• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman ve yönetici

Makbuzsuz nasıl iş yapıyorsunuz ya? Adamın teki "ben yöneticiyim" dedi diye çıkarıp 2 senelik 1200 lira aidat vermişsiniz. Hadi sizin aklınıza gelmiyor, babanız neden "makbuz al" demiyor?
Ben birine 50 lira verip makbuz almasam babam "ben bu kıza bir şey öğretememişim" diye stresten yataklara düşer herhalde :KK53: Hayatımda tanıdığım en garantici insandır kendisi.

Günahını almamayım ama adam parayı yemiş gibi geldi bana.
Aylık 50 lira az ama siz 2 senelik vermişsiniz, diğer komşu 1 senelik vermiş. Diğerleri ne yaptı kim bilir...
Adamın eline en az 1800 lira para geçmiş bir anda. Makbuz yok bir şey yok, resmiyet yok, yönetim defteri yok. Garip garip işler.
Paranın peşine nasıl düşersiniz bilmiyorum ama bundan sonrasında belgesiz iş yapmayın.

Ben gerçekten ilk defa böyle bir şey yaşıyorum yani makbuzsuz belgesiz iş tabiki yapılmaz ufak bir apartman eskiden beride oturan birisi olduğu için o yönetici olmuş yani senelerdir oturanlar güvenmiş aidatlarını vermiş bende o yüzden hiç tahmin edemedim bir aksilik çıkar mı veya kaçar gider mi diye aklıma gelmedi. Benim babamda sizinkisi gibi garantici birisi anlattığım zaman kızdı baya nasıl böyle saf olabiliyorsun diye kendisi bana hep suya bile imza atma diyip duran birisi

Benim eşim de yönetici olmak zorunda kaldı. Ama sabit bir aidat toplamıyor. Ne masraf çıkıyorsa kuruşuna kadar yazıp herkesin eline veriyor.

aslında en güzel sistem bu bence benimki gibi ufak ve az daireli apartmanlarda ben eğer yönetici meselesi hallolmazsa herkesle konuşup bu şekilde yapılmasını rica edeceğim belki o zaman birisi yönetici olmayı kabul eder örneğin benim katımda ne problem varsa belirtirim yaptırılır masraf ne kadarsa ödenir. temizlikçi tutulursada şirketten tutulsun daire başı herkes versin tutulmayacaksada herkes haftanın bir günü köpüklü bi su hazırlayıp döksün en kötü. bu dediginiz bana yardımcı oldu tesekkur ederim

aslında en güzel sistem bu bence benimki gibi ufak ve az daireli apartmanlarda ben eğer yönetici meselesi hallolmazsa herkesle konuşup bu şekilde yapılmasını rica edeceğim belki o zaman birisi yönetici olmayı kabul eder örneğin benim katımda ne problem varsa belirtirim yaptırılır masraf ne kadarsa ödenir. temizlikçi tutulursada şirketten tutulsun daire başı herkes versin tutulmayacaksada herkes haftanın bir günü köpüklü bi su hazırlayıp döksün en kötü. bu dediginiz bana yardımcı oldu tesekkur ederim
Rica ederim, kolay gelsin 😊

vala ben kovayla dökülen sulara acıdım. çok rahatsız oldum.

Valla ben 250 veriyorum siz 50 tl diyorsunuz...Yani sizin saydığınız ihtiyaçlara en az 200 vermeniz gerekir..Bence boşuna yazmayın artık..piyasadan hiç mi haberiniz yok

Back