aöf okuyanlar nasıl çalışmaliyim?

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
Aöf okuyanlar nasıl ders çalışıyorsunuz fazla vaktim olmadığı için 1 üniteyi tamamen okuyamiyorum sadece ünite sonundaki sorulara ve çıkmış sorulara çalışıyorum bu yeterli mi ? Yoksa 1 üniteye tamamen göz gezdirmelimiyim sizler nasil çalışıyorsunuz ve sınavlar zor oluyor mu bu arada aşçılık okuyorum

Bölümü bilmem ama ben aöf’de zorlandığım kadar örgünde zorlanmadım. Ağzıma etti bu okul.

tabi amaç ders geçmekse her türlü geçersiniz. Amaç öğrenmekse ünite sonu sorularla olacak iş değil.

Öğrenmek de istiyorum tabiki ama önceliğim dersleri geçmek

Öğrenmek de istiyorum tabiki ama önceliğim dersleri geçmek
Öğrenmek için çalışmanız gerekir. Ben konuyu okuyorum, özet çıkarıyorum, ünite sonu soruları çözüyorum, videoları izliyorum. Son hafta tekrar için özetin özetini çıkartıp soruları tekrar çözüyorum. 90 altında dersim olmadı şimdiye kadar.

İstanbul ünideyim ben, bizde ünite sonundan pek soru çıkmıyor sınavda. Diğer okullar nasıl bilmiyorum. Ünite sonuna bakıp ders geçilmez bizim okulda.

Bende yeni başladım sunumları okuyup örnek soruları çözüyorum arkadaşım. Başarılar dilerim.

Sınavlara az kaldı şuan olmaz ama ben söyle yapıyorum. Dersin kitabını alıyorum. Ilk başta önemli yerlerin altını çizerek okuyorum. Sınav yaklaşınca altını çizdiğim yerlere tekrar bakıyorum. Kitapta yer alan soruları da çözüyorum

Aöf adalet bitirdim ama benim hobi olarak ikinci üniversite olarak okuduğum bir bölümdü. Hem evli hem çalışıyordum. Daha geçen dönem bitti hatta son dönemi de hamileydim. Altyapıyla alakalı. Ben sınavdan sınava da çalıştım. Kısmen düzenli de çalıştım. Sınavdan sınava tam bir işkence oluyor çünkü mesai sonrası üç dört gün deli gibi çalışma gerektiriyor beyin iflas ediyor ve kesinlikle ortalama yükseltebilecek bir çalışma stili değil. Örgün gibi haftası haftasına çalışırsan önce kitabı okuyup sonra soruları çözüp sınava yakında özetler olur oradan tekrar ile en sağlıklısı bu. Ha sana diyecekler doğru çıkmış sorular çıkar, alıştırmalardan çıkar ama işte bir iki de ayrıntı çıkar onlar hep kitaptaki bilgilerden olur. Geçsem yeter diyorsan sadece özet ve sorular da olur.

Bende aof okuyorum açıkçası çok zor değil çalışmadan giriyorum sayılır sınavlara çok yüksek almasamda 55-70 arasi geçiyorum buda bölümüm ilgi alanıma baktığı için araştırırdım zamanında hep ondan kaynakli diye dusunuyorum 2 küçük çocuğum vardi geçen dönem üstelik bi sınavda hamileydim diğer sınavda lohusaydim 3 yavruyla oluşan bi ortamda haliyle ders çalışamadım ama alttan dersim olmadan da geçtim şükür
Ama ınanıyorum ki çalışana gerçekten kolay
Ben pek cikmis sorulara bakmazdım genelde özetlere göz atardim

Benim de ilk senem...Ünite sonu sorularla olacak iş değil bence,PDF.leri okuyabildigin kadar oku,önemli kısımları not al. Çok fazla detay ve iç içe geçmiş konu var.
Eğer hiç PDF.lere bakmadiysan henüz,sunumlara,ozetlere,çıkmış sorulara göz at.

Ben şöyle yapıyordum.. ilk bütün çıkmış soruların çıktısını alıyordum. Önüme koyuyordum kitabı veya bilgisayarı açıyordum. Soruların cevabını kitabı okuyarak bulmaya çalşyordum sonra gözüme kestirdiğim önemli yerleri.çıktıların arkasına not alıyordum.. sınava yakın zaman da o notları okuyup cıkmış sorulara da bakıp giriyordum.sınava.. bu şekilde yapınca soruların cevabını ararken ister istemez bütün konuları da okuyup önemli yerlerin notlarını kolayca çıkartıyorsun

Bende 2. Bölümü okuyorum ve sizin gibi çıkmış sorulara bakıyorum ünite özetlerini okuyorum önemli yerleri not alıyorum ve çok da zorlanmıyorum sınavda

kamuyu açıktan bitirdım şimdi ilahıyattan başladım
ilahiyat ilk dönemi verdim.
sadece okudum
yetişmez diye birşey yok. iki gün ve gece çalışmasıyla uyudum -kalktım 6 ders verdim.
hamıleyken 15 saatlık yol gittim 2 günde 9 ders verdim. (vizeleri memlekette girdim.finali güncellemeyı unutunca perşembe farkedip yola çıktım.cumarteside sınava girdim. pazar günüde sınav vardı. sınav çıkışı hoop tekrar yol. pazarteside işe =D)neyseki değdi gittiğime.
çıkmış sorulara hiç bakmadım bu zamana kadar. kitabın hakkını vermem lazım kafası var. ama akıl karı değil. kısa güne bir dünya ünite sıkıştırmak.
şimdi tefsir dersim var. ondan 1 ünite not çıkardım yetişmeyecek. kitabı okuyup çıkmış soruları kendim çözcem.
hem iş hem ders çocuk ev derken 10 da yatıyorum sabah kalk işe gel.
hafta sonuda ailecek vakit geçirelim dıyoruz.ne olacak bakalım. sınav sonrası görüşelim =D

Merhaba canm ben 2 yil örgün 2 yıl aof okudum örgunde okumak daha kolaydi hocalardan dinliyordun not tutuyordn çıkacak ki konuları biliyordn en azından. Hele çalışıyorsan aof daha zor soru ezberlemeye bak emin ol geçecek kadar puan alirsin. Ben ilk sene hem çalıştım hmde derse çalışmaya uğraştım ama olmadı çoğu ders kaldı sonra ki sene cikmis sorulara çalıştım o zamn gecebildim saçma gelebilir ama soru ezberlemem gerek burdan oyle hala kolay gecebilr misin. Eger site adı vermek serbest ise verebilirim ders çalıştığım sayfayı

Kesinlikle yeterli. Özellikle çıkmış sorulardan birebir aynıları çıkıyor zaten

Ben isletmeyi iki yilda disaardan bitirdim evliyken ve calisiyorken. Devletin verdigi kitaplari kullanmadim konular cok uzun gereksiz. Murat yayinlarini aldim her donem icin gek bir kitap kisaca konu anlatimi ve cikmis sorular seklinde. Gayet yeterliydi ekstra hicbir seye calismadim sinavlardan iki hafta once calismaya basladim ve butun derslerimi geçtim cok zor degil yani anlayarak okuduktan sonra ve o test kitabindaki cikmis sorulari cozunce zaten hersey kafada oturuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…