- 13 Nisan 2023
- 434
- 615
-
- Konu Sahibi Batidandogangunes
Kedilerin silahlanıp evini bastığı sezon yüklenince haber ver onu da okucam2 katlı bir evde oturan çocuklu bir aileyiz. Buraya taşındığımızda giriş kattaki aile bodrumunda keçi besliyordu. Koku yapmasına rağmen tek laf etmedik. 2.kızım doğduğunda 2 ördek civcivi aldık. Büyük kızım kardeşini kıskanmasın diye. Az balkonda büyürler sonra anneme köye götürecektim. Ama bunlar tavuk gibi değilmiş, çok çabuk büyüdüler. Biz de bodrumdaki kendi yerimize götürdük. Haftasonu köye götürürüz derken pandemide 2 hafta kadar kapanma oldu. Eşim hergün temizliyordu yerlerini. Kapanma biter bitmez köye götürdük. Ertesi gün alt kattaki komşu kapımı çaldı ve sinir bozucu bir üslupla bu konuyu tartıştı benimle. İnsan gibi anlatmama rağmen konu şikayet ederime, ben b*k koklamak zorunda değilimlere geldi. Eşime de takıldı bu kadın sonra, mevzu aynı. Köye götürmüşüz hayvanları ama kadın hala üstünlük kurma çabasında. Eşim de bana artık bu kadının kapısının önünü yıkamayacaksın, sadece bizim katı silersin dedi. Bizim katta bir de yaşlı bir çiftin dairesi var. Ben alt kata kadar olan bölümü vakit buldukça sildim. Sonra kedileri apartmana doldurdular. Giriş kat başlattı, keçisi olan. Ama keçiyi sonradan götürdüler. Kediler çoğaldı. Hayvan düşmanı değilim ama hamileyken aşırı tiksinti oluştu bende kedi pisliğine karşı ve kediye yaklaştığımda sanki hemen boğazıma tüy yapışıyor. Giriş kat ve 1. Katta vaktiyle bizim ördeklere laf yapan kadın apartmana alıştırdı kedileri iyice. Kapılarına rastgele yiyecek savurup sevaba girdiklerini düşünüyorlar. Hayvanlar ayakkabılıklara giriyor diye ayakkabılıkları eve aldık. Kazara kapıda ayakkabı unut idrarını yapıyorlar. Sabaha ıslak giyiyorsun. Sobalı evdeyiz, her gün bodrumdan odun alacaksın ama bodrumun ortak koridoru kedi kakasından geçilmiyor. Nadiren giriş kat temizliyor ama temizlik denmez buna. Apartman çok kötü kokuyor. Bebek arabasını koysan idrarını yapıyor, son zamanlarda bizim evin kapısına idrar yapmaya başladılar. Tam menteşe kısmına, kapıyı açınca eve akıyor. Geçen gün bebeğim elledi oraya deliye döndüm. Merdivenden yukarı çıkarken kedi tüyleri top top havada uçuşuyor. Ağzımızı burnumuzu tıkıyoruz ama ya çocuklar... Düzgün bir üslupla 1. kattakiye söyledim ama değişen bişey yok, ertesi gün kapısına yumurta fırlatmış yine. Pislik görünce ve evime idrar yapınca merdivende basbas bağırıyorum artık. Çocuklarıma oraya dokunma buraya dokunma sürekli mevzu aynı... Bunlar duyuyorlar ama düzeleceğine kediler çoğalıyor. Giriş kat kapıya büyükçe bir kulube yaptı, kızları motor alacaktı onu koymak için güya ama motoru da apartmanın içine sokuyorlar o gün bugün ve üzerine örttükleri tenteyi de sürekli bodruma inen merdivene savuruyorlar. Hiçe sayıldığımızı hissediyoruz. Arabayı hep çizdi kediler. Belediyeyi aradı eşim ama kedilerle ilgilenmediklerini söylediler. Nasıl konuşmak lazım bunlarla ki konu tartışmaya varmadan çözülsün? Kakasını gömen bir hayvan türünün sağa sola pisleyen bir canlıya evrilmesine sebep oldular. Herkes evinde beslesin, yada bodrumunda beslesin, olmadı kapıya yaptıkları kulübede beslesinler. Hatta isterse inek beslesin, tek laf edersem ne olayım. Ama bu vurdumduymazlık canıma tak etti. Tartışıp da çocuklarımı da huzursuz etmek istemiyorum. Ben bu millet rahatsız olmasın diye arka bahçe tarafındaki camdan sofra bezi bile silkelemeyen ben hakediyor muyum bu muameleyi! Hayvanların da günahı yok ama bunlar nasıl bu kadar bencil olabiliyor aklım almıyor. Kapıya limon sıktım, sirke sıktım ama kurtulamadım. En üst kattayız düşünün, kızımın oyuncak scooterı evin kapısında kaldı üst katta ona bile pislediler. Bebeğimin bisikletine, bebek arabasına da. Diyeceksiniz ki koymayın ama anasınıfına giden kızım var getir götür yapıyoruz. Sürekli üst kata indir çıkar arabayı bir de bebekle öyle kolay gelmesin size. Hem ortak yaşam alanına tecavüz etme cesaretini nerden buluyorlar! Biz niye bu sıkıntıları çekiyoruz, nedir bunun çözümü beynim durru artık. Bu pahalılıkta ev değişemezsin. Var mı kavgasız uzlaşma fikriniz? Kedi düşmanı yaftasını yapıştıracak olanlar önce kendini yerime koymayaçalışsın lütfen.
Ay öyle şey olur mu ya zaten belli ki hayatında hiç kedi görmemis sallamis da sallamis. Dışarda toprak dururken kedi eve pislemez. Hadi diyelim hata kaza oldu, öyle bir anlatmis ki sanki kedi değil terör örgütü yaniAyakkabıya işeyen kedi de ilk kez duyuyorum bahçeli evde toprak varken yapması çok ilginç ??hayvan düşmanı olmasaydınız o kadın yapmıyorsa siz bi düzen kurardınız ona alıştırırdınız mama kapları su kapları koyun bahçeli evmiş zaten gayet kedi beslemeye uygun kedi evleri koyun bu kadar zor olmamalı
Aboo kediye kurulmuşKeşke sizin dediğiniz gibi olsaydı. Bende sitede yaşıyorum otoparktan tüm binalara geçiş ortak. Diğer binadakiler apartmanın içinde besledikleri için kediler otoparktan bizim binaya geçip sürekli benim kapımın önüne işiyor, eşimin iki ayakkabısı çöp oldu. Şimdi forumda çözüm ararken bu konuyu buldum eve geldiğimde kapıdaki kargomada işediğini gördüm artık tahammül edemiyorum. evim giriş kat ve kocaman bahçem var ama bahçeye değil ev duvarlarına püskürterek çiş yapıyorlar. Çözüm bulamıyorum naptıysam. Neye bu kadar güldüğünüzü anlamadım sizin ev kedilerinizle sokaktaki arsız kedileri nasıl bir tutarsınız yalan mı söylüyoruz biz. Keza ben sokak kedisine yemek vermek zorunda mıyım. Tüm hayvanları çok severim kedi hariç. Bunlar yüzünden kediden tiksindim allahın cezaları
Kedi içgüdüsüyle hareket ediyor ama ben de aklı fikri olduğu halde apartman kültürüne alışamamış koca ayakkabılarını dışarıda bırakan insanlardan tiksiniyorum. Onlar neyin içgüdüsünü yaşıyor diye ara ara sorguluyorum.Keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı. Bende sitede yaşıyorum otoparktan tüm binalara geçiş ortak. Diğer binadakiler apartmanın içinde besledikleri için kediler otoparktan bizim binaya geçip sürekli benim kapımın önüne işiyor, eşimin iki ayakkabısı çöp oldu. Şimdi forumda çözüm ararken bu konuyu buldum eve geldiğimde kapıdaki kargomada işediğini gördüm artık tahammül edemiyorum. evim giriş kat ve kocaman bahçem var ama bahçeye değil ev duvarlarına püskürterek çiş yapıyorlar. Çözüm bulamıyorum naptıysam. Neye bu kadar güldüğünüzü anlamadım sizin ev kedilerinizle sokaktaki arsız kedileri nasıl bir tutarsınız yalan mı söylüyoruz biz. Keza ben sokak kedisine yemek vermek zorunda mıyım. Tüm hayvanları çok severim kedi hariç. Bunlar yüzünden kediden tiksindim allahın cezaları
Sadece ayakkabı değil ki ayakkabılıklar, ayakkabılar, bebek arabaları, motorlar, keçiler, ördeklerKedi içgüdüsüyle hareket ediyor ama ben de aklı fikri olduğu halde apartman kültürüne alışamamış koca ayakkabılarını dışarıda bırakan insanlardan tiksiniyorum. Onlar neyin içgüdüsünü yaşıyor diye ara ara sorguluyorum.
Kediler de sana bayılıyordu. Ay yazmayım dedim ama banlanırsam da banlanayım. Allahın cezalarıymış mış mış vicdan yoksunu seni. Sen önce kapı önüne ayakkabı konmayacağını öğren de gel burada yorum yapKeşke sizin dediğiniz gibi olsaydı. Bende sitede yaşıyorum otoparktan tüm binalara geçiş ortak. Diğer binadakiler apartmanın içinde besledikleri için kediler otoparktan bizim binaya geçip sürekli benim kapımın önüne işiyor, eşimin iki ayakkabısı çöp oldu. Şimdi forumda çözüm ararken bu konuyu buldum eve geldiğimde kapıdaki kargomada işediğini gördüm artık tahammül edemiyorum. evim giriş kat ve kocaman bahçem var ama bahçeye değil ev duvarlarına püskürterek çiş yapıyorlar. Çözüm bulamıyorum naptıysam. Neye bu kadar güldüğünüzü anlamadım sizin ev kedilerinizle sokaktaki arsız kedileri nasıl bir tutarsınız yalan mı söylüyoruz biz. Keza ben sokak kedisine yemek vermek zorunda mıyım. Tüm hayvanları çok severim kedi hariç. Bunlar yüzünden kediden tiksindim allahın cezaları
Kaldir yoneticinin yakasina tak o nazar boncugunu hxhxhSadece ayakkabı değil ki ayakkabılıklar, ayakkabılar, bebek arabaları, motorlar, keçiler, ördekler
Bana da yönetici kapıya astığım nazar boncuğu için uyarı gönderiyor işte apartmanın görsel bütünlüğü bozuluyormuş
Kediler bana bayıldığı için o kadar daire arasında benim kapıma işaret koyuyor keşke bayılmasalar zira ben hiç hazzetmiyorum ırklarından. Ayrıca hayvansever bir insanım sadece bu ırktan hoşlanmıyorum nedenide ortada. Vicdanımı sorgulamak size kalmamış kuşum öldüğünde bile haftalarca ağlamış bir insanım. Evden birşey almak için on dk girip kapıda ayakkabımı bırakınca bile yapıyorlar. Ayrıca kaldıki 10 çift ayakkabı bırakırım sizi alakadar eder miKediler de sana bayılıyordu. Ay yazmayım dedim ama banlanırsam da banlanayım. Allahın cezalarıymış mış mış vicdan yoksunu seni. Sen önce kapı önüne ayakkabı konmayacağını öğren de gel burada yorum yap
Ya siz iyi misinizKedi içgüdüsüyle hareket ediyor ama ben de aklı fikri olduğu halde apartman kültürüne alışamamış koca ayakkabılarını dışarıda bırakan insanlardan tiksiniyorum. Onlar neyin içgüdüsünü yaşıyor diye ara ara sorguluyorum.
Evet işte ama neden bizim kapımızın önü bunu anlamıyorum çok çözümsüzüm. Kedilerle ilgili olumsuz bu derece deneyiminiz olsa eminim böyle düşünmezdiniz.Püskürtüyorlarsa çiş değil o, koku bırakıyorlar çiftleşmek için. Apartmanda kısır olmayan bir karşı cins kedi vardır muhtemelen evlerden birinde beslenen.
Ben de bir çok insandan tiksiniyorum ama yok olmalarını dilemiyorum.
Kuruldum. Fazla öfkeliyim bu konuda çünkü iki senedir eziyet çekiyoruz. Evde birşey unutsam kapıyı aralık bırakıp on saniye içeri bile giremiyorum. Alanı boş bulup girmeye çalışıyorlar. Yaşamayan bilemez ve bunu alıştıranda apartmanın içinde yemek veren şuursuz komşular.Aboo kediye kurulmuş
Hayvanlarla ilgili olumsuz bir deneyimim yok çünkü hepsini çok seviyor, koruyup kolluyor ve davranışlarının nedenlerini biliyorum, bilmesem de araştırıp öğreniyorum.Evet işte ama neden bizim kapımızın önü bunu anlamıyorum çok çözümsüzüm. Kedilerle ilgili olumsuz bu derece deneyiminiz olsa eminim böyle düşünmezdiniz.
Bahçe varken duvarlara yapmasına kimse inanamıyor. Hayvan takmış gibi bize. Hayvan düşmanlığıyla ne alakası var. Her cinsin iyisi kötüsü kötü karakterlisi inatçısı var. Biz buna denk gelmişiz. Kimsenin böyle bir gereksiz konuda yalan söyleyeceğini sanmıyorum. Ayrıca kedi evi koymak zorunda değilim. Çok istesem evimde beslerim sokaktaki her kediye analık yapamam yapana saygım varAyakkabıya işeyen kedi de ilk kez duyuyorum bahçeli evde toprak varken yapması çok ilginç ??hayvan düşmanı olmasaydınız o kadın yapmıyorsa siz bi düzen kurardınız ona alıştırırdınız mama kapları su kapları koyun bahçeli evmiş zaten gayet kedi beslemeye uygun kedi evleri koyun bu kadar zor olmamalı
Apartmana bir çok kedi giriyor ve yaparken ben görmüyorum kapım kapalıyken yapıyor. Nasıl müdahale edebilirim herşeye yanıtınız var buna da cevap verin? Ayrıca ben bu olaylardan sonra büyük kedilere dokunamıyorum bile tiksiniyorum artık sürekli çiş kokuları burnuma geliyor. Keşke dediğiniz gibi kolay olsaHayvanlarla ilgili olumsuz bir deneyimim yok çünkü hepsini çok seviyor, koruyup kolluyor ve davranışlarının nedenlerini biliyorum, bilmesem de araştırıp öğreniyorum.
Bir kedi benim kapıma sürekli koku bıraksa kediye düşman olmak yerine alır götürür kısırlaştırırım.
Gidin apartman kurallarını okuyun. Kimse sizin ayak kokunuzu, ayakkabı kirinizi çekmek zorunda değil. Yemin ederim cahille uğraşmak şu dünyada en zor top 3teKediler bana bayıldığı için o kadar daire arasında benim kapıma işaret koyuyor keşke bayılmasalar zira ben hiç hazzetmiyorum ırklarından. Ayrıca hayvansever bir insanım sadece bu ırktan hoşlanmıyorum nedenide ortada. Vicdanımı sorgulamak size kalmamış kuşum öldüğünde bile haftalarca ağlamış bir insanım. Evden birşey almak için on dk girip kapıda ayakkabımı bırakınca bile yapıyorlar. Ayrıca kaldıki 10 çift ayakkabı bırakırım sizi alakadar eder mihijyen bakımından sıkıntınız var gibi geldi allah yardımcısı olsun çevrenizdekilerin
Bu mecranın en kötü özelliği cehalet timsali insanların karşısındakilerin karakterini yaşam tarzını prensiplerini geldikleri ortamı bilmeden böyle sanki taşra insanıymış gibi hayal edip konuşmaları haha bayılıyorum böyle bilinçsizliklereGidin apartman kurallarını okuyun. Kimse sizin ayak kokunuzu, ayakkabı kirinizi çekmek zorunda değil. Yemin ederim cahille uğraşmak şu dünyada en zor top 3te
Umarım hepsi birden koku bırakırlar kapınıza. Mart da yakın, kızgınlığa girecek hemen hepsi. Koku şöleniniz hayırlı olsun.Apartmana bir çok kedi giriyor ve yaparken ben görmüyorum kapım kapalıyken yapıyor. Nasıl müdahale edebilirim herşeye yanıtınız var buna da cevap verin? Ayrıca ben bu olaylardan sonra büyük kedilere dokunamıyorum bile tiksiniyorum artık sürekli çiş kokuları burnuma geliyor. Keşke dediğiniz gibi kolay olsa
Düzen ve hijyen takıntınız sadece kendi kapı önünüze herhalde. Apartmanınızı kim silip süpürüyor. Sizin ayakkabılarınıza ellemek zorunda mı yerleri silmek için. İnsanlar sizin ayakkabılarını görüp koklamak zorunda mı? Siz insan olarak onları evinize alabilirsiniz. Kediler ay apartmana gireyim de bir püskürteyim diye fırsat kollamıyorlar. Tuvaletlerini bile çok uzun süre o beton içinde mahsur kalmışlarsa yaparlar. Ayakkabıya da işemezler işaret bırakıyorlardır çünkü ya bir dişi kedi kokusu alıyorlardır ya da kabul etmeyeceksiniz ama ayakkabıdan gelen kokuyu bastırmak için kendi kokusunu bırakıyorlardır çünkü onlar için yabancı ve tehlikeli bir koku ve hayvan oldukları için içgüdüsel hareket ediyorlar. Ama siz mantık kullanabilirsiniz ve bu durumdan kurtulabilirsiniz hayvanlara kurulmak yerine.Ya siz iyi misinizgerçekten şaka gibi yorumlar geliyor. Neyi savunduğunuza dikkat edin. Bu içgüdüye alıştıran kendini bilmez komşularımın yanlış yerde beslemesi. Eve birşey almaya on dk girdiğimde boş bulup yapan bi hayvandan bahsediyprum: kaldıki 10 çift ayakkabı yığarım size ne. Düzen ve hijyen takıntısı olan biriyim kapımın önünün düzenini kimseden öğrenmeyeceğim lakin görütorumki söylediğim özelliklerden siz maalesef nasibinizi almamışsınız. Dilerim umulmadık bi zamanda yada misafirinizin ayakkabısında çiş kokusuna merhaba dersiniz
Dilediğiniz herşeyin 10. Katını size iade ediyorum. 9 aylık hamileyim kimin duası kabul olur bilinmezUmarım hepsi birden koku bırakırlar kapınıza. Mart da yakın, kızgınlığa girecek hemen hepsi. Koku şöleniniz hayırlı olsun.
Diyecek başka bir şeyim yok size.,