Aplastik anemi?

Amin Rabbım şifa bekleyen herkese yardımcı olsun evet bebwgımde baş parmak sag elde ıslevsız tek derı ile baglantu vsr suan arastırılıyor fanconi genetık gectıgınde verılıypr aynı hastalık fanconi aplastık anemi diye gecıyor 3 yasından önce kanda bupgu vermez çocukluk dönemınde ortaya çıkar dedıler gen sonuçlarını beklıyorum suan

Bir an önce genetik sonucu çıkar tedavinize başlarsınız umarım

İnşallah sadece baş parmak olur genetık temiz gelir Allahın ıznıyle zor çoo k zor ama takdırı ılahı kaderde varsa bıze sabretmek duser

Merhaba Gökcen hanım. Anneniz kaç yaşında ve şu an durumu nasıl acaba? Ben 22 yaşımdayım aplastik anemi teşhisi konulmak üzere. Patolojiden sözlü bir sonuç aldık ama henüz resmî raporu bekliyoruz. Ve annenizin anemisi ağır aplastik anemi miydi yoksa sadece aplastik anemi mi?

Merhabalar herkese uzun süredir yazmadım
Sonuclar gayet iyi En son ki sonucumuzu yazıyorum
Hgb:12.3
Rbc.4.2
Wbc:7.5
Plt.165
Plt uzun süredir bu değer aralıklarında seyrediyor annem ilacı en son yazdığımdan beri kullanmıyor mart ayından beri ve değerleri çok iyi.periferik yaymamızda 180bin uzerinde seyrediyor.. Aplastik anemi için çok başarılı bir sonuç aldıl yola devam ediyoruz kontrollerımızle

Bende anemi çocuklugum dan beri hangi türü bilmiyorum pek sormadım da doktora sürekli ilaç kullanıyorum ilaç kullanmayı bıraktıgım da hemen degerlerim düşyor ilaç kullanmama ragmen de degerlerim çok yüksek degil dir benim ve annemin anemi sebebi bagırsaklarımız emilim yapmıyor

Aneminin pek çok çeşidi bulunmakta bizim başlık altında konuştuğumuz anemi nadir görülen bir anemi çeşidi..çok geçmiş olsun size de doktorunuz gerekli tedaviyi size uyguluyordur

Aneminin pek çok çeşidi bulunmakta bizim başlık altında konuştuğumuz anemi nadir görülen bir anemi çeşidi..çok geçmiş olsun size de doktorunuz gerekli tedaviyi size uyguluyordur
Gökçen hanım merhaba
Eşimin aplastik anemisi var 17 yıl anapolon kullandı yan etkilerinden dolayı şuan anapolon bıraktık dr revolade ye başladı kan değerleri oldukça düşük, anen iz nasil oldu? ilaca devam ediyormu? yan etkileri oldumu? karaciğere,böbreklere ve mideye? Anladığım kadarıyla annenizin durumu çok şükür düzelmiş bize bu konuda bilgi verebilirmisiniz? Çok teşekkürler.

Merhaba, Gökçen hanım anneniz nasıl oldu? Benim annemede şubat ayında tani kondu ve sandimum, revolade kullanmakta aşırı mide bulantısı ve halsizlik var

öncelikle herkese acil şifalar diliyrum. esim 35 yasında bizdelandı ocak ayında plt düşüklüğü ile hastaneye gittik kan tahlilleri kemik biopsi vs snucu başta İTP teşhisi knuldu snrasında 6 şubbat depreminden dolayı bi süre tedaviye ara verildi nisan ayında tekrar başlandı
ilk olarak yüksek doz prednol başlandı ( kortizon ) günde 6 tane 16mg
fayda göremedik sonrasında rutiksimab haftada bi gun serum takıldı (kemooterapi) 1ay uygulandı
bu tedavıyı grurken 2.haftamızda revolade hap eklendı tedavimize 100mg gunluk
ancak sonuclarımızı değiştirmedi aksine plt düşüklüğü ile başladığımız hastalığımız hgb ve wbc düşüklüğünede sebep olmaya başladı. eşim iş yerınde fenalaştı 5 gün acilden giriş yaparak hematolji servisinde yatıs yaptı
3 gun 1gr yuksek doz damar yolu kortizon tedavisi uygulandı ve kırmızı kan beyaz kan takvıyesi yapıldı sonrasında tekrar kemik biopsisi istendi onun sonucunda bize aplastik anemi olduğumuz sylendi ve hastaneye yatıs yamamız gerektiğini tedavi uygulanacağını bıldırdıler .
ayrıca bu işlemler adana cukurova üniversitesi balcalı hastanesinde gercekleşiyor dr umuzda prof.dr.birol güvenç

hastaneye yattık ve bize ATG SIKLOSORİN tedavisi verıleceği söylendı 4 gun boyunca gunluk 17 saat süren bir serum kemoterapi iki turlusu oluyormuş bir at birde tavşan bizim ki at olandı
çok şükür ilk deneme dozu verıldı sonrasında 4 gun aldı tedaviyi toplam 8 gun kaldı taburcu edildik edildikten sonra tedavinin sonucu 12-16 hafta sonra alındığı söylendi. şuan 6. haftadayız ve değerlerimiz hala düşük plt 13
hgb 9 wbc 4.7 rbc 2.48
beyaz kan takvıyesi her hafta alıyoruz bazen kırmızı kanda alıyoruz
eşimin yaşından dolayı ilik nakli olmasını söylediler
ancak kardeşlerinin hla sonucları uyumsuz cıktı suan yakın akrabalara bakılıyor ayrıca türk kökten de işlemler başlatıldı.
rabbim herseyın hayırlısını versın en kolay yolu neyse oralardan geirsin inşallah
sürec cok zor asırı yorucu moral gerektiren güc gerektiren
hele ki hasta olan iicin ayrıca zor eşim kilo kaybıda yasadı asırı stresten malum kucuk bı cocugumuz var 6 ay raor verıldı eşime işe gidemiyor suan
aksilikler de peşimizi bırakmadıgı icin malum depremden dolayı tedavi gordugumuz hastanede nakil olamıyoruz hasar almıs bına kapatılmıs.
istanbulda bır hastaneye yonlendırıldık ancak orayada gitmekten cekınıyoruz kan ıhtıyacımız olacak illaki bılmedıgımız sehırde nasıl olur kım kosar ımdadımıza hep soru işaretleri yarın adana da başkent üniversitesi hastanesi ile goruseceğiz özel hastanelerde de ilik nakli 100 gün ücretsiz imkan oluyormuş bilginiz olsun. aslında yasadıgımız şehirde şehir hastaneside var ancak tedavi gördüümüz hastanenin yogunluguda oraya kaymıs ve konumundan oturu sehır dısından asırı talep var hatay ve maraşın depprem durumundan dolayıda gün almak mümkün değil.
rabbim nerede hasta varsa şifasını versin bu arada bir sürüde bitkisel şey denedik tabi hünnap antep fıstıgı yagı lavanta kürü ilik suları dalak ciğer yanii umut dünyası kim ne derse denıyor insan şifa olsun diye keşke ki olsa da herkes hemen iyileşse .eşimin kolları 6 hafta gectı yenı ıyılestı mosmordu her yerı allahta iyiler ile karsılastırsın bazısı var kan alıyor hi bısı olmuyor bazısıda canından can alıyor mosmor ediyor
bızım tedavı surecımızde bu . ATG nin işe yarama şansı 6 hafta daha var ama nakil icinde hazırlıklar devam edyor. ve ınanın hayatımız nasıl buraya evrildi hic anlamadık ocak ayından önce nasıldı sımdı nasıl
buda bizim imtihanımız rabbım dermansız dert vermesin bu arada di not olarak
pnh klonu satanmadı bizde ondan da suphelenmıslerdı.
kötu huylu bırseyde yok dedıler en son ki kontrolde tabı bunlar anlık değişebılıyor yınede cok sukur rabbıme
birde bize MDS de olabılır belkı dedi dr zaten İTP APLASTİK ANEMİ MDS hep ic ice olan hastalıklarmıs
bende uzunca yazdım ki herkes herseyı merak edıyor tabı sunu unutmayalım hastalık kisiden kisiye değişiyor herkes aynı seylerı yasayamayabılır ıyılesmede de kotu taraflarıda o yuzden umutsuz olmasın kımse ben değilim rabbım nasıl verdıyse bu hastalıgı inşallah şifasınıda verıcek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…