• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman ve yönetici

Oturduğum binada yöneticiyim ben de. Binaya taşındıktan sonra komşuların kapısını çaldım ve dedim ki "yönetici var mı , aidat ne kadar veriyorsunuz" , dediler ki "yöneticimiz yok , bir abla geliyor haftalık süpürüp silmeye , kapımızın önüne su koyuyoruz , sırayla alıyor suyu , temizlik malzemesi için de abla söylüyor bize o ay kime söylediyse alıyoruz

Temizlik malzemesi falan yine iyiymiş bizimkisi kapı önüne koyduğumuz suyu bile dökmüyo bazen. Apartmanı ıslatmayı temizlikten sayıyor. Sonuna kadarda haklı çünkü haftada 1 kez geliyor 5 tl alıyor bize gelen kadın

haftada toplam 25 tl alıyor yani. ayda 100 tl. kapının önüne su dökmesi bile mucize.

hayır anlamadınız daire bası haftalık 5 tl almıyor toplamda 5 tl alıyor, kadın suyu döküyor ya döktükten sonra yönetici ona geldigi gün 5 tlsini veriyor işte

hayır anlamadınız daire bası haftalık 5 tl almıyor toplamda 5 tl alıyor, kadın suyu döküyor ya döktükten sonra yönetici ona geldigi gün 5 tlsini veriyor işte

e çünkü normalde daire başı alınır.
taşınabiliyorsanız taşının yada kendinizce rahahtsız olduğunuz şeyleri, büyük bütçeli olmadıkça yaptırın.

Daire sayısı az olduğundan 50 lirayla pek bişey yapılmaz. Aylık 250 liranın 200 ünü şirketten birini tutsa temizliğe. Geriye 50 lira kalır. Yine bir şey yapılmaz. Ama aylık 20 lira verip geri kalan 230 lirayla biriktirerek bir şeyler yapılabilir belki.

O apartmandan bir cacık olmaz. Kimse ses etmiyorsa.

Arkadaşlar konuya açıklık getirmek istiyorum.
e çünkü normalde daire başı alınır.
taşınabiliyorsanız taşının yada kendinizce rahahtsız olduğunuz şeyleri, büyük bütçeli olmadıkça yaptırın.

Evimden memnunum o yüzden taşınmayı düşünmüyorum bende onu soruyorum aslında yani her daire kendi sorunu neyse onunla ilgilense mi daha mantıklı olur yoksa yeni bir yönetici olmasımı gerekir çünkü biriken aidatlar var hadi ben 1,5 senedir oturuyorum ilk girdiğimde senelik verdim. en son verdiğimdede 2 senelik ödemiş oldum. Apartmana hiç bir şey yapılmıyor biriken aidatlar sadece elektriğe gidemezki asansör bile yok. Biriken aidatlar ne olacak yeni bir yönetici olmazsa devredilmeyecek mi boşa mı gidecek onu anlayamadım

Daire sayısı az olduğundan 50 lirayla pek bişey yapılmaz. Aylık 250 liranın 200 ünü şirketten birini tutsa temizliğe. Geriye 50 lira kalır. Yine bir şey yapılmaz. Ama aylık 20 lira verip geri kalan 230 lirayla biriktirerek bir şeyler yapılabilir belki.

O apartmandan bir cacık olmaz. Kimse ses etmiyorsa.

keşke şirketten gelsede aidatlar olduğu gibi temizlik görevlisine gitse bu konuyu açmazdım bile. Kadın haftada bi kez geliyor kapı önüne koydugumuz suyu döküp gidiyor 5 tl karsılıgında. Burada bir abla var bu civardaki apartmanlara geliyor işte böyle. E kadında haklı 5 tl ye anca apartmanı ıslatır gider yani ona bişey diyememde. Asansörde yok bu kadar aidat elektriğede gitmiş olamaz. Kimse ses çıkarmıcak gibi zaten yani ne yapılmalı bilmiyorum bende anlamadığım için bu işlerden. Herkes kendi dairesinden mi mesul olacak yönetici seçilmezse. Peki biriken aidatlar ne olacak ben bile 2 senelik peşin verdim. Üstümdekide senelik veriyo. Bunun ben oturmadan onceside var illaki birikmiştir. civi cakılmamıs apartmana resmen. Birisi yönetici olsada ona devrolsun biriken aidatlar bari o yapsın ne gerekiyosa ama kimseden ses cıkmıyo

Arkadaşlar konuya açıklık getirmek istiyorum.

Evimden memnunum o yüzden taşınmayı düşünmüyorum bende onu soruyorum aslında yani her daire kendi sorunu neyse onunla ilgilense mi daha mantıklı olur yoksa yeni bir yönetici olmasımı gerekir çünkü biriken aidatlar var hadi ben 1,5 senedir oturuyorum ilk girdiğimde senelik verdim. en son verdiğimdede 2 senelik ödemiş oldum. Apartmana hiç bir şey yapılmıyor biriken aidatlar sadece elektriğe gidemezki asansör bile yok. Biriken aidatlar ne olacak yeni bir yönetici olmazsa devredilmeyecek mi boşa mı gidecek onu anlayamadım

yani sitede olsanız yönetici olmak zorunda ama apartmanlarda her zaman biri olmuyor. genelde gönüllü biri en azından elektrik ödüyor, temizliğe gelen abla için de dairelere bölünüp herkes kendisi veriyor.
çok yasal bir hak çıkıp, kanunen devir vs gibi işler olmaz gibi geldi bana. yine de telefon ile ulaşıp açıkça düşüncelerinizi söyleyin derim.

yani sitede olsanız yönetici olmak zorunda ama apartmanlarda her zaman biri olmuyor. genelde gönüllü biri en azından elektrik ödüyor, temizliğe gelen abla için de dairelere bölünüp herkes kendisi veriyor.
çok yasal bir hak çıkıp, kanunen devir vs gibi işler olmaz gibi geldi bana. yine de telefon ile ulaşıp açıkça düşüncelerinizi söyleyin derim.

Zaten olması gereken o bence şirketten en azından haftada 1 birisinin gelmesi parayıda daire bası bölüsüp vermek mantıklı hiç değilse bi temizlik kokusu olur temizlendiğini hissederiz. 5 liraya gelen bi kadın en fazla apartmana su döküp ıslatıp gidiyo haklı olarak. Yöneticinin numarası olsa olsa o karşılaştığım komsumda vardır görünce sorup isteyeceğim

Hala inandırıcı gelmiyor bana ama dediğiniz doğruysa 5 liraya sadece girişe su döküyor olması bile fazla. O paraya kimse üst katlara çıkmaz zaten.

Yani oturduğunuz muhitin şartları farklı olabilir ondan dolayı normal gelmiyordur benimde annemlerin oturduğu apartmanın aidatı 300 tl mesela şirketten temizlik görevlisi geliyor haftada 2 kez. Neden yalan söyleyeyimki böyle bir konuda. Zaten kadın fazla alıyor olsa, temizlik yapıyor olsa, aidat daire başı 50 tl olduğu için az çok hesap kitap yapabiliyorum yani paranın nereye gittiğini anlarım bu konuyu açmazdım bile. Alt komşumunda dediği gibi haftada bir kere su dökmeye geliyor diye kadına 5 tl veriyorsa geri kalan para ne oluyor o zaman diye sorguladım bende doğal olarak

keşke şirketten gelsede aidatlar olduğu gibi temizlik görevlisine gitse bu konuyu açmazdım bile. Kadın haftada bi kez geliyor kapı önüne koydugumuz suyu döküp gidiyor 5 tl karsılıgında. Burada bir abla var bu civardaki apartmanlara geliyor işte böyle. E kadında haklı 5 tl ye anca apartmanı ıslatır gider yani ona bişey diyememde. Asansörde yok bu kadar aidat elektriğede gitmiş olamaz. Kimse ses çıkarmıcak gibi zaten yani ne yapılmalı bilmiyorum bende anlamadığım için bu işlerden. Herkes kendi dairesinden mi mesul olacak yönetici seçilmezse. Peki biriken aidatlar ne olacak ben bile 2 senelik peşin verdim. Üstümdekide senelik veriyo. Bunun ben oturmadan onceside var illaki birikmiştir. civi cakılmamıs apartmana resmen. Birisi yönetici olsada ona devrolsun biriken aidatlar bari o yapsın ne gerekiyosa ama kimseden ses cıkmıyo
İşte ortada biriken para var mı asıl soru bu? Yönetici gidecekse eğer apartmanda da kimse almıyorsa şirkete verin yöneticiliği.

Aman bacım bende sandım 300 lira falan ödüyorsunuz. 50 liraya ne bekliyorsunuz Allah aşkına...

Ne kadar aidat ödüyorsunuz? Öğrenci halinizle yıllık ödeyebildiğinize göre cüzi bir miktar olmalı.
Yok haftalık yapmıyorlar temizligi 2 haftalık ya da 1 aylık oluyor. Haftalık hapılıyorsa apartman görevlisi yapıyordur. Onda da maks. 50 tl alıyorlar ufak apartmanlarda da.Benim ilk kaldigim öğrenci evimde 6 daireydik 10 tl idi apartman aidatı suyu kendi evlerimizden verirdik.Bundan 4 sene önceydi simdi 30 tl olmustur. Yani eski apartmanlarda coookk ucuza is yapıyorlar.

Bence apartman yöneticisinin kapısına bir notla numaranızı bırakın aidatla ilgili görüşmek istediğinizi söyleyin. Adamla sorunları konuştuktan sonra ilgilenemeyeceğini söylerse yönetim işini bir şirkete devretmeyi teklif edin. Böylece herkesin verdiği para belli olur makbuzunuzu alırsınız aidatı verince, bir sorununuz olduğunda da çözebilecek yetkin bir yönetim servisiniz olmuş olur. Ancak tabii aylık 50 liradan fazla vermeniz gerekebilir böyle bir durumda.

Bunları yöneticiye anlatsanız daha iyi olur zaten 50 lira gibi bir para hangi birini yapsın 5 liraya meyva bile yok ne su dökmesi

Hayır öyle makbuz fatura tarzı resmiyete geçen bir olay yok zaten yöneticiliğininde bir resmiyeti oldugunu düsünmüyorum aidatlar onda toplanıyor o da gereken neyse onu yapsın diye sanırsam az daireli bir apartman olduğumuz için öyle kanunlara dayalı resmi bir iş yapılmamış anladığım kadarıyla

Makbuzsuz nasıl iş yapıyorsunuz ya? Adamın teki "ben yöneticiyim" dedi diye çıkarıp 2 senelik 1200 lira aidat vermişsiniz. Hadi sizin aklınıza gelmiyor, babanız neden "makbuz al" demiyor?
Ben birine 50 lira verip makbuz almasam babam "ben bu kıza bir şey öğretememişim" diye stresten yataklara düşer herhalde :KK53: Hayatımda tanıdığım en garantici insandır kendisi.

Günahını almamayım ama adam parayı yemiş gibi geldi bana.
Aylık 50 lira az ama siz 2 senelik vermişsiniz, diğer komşu 1 senelik vermiş. Diğerleri ne yaptı kim bilir...
Adamın eline en az 1800 lira para geçmiş bir anda. Makbuz yok bir şey yok, resmiyet yok, yönetim defteri yok. Garip garip işler.
Paranın peşine nasıl düşersiniz bilmiyorum ama bundan sonrasında belgesiz iş yapmayın.

Benim eşim de yönetici olmak zorunda kaldı. Ama sabit bir aidat toplamıyor. Ne masraf çıkıyorsa kuruşuna kadar yazıp herkesin eline veriyor.

Back