- 2 Temmuz 2019
- 1.486
- 1.491
- 133
daire başı 5 tl mi ? yok artık.
haftada 5 tl, yönetici veriyormuş. Haftada 1 kez perşembe günü geliyor kadın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
daire başı 5 tl mi ? yok artık.
haftada 5 tl, yönetici veriyormuş. Haftada 1 kez perşembe günü geliyor kadın
Oturduğum binada yöneticiyim ben de. Binaya taşındıktan sonra komşuların kapısını çaldım ve dedim ki "yönetici var mı , aidat ne kadar veriyorsunuz" , dediler ki "yöneticimiz yok , bir abla geliyor haftalık süpürüp silmeye , kapımızın önüne su koyuyoruz , sırayla alıyor suyu , temizlik malzemesi için de abla söylüyor bize o ay kime söylediyse alıyoruz
haftada toplam 25 tl alıyor yani. ayda 100 tl. kapının önüne su dökmesi bile mucize.
hayır anlamadınız daire bası haftalık 5 tl almıyor toplamda 5 tl alıyor, kadın suyu döküyor ya döktükten sonra yönetici ona geldigi gün 5 tlsini veriyor işte
e çünkü normalde daire başı alınır.
taşınabiliyorsanız taşının yada kendinizce rahahtsız olduğunuz şeyleri, büyük bütçeli olmadıkça yaptırın.
Daire sayısı az olduğundan 50 lirayla pek bişey yapılmaz. Aylık 250 liranın 200 ünü şirketten birini tutsa temizliğe. Geriye 50 lira kalır. Yine bir şey yapılmaz. Ama aylık 20 lira verip geri kalan 230 lirayla biriktirerek bir şeyler yapılabilir belki.
O apartmandan bir cacık olmaz. Kimse ses etmiyorsa.
Arkadaşlar konuya açıklık getirmek istiyorum.
Evimden memnunum o yüzden taşınmayı düşünmüyorum bende onu soruyorum aslında yani her daire kendi sorunu neyse onunla ilgilense mi daha mantıklı olur yoksa yeni bir yönetici olmasımı gerekir çünkü biriken aidatlar var hadi ben 1,5 senedir oturuyorum ilk girdiğimde senelik verdim. en son verdiğimdede 2 senelik ödemiş oldum. Apartmana hiç bir şey yapılmıyor biriken aidatlar sadece elektriğe gidemezki asansör bile yok. Biriken aidatlar ne olacak yeni bir yönetici olmazsa devredilmeyecek mi boşa mı gidecek onu anlayamadım
yani sitede olsanız yönetici olmak zorunda ama apartmanlarda her zaman biri olmuyor. genelde gönüllü biri en azından elektrik ödüyor, temizliğe gelen abla için de dairelere bölünüp herkes kendisi veriyor.
çok yasal bir hak çıkıp, kanunen devir vs gibi işler olmaz gibi geldi bana. yine de telefon ile ulaşıp açıkça düşüncelerinizi söyleyin derim.
Hala inandırıcı gelmiyor bana ama dediğiniz doğruysa 5 liraya sadece girişe su döküyor olması bile fazla. O paraya kimse üst katlara çıkmaz zaten.
İşte ortada biriken para var mı asıl soru bu? Yönetici gidecekse eğer apartmanda da kimse almıyorsa şirkete verin yöneticiliği.keşke şirketten gelsede aidatlar olduğu gibi temizlik görevlisine gitse bu konuyu açmazdım bile. Kadın haftada bi kez geliyor kapı önüne koydugumuz suyu döküp gidiyor 5 tl karsılıgında. Burada bir abla var bu civardaki apartmanlara geliyor işte böyle. E kadında haklı 5 tl ye anca apartmanı ıslatır gider yani ona bişey diyememde. Asansörde yok bu kadar aidat elektriğede gitmiş olamaz. Kimse ses çıkarmıcak gibi zaten yani ne yapılmalı bilmiyorum bende anlamadığım için bu işlerden. Herkes kendi dairesinden mi mesul olacak yönetici seçilmezse. Peki biriken aidatlar ne olacak ben bile 2 senelik peşin verdim. Üstümdekide senelik veriyo. Bunun ben oturmadan onceside var illaki birikmiştir. civi cakılmamıs apartmana resmen. Birisi yönetici olsada ona devrolsun biriken aidatlar bari o yapsın ne gerekiyosa ama kimseden ses cıkmıyo
Ayda 200 kar, bu devirde 20 tl için adam doğruyorlar.Kız üç kuruş aidatın neyini indirecek adam cebe?
Yok haftalık yapmıyorlar temizligi 2 haftalık ya da 1 aylık oluyor. Haftalık hapılıyorsa apartman görevlisi yapıyordur. Onda da maks. 50 tl alıyorlar ufak apartmanlarda da.Benim ilk kaldigim öğrenci evimde 6 daireydik 10 tl idi apartman aidatı suyu kendi evlerimizden verirdik.Bundan 4 sene önceydi simdi 30 tl olmustur. Yani eski apartmanlarda coookk ucuza is yapıyorlar.Ne kadar aidat ödüyorsunuz? Öğrenci halinizle yıllık ödeyebildiğinize göre cüzi bir miktar olmalı.
Hayır öyle makbuz fatura tarzı resmiyete geçen bir olay yok zaten yöneticiliğininde bir resmiyeti oldugunu düsünmüyorum aidatlar onda toplanıyor o da gereken neyse onu yapsın diye sanırsam az daireli bir apartman olduğumuz için öyle kanunlara dayalı resmi bir iş yapılmamış anladığım kadarıyla
keşke şirketten gelsede aidatlar olduğu gibi temizlik görevlisine gitse bu konuyu açmazdım bile. Kadın haftada bi kez geliyor kapı önüne koydugumuz suyu döküp gidiyor 5 tl karsılıgında. Burada bir abla var bu civardaki apartmanlara geliyor işte böyle. E kadında haklı 5 tl ye anca apartmanı ıslatır gider yani ona bişey diyememde. Asansörde yok bu kadar aidat elektriğede gitmiş olamaz. Kimse ses çıkarmıcak gibi zaten yani ne yapılmalı bilmiyorum bende anlamadığım için bu işlerden. Herkes kendi dairesinden mi mesul olacak yönetici seçilmezse. Peki biriken aidatlar ne olacak ben bile 2 senelik peşin verdim. Üstümdekide senelik veriyo. Bunun ben oturmadan onceside var illaki birikmiştir. civi cakılmamıs apartmana resmen. Birisi yönetici olsada ona devrolsun biriken aidatlar bari o yapsın ne gerekiyosa ama kimseden ses cıkmıyo
Bence yönetici 5 tl veriyor diye onun kapısına döküyor suyu sadece. Daire başı 5 bence.hayır anlamadınız daire bası haftalık 5 tl almıyor toplamda 5 tl alıyor, kadın suyu döküyor ya döktükten sonra yönetici ona geldigi gün 5 tlsini veriyor işte