Siz olsaydınız ne tepki verirdiniz

Bence gider hatta sermemin üzerinden birkaç saat geçti koku çok azaldı ama birbirimize düştük. Çok sinirliyim hiç bir suçum yokken suçlandım
Burnunuz kokuya alıştığı için azaldı sanıyorsunuz. O koku geçmez çünkü halıları kurumadan plastiğe sarmışlar. Bakteri üremiş. Ben yerinizde olsam geri yıkatırdım. Halıları teslim ederken bir makbuz evrak imzalamadınız mı, kuruduktan sonra teslim edilecek vs yazmıyor mu?

Eşim belki yüz kere anlattı hala ev kokuyor diyor. Bilerek yaptı. Rahmetli kayınvalide de böyle ortalığı karışturırdı geldiğinde bu da aynı. Eşimle taerıştık çocuklwrın önünde çünkü babasını arayıp arkamızdan konuşmayın, kardeşlerime ne oluyor demedi. Sabah konuşacağım diyor kalsın dedim.
Krizi fırsata çevir bacım taslarını taraklarını toplayıp gitsinler çok meraklısın bebelerle onları ağırlamaya sanki. Etrafı karıştırabilediğine göre yaş süreci çabuk bitmiş herhalde kpederin. Kaynananın ruhu da kpederin bedenine girmiş herhalde tövbe tövbe kaynana kılıklı adam 😤

Bu adamı buna ikna eden rahmetli kayınvalidem ve görümceler. Çok uymacı bir adam. Kayınvalidem ve görümceler annem vefat ettiğinde evi temizlemeye gelmiş. Kendi oğulları kirletmiş evi ben beş ay yoktum. Beni kayınpedere hep çok pisti ev diye kötülemişler. Bu da her gördüğünde temizlşk deyip duruyor?! Oğlunuz pis utanmazlar benim suçum ne
Ne takican kızım oğulları onun gözünde melek melek. Daha kirli çamaşırının yerini bilmezler. Bı değişik versiyonunu da ben yaşadım kayinbabalara ne oluyorsa herşeye burnunu sokuyolar. Aylarca konuşmadım çocuğuma baktılar yüzlerine bakıp muhatap olmadım gelin gelmiyor diye onlar rezil olsunlar..şimdi kuzu gibiler destursuz laf konuşamazlar öyle ha deyince de gelemezler evime. Sefam olsun.

Yani yas sonrasi kafa dagitmaya gelen adam eşini kaybetmis ama kafa dagitmaya geldigi evdeki ogluda annesini kaybetmis, babada oglunu dusunup susabilirdi, koku cok mu rahatsiz etti bik bik konusan eltiye gidebilirlerdi ses cikarmadan.

Ben yaşı var diye herkesin saygiyi hakettigini dusunmuyorum, saygi bekleyen saygi gosterip ornek olacak herseyden once. 2 cocuklu gelinin evine kafa dinlemeye diye yayilmaya gelen adam zaten saygidan bi haberdir, bence konu sahibi haksiz degil, uslubunu korusaydi bu adam (kp) daha da ustune giderdi, bazen cinnet gecirmek iyidir.

Ayrica nem kokusu adama açıklanmış daha niye israr ediyor? 67 yasina gelmis, yarattigi kaosun sonucunu tartabilecek yasta. Sunu kabul edelim, eski insanlarda delirtene kadar ugrasma huyu vardir, herkesin ailesinde mutlaka boyle "ugrasmayi seven" biri vardir mutlaka.
Ne olursa olsun 67 yaşında birine ben böyle davranmazdım hele ki kendi evimde asla laf getirtmezdim kendime. Evet gidebilirdi ama nazı sana geçti belki nazı öteli gelinine hiç geçmiyodur. Susun ezilin demiyorum ama bunu farklı uslubla söylediyseniz bıraksaydınız olduğu gibi. Kafa dağıtma olayını ben anlamadım ama yalnız hissetmiş olabilir lütfen herşeyden nem kapmayın yeri geliyo kendi annelerimiz babalarmızla anlaşamıyoruz. Onlarla anlaşamamanız aşırı normal herkes bir değil. Ne olursa olsun eşinin babası adam sana küfür etmemiş namusuna da laf etmemiş halı kokmuşsaa gül geç yıkadım nemli kaldı de bitti bırakın konuşsun. Ne var bunda ? Ben tamamen siz haksızsınız demiyorum ama madem cenaze vardı en azından ölen kişinin hatrına biraz daha sakin olabilirdiniz. Ben bu şekilde davranırdım dış etken olarak yorumluyorum sinirleriniz yıpranmış sizin ama 2 gün 3 gün aileye tahammülünüz yok nasıl olcak bu iş.. eşiniz bu yüzden sizle kavga etse çok daha kötü bence

Arkadaşlar acele yazacağım, moralim bozuk ve başım çatlamak üzere. Konuya giriyorum. Kayınvalide öldü, ikinci hafta bana oğul görümceler kalmaya geldiler. Kafa dağıtacaklarmış. Öncesinde büyük bir temizlik yapmıştım. Halıları yıkatmıştım ama bekletiyordum sermemiştim. Halılr nemli olduğu için nem kokmuş. Yarın kuruyunca düzeleceğini düşünüyorum. Neyse kayınpeder geldi. Bune çok kötü kokuyor dedi herkesin içinde. Anlatr
tım bak halılar böyle böyle hala nemli. Başladı konuşmaya yok ev kokuyor. Temizeseydin böyle kokmazdı. Halıları kaldırın evi temizleyin. Eşim anlatıyor, ben anlatıyorum hala evi temizleyin. Ya dedim yeter! Kendine gel! Temizlikle ne alakası var. Bu soğukta halılar kurusun diye cam pencere balkon hep açık. Ne anlatıyorsun sen, kelimelerine dikkat et deyip odama geçtim ama nasıl moralim bozuldu. Gitmiş eltimde de dedikodumu yapmış. Ev kokuyor diye. Cahil adam karın daha yeni ölmüş sen gelmiş benim hiçbir suçum olmayan konudan beni vurmaya çalışıyorsun. Halıcı sadece poşetinden çıkarın dedi öyle yaptık ama meğerse halışar ıslakmış, kurumadan getirmişler. İki küçük çocukla bal dök yala evimde, pis evi temizlemeleyen bu yüzden kokan damgası yedim.

eltimlerde de temizlik yapmıyor evi kokuyor demiş. Ya sabır! Siz olsaydınız ne yapardınız? Verdiği tepkileri bi görseniz. Boğuluyor, öksürüyor, temizlik yapın deyip duruyor. Ne anlatırsan anlat temizlik diyor.
Siz o kadar uğraşın temizlik yapın halı yıkayın, üstelik 2 çocuğunuz var. O ev dağınık olsa misal çok normal karşılarım . Kayınpederinin eşi ölmüş o ise seni diğer geline eleştirme arkandan dedikodu yapma peşinde. Bazıları gerçekten sakin insanı bile sinir stres sahibi yapıyor. Konunuzu okurken ben de sinirlendim burda. En iyisi evden ,kendinden uzak tutmak

Arkadaşlar acele yazacağım, moralim bozuk ve başım çatlamak üzere. Konuya giriyorum. Kayınvalide öldü, ikinci hafta bana oğul görümceler kalmaya geldiler. Kafa dağıtacaklarmış. Öncesinde büyük bir temizlik yapmıştım. Halıları yıkatmıştım ama bekletiyordum sermemiştim. Halılr nemli olduğu için nem kokmuş. Yarın kuruyunca düzeleceğini düşünüyorum. Neyse kayınpeder geldi. Bune çok kötü kokuyor dedi herkesin içinde. Anlatr
tım bak halılar böyle böyle hala nemli. Başladı konuşmaya yok ev kokuyor. Temizeseydin böyle kokmazdı. Halıları kaldırın evi temizleyin. Eşim anlatıyor, ben anlatıyorum hala evi temizleyin. Ya dedim yeter! Kendine gel! Temizlikle ne alakası var. Bu soğukta halılar kurusun diye cam pencere balkon hep açık. Ne anlatıyorsun sen, kelimelerine dikkat et deyip odama geçtim ama nasıl moralim bozuldu. Gitmiş eltimde de dedikodumu yapmış. Ev kokuyor diye. Cahil adam karın daha yeni ölmüş sen gelmiş benim hiçbir suçum olmayan konudan beni vurmaya çalışıyorsun. Halıcı sadece poşetinden çıkarın dedi öyle yaptık ama meğerse halışar ıslakmış, kurumadan getirmişler. İki küçük çocukla bal dök yala evimde, pis evi temizlemeleyen bu yüzden kokan damgası yedim.

eltimlerde de temizlik yapmıyor evi kokuyor demiş. Ya sabır! Siz olsaydınız ne yapardınız? Verdiği tepkileri bi görseniz. Boğuluyor, öksürüyor, temizlik yapın deyip duruyor. Ne anlatırsan anlat temizlik diyor.
Halının nemli kokusuyla pis ev kokusu fark edilir ya ? Gereken cevabı vermişsin boşver konuşan konuşsun sen kendini bildikten sonra aman...

Ne olursa olsun 67 yaşında birine ben böyle davranmazdım hele ki kendi evimde asla laf getirtmezdim kendime. Evet gidebilirdi ama nazı sana geçti belki nazı öteli gelinine hiç geçmiyodur. Susun ezilin demiyorum ama bunu farklı uslubla söylediyseniz bıraksaydınız olduğu gibi. Kafa dağıtma olayını ben anlamadım ama yalnız hissetmiş olabilir lütfen herşeyden nem kapmayın yeri geliyo kendi annelerimiz babalarmızla anlaşamıyoruz. Onlarla anlaşamamanız aşırı normal herkes bir değil. Ne olursa olsun eşinin babası adam sana küfür etmemiş namusuna da laf etmemiş halı kokmuşsaa gül geç yıkadım nemli kaldı de bitti bırakın konuşsun. Ne var bunda ? Ben tamamen siz haksızsınız demiyorum ama madem cenaze vardı en azından ölen kişinin hatrına biraz daha sakin olabilirdiniz. Ben bu şekilde davranırdım dış etken olarak yorumluyorum sinirleriniz yıpranmış sizin ama 2 gün 3 gün aileye tahammülünüz yok nasıl olcak bu iş.. eşiniz bu yüzden sizle kavga etse çok daha kötü bence
Ben de üç gün diğerinede de üç gün kalacsktı. Eşim içeride benim için o temizliğini her zaman yapar dediğinde temizliğine sıçim dediğini duydum. Çok sinirliyim çıkıp ne diyorsun sen demediğim için

Ben konu sahibi degilim bu arada ♥️

Sadece bu yaşlıdır saygıyı hakediyor bakis acisi ulkenin sirazesini kaydirdigi icin bir iki cift laf etmek istedim, yoksa sizin dusunce tarziniza elbette saygi duyarim, herkesin bakis acisi farkli olabilir.

Bende bu arada yillarca aman yaşlıdır susayim diye diye evliligimin altina dinamit döşemis bir gelin olarak yazdim, bende yeni basladim yani konusmaya evet uslup korunabilir (ki konu sahibi uslubunu bozmamis anladigim kadariyla asagida alintiladigim seye cevap vermemis biri uslubunu korumustur) ama bazen cildirmak gerekiyor ne yazikki, konu sahibide kim bilir neler yasadida bu noktaya geldi...
Ben de üç gün diğerinede de üç gün kalacsktı. Eşim içeride benim için o temizliğini her zaman yapar dediğinde temizliğine sıçim dediğini duydum. Çok sinirliyim çıkıp ne diyorsun sen demediğim için

Aa terbiyesizlige bak, şaka gibi cidden. Sizin kv aniden falan mi öldü? Yani şok halinde mi bu insanlar, yoksa rutin olarak zaten saygidan bihaber kisiler mi?

Ben konu sahibi degilim bu arada ♥️

Sadece bu yaşlıdır saygıyı hakediyor bakis acisi ulkenin sirazesini kaydirdigi icin bir iki cift laf etmek istedim, yoksa sizin dusunce tarziniza elbette saygi duyarim, herkesin bakis acisi farkli olabilir.

Bende bu arada yillarca aman yaşlıdır susayim diye diye evliligimin altina dinamit döşemis bir gelin olarak yazdim, bende yeni basladim yani konusmaya evet uslup korunabilir (ki konu sahibi uslubunu bozmamis anladigim kadariyla asagida alintiladigim seye cevap vermemis biri uslubunu korumustur) ama bazen cildirmak gerekiyor ne yazikki, konu sahibide kim bilir neler yasadida bu noktaya geldi...

Aa terbiyesizlige bak, şaka gibi cidden. Sizin kv aniden falan mi öldü? Yani şok halinde mi bu insanlar, yoksa rutin olarak zaten saygidan bihaber kisiler mi?
Üç de nedir hastaydı, ölümü bekleniyordu. Şok halinde değiller. Bunlar nasıl insanlar senelerdir çözemedim zaten

Sabah altıdan beri iki küçük çocukla temiLik yaptım, onlar için değil, halılaeı sereceğim için, kahvaltı bile yapmadım akşama kadar ama adam çocuklwrıyla geldi, beni rencide etti beni ve eşimi birbirimize düşürdü gitti eltimlerde arkamdan atmış bir sürü. Çok üzülüyorum elimde değil çok kızıyorum bunu haketmedim
Sürekli gelen kişiler değil mi pis veya temiz olduğunuzu bilirler zaten. Öyle tek bir kokuyla kimse pasakli damgası yemez merak etmeyin tabi zaten sizden ufak bir falso bekleyen insanlar değillerse.
Cevabını vermeniz de gayet iyi olmuş terbiyesiz adam

Uslubunuz çok yanlış sinir bozucu da olsa kaç küsür yaşında adama had bildirmek sana kalmamış eşin orda öz babası. Konuşsun dursun yani
Ben bu düşünceye hiç katılmıyorum. Konu sahibinin eşine laf edilmemiş ki, konu sahibine edilmiş. Had bildirmek neden konu sahibine kalmıyor? Eşi müdahale edip babasının karısına saygılı davranmasını sağlamalıydı. Bunu yapmıyorsa duyacaklarına da şaşırmasın.

Saygı yaş ile değil, davranışlarla kazanılır. Karşınızdakine saygılı davranmazsanız sırf yaşınız var diye saygı ve sevgi bekleyemezseniz.

Konu sahibi bağırmasa iyi olurmuş ama sakin kalabilmek de kolay değil ısrarlı müdahaleye. Yani o anda görümceler, kayınlar konu sahibine gelip babaları adına özür dileyip ortamı yumuşatsalardı, babalarını da sustursalardı eminim konu sahibi de bu kadar gerilmezdi.

Herkes kendi delisine sahip çıksın, kimse ötekini alttan almak zorunda değil.

Son düzenleme:
Ya dedim yeter! Kendine gel! Temizlikle ne alakası var. Bu soğukta halılar kurusun diye cam pencere balkon hep açık. Ne anlatıyorsun sen, kelimelerine dikkat et deyip odama geçtim
Üslubunuz hiç hoş değil ne olursa olsun eşinizin babası ve sizden yaşça büyük birisi.Sen diliyle konuşmak nedir .
Adam patavatsız ise açıkladığınız halde anlamıyorsa sizde takmayın konuşsun dursun yani belkide çok kötü bir koku vardı rahatsız oldular.

Bu adam hep böylemiydi yoksa ölüm acısındanmı saçmalıyor. Eltinde hiç vakit kaybetmeden hemen söyledim sana

67 yaşında olmak her şeyi yapmak her şeyi söylemek hakkı mı veriyor? Kendi evinde istediğini yap ama başkasının evinde yapamazsın, işine gelmeyen çeksin gitsin evine. Kadını rencide etmeye ne hakkı var, o da saygıyı hak etmiyor mu? Çocukları var yine de yapmış elinden geleni demeyen saygı maygı hak etmez. Küçücük çocuklara hallenenlere de ne olursa olsun 67 yaşında mı diyeceğiz? Saygıyı yaş hak etmez, davranış hak eder. İstediğini söyleyen istemediğini işitir. Kötü kocalara duyar kasma bitti artık kayınpederlere mi başladı? Küfür de edemez, namusuna laf da söyleyemez, evin pis kokuyor kalk temizle de diyemez.

Çocukları var yine de yapmış elinden geleni demeyen saygı maygı hak etmez.
Aklın yolu bir cidden. Kadın iki çocukla kim bilir ne şartlarda temizlemiş ama hala laf. Gelen ben de iki çocukla hiç bişeye yetişemiyorum diye dert yanarken kaynanam "ayy benim üstteki kadının evini gör hiç 5 çocuklu demezsin. Pırıl pırıl. Okadar güzel temizlemiş ki... " Diye anlatmaya başladı. Ben de "hıı evet beş çocuklu demem çünkü doğurup büyüğün üstüne atmış" dedim. Gerçekten de büyüğe bırakmış ki büyüğü de ilkokul çocuğu. Daha diğeri 1 yaşında değildi sürekli kucağında aşağıda gezdiriyordu büyük kızı. Ben iki çocukla beceriksizim😏

Eşinizle neden birbirinize düşüyorsunuz eşiniz halinin koktuğunu bilmiyor mu?

Garip fakat demek ki sizin temizlik anlayışınız ailede mimli..
Neden mimli olduğunu önceki sayfaya bakın okuyun. Kendi oğullarının pisliğini üzerime malettiler. Çünkü onlara göre oğulları pisleteyecek hep ben temizleyeceğim!

X