Apartmanda kedi sorunu

yıllardır kedi besliyorum ortalık yere asla idrar yapmazlar , çok şaşırdım anlattiklariniza.
bide kapı onu , ayakkabı yok bebek arabası mümkün değil yani
Yapiyorlar. Birgun benim kapimin onunde sunger var soguk girmesin diye kedi oraya kakasini yapmis ve civik kapiyi acmamla iceriye akti ishal olmus hayvancagizda yani orayada olurmu arkadas les gibi kokuodu

yıllardır kedi besliyorum ortalık yere asla idrar yapmazlar , çok şaşırdım anlattiklariniza.
Benim bi kedim vardı. Allah'ım onun kadar inatçı bi keçi görmemiştim. Kumunu yemeğinden uzağa koyuyordum kokusundan tiksinmesin diye. İnadına gözümün içine baka baka kum kabının yanına yere sıçıyodu. Ben gidip temizlerkende karşıma geçip beni izliyordu. Vallahi kediler uzaylı diye boşuna demiyolar

Noldu peki su an nerde?

Apartmanda ve kapı önünde uzun süreli hayvan beslemek kadar saçma birşey olamaz.
Herkes kendi koşulları çerçevesinde mi ele alıyor yoksa herkes mi çıldırdı bilmiyorum ama bitişik nizam bahçesi olmayan daracık kaldırımlı apartmanların merdivenlerinde ve girişlerinde hayvan beslemek çok yanlış. Bahçeli, ortak yaşam kültürüne alışmış insanların olduğu, apartman aidatı verilen temizliğinden başkasının sorumlu olduğu apartman ya da sitelerinizden güzellemeler yapmaya gerek yok. Aaaa ama bizim sitede bir sürü kedi köpek var. Allah aşkına anlatıma ve apartmana bakınca siten havuzu manzarası görmüyorsunuz.

Konu sahibinden özür dileyerek söylüyorum, apartman zaten eski ve bakımsız, apartman sakinleri de tam anlamıyla kentleşme dediğimiz olguyu yakalayamamış, kapı önlerinde terlikler eşyalar, kediler ördekler…bu binada dört dönen kedileri, kedi pisliğini düşünebiliyor musunuz? Muhtemelen otomatik ışık sistemi de yok ve kediler akşam karanlıkta çıkamıyor dışarıya ve çaresiz kalıp tuvalet ihtiyacını gideriyor. Ama kediler asla tuvaletini sağa sola yapmaz değil mi? Yahu lgs de tuvaleti gelince altına yapılması bile öğütlenmiş nesiliz biz. Temel ihtiyaçlardan birini insan evladı bir yere kadar tutuyor kedi dışarı çıkamayınca ne yapar?

Kedileri eve almak mümkün. Bazıları da diyor evdeki kedimle anlaşamadı ondan alamam. Daha fazla kediye bakamam ondan alamam. Eeee ben de kediyle anlaşamadım alma apartmana, benim de bütçem elvermiyor ekstra temizlik ücreti vermeye. Herkes kendi vicdanını rahatlatma derdinde.

Kedilerin rahatlıkla girip çıktığı Bodrumdaki yeri kapatın. Kediler içeri girebilirler alınabilirler ancak kolaylıkla çıkamayacaklarını öğreneceklerdir. İlk açılan kapıda dışarı çıkmayı düşüneceklerdir. Belirli aralıklarla apartmanda kedi görürseniz apartman kapısını açın çıksınlar. Söz dalaşı ile çözülecek bir sorun değil.

Son düzenleme:

son zamanlarda bizim evin kapısına idrar yapmaya başladılar. Tam menteşe kısmına, kapıyı açınca eve akıyor.

Konunuzun bu kısmında mübalağa sanatında biraz(!) aşırıya kaçmışsınız.

Bahsettiğiniz kediler boş vakitlerinde "kötü kedi şerafettin" filmini mi canlandırıyorlar binada ? Menteşe kısmına yapılıp, kapı açılınca eve kadar akan idrar için ; hayvanlar 2 ayakları üzerinde yürüyüp, patileriyle penislerini tutup kapıya hedef alıyorlar herhalde.

Kapınızdan içeri akan bir idrar varsa, bina içindeki seslere dikkat edin; o idrarın sahibi bir insan değildir inşallah.

Forumu genel olarak okuyun isterseniz. Benzer örnek de var. Sizinki de görmediğiniz yerleri bu şekilde suluyor olabilir.

Keçi nedir yahuu açıkçası keçide kaldım:))

Olay Trabzon'da geçiyormuş. Bahsedilen ev ve mahalleye dair bilgi olmadan ; olayın şehirde bir apartmanda geçtiği düşünülünce anlaşılması zor oluyor.

Olay küçük bir kasabada geçiyorsa, aynı mahallede düz ayak köy evi bulmak ve küçükbaş/büyükbaş hayvan baktıklarını görmek dahi mümkün olabilir.

Merdivende otomatik ışık sistemi var. Sadece bodrumda yok.

Bu apartmanda hayvan besleme olayını anlamıyorum. Ortak alanda herkesin rızası alınmadan hayvan beslenmez. 2+2=4 gibi bir kural bu. Kediler bahçede beklenebilir. Biz öyle yapıyoruz. Bizim apartmana kedi alsalar sesimi çıkartmam seviyorum minnosları ama benim de payım olan bir yerde ördek veya keçi beslensin istemem mesela. Soğuk havalar için bahçede kedilere ev yapılması veya kedi miktarı azsa kendi özel alanında beslenmesi çok daha makul.

Herkesin bodrumu ayrı. Biz kendi kilitki alanımızda ve çok kısa bir süre beslemek zorunda kaldık ördek yavrularını

Neresi olduğu mu burada önemli olan? Fişleme mi yapacaksınız? Birbiriyle kan bağı olmayan 6 daire var ve ortak alanı bu dairelerden ikisinin ne hale soktuğundan bahsediyorum.

Neresi olduğu mu burada önemli olan? Fişleme mi yapacaksınız? Birbiriyle kan bağı olmayan 6 daire var ve ortak alanı bu dairelerden ikisinin ne hale soktuğundan bahsediyorum.

Hayır, fişleme yapmayacağız. Bizim köyümüzün bağlı olduğu kasabada, şu an az sayıda kalmış olsa da; düz ayak köy evi olan ve ahırı bulunan insanlar mevcut. Sonradan 2-3 katlı binalarda yapılmış mesela.

MissCherryBlossom "keçi"ye hayret etmiş. Konunuzun İzmir, Ankara, İstanbul gibi neredeyse tamamen betonlaşmış bir şehrin tam orta yerinde geçmediğini ve böyle bir olasılık olabileceğini söyledim.

kediler toprak haricinde tuvaletini yapmaz ama kadın apartmana alıp kapıyı kapatıyosa hayvanda oraya buraya işer kokusunu bırakır ve orayı beller

su nokta kaciriliyor, konu sahibi baslarda kediler girip cikabiliyor demis zaten. oyle kapali kalip her yeri mahvetme olayi yok yani

Bunlar minnacık değil, kediden korkan biri değilim ama göz selamı vermeden geçemiyorsun bile yanlarından

biraz da selam verip gecin o zaman. ayip.

Tüm mesajları okuyamadım ama dışarıya güvenli bir alana yer yapsanız kulübe tarzı, düzenli mama su koysanız herkes rahat eder diye düşündüm. Bu şekilde kimse için hijyenik değil, kediler de dahil. Bulunduğunuz yerde hava nasıl bilmiyorum ama karınları tok olursa ve kulübenin içinde sıcak tutacak bir materyal olursa sorun olmaz bence.

Bir de nasıl bina anlamadım. Her şeyin mümkün olduğu bir semtte yaşadım, yepyeni apartmanda tavuklar gördüm ama hiç keçi görmedim. Bu inatla komşular at da sokar o binaya.

Sizin kediniz evcil olduğu için yapmıyor olabilir ama sokak kedileri böyle değil. Bizim sığınağa koyduğumuz bebek arabasını atmak zorunda kaldım ben her tarafı kedi pisliği ve idrarı idi. Bende bekarken hep kedi besledim asla sağa sola yapmayan çişini yaparken utanan hayvanlardi tüyü çok abartılı dökülmeyen ve kokmayan ama inanın sokak kedileri hem aşırı tüy döküyor hem kokuyor hemde sağa sola çiş yapıyor.

Ooofff hamileyken kedi tiksintisi geldi ne demek ya yürürken apartmanda boğazıniza kil kacma falan ne saçmalıyorsunuz hayvansever falan değilsiniz apartmanda ördek keci besliyorsunuz ne bicim biyer orasi ayrica kapiya ayakkabı mi koyuyorsunuz hala yıl olmuş 2023 bi zahmet ayakkabılarınızı evinize alin neresi orası Allah aşkına okurken kustum.

Bir kere zaten halı veya sora bezi silkeleyemezsiniz bunu lütufla karıştırmayın

At da alın tam olsun apartmanda oturan bir ton cahil hayvanları besliyorsunuz barı nasıl olacağını öğrenin

Sizde ördek almış apartmanı kokutmuşsunuz bir farkınız yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…