• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antisosyal olanlar

selam arkadaşlar.ben bu anto sosyalllik yüzünden tedavi oldum.fakat ne kar etti derseniz hiççççç.kimseyle görüşmek istemiyorum.insanlarla olduğumda o kadar kendimi gergin hissediyorum ki anlatamam.insanların yüzüne bile bakamıyorum baktığım zaman kaygı düeyim o kadar yükseliyor ki istemsiz olarak gülesim geliyor..evliyim ama hayatıma baktığımda keşke evlenmeseydim diyorum.yalnız olmak çok nadir olarak beni sıksada insanlarla olmaktan daha mutlu hissediyorum kendimi yalnız olduğumda.insanlar durumumu bilemdikleri için kırıcıda davranıyorlar kendini bilemzce.kimseye birşey yapmasamda çok fazla konuşmdığım görüşmediğim için insanlarla ukala olarak nitelendiriyorlar beni.eşimle sürekli tartışıyoruz bu nedenlebeni kendisininde hayatını mahvettiğimi söylüyor.ama şunu anlamıyor ben insanlarla olduğumda ne kdar gergin ve mutsuz oluyorum.

size birşey sormak istiyorum insanlarla olmak size gerksiz geliyor mu?Ben boş boş konuşan insanlara mesela dayanamıyorum.sırf insanları güldürmeye çalışan insanlarıda sevmiyroum.

algida,

iş yerinde eşini aldatan insanın yanında çok kişinin olduğunu yazmışsın. evet öyle yapıyorlar insanlar çünkü imkan(!)ları olsa onlar da aynı şeyi yaparlar. konuyu merak edip irdelemek istiyorlar. eğriye eğri, doğruya doğru diyemeyen insanlar. demek ki onlarla ahlakın uyuşmuyor. buna neden üzülesin ki? ne kaybetmişsin ki?

sana yaklaşıp sonra uzaklaşan insanlarla ilgili olarak da şunu düşündüm. bazen insanlar seni ve hayatını çok merak ederler. biraz yaklaşıp anlar öğrenirler, sonra da eğer işlerine gelmeyen şeyler varsa kaçarlar. mesela sen sorunlu biriysen, ilginç sorunların varsa merak edip devam ederler ama yok sakin bir hayatın varsa onların kafa dağıtmalarına bu yetmez. çünkü ilişki denilen şey günümüzde sadace merak demek oldu.

herkes bunları dönem dönem yaşar. ama bazılarının kaderidir. bakımlıyım beni dışlıyorlar vs demişsin. bu da çok olağan. çünkü gerçekten çok fazla çiğ insan var.

kadın yıllarını verip okumamış, dirsek çürütmemiş, ilk gördüğüyle evlenmiş, şimdi bana düşman olabiliyor mesela. sanki benim mesleğim gökten zembille indi sanıyor. eminim yerlerimiz değişseydi yine bana özenen o olacaktı, çünkü karakterle ilgili her şey. ve ben bu insanla neden geçinemiyorum neden dost olamıyorum diye kendimi mi üzeceğim şimdi? ee herkes böyle mevzular farklı sadece...

ben senin yazdıklarının anormal şeyler olduğunu düşünmüyorum. hele bu devirde. bence ilaç filan kullanma. kendini olduğun gibi kabullen. ben böyleyim de yeter.

dinimizde diyor ki "yalnız ve tek dostunuz var: Allah" bunu din açık açık söylüyor zaten. aramaya ne gerek?

düşman olmayalım o yetecek bu devirde.

bende sizin gibiyim tanimadigim bir ulkeye geldim 4 yil olucak surekli evdeyim yalnizim.zaten yapi olarakta birden kaynasamam.esimde benim gibi o yuzden ikimizinde dogru durust arkadasi yok ama bu beni cok rahatsiz ediyor bakalim ne zamana kadar dayanirim

Canım sen dil de bilmiyorsundur.Senin içinde zordur tabi..Gerçi ben Türkiye'deyim de ne oluyor bi tane samimi arkadaşım yok.Benim de eşim aynı kaynaşamaz hatta ben bazen iş arkadaşlarımla bi şekilde samimi olmaya çalışırım eve falan davet ederim ya da onların evine gideriz.Eşim aynı benim gibi hep birileri soru sorsun o da cevaplasın.Tabi böyle olunca bana bakıyorlar soğuk,Eşime bakıyorlar soğuk...Sıfıra sıfır elde var sıfır...

size birşey sormak istiyorum insanlarla olmak size gerksiz geliyor mu?Ben boş boş konuşan insanlara mesela dayanamıyorum.sırf insanları güldürmeye çalışan insanlarıda sevmiyroum.

Sermerva aynı şeyleri hissediyorum fakat aynı zamanda da yalnızlıktan şikayetçiyim.Tamam kafa dengi olmayan insanlardan haz almıyorum,en azından samimi olabileceğim,benle aynı düşünceleri paylaşan yada saygı duyan,canım sıkıldığında arayıp hadi dolaşalım diyebileceğim bi arkadaşım olsa hiç fena olmaz.Zaten o boş konuşan insanların çevresi hep dolu,onlar bi şekilde laklakla ilgiyi üzerlerine çekiyor.sen ben sevmiyoruz o tipleri ama baksana başkaları seviyor

algida,

iş yerinde eşini aldatan insanın yanında çok kişinin olduğunu yazmışsın. evet öyle yapıyorlar insanlar çünkü imkan(!)ları olsa onlar da aynı şeyi yaparlar. konuyu merak edip irdelemek istiyorlar. eğriye eğri, doğruya doğru diyemeyen insanlar. demek ki onlarla ahlakın uyuşmuyor. buna neden üzülesin ki? ne kaybetmişsin ki?

sana yaklaşıp sonra uzaklaşan insanlarla ilgili olarak da şunu düşündüm. bazen insanlar seni ve hayatını çok merak ederler. biraz yaklaşıp anlar öğrenirler, sonra da eğer işlerine gelmeyen şeyler varsa kaçarlar. mesela sen sorunlu biriysen, ilginç sorunların varsa merak edip devam ederler ama yok sakin bir hayatın varsa onların kafa dağıtmalarına bu yetmez. çünkü ilişki denilen şey günümüzde sadace merak demek oldu.

herkes bunları dönem dönem yaşar. ama bazılarının kaderidir. bakımlıyım beni dışlıyorlar vs demişsin. bu da çok olağan. çünkü gerçekten çok fazla çiğ insan var.

kadın yıllarını verip okumamış, dirsek çürütmemiş, ilk gördüğüyle evlenmiş, şimdi bana düşman olabiliyor mesela. sanki benim mesleğim gökten zembille indi sanıyor. eminim yerlerimiz değişseydi yine bana özenen o olacaktı, çünkü karakterle ilgili her şey. ve ben bu insanla neden geçinemiyorum neden dost olamıyorum diye kendimi mi üzeceğim şimdi? ee herkes böyle mevzular farklı sadece...

ben senin yazdıklarının anormal şeyler olduğunu düşünmüyorum. hele bu devirde. bence ilaç filan kullanma. kendini olduğun gibi kabullen. ben böyleyim de yeter.

dinimizde diyor ki "yalnız ve tek dostunuz var: Allah" bunu din açık açık söylüyor zaten. aramaya ne gerek?

düşman olmayalım o yetecek bu devirde.

Cnm çok güzel yazmışsın ilk önce verdiğin teselliden dolayı çok teşekkür ederim çünkü gerçekten şuan için rahatladım.Evet ahlak anlayışı o şekilde olan insanlarla arkadaş olmadığım için üzgünüm.Ve dediğin gibi bazı insanlar aile hayatımda ne olup bittiğini merak ederek,evliliğimde neler olup bitiyor ben nasıl biriyim diye yaklaşıp baktılar laf alamıyorlar uzaklaşıyorlar,ya da arkadan konuştuklarını duyuyorsun.Eğitim konusundaki yazdıklarında da çok haklısın aynı şeyleri bende yaşadım çoğu arkadaşlıklar özellikle eşimin arkadaşlarıyla evli olan bayanlarla 1 kere görüşüp bi daha görüşmedik ama hep karşı tarafın böle bişey talep etmemesiyle alakalı yani hiç arayıp sormadılar yada davet edilmediğimiz için biz gidemedik.Ve bu bayanlar kendileri okumadığı için ben üni mezunu olduğum için hep böyle bi kıskançlık için için yaşadılar.Haşa ben çok kıskanıldığımı falan düşünmüyorum sakın yanlış anlaşılmasın sözlerim ama böyle insanlar bi şekilde kendilerini belli ediorlar ve siz bi şekilde anlıyorsunuz.
Tek dostumuz elbette Allah, eger O olamsaydı onun varlığını hissetmeseydim bu kadar güçlü olmazdım Allahıma bin şükür her zaman yanımızda ve sesimizi duyuyor.Fakat insan bazen yanına samimi bi arkadaş arıyor ben yıllardır yapayalnızım ve böyle yapayalnız ölüp gitmekten korkuyorum.Geleceğimi, düşünüyorum çocuğum olunca ne olacak ben böyle olduğum için onu da mı yalnızlığa sürükleyeceğim.Misafir nedir misafirlik nedir bilmeyecek mi yavrum...

Son düzenleme:
algida evet canim dil bilmiyorum ve en kotusu ogrenmek icinde caba sarf etmiyorum.bizde sizin gibiyiz bir bana bakiyorlar bir esime ikimizde cok ciddi duruyoruz insanlar sanirim cekiniyorlar.ben cok rahatsizim bu durumdan ama esim sorun yapmiyor

bende asosyalim fakat çocukluktan kalma değil daha sonra gelişen bir durum benim için ama her türlü bildiğim tek tedavisi var iyi bir psikolog bulup gideceksiniz...orda kendinize güven eksikliğinizin altında yatan nedenler ortaya çıkacak ve kurtulma yolları bulunacak sonra çeşitli kurslara katılarak hatta kendiliğinden şimdi samimi olmadığınız insanlarla kaynaşacaksınız. Kendi başınıza yenemiyorsanız yenemeyecekseniz tek yol budur! ben bir kaç seans gidebildim maddi imkanlarım yüzünden devam edemedim fırsatınız varsa bence gidin...

Cnm çok güzel yazmışsın ilk önce verdiğin teselliden dolayı çok teşekkür ederim çünkü gerçekten şuan için rahatladım.Evet ahlak anlayışı o şekilde olan insanlarla arkadaş olmadığım için üzgünüm.Ve dediğin gibi bazı insanlar aile hayatımda ne olup bittiğini merak ederek,evliliğimde neler olup bitiyor ben nasıl biriyim diye yaklaşıp baktılar laf alamıyorlar uzaklaşıyorlar,ya da arkadan konuştuklarını duyuyorsun.Eğitim konusundaki yazdıklarında da çok haklısın aynı şeyleri bende yaşadım çoğu arkadaşlıklar özellikle eşimin arkadaşlarıyla evli olan bayanlarla 1 kere görüşüp bi daha görüşmedik ama hep karşı tarafın böle bişey talep etmemesiyle alakalı yani hiç arayıp sormadılar yada davet edilmediğimiz için biz gidemedik.Ve bu bayanlar kendileri okumadığı için ben üni mezunu olduğum için hep böyle bi kıskançlık için için yaşadılar.Haşa ben çok kıskanıldığımı falan düşünmüyorum sakın yanlış anlaşılmasın sözlerim ama böyle insanlar bi şekilde kendilerini belli ediorlar ve siz bi şekilde anlıyorsunuz.
Tek dostumuz elbette Allah, eger O olamsaydı onun varlığını hissetmeseydim bu kadar güçlü olmazdım Allahıma bin şükür her zaman yanımızda ve sesimizi duyuyor.Fakat insan bazen yanına samimi bi arkadaş arıyor ben yıllardır yapayalnızım ve böyle yapayalnız ölüp gitmekten korkuyorum.Geleceğimi, düşünüyorum çocuğum olunca ne olacak ben böyle olduğum için onu da mı yalnızlığa sürükleyeceğim.Misafir nedir misafirlik nedir bilmeyecek mi yavrum...

rica ederim, şimdi daha iyi olmana sevindim. İnşallah iyi insanlar bizi bulur. a.s.

algida evet canim dil bilmiyorum ve en kotusu ogrenmek icinde caba sarf etmiyorum.bizde sizin gibiyiz bir bana bakiyorlar bir esime ikimizde cok ciddi duruyoruz insanlar sanirim cekiniyorlar.ben cok rahatsizim bu durumdan ama esim sorun yapmiyor

Canım ya en azından öğrenmeye çalışsan tamam belki çevre yine aynı sebeplerden dolayı ciddi duruyoruz diye edinemesek de en azından kursa falan gidersin kafan dağılır yeni bi dil öğrenmenin verdiği zevki tadarsın.Canım benim eşime göre de hiç sorun yok o halinden gayet memnun.Olan bizlere oluyor işte kafaya takan sadece biz kadınlarız.Yalnızlık insanlara mahsus bi özlellik deil ve cidden ben bu durumdan hiç de memnun değilim.

bende asosyalim fakat çocukluktan kalma değil daha sonra gelişen bir durum benim için ama her türlü bildiğim tek tedavisi var iyi bir psikolog bulup gideceksiniz...orda kendinize güven eksikliğinizin altında yatan nedenler ortaya çıkacak ve kurtulma yolları bulunacak sonra çeşitli kurslara katılarak hatta kendiliğinden şimdi samimi olmadığınız insanlarla kaynaşacaksınız. Kendi başınıza yenemiyorsanız yenemeyecekseniz tek yol budur! ben bir kaç seans gidebildim maddi imkanlarım yüzünden devam edemedim fırsatınız varsa bence gidin...

Canım bulunduğum şehirde bi psikolg yok maalesef bende bu durumdan çok rahatsızım.Başka şehirde bi psikologa gitme gibi bi imkanım yok.Teşekkürler bilgilendirme için arkadaşım inş hep beraber yeneriz

bende sizler gibi düşünüyorum.

bazen insanlar acaba ters tepki verir veya dalga vs geçer diye konuşmak istemiyorum. gerekte duymaz hale geldim.

konuştukları konular bazen çok basit gereksiz geldiği içinde adım atmıyorum.

aslında çok eğlenceli hareketli biriyimdir kendi başıma kendimi mutlu edebilen bir yapım var, çevrem az ama öz buda bana yetiyo... ama öyle zamanlar geliyoki insan aniden arayabileceği danışabileceği bir dost istiyo. bende gidip nişanlımla dertleşiyorum.

bence bizim doğrucu bir yapımız var ve haksızlığı kabul edemediğimiz için insanların haksızlıklarına yalanlarına karışmakta istemiyoruz. bizimle samimi olmak isteyen insanlar elbette vardır ama biz birazda mesafeliyiz, ser verip sır vermeyenlerdeniz galiba. :)

Canım bulunduğum şehirde bi psikolg yok maalesef bende bu durumdan çok rahatsızım.Başka şehirde bi psikologa gitme gibi bi imkanım yok.Teşekkürler bilgilendirme için arkadaşım inş hep beraber yeneriz

anladım canım o kötüymüş gerçekten...o zaman bu konuda biraz kitapları karıştır derim...bana çok etki etmiyor açıkçası ama belki sana faydası olur...hiç yoktan iyidir. onun dışında bencede sosyal kurslara gidebilirsiniz tanıştığınız insanlara berebar bir şeyler yapmayı teklif edebilirsiniz...ne bileyim yemeğe çağırın haftasonu şuraya gidelim hepberaber deyin...kız arkadaşlarınızı alışverişe çağırın...en önemlisi gülmeye zorlayın kendinizi...kelin ilacı olsa başına sürermiş ya yinede belki yardımı dokunur:1:

algida canim dil egitimi aldim ilk geldigim zaman fakat araya hamilelik cocuk girdi derken tekrar basa dondum simdide gitmek istemiyorumki bu halimden bende memnun degilim aslinda ama istegim kalmadi

anladım canım o kötüymüş gerçekten...o zaman bu konuda biraz kitapları karıştır derim...bana çok etki etmiyor açıkçası ama belki sana faydası olur...hiç yoktan iyidir. onun dışında bencede sosyal kurslara gidebilirsiniz tanıştığınız insanlara berebar bir şeyler yapmayı teklif edebilirsiniz...ne bileyim yemeğe çağırın haftasonu şuraya gidelim hepberaber deyin...kız arkadaşlarınızı alışverişe çağırın...en önemlisi gülmeye zorlayın kendinizi...kelin ilacı olsa başına sürermiş ya yinede belki yardımı dokunur:1:

Bu zamana kadar hiç problemimle ilgili kitap falan okumadım bide onu denesem iyi olur aslında belki bende işe yarar. Canım o dediklerinin çoğunu denedim ama insanlar ne bekliyor bilmem ki :umursamaz: artık akışına bırakırım napimm mafoldumben

algida canim dil egitimi aldim ilk geldigim zaman fakat araya hamilelik cocuk girdi derken tekrar basa dondum simdide gitmek istemiyorumki bu halimden bende memnun degilim aslinda ama istegim kalmadi

Anladım canım ya tabi sana da bıkkınlık vermiştir bu durum.Canım inşallah aşarız bu durumu dua etmekten başka yapacak bişey yok :Saruboceq:

haklisin canim duadan baska caremiz yok.ben inan cokmus durumdayim hic alisamadim buraya sag olsun esimde hic yardimci olmadi dil konusunda.etrafimdaki insanlar nasil caba sarf ediyor dil icin ehliyet alabilmek icin ama benim ehliyetim var cesaretim yok.bakiyorumda 2 3 tane cocugu olanlarada nasil bakimlilar ben 1 cocuklu oldugum halde onlar gibi ne sacimla ne giyimimle alakaliyim.

haklisin canim duadan baska caremiz yok.ben inan cokmus durumdayim hic alisamadim buraya sag olsun esimde hic yardimci olmadi dil konusunda.etrafimdaki insanlar nasil caba sarf ediyor dil icin ehliyet alabilmek icin ama benim ehliyetim var cesaretim yok.bakiyorumda 2 3 tane cocugu olanlarada nasil bakimlilar ben 1 cocuklu oldugum halde onlar gibi ne sacimla ne giyimimle alakaliyim.

Aynen canım ya walla etrafıma bakınıyorum millet kokoş dolanıyor çevremde bi de ben düşün çalışıyorum yani devamlı dışardayım ama sanki ölmüş de ağlayanım yok.Ben de ehliyeti 8 sene önce aldım ama o zamanlar daha cesaretliydim en azından.Keşke eşin de biraz yardımcı olsaydı dil konusunda iyi olurdu en azından kafana göre biraz çıkar alışveriş falan yapardın yani oranın yerlilerini görme tanışma imkanı olurdu.Gerçi Türkiyede anlaşamadığımız insan yok dil bakımından ama baksana bende burda yalnızım.Bi yerden sonra dil de kar etmio ama senin açından şöle düşünmüştüm en azından kafan dağılırdı bilseydin.Neyse canım biz burdan konuşuruz içimizi atarız en azından.Bilio musun bu aralar gebelik şüphesi var bende de.Tam kesin değil ama belki olursa onun hatrına bi çevre edinirim.Çocuğu olup yalnız olan arkadaşlarda çok var ama inş bi fark oluşur hayatımda opuyorumnanaktan

slm bende sizdenim:) eğlenceli değilim,soğuk kanlı,sırdan biri işte.YENİ bir topluluğa girdiğimde ter basıyor çok geriliyorum inanın ne bişey yiyorum nede içebiliyorum.ellerimin titremeside çabası.niye böyleyim acaba!işyerinde hergün 30a yakın kişiyle muhabbet.çok rahatım,ama kendimden büyük yada tanımadığım kişilerin yanında resmen hastayım:( akannehir mesela komşularımızla hep eşim konuşur,bana sorarlarsa cevap veririm okadar.acaba kendimize güvenimizmi yok,ne yapmalı?

selam aslında 06kendine güveninin olmasından ziyade bu daha çok kendini fazla korumayla alakalı.bizim gibi antisosyal insanların en büyük özelliği insanlara kolay kolay güvenemememiz.günümüz toplum yapısında insanlar evler gibi kapalı kutu.insanları gerçek kimliklerini çok kolay saklayıp sahte kimliklerle davranıyorlar.ister istemez bu da aslında bir koruma kalkanı oluşturmamıza sebep oluyor.yeni tanıştığımız birisi veya ortamı tanıyıp kendimizi güvende hissetmeden kendimizi açamıyoruz.

selam aslında 06kendine güveninin olmasından ziyade bu daha çok kendini fazla korumayla alakalı.bizim gibi antisosyal insanların en büyük özelliği insanlara kolay kolay güvenemememiz.günümüz toplum yapısında insanlar evler gibi kapalı kutu.insanları gerçek kimliklerini çok kolay saklayıp sahte kimliklerle davranıyorlar.ister istemez bu da aslında bir koruma kalkanı oluşturmamıza sebep oluyor.yeni tanıştığımız birisi veya ortamı tanıyıp kendimizi güvende hissetmeden kendimizi açamıyoruz.

çok haklısın,hiç bu tarafından bakmamıştım.haytta en çok seni korkutan şey nedir deseler insan derim.peki mesela birisiyle konuşuyorum,çok kırıcı değilim ama alındı.öyle çok takılacak bir konuda değil.karşıdaki takmıyor ama ben takıyorumda takıyorum.beynimde;
-neden bana kızdı
cevap
-ben haklıyım ama,işim gereği söylemem gerekiyordu
soru
-acaba bu konu uzarmı bana nasıl tepki verir
cevap
-uzamaz herhalde
soru
-ya uzarsa
allahım ben niye böyleyim,takıyorumda takıyorum hep başkaları için kendimi üzüyorum.işçinin biri idare binasında geziyordu,bende işim gereği niye burda geziyorsun atölyeye çık dedim.çok saçma demi? artık bu durumdan kurtulmak istiyorum,hep başkalrı için kendimi üzüyorum.hastalık galiba bilmiyorumkismile

Back