Kadinin dusmani yine kadin. Dedikoducu komsular ayri, burdaki cevaplar ayri. Hamilesin hasta degilsin,cok nazlisin, sosyal statu, ben de hamileydim cam sildim vs vs. Herkesin hamileligi farklidir, herkesin aile iliskileri de farklidir. Misal benim annem, 7 aylik hamileydim, yurtdisinda yasadigim icin 1 ay tatile gelmistim, disari cikarmazdi beni, cikinca da 5 dk.da bir iyi misin derdi, lavaboya gıtsem peşimden gelirdi. o oyle rahat ediyordu cunku, ben de ona uydum, evime gelince doguma 15 gn kala yine kendim temizledim en ınce ayrıntısına kadar. Konu sahibinin annesi de atanmasini onemsiyor belli ki, kendini kizina adamis, belki o oyle rahat ediyor, oyle bir psıkolojide, evlenınce duramamış gelmiş. Ama annene apartman sildirmen cok yanlıs. baska yollar bulmaya calış. deterjan parası falan yazmış arkadaslar mesela. sonra arkadas yenı evlı, balkondaki kullugu kontrol etmek aklına gelmemıs olabılır. Artık unutmazsın olur bıter. boyle seyler yasayarak ogrenılıyor. ve ne yaparsan yap ınsanlar konusacak, bunu sakın unutma. Hıcbır sekılde onları susturamazsın. O yuzden sen takmamayı ogrenceksın. INsanlar cok yargılayıcı, sureklı elestıren, empatı yapmayan, anlamaya calısmayan bir hale geldi, cok uzucu.