• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman ve yönetici

ladylena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
1.486
1.491
133
Arkadaşlar merhaba. Yaşadığım apartmandaki daireyi 1,5 sene önce kiraladım. Apartman 5 katlı, 5 daire. Her katta tek daire ve bakımsız bir apartman. İçinin geniş bakımlı, 2 cepheli ve manzaralı olmasından ötürü ve fiyatıda makul olduğu için tuttum. Evimden memnunum ama maalesef apartmandan memnun değilim. Her ay her daire düzenli olarak aidatımızı ödüyoruz. Ben zaten senelik toplam neyse gidip baştan veriyorum. Fakat ben ödediğim aidatların karşılığında hiç bir hizmet almıyorum. Güya merdivenler yıkanıyor her perşembe, su koyuyorum kapıya akşam gelip bakıyorum su kovası hala dolu. Sadece yöneticinin oturduğu kat, giriş katı temiz. Belliki üst daireler yıkanmıyor. Mecburen kendi kapı önümü kendim yıkıyorum. Köpüklü sular aşağıya gittiği için mecburende iki üç kovada aşağı dairelere döküyorum kızmasınlar diye. Yağmurdan dolayı apartman girişindeki zil hasar görmüş, kimseninki çalışmıyor, yenisi yaptırılmıyor, ayrıyetten oturduğum katın lamba duyusu bozulmuş. Dış ve iç cephenin durumundan bahsetmiyorum bile çok eski berbat durumda. Apartmandan yukarıya çıkarken duvarlar dökülmeye başlamış ve o kadar kirli durumdaki insan geçerken kendini kirlenmiş hissediyor. Ben aidatımı senelik olarak ödüyorum ve 5 ay önce yine senelik olarak ödedim. Zaten en son o zaman gördüm yöneticiyi bir dahada görmedim. Karşılaşabilsem bu problemlerden bahsetmek istiyorum ama hiç evde olmuyor denk gelmiyoruz söyleyemedim sorunlarımı. Artık alt komşumla karşılaşınca sordum ve çocuğunun okulu yüzünden başka bir yerde ev tutmuşlar çok kalmıyorlarmış bu evde taşınacaklar galiba dedi. Bu kadar aidat elektriğe gitmiş olamaz herhalde asansörde yok apartmanda. En azından bu kadar sürede apartmanın bu ufak tefek sorunları hallolabilirdi hatta en azından iç cepheye bir badana yapılabilirdi. Yönetici taşınacaksa eğer neden bunu tam olarak herkese duyurmuyor evde olmayanında kapısına not assın bir pazar günü toplantı olsun hiç değilse. Biriken aidatlarda kim yönetici olmak istiyorsa ona devredilsin. Bu işler böyle olmuyor mu ben pek anlamıyorum öğrenci olduğum için. Hoş apartmandada yönetici olabilecek birisi yok. Üst katımdaki yurtdışına gidip geliyor ne zaman evde belli değil. Ben zaten olamam daha 22 yaşında bir öğrenciyim hiç anlamam böyle şeylerden yani ilgilenemem. Karşılaştığım o komşumda olmaz uğraşmak istemiyor kimsenin derdiyle. Peki bu biriken sorunlarla kim ilgilenecek herkes kendi dairesinden mi mesul olup üstüne düşeni yaptıracak. Ne olacak. Hiç bilmiyorum. Bana fikir verirseniz çok sevinirim.

Ne kadar aidat ödüyorsunuz? Öğrenci halinizle yıllık ödeyebildiğinize göre cüzi bir miktar olmalı.

Ne kadar aidat ödüyorsunuz? Öğrenci halinizle yıllık ödeyebildiğinize göre cüzi bir miktar olmalı.

Babam ödüyor aslında yani bana veriyor toplu şekilde bende gidip ödüyorum ama fiyat çok uç bir rakam sayılmaz aylık 50 tl

Babam ödüyor aslında yani bana veriyor toplu şekilde bende gidip ödüyorum ama fiyat çok uç bir rakam sayılmaz aylık 50 tl

Yılda 600 lira yani. 5 daireden yıllık 3000 lira. Genelde yönetici aidat ödemez, kanuni olarak hakkı var yani 2400 lira. Apartman temizliği haftalık 50 lira olsa zaten toplanan aidat temizliğe gitti geriye beş kuruş kalmadı. Elektrik parasını cebinden ödüyordur o adam. Siz hala ziller, boya falan diyorsunuz.

Yılda 600 lira yani. 5 daireden yıllık 3000 lira. Genelde yönetici aidat ödemez, kanuni olarak hakkı var yani 2400 lira. Apartman temizliği haftalık 50 lira olsa zaten toplanan aidat temizliğe gitti geriye beş kuruş kalmadı. Elektrik parasını cebinden ödüyordur o adam. Siz hala ziller, boya falan diyorsunuz.

Ben resmi bir yöneticilik olduğunu düşünmüyorum apartman temizliğine gelen kadın kapılara su koyuyoruz döküp gidiyor öyle şirketten temizlik görevlisi gelmiyorki 5 tl alıyor kadın basit bir su döküp gittiği için

Ben yöneticinin aidatları üstüne konduğu hissiyatına kapıldım. Keşke hepsini toptan vermeseydiniz.
Fatura makbuz falan verdi mi?

Hayır öyle makbuz fatura tarzı resmiyete geçen bir olay yok zaten yöneticiliğininde bir resmiyeti oldugunu düsünmüyorum aidatlar onda toplanıyor o da gereken neyse onu yapsın diye sanırsam az daireli bir apartman olduğumuz için öyle kanunlara dayalı resmi bir iş yapılmamış anladığım kadarıyla

Ben resmi bir yöneticilik olduğunu düşünmüyorum apartman temizliğine gelen kadın kapılara su koyuyoruz döküp gidiyor öyle şirketten temizlik görevlisi gelmiyorki 5 tl alıyor kadın basit bir su döküp gittiği için

Resmi ya da değil apartman işleriyle ilgilenen kişi aidat ödemez.
5 liraya kimse evinden çıkıp başka bir yere su dökmeye bile gitmez. Haklı çıkmak için abartmayın isterseniz.

Hayır öyle makbuz fatura tarzı resmiyete geçen bir olay yok zaten yöneticiliğininde bir resmiyeti oldugunu düsünmüyorum aidatlar onda toplanıyor o da gereken neyse onu yapsın diye sanırsam az daireli bir apartman olduğumuz için öyle kanunlara dayalı resmi bir iş yapılmamış anladığım kadarıyla
Bence paranın üzerine kondu ve gidecek. Aylık daire başı 5 TL mi veriyorsunuz kadına anlamadım? Bizde daire başına 20 lira veriyoruz temizlikçiye.

Resmi ya da değil apartman işleriyle ilgilenen kişi aidat ödemez.
5 liraya kimse evinden çıkıp başka bir yere su dökmeye bile gitmez. Haklı çıkmak için abartmayın isterseniz.

Yok gerçekten abartmıyorum burada ihtiyacı olan çok insan var bu kadın bu civardaki apartmanlara geliyor öyle su dökmeye. Süpürmüyor bile yani.

Bence paranın üzerine kondu ve gidecek. Aylık daire başı 5 TL mi veriyorsunuz kadına anlamadım?

Hayır şimdi aidat veriliyor ya her ay. Haftalık olarak su dökmeye gelen kadına yönetici 5 tl veriyormuş haftada normalde. Alt komşumla karşılaştığımda ben dairemin önüne su koyuyorum ama kovayı ne zaman alsam dolu oluyor kadın gelmiyor mu diye sordum yönetici evde olmadığından verememiştir zaten 5 lira bişey veriyo kadına bi su döküp gidiyordu onu kendimizde yaparız dedi

Apartman gözümde canlandı yemin ederim :) Seni ciddiye alırsa yöneticiyle bir konuş, evde bulabildiğin diğer komşularla da istişare et diyeceğim ama apartmanda aktif oturan bir sen var gibisin :) kolay gelsin

Yok gerçekten abartmıyorum burada ihtiyacı olan çok insan var bu kadın bu civardaki apartmanlara geliyor öyle su dökmeye. Süpürmüyor bile yani.

Hala inandırıcı gelmiyor bana ama dediğiniz doğruysa 5 liraya sadece girişe su döküyor olması bile fazla. O paraya kimse üst katlara çıkmaz zaten.

Hayır şimdi aidat veriliyor ya her ay. Haftalık olarak su dökmeye gelen kadına yönetici 5 tl veriyormuş haftada normalde. Alt komşumla karşılaştığımda ben dairemin önüne su koyuyorum ama kovayı ne zaman alsam dolu oluyor kadın gelmiyor mu diye sordum yönetici evde olmadığından verememiştir zaten 5 lira bişey veriyo kadına bi su döküp gidiyordu onu kendimizde yaparız dedi
Bence 5 lira değildir o, çok az değil mi? Ayda 20 lira için kimse merdiven silmeye gitmez ki. Bu işte bir iş var bence, sizin paralar yalan oldu gibi.

daire başı 5 tl mi ? yok artık.

Bence 5 lira değildir o, çok az değil mi? Ayda 20 lira için kimse merdiven silmeye gitmez ki. Bu işte bir iş var bence, sizin paralar yalan oldu gibi.

Tek ben değilki üst katımda senelik ödüyor zaman zaman yurtdışına gidip uzun süre dönmediği için. Bu oturduğum bölge biraz yoksul bir bölge birde kovadaki suyu döküp gidiyor silmek temizlemek falan yapmıyorki ondan dolayı 5 tl olması normal geldi bana. Yaptığı şeye temizlik demek bile zor yani. Silip süpürse temizlese haftada 5 tl tabiki imkansız burada bile

Oturduğum binada yöneticiyim ben de. Binaya taşındıktan sonra komşuların kapısını çaldım ve dedim ki "yönetici var mı , aidat ne kadar veriyorsunuz" , dediler ki "yöneticimiz yok , bir abla geliyor haftalık süpürüp silmeye , kapımızın önüne su koyuyoruz , sırayla alıyor suyu , temizlik malzemesi için de abla söylüyor bize o ay kime söylediyse alıyoruz

Back