ye adama o kadını ordan kaldır dicem kendi utanmıyor o parayla zengin olucam sanıyor gülermisin ağlarmısın ülke olarak toptan kafayı yedik bence herkes kendine dikkat etsin:KK53:

Bence de herkesin başına geliyor.
Ama bu kadar sık oluyorken neden bu ısrar?
Haklısınız, yuzlerine vurup şikayet etmek falan lazım.
Bana gelen paket bebek bezi. 15 te bir sipariş düzenli geliyor zaten. Kayıtlı adres.
Hata olma ihtimali Yok yani adreste, belki 20. Gelişi...

İlaç yazdı.

Peki bunu ne hatırlattı?

Gelelim bugune.
Kargodan mesaj geldi,
Hayır b9 dedim.
Çünkü çok uyanık.
Çünkü biz aptal.

Bu çiğlik nedir ya?
Kargo meselesi benim de sık başıma gelen bir olay. Bildiğiniz yalan söylüyorlar. Getirmedikleri halde getirdik yoktunuz diye. Yeni kimliğe müracaat ettim. Dağıtımda diye mesaj geldi, kaç gündür bekliyorum. Eşim bugün aramış evde yoktunuz iadeye aldık demişler. Madem bulamadınız bir kağıt (ptt bırakıyor) bırakmanız şart, ya da mesajla bildirim.

Son düzenleme:
Bence bunun saf görünmekle alakası hiç yok.
Ben aksine hep bozarım.
Hiç gelemem saçma sapan kimseye faydası olmayan şeyler için yalan söylenmesine.

Mesela dün pazarin yanindan gecerken meyve gordum gittim. Meyve alicam kilosu 6 tl. Içimden 10 tl lik alayım diyorum baska parayı bozdurmamak icin. 1.5 kilo alsam vericem yani 10 tl. Grami gramina tutsun istemiyorum. Tartti 1.7 kg. Geri verdi poşeti ben içinden hak geçmesin diye 2 3 tane çıkardım verdim. Parayı vermeden içim rahat etsin diye. Adam tarttı diyor 12 tl versen yeter abla. Bi sinirlendim. Dedim abi demin bile 1.7 kiloydu. Ben içinden çıkardım bide niye eklemişim gibi davranıyorsun. Bide 12 versen yeter diyorsun 2 tl ile zengin mi olacaksin ki insanı aptal yerine koyuyorsun.

Adam tekrar baktı pardon 9 tl.

Gerçekten anlamıyorum insanlardaki amacı. Ama bozmaktan bıkmayacağım bir gerçek yani.

Bence de herkesin başına geliyor.
Ama bu kadar sık oluyorken neden bu ısrar?
Haklısınız, yuzlerine vurup şikayet etmek falan lazım.
Bana gelen paket bebek bezi. 15 te bir sipariş düzenli geliyor zaten. Kayıtlı adres.
Hata olma ihtimali Yok yani adreste, belki 20. Gelişi...

Benimde kayıtlı adres, ztn öyle olmasada çocugu bıraksan bulur, resmi kurum
Evde bence göremedi diğer daireye gitti, sonrada kendini kurtarmak için yazdıYada çıkış yapılırken bişey oldu 6 9 değişti çocugun sucu hiç yok ( fazla polyanna olan üye kendide inanmıyor :D )

Doktora diyecek laf bulamadım. Sağlık bu ya şakası olmaz. Görmediği şeye nasıl tanı koyabilir. Şikayet etmeniz lazımdı..

Kargocular zaten başlı başına savruk. İşini iyi yapanlar var mutlaka ama bu uyanıklar yüzünden şikayet listeleri kabarık bir hizmet dalı..

Bana da evde olduğum halde adreste bulunamadı diye not düşülmüştü. Hem de 2 sefer gelmişler bak bak bak.. Genel merkeze şikayet ettim..

Sonra başka kargo firmasından biri geldi. Kendi iş arkadaşı kaç defa teslimat yaptığı halde bu bulamamış biz adresi yanlış yazmışız diye carlamaya kalktı.
"Resmi adres bu. Bütün faturalar kargolar doğru geliyor bir sen mi biliyorsun?" demiştim ona da..
Sonra genel merkezi arayıp şikayet ettim tabiki kuryeleriniz çok lakayıt diye..

Doktor için tek ihtiyacım olan çocuğun apandisit problemi Yok demesiydi açıkcası...
geri kalan her şeye eyvallah etmek durumunda kalıyorsun. Çocugu oradan çıkarmak için işi büyütüyorlar.
Çocugu tedavi ettirmiyor, kaçırıyor falan oluyorsun.
3 yaşında, ilk defa acile gittik.
Allah düşürmesin kimseyi.

Kargo için böyle geldik bulamadık ben de çok yaşadım ama yüzme baka baka,
adres hatalı 9u 6 yazmışlar, diyip o karalı adresi uzatmasına diyecek bir şey bulamıyorum :)

Gun gectikce hizmet kotulesiyor , insanlar kotulesiyor , hergun su yazdiklarinin benzerlerini yasiyorum
Ama ben iyice cirkefe bagladim kiyameti kopariyorum
Artik kimseyi dusunmuyorum , kimseye bahane bulmuyorum , empati de yapmiyorum
Hak edene hak ettigi muameleyi yapiyorum
Daha sabah yasadim ya 5 saatir bekledigim bir mail icin sikayet edicem sizi diye carlayinca 3 dk sonra yanit donduler
Bu kadar mi zor anlamiyorum ki

Ben de sana anlatayim. Ulkenin en unlu diyebilecegim pizzacisina siparis verdim. Daha once defalarca verdim. Adres kayitli. Yarim saat icinde getirme sozleri var ama bir saat gecti. Yok. Tekrar aradim.
Adam bir bagirmak. Sizin yuzunuzden pizzalari cope attik adreste yoksunuz.
Nasil olur ben evdeyim.
Elemanimiz yillardir oraya siparis goturur yalan soylemez. Ziliniz mi bozuk?
Zili caldim hayir. Adam israrla beni haksiz cikarma derdinde. Sizofren kelimesi gecti arada. Kendimden suphe ettim.
Kizim zil caldi mi ? Hayir.
Elemana soruyor telde duyuyorum. C3 e gittin mi? Evet gitim.
Neyse guvenligi aradim . Bir saat icinde pizzaci geldi mi? Evet. Nereye ?(nereye geldigini girerken belirtmek zorunda) D3 e.
Ben Nerede oturuyorum. C3 te.
Yanlis yere gitmis. Bu kadar lafa soze ne gerek? Akil sagligimdan suphe ettirdiler. Kusura bakmayin demek bu kadar zor olmamali.
Kan tahlili konusu apayri mevzu tabi. Cana kast. Gecmis olsun.

Oturduğum yer kırsalda villa site. Sokak sokak yine, hani güvenlik geçmesi gerekmiyor ama 1-2 dakika yürümesi gerekiyor.
Üşenmiş olabilir, sıcak...
Yada yanlış gördü, yanlış bende dememek için saçmaladı.

Paket ağır degil bu arada.
Hani çok ağır olur yine neyse yazıktır hava sıcak falan diyeceğim.
Pişkin pişkin söyledi bir de iyice sinir oldum.
Bazen kargoyu arıyorsun orda dağıtıma çıkmadan önce numara değişikliği yapıyorlar ya. Ben kargo şirketinden birinin yaptığını düşündüm o nedenle.

Yani bilemiyorum bi insanın pişkin pişkin bu kadar basit şeyi anlamayacagini düşünüp yalan soyleyebilecegine inanmak istemiyorum belki de.

Gun gectikce hizmet kotulesiyor , insanlar kotulesiyor , hergun su yazdiklarinin benzerlerini yasiyorum
Ama ben iyice cirkefe bagladim kiyameti kopariyorum
Artik kimseyi dusunmuyorum , kimseye bahane bulmuyorum , empati de yapmiyorum
Hak edene hak ettigi muameleyi yapiyorum
Daha sabah yasadim ya 5 saatir bekledigim bir mail icin sikayet edicem sizi diye carlayinca 3 dk sonra yanit donduler
Bu kadar mi zor anlamiyorum ki

Carladığımda çok var... ama yoruldum artık.
İnsanlara bağıra çağıra işimi yaptırmak istemiyorum.
Bir de gerçekten ben her şeyi kuralına göre yapmaya çalışırken bir başkasının hiç bir şeyi takmadan savsak hareket etmesine de katlanamıyorum artık...

Birazcik yumusak basli olmak bilsek de edebimizden susmak artik fayda etmiyor.
Her gun şehirlerarasi yol yapiyorum ve oncesinde biletimi internetten pencere kenari olarak aliyorum ve otobusun hareket etmesine on dakika kala biniyorum. Her gun yerime oturmus bir kadin oluyor. Yuzume saf saf bakiyor “orasi benim” dedigimde de “aaa oyle mi” diye aptala yatiyor. Baslarda onemsemiyordum ancak artik kaldiriyorum.

Back