-
- Konu Sahibi Batidandogangunes
Yapiyorlar. Birgun benim kapimin onunde sunger var soguk girmesin diye kedi oraya kakasini yapmis ve civik kapiyi acmamla iceriye aktiyıllardır kedi besliyorum ortalık yere asla idrar yapmazlar , çok şaşırdım anlattiklariniza.
bide kapı onu , ayakkabı yok bebek arabası mümkün değil yani
Benim bi kedim vardı. Allah'ım onun kadar inatçı bi keçi görmemiştim. Kumunu yemeğinden uzağa koyuyordum kokusundan tiksinmesin diye. İnadına gözümün içine baka baka kum kabının yanına yere sıçıyodu. Ben gidip temizlerkende karşıma geçip beni izliyordu. Vallahi kediler uzaylı diye boşuna demiyolaryıllardır kedi besliyorum ortalık yere asla idrar yapmazlar , çok şaşırdım anlattiklariniza.
Noldu peki su an nerde?Benim bi kedim vardı. Allah'ım onun kadar inatçı bi keçi görmemiştim. Kumunu yemeğinden uzağa koyuyordum kokusundan tiksinmesin diye. İnadına gözümün içine baka baka kum kabının yanına yere sıçıyodu. Ben gidip temizlerkende karşıma geçip beni izliyordu. Vallahi kediler uzaylı diye boşuna demiyolar
hasta ise olabilir haklısınız ama genelde asla yapmazlarYapiyorlar. Birgun benim kapimin onunde sunger var soguk girmesin diye kedi oraya kakasini yapmis ve civik kapiyi acmamla iceriye aktiishal olmus hayvancagizda yani orayada olurmu arkadas les gibi kokuodu
2 katlı bir evde oturan çocuklu bir aileyiz. Buraya taşındığımızda giriş kattaki aile bodrumunda keçi besliyordu. Koku yapmasına rağmen tek laf etmedik. 2.kızım doğduğunda 2 ördek civcivi aldık. Büyük kızım kardeşini kıskanmasın diye. Az balkonda büyürler sonra anneme köye götürecektim. Ama bunlar tavuk gibi değilmiş, çok çabuk büyüdüler. Biz de bodrumdaki kendi yerimize götürdük. Haftasonu köye götürürüz derken pandemide 2 hafta kadar kapanma oldu. Eşim hergün temizliyordu yerlerini. Kapanma biter bitmez köye götürdük. Ertesi gün alt kattaki komşu kapımı çaldı ve sinir bozucu bir üslupla bu konuyu tartıştı benimle. İnsan gibi anlatmama rağmen konu şikayet ederime, ben b*k koklamak zorunda değilimlere geldi. Eşime de takıldı bu kadın sonra, mevzu aynı. Köye götürmüşüz hayvanları ama kadın hala üstünlük kurma çabasında. Eşim de bana artık bu kadının kapısının önünü yıkamayacaksın, sadece bizim katı silersin dedi. Bizim katta bir de yaşlı bir çiftin dairesi var. Ben alt kata kadar olan bölümü vakit buldukça sildim. Sonra kedileri apartmana doldurdular. Giriş kat başlattı, keçisi olan. Ama keçiyi sonradan götürdüler. Kediler çoğaldı. Hayvan düşmanı değilim ama hamileyken aşırı tiksinti oluştu bende kedi pisliğine karşı ve kediye yaklaştığımda sanki hemen boğazıma tüy yapışıyor. Giriş kat ve 1. Katta vaktiyle bizim ördeklere laf yapan kadın apartmana alıştırdı kedileri iyice. Kapılarına rastgele yiyecek savurup sevaba girdiklerini düşünüyorlar. Hayvanlar ayakkabılıklara giriyor diye ayakkabılıkları eve aldık. Kazara kapıda ayakkabı unut idrarını yapıyorlar. Sabaha ıslak giyiyorsun. Sobalı evdeyiz, her gün bodrumdan odun alacaksın ama bodrumun ortak koridoru kedi kakasından geçilmiyor. Nadiren giriş kat temizliyor ama temizlik denmez buna. Apartman çok kötü kokuyor. Bebek arabasını koysan idrarını yapıyor, son zamanlarda bizim evin kapısına idrar yapmaya başladılar. Tam menteşe kısmına, kapıyı açınca eve akıyor. Geçen gün bebeğim elledi oraya deliye döndüm. Merdivenden yukarı çıkarken kedi tüyleri top top havada uçuşuyor. Ağzımızı burnumuzu tıkıyoruz ama ya çocuklar... Düzgün bir üslupla 1. kattakiye söyledim ama değişen bişey yok, ertesi gün kapısına yumurta fırlatmış yine. Pislik görünce ve evime idrar yapınca merdivende basbas bağırıyorum artık. Çocuklarıma oraya dokunma buraya dokunma sürekli mevzu aynı... Bunlar duyuyorlar ama düzeleceğine kediler çoğalıyor. Giriş kat kapıya büyükçe bir kulube yaptı, kızları motor alacaktı onu koymak için güya ama motoru da apartmanın içine sokuyorlar o gün bugün ve üzerine örttükleri tenteyi de sürekli bodruma inen merdivene savuruyorlar. Hiçe sayıldığımızı hissediyoruz. Arabayı hep çizdi kediler. Belediyeyi aradı eşim ama kedilerle ilgilenmediklerini söylediler. Nasıl konuşmak lazım bunlarla ki konu tartışmaya varmadan çözülsün? Kakasını gömen bir hayvan türünün sağa sola pisleyen bir canlıya evrilmesine sebep oldular. Herkes evinde beslesin, yada bodrumunda beslesin, olmadı kapıya yaptıkları kulübede beslesinler. Hatta isterse inek beslesin, tek laf edersem ne olayım. Ama bu vurdumduymazlık canıma tak etti. Tartışıp da çocuklarımı da huzursuz etmek istemiyorum. Ben bu millet rahatsız olmasın diye arka bahçe tarafındaki camdan sofra bezi bile silkelemeyen ben hakediyor muyum bu muameleyi! Hayvanların da günahı yok ama bunlar nasıl bu kadar bencil olabiliyor aklım almıyor. Kapıya limon sıktım, sirke sıktım ama kurtulamadım. En üst kattayız düşünün, kızımın oyuncak scooterı evin kapısında kaldı üst katta ona bile pislediler. Bebeğimin bisikletine, bebek arabasına da. Diyeceksiniz ki koymayın ama anasınıfına giden kızım var getir götür yapıyoruz. Sürekli üst kata indir çıkar arabayı bir de bebekle öyle kolay gelmesin size. Hem ortak yaşam alanına tecavüz etme cesaretini nerden buluyorlar! Biz niye bu sıkıntıları çekiyoruz, nedir bunun çözümü beynim durru artık. Bu pahalılıkta ev değişemezsin. Var mı kavgasız uzlaşma fikriniz? Kedi düşmanı yaftasını yapıştıracak olanlar önce kendini yerime koymaya çalışsın lütfen.
son zamanlarda bizim evin kapısına idrar yapmaya başladılar. Tam menteşe kısmına, kapıyı açınca eve akıyor.
Apartmanda kedi,köpek,kuş vb hayvan olmaz olmamali. İsteyen evinde bakabilir,kimse de bakamazsın demez ama kedidir,köpektir olmaz yani. Evde bakılması ile bir değil. Bizim apartmana da alıyorlar,hadi soğuk şu bu dedik, kulübeler ,beslenme alanı olmasına rağmen sorun etmedik ,ama alan kişi bir zahmet kalkıp bakmıyorsa o hayvan çişi gelince sağa sola pekala işiyor da kakasını da yapıyor. Tüyü de dökülüyor, bizim binanın site içine açılan kapısının önünde kurumuş halde kaka ve kusmuk vardı ,pazar olduğu icin görevlide yoktu sitede dün,adam sabah söylene söylene temizliyordu. E yazık değil mi bunu temizleyene? Whatsapp grubunda fotograf paylasıyor komşular kedi iceri alininca bakın kapıya kaka yapmış ,çiş yapmış kokuyor diye ama içeri alanın umurunda değil.
Sorun kimsenin kimseye saygısı olmaması maalesef. Ben son 3 senedir kendini hayvansever sanan, üst katımdaki eğitilemeyen gerizekalıya camdan yiyecek atarak kedi beslenmeyeceğini anlatamadım mesela. Sabah camlari aciyorum evi havalandırmak icin,pervazda salam,sosis parçaları ile karşılasıyorum,inip aşağı besleme alanına koymak zor geliyor,tepemden aşırıyor gerizekalı. Yönetim yazı asmış,camdan yiyecek atmak yasaktır diye,topantıda söyleniyor beslenme alanında besleyelim kedileri vs diye ama işe yarayacağını hiç sanmıyorum. Evimi satıp gitmek noktasındayim mesela zira en ufak uyarıda "ama siz hayvan sevmiyorsunuz" diyor. En son salam sosis sevmek zorunda mıyım,evime sokmadığım şeyi her sabah pervazdan temizlemek zorunda değilim demiştim. Baksanız cahil insanlar degiller biri öğretmen yani bu kadinın kizlarınin ama anlamıyorlar. Daha evvel hangi ahırda yaşadılar bilmiyorum ama sitede,topluluk icinde yasamayı bilmiyorlar bence. Tek tek cekiyorum fotoğraflarını en son mahkemelik mi oluruz ne oluruz bilemiyorum.
Hayvanlarin yasam hakkı var,saygı duyuyorum,belediyeden sitedeki kedi nufusu artınca kulübe isteyen,beslenme alanı yapan da benim bu arada ,ama bıktım ben artık bu insanlardan. Kimse cekmek zorunda değil bu pisliği. Kedi temizdir işemez,kaka yapmaz diyen arkadaşlar ,evde temiz kumuna alışan hayvan tabi ki oraya yapıyor çişini,kakasını ama gece apartmana alınan kedi, çıkamayınca dışarı(kapının açık kalma şansı yok kendiliğinden kapanıyor binanın iki kapısıda)tabi ki sağa sola yapıyor kakasını da çişini de.
Saygı,adap bilmeyen insanlarla işimiz zor.
Kapı önünde ayakkabı,bisiklet vs bırakmak yanlis,(2 çocuğum var haliyle 2 bisiklet,2 scooter, 2 paten vs bir dolu ıvır zıvır var hepsini eve alıyorum,yerim dar vs demeden zira bunlar kapı önünde duramaz,durmamalı,kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok) ama kedi de köpekte alınamaz orada yaşayan herkesin rızası yoksa.
Forumu genel olarak okuyun isterseniz. Benzer örnek de var. Sizinki de görmediğiniz yerleri bu şekilde suluyor olabilir.Konunuzun bu kısmında mübalağa sanatında biraz(!) aşırıya kaçmışsınız.
Bahsettiğiniz kediler boş vakitlerinde "kötü kedi şerafettin" filmini mi canlandırıyorlar binada ? Menteşe kısmına yapılıp, kapı açılınca eve kadar akan idrar için ; hayvanlar 2 ayakları üzerinde yürüyüp, patileriyle penislerini tutup kapıya hedef alıyorlar herhalde.
Kapınızdan içeri akan bir idrar varsa, bina içindeki seslere dikkat edin; o idrarın sahibi bir insan değildir inşallah.
Keçi nedir yahuu açıkçası keçide kaldım:))
Merdivende otomatik ışık sistemi var. Sadece bodrumda yok.Apartmanda ve kapı önünde uzun süreli hayvan beslemek kadar saçma birşey olamaz.
Herkes kendi koşulları çerçevesinde mi ele alıyor yoksa herkes mi çıldırdı bilmiyorum ama bitişik nizam bahçesi olmayan daracık kaldırımlı apartmanların merdivenlerinde ve girişlerinde hayvan beslemek çok yanlış. Bahçeli, ortak yaşam kültürüne alışmış insanların olduğu, apartman aidatı verilen temizliğinden başkasının sorumlu olduğu apartman ya da sitelerinizden güzellemeler yapmaya gerek yok. Aaaa ama bizim sitede bir sürü kedi köpek var. Allah aşkına anlatıma ve apartmana bakınca siten havuzu manzarası görmüyorsunuz.
Konu sahibinden özür dileyerek söylüyorum, apartman zaten eski ve bakımsız, apartman sakinleri de tam anlamıyla kentleşme dediğimiz olguyu yakalayamamış, kapı önlerinde terlikler eşyalar, kediler ördekler…bu binada dört dönen kedileri, kedi pisliğini düşünebiliyor musunuz? Muhtemelen otomatik ışık sistemi de yok ve kediler akşam karanlıkta çıkamıyor dışarıya ve çaresiz kalıp tuvalet ihtiyacını gideriyor. Ama kediler asla tuvaletini sağa sola yapmaz değil mi? Yahu lgs de tuvaleti gelince altına yapılması bile öğütlenmiş nesiliz biz. Temel ihtiyaçlardan birini insan evladı bir yere kadar tutuyor kedi dışarı çıkamayınca ne yapar?
Kedileri eve almak mümkün. Bazıları da diyor evdeki kedimle anlaşamadı ondan alamam. Daha fazla kediye bakamam ondan alamam. Eeee ben de kediyle anlaşamadım alma apartmana, benim de bütçem elvermiyor ekstra temizlik ücreti vermeye. Herkes kendi vicdanını rahatlatma derdinde.
Kedilerin rahatlıkla girip çıktığı Bodrumdaki yeri kapatın. Kediler içeri girebilirler alınabilirler ancak kolaylıkla çıkamayacaklarını öğreneceklerdir. İlk açılan kapıda dışarı çıkmayı düşüneceklerdir. Belirli aralıklarla apartmanda kedi görürseniz apartman kapısını açın çıksınlar. Söz dalaşı ile çözülecek bir sorun değil.
Herkesin bodrumu ayrı. Biz kendi kilitki alanımızda ve çok kısa bir süre beslemek zorunda kaldık ördek yavrularınıBu apartmanda hayvan besleme olayını anlamıyorum. Ortak alanda herkesin rızası alınmadan hayvan beslenmez. 2+2=4 gibi bir kural bu. Kediler bahçede beklenebilir. Biz öyle yapıyoruz. Bizim apartmana kedi alsalar sesimi çıkartmam seviyorum minnosları ama benim de payım olan bir yerde ördek veya keçi beslensin istemem mesela. Soğuk havalar için bahçede kedilere ev yapılması veya kedi miktarı azsa kendi özel alanında beslenmesi çok daha makul.
Neresi olduğu mu burada önemli olan? Fişleme mi yapacaksınız? Birbiriyle kan bağı olmayan 6 daire var ve ortak alanı bu dairelerden ikisinin ne hale soktuğundan bahsediyorum.Olay Trabzon'da geçiyormuş. Bahsedilen ev ve mahalleye dair bilgi olmadan ; olayın şehirde bir apartmanda geçtiği düşünülünce anlaşılması zor oluyor.
Olay küçük bir kasabada geçiyorsa, aynı mahallede düz ayak köy evi bulmak ve küçükbaş/büyükbaş hayvan baktıklarını görmek dahi mümkün olabilir.
Neresi olduğu mu burada önemli olan? Fişleme mi yapacaksınız? Birbiriyle kan bağı olmayan 6 daire var ve ortak alanı bu dairelerden ikisinin ne hale soktuğundan bahsediyorum.
kediler toprak haricinde tuvaletini yapmaz ama kadın apartmana alıp kapıyı kapatıyosa hayvanda oraya buraya işer kokusunu bırakır ve orayı beller
Hiçbir orta yol bulunamıyorsa kedi kapısı olacak şekilde kapıyı kestirin alttan. Hayvanlar dışarı gider yapar tuvaletlerini. Çünkü sert yüzeye yapmak, üstünü kapatamamak sizden çok onları strese sokuyor emin olun.
Bunlar minnacık değil, kediden korkan biri değilim ama göz selamı vermeden geçemiyorsun bile yanlarından
Sizin kediniz evcil olduğu için yapmıyor olabilir ama sokak kedileri böyle değil. Bizim sığınağa koyduğumuz bebek arabasını atmak zorunda kaldım ben her tarafı kedi pisliği ve idrarı idi. Bende bekarken hep kedi besledim asla sağa sola yapmayan çişini yaparken utanan hayvanlardi tüyü çok abartılı dökülmeyen ve kokmayan ama inanın sokak kedileri hem aşırı tüy döküyor hem kokuyor hemde sağa sola çiş yapıyor.yıllardır kedi besliyorum ortalık yere asla idrar yapmazlar , çok şaşırdım anlattiklariniza.