- 2 Temmuz 2019
- 1.486
- 1.491
- 133
Arkadaşlar merhaba. Yaşadığım apartmandaki daireyi 1,5 sene önce kiraladım. Apartman 5 katlı, 5 daire. Her katta tek daire ve bakımsız bir apartman. İçinin geniş bakımlı, 2 cepheli ve manzaralı olmasından ötürü ve fiyatıda makul olduğu için tuttum. Evimden memnunum ama maalesef apartmandan memnun değilim. Her ay her daire düzenli olarak aidatımızı ödüyoruz. Ben zaten senelik toplam neyse gidip baştan veriyorum. Fakat ben ödediğim aidatların karşılığında hiç bir hizmet almıyorum. Güya merdivenler yıkanıyor her perşembe, su koyuyorum kapıya akşam gelip bakıyorum su kovası hala dolu. Sadece yöneticinin oturduğu kat, giriş katı temiz. Belliki üst daireler yıkanmıyor. Mecburen kendi kapı önümü kendim yıkıyorum. Köpüklü sular aşağıya gittiği için mecburende iki üç kovada aşağı dairelere döküyorum kızmasınlar diye. Yağmurdan dolayı apartman girişindeki zil hasar görmüş, kimseninki çalışmıyor, yenisi yaptırılmıyor, ayrıyetten oturduğum katın lamba duyusu bozulmuş. Dış ve iç cephenin durumundan bahsetmiyorum bile çok eski berbat durumda. Apartmandan yukarıya çıkarken duvarlar dökülmeye başlamış ve o kadar kirli durumdaki insan geçerken kendini kirlenmiş hissediyor. Ben aidatımı senelik olarak ödüyorum ve 5 ay önce yine senelik olarak ödedim. Zaten en son o zaman gördüm yöneticiyi bir dahada görmedim. Karşılaşabilsem bu problemlerden bahsetmek istiyorum ama hiç evde olmuyor denk gelmiyoruz söyleyemedim sorunlarımı. Artık alt komşumla karşılaşınca sordum ve çocuğunun okulu yüzünden başka bir yerde ev tutmuşlar çok kalmıyorlarmış bu evde taşınacaklar galiba dedi. Bu kadar aidat elektriğe gitmiş olamaz herhalde asansörde yok apartmanda. En azından bu kadar sürede apartmanın bu ufak tefek sorunları hallolabilirdi hatta en azından iç cepheye bir badana yapılabilirdi. Yönetici taşınacaksa eğer neden bunu tam olarak herkese duyurmuyor evde olmayanında kapısına not assın bir pazar günü toplantı olsun hiç değilse. Biriken aidatlarda kim yönetici olmak istiyorsa ona devredilsin. Bu işler böyle olmuyor mu ben pek anlamıyorum öğrenci olduğum için. Hoş apartmandada yönetici olabilecek birisi yok. Üst katımdaki yurtdışına gidip geliyor ne zaman evde belli değil. Ben zaten olamam daha 22 yaşında bir öğrenciyim hiç anlamam böyle şeylerden yani ilgilenemem. Karşılaştığım o komşumda olmaz uğraşmak istemiyor kimsenin derdiyle. Peki bu biriken sorunlarla kim ilgilenecek herkes kendi dairesinden mi mesul olup üstüne düşeni yaptıracak. Ne olacak. Hiç bilmiyorum. Bana fikir verirseniz çok sevinirim.