• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antisosyal olanlar

algida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
953
3
96
Nevşehir
Arkadaşlar bu durumda bana yardım edecek olanlar varmı bilemiyorum ama yinede sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var.Bende bir çeşit sosyal fobi var ve bu kendimi bildim bileli var yani çocukluğumdan beri pek arkadaşım olmadı çünkü ben çok konuşkan biri değilim ancak birileri bişey soracak öyle cevap vermek için konuşurum mesela bazı insanlar ağzına geldiği gibi konuşur hep hayatları laylamlomdur ben öyle değilim.Ben insanların yanında hiç samimi davranamıyorum hep kasılıyorum bütün cümlelerimi tartıyorum kendime güvensizlik de var.mesela eşimin arkadaşlarıyla görüşürdük eş olanlar yada çıkanlardan sevgilileri(bayanlar) benden pek hoşlanmazlar ben davranışlarıma hep dikkat ederim ama bi şekilde kıskanırlar beni sanırım çok bakımlı olduğum için.diyorumki bazen paçoz paçoz giyinsem acaba daha mı çok arkadaşım olur.off off evliyim ama eşimde aynı onunda pek arkadaşı yok yani ikimizde antisosyal.zaten kendisi pcnin başından kalkmıyor oyun oynayıp duruyor.bazen ağlıyorum neden bizim arkadaşımız yok diye.en azından dışarı çıkalım dolaşalım diye.çıkarız dolaşırız ama hep yalnız.etrafa bakıyorum herkes konuşkan a desn hemen sohbet ortamı yaratıolar ama biz öyle değiliz eşimde bende susup oturuyoruz.ben hatta bazen bişeyler hazırlarım davet ederim arkadaşları gelirler ama sonra kendileri hiç aramaz görüşmek için.
lütfen arkadaşlar bana yardım edin benim gibi olanlar kendi deneyimlerini de paylaşabilir.Sosyal olan ve kendine güvenen arkadaşlardan da fikir ve deneyim bekliyorum ben hatta bazen bişeyler hazırlarım davet ederim arkadaşları gelirler ama sonra kendileri hiç aramaz görüşmek için.

antisosyal kadınlar genelde bence eşleriyle problem yaşıyorlar veya ailelleriyle

bemim gördüğüm genelde öyle oluyor çünkü bu antisosyal olma durumu eşlei derinden etkiliyor hatta bir çoğunun cinsel yaşamı da cok mutsuzdur

bence NTİsosyal olma genetik

aynıı zamanda baskıcı ortamda b
y
mdendde olabiliyor

bu kadar karamsar olmayın bence
farklı uğrsaşlar edinebilirsiniz kendinize
değişik ortamlara gitmek kurslara katılmak
belki faydalı olabilir

Profilinde bankacı yazıyor, eğer dogruysa bankacılar çok sosyaldir aslında.

bu kadar karamsar olmayın bence
farklı uğrsaşlar edinebilirsiniz kendinize
değişik ortamlara gitmek kurslara katılmak
belki faydalı olabilir

yapabileceğim uğraşları bile bulamıyorum ki ne yapabilirimki ben bu saatten sonra ..burda adam gibi kurlar falan da yok spora gittim orda da baktım bayanlar hep akşam gidio bende akşam çıkamadım.başka da kurs yok zaten mirmirmirmir

Profilinde bankacı yazıyor, eğer dogruysa bankacılar çok sosyaldir aslında.

işte sorun orda chess ..ben sosyal değilim :( bütün iş arkadaşlarım birbiriyle bi şekilde samimi ben kendimi çok yalnız hissediyorum.ya bu varya meslekle falan ilgili değil bankacıyım ama yalnızım evliyim ama yalnızım...yapayalnızım yokmu bana akıl verecek olann

işte sorun orda chess ..ben sosyal değilim :( bütün iş arkadaşlarım birbiriyle bi şekilde samimi ben kendimi çok yalnız hissediyorum.ya bu varya meslekle falan ilgili değil bankacıyım ama yalnızım evliyim ama yalnızım...yapayalnızım yokmu bana akıl verecek olann

Peki iş arkadaşlarınızla filan hiç yakınlaşmayı denemedinizmi .
Öğlen yemeğine filan beraberce çıksanız aslında .
Siz sessiz kaldığınız için acaba onlardamı size yaklaşamıyor .

Peki iş arkadaşlarınızla filan hiç yakınlaşmayı denemedinizmi .
Öğlen yemeğine filan beraberce çıksanız aslında .
Siz sessiz kaldığınız için acaba onlardamı size yaklaşamıyor .

Hep hep yaklaştıkça insanlar kaçıo gibi hissediyorum ve ben çok alınganım yani birisi bana bişey söylese ben o kişinin yüzüne gülüyorum ama içimden düşünüyorum acaba bana neden öle bişey dedi die ...ve sabahlara kadar düşünüyorum neden bana öyle dedi neden neden.Hatta eşimin arkadaşlarıyla görüşürüz bazen tabi sınırlı zamanlarda ve onlar bi hareket yapsa eşime eve dönünce "senin arkadaşların niye öyle niye böyle " diye kuruntulanıyorum.Bana göre gerçekten bi sebep var ortada ama eşime göre hiç bişey yok onların yaptıklarında vb.Yemeğe çıkıyoruz sorun olmuyor ank06 fakat sadece iş yerinde bu mecburiyet.zaten yemek sırasında ne paylaşabilirsinki seni tınlamayan insanlarla .işten sonra beni arayan soran yok .herkes bi plan yapıo birbirleriyle ama bana teklif eden yok nedenini bazen kendi kendime çok düşünüyorum ve tek bulabildiğim sebep benim sanırım şen şakrak olamam die nitelendiriyorum.Çünkü ben onların kaçabileceği tarzda bi insan değilim afedersiniz o... değilim yada alnıma leke getirecek bi hareketim olmadı anlayamıyorum.ama etrafıma bakıyorumda birbirleinin arkasından konuşan herkes kanki olmuş gezerken ben yapayalnızım yada çok fingirdek kızlar yani mendil değiştiri gibi sevgili değiştirenler hatta kocasını aldatan bi arkadaşımız var herkes de bunu bilio ama onunda etrafında bir sürü arkadaşı var anlam veremiyorum acaba benmi içimde çok inceliyorum insanları.

acaba sorunun nedeni eşin mi yoksa sorunun eşine de mi yansıdı canım?

Canım ben eşimle evlenmeden öncede yapayalnızdım yani lise dönemimde de çok arkadaşım olmadı yani vardı 1-2 tane ama hiç birbirimize gidip gelemezdik annem ödeve yapmaya bile göndermezdi güvenmezdi insanlara pek.sonra üniversitede eşimle tanıştım ve benle tanıştığında onun çok arkadaşı vardı yani bilirsin erkekler kahvede yada yolda gezerken bile muhabbet kurabiliyorlar.arkadaş ortamına beni de soktu beraber kafelerde falan oturup sohbet ediyorduk falan sonra bir arkadaşı bi kızla yeni bir ilişkiye başladı kızla tanıştık fakat bi türlü birbirimize ısınamadık biz sevgilisyle samimiydik yani eşim (tabi o zamanlar sevgilim)le çok iyi anlaşıolardı dolayısıyla çocuk benle de iyi anlaşıyordu.ama sanırım kız bunu kıskandı çünkü ortada hiç bi sebep yokken o çocuğa eşimle bir daha görüşmemesini söylemiş.sonra o çocuk eğer görüşmese bütün arkadaşlarıyla görüşmeyecekti çünkü herkes toplu geziyordu ve nihayetinde çocuk bi şekilde diğer arkadaşlarıyla eşimin arasını bozdu yani ortada olmayan lafları çıkarıp ortamı bozdu.ve eşim yalnız kaldı.sonra nişanlandık tabi arkadaşım başka bi arkadaş grubuna girdi derken evlendik ve eşim bu seferde kendi isteğiyle evden çıkmamaya başladı devamlı pcden oyun oynuyodu bütün kışı evde geçirdik diyebilirim arkadaşlarıu bu süre zarfında çok aradı size gelelim die yada bize gelin die.eşim her defasında "hastayım bugün olmaz"
"ya bugün bi yere davetliyiz" diyerek reddetti ve sonra aramalar azaldı derken hiç arayan olmaz oldu şimdi kendisi arıyor ama onlar bi bahaneyle sallıyor.ben eşime çok söyledim ayıp die bizimde arkadaşa ihtiyacımız var die fakat dinletemedim.geçende ağlama krizine girdim niye arkadaşımız yok die o sessiz ben sessiz hiç bi ortama giremiyoruz.eşim benden de kötü devamlı lal gibi susuyor hiç sohbet yok
ya da sen yalnızlığı tercih ettiğin için mi eşin seni yyalnız bırakıyor ya da sen mi onu istemiyorsun öncelikle kendine eşinle barışık ol sonra iş arkadaşlarınla sosyalleş bence

canım eşim beni yalnız bırakıyor yoksa ben bu kadar yalnızlıktan şikayet ederken neden eşimden uzaklaşayım çok sorunlar yaşadık bundan dolayı evlendikten sonra eşimin çevresinden dolyı belki bi şekilde çevre edinebilirdim fakat saolsun o da köstek oldu pc merakıyla.

algida yazdıklarını okudumda sanki benim cümlelerimmis gibi hissettim biran.Bir baslık acacaktım bende bu konuda cok dertliyim.Aynen kafamda bu konuları tekrar tekrar dusnup takıntı haline geitrdim.Niye insanlarla cok yakınlık kuramıyorum niye karsılık alamıyorum diye.Birkac nedeni var aslında boyle olmasının. Ama soyleyeyim ki bunun kadınların kıskanclıgıyla ilgisi yok bence.Ben insanlara cok adım atarım mesela ilk o gelşsin arasın demem.Boyle uzun bir sure yurutmeye calsırım.Tabii bakıyorum zaman zaman karsı tarafı tartıyorum bir sure sonra bosa emek verdigimi goruncede telini siliyorum aynı arama gafletine bulunmamak icin.Az bir sure degil emek derken diye kastetigim mesela bir ortamda biriyle tanısyorum tamam diyorum samimi geliyor baslıyorum adımları atmaya arıyorum gorusmek istoyurm evime cagırıyorum ama karsı taraf ne yapıyor sadece ayarlamaya calsıyor ama ne davet edilirsin nede onlar seni arar goruselim diye.bircogu boyle oldu.Birkısmı 3-4ayda bir arar gorusuruz.Artık ne anlamı varsa boyle bir arkadaslıgın.Birkısmıda sadece canı sıkıldıgı zaman laflayacak birni arar.Yani sadece o anlık can sıkıntısını gidermek icin.neyse cok uzattım.Nedenlerini sıralayacaktım ben.Buyuk ihtimalle dısarıdan insanlar seni soguk buluıyorlardır.Ne kadar durust guvenilir bir insan oldugunu sezseler dahi millet eglenmek istiyor cevrelerinde hareketli canlı insanları gormek istiyorlar.Soguk damgasını yapıstıyolar ve o etiket ustunden kolay kolay cıkmıyor.Oyuzden adım dahi atsan arkadaslıklarının gelismemesi bu yuzden olabilir .Dedigim gibi millet canlı eglenceli yuksek sesle konusan kahkahalr atan (sozde boyle insanlar karsı tarafın icini acıyor) insanlarla beraber olmak istiyolar.Karsılarında hep bir seyleri dert edip bunalım takılan az konusan suskun ve kendi halinde insanları bulundurmuyorlar.Suan allaha sukur bir arkasım var aynı zamanda komsum .ilk kez benden cok adım atan arkadaslık kurmaya calısan birini buldum.Ama endiselerim yokmu var tabiiki artık yasadıgım seylerden hep acaba ilerde ne olur diye kafamdan seneryolar gecmiyor degil.Cunku suan o ve ben cok iyi anlasıyoruz saatlerce sohbet ediyoruz ama goruyorumki bazen diger komsularlada gorusmek istiyor bu normaltabiiki ama hicbiri karsılık vermiyor suan .zamanla karsılık verirlerse belki benim pabucum dama atılabilir cunku.Bu arkadasım ve birkac kisi dısarıdan agır ve soguk gorundugumu ama aslında tanıyınca cok farklı oldugmu cok sıcakkanlı ve iyi bir insan oldugmu soylediler.Yani kesinlikle dısarıdan gorundugum gibi soguk biri degilmiism.Fazla konuskan degilim yazmıısn ya bence soyle deneyebilirsin ben bazen oyle yapıyorum cunku isede yaramıyor degil etrafımda gordugum yasadıgım olayları yada degerli buldugum bilgileri kucuk dahi olsa hatta haberlerde gorduklerin dahi olabilir bunları kucuk kucuk not al.ve Birarkadasınla biraraya geldiginde bunlardan yola cıkarak sohbet baslat.Mesela ya gecenlerde soyle bir sey basıma geldi yada ya haberlerde soyle birsey gordum izledinmi vs diye baslayıp konu acıp sohbet edebilirsin.Cunku sohbet etmek icin once malzeme gerekir.Sonra konustukca rahatlarsın.Ama dedigiim gibi eger dısarıdan soguk gorunuyorsan insnalara o zaman kesin cozumu bende bilmiyorum cunku bende bu konuda cok dertliyim yapım boyle aslında ne kadar cok isterdim oyle olmayı ozaman cok daha rahat ilişkişler kurabilcegimi tahmin ediyorum cunku bilmiyorum ama belkide kadın bir psikologla gorusmekete yarar var.belki daha iyi bizi analiz edip yol gosterebilir.

Misskind walla aynen anlattığın gibiyim yani sessiz, konuşmayan kim ne dese dinleyen ama insanlar 1 adım yaklaşsa ben 10 adım yaklaşırım ama yavaş yavaş uzaklaşırlar.Ve aynen senin dediğin gibi düşünüyorum insanlar cıvıltı istiyor hareket istiyor o da bende yok.dur dediğini bi deneyim not alma olayı falan filan :)) keşke hepimiz aynı şehirlerde olsaydık en azından görüşürdük ya walla kendimi çok yalnız hissediyorum :( bana da bi kaç kişi çok soguk olduğumu söylemişlerdi fakat konuşunca sıcakmışım e e madem sıcağım niye kimse yanımda yok aman be bazı insanlarda çevrelerinde çok insan olduğu için şikayetçi bilmiolar ki benim gibiler yalnız

Kendini yanlış tanımlamışsın sen anti sosyal uyumsuz çatışma içindedir:
Bireyin başkalarının haklarına ve kurallarına sürekli olarak saygısızlık etmesi, saldırıda bulunması Nedir?

Bireyin başkalarının haklarına ve kurallarına sürekli olarak saygısızlık etmesi, saldırıda bulunması ve buna bağlı olarak gelişen davranışlara verilen isimdir. Genelde erkekler arasında daha fazla görülür. Pek çok araştırmacı antisosyal kişilik bozukluğunu ve sosyopat kişiliğini aynı anlamda kullanırlar, aralarında ki fark bütün sosyopatların antisosyal kişiliği olduğu, fakat her antisosyal kişinin sosyopat olmayacağı gerçeğidir. Araştırmalar bu hastalığın temelinde genetik etkenler olduğunu göstermektedir. Fakat aynı zamanda sürekli uyuşturucu kullanımı ve kötü aile ortamı (karışık, ihmalkar, sert ve saldırgan aileler) bu hastalığın oluşması riskini arttırmaktadır.

Antisosyal kişilik bozukluğu insanlara bağlanma konusunda başarısızlık yaşamak demektir. Başka insanlar sadece sağladıkları fayda için gereklidir. Antisosyal kişiler genelde hastalıkları olduğuna inanmaz ve sorunun ya başka insanların kendisini kabul etmeyi becerememelerinde yada başkalarının özgürlüğünü kıstılamayı istiyor olmalarında yatar.

Sadece kendilerine inanırlar ve çevrelerinde zarar verecek yada küçümseyecek kimse olmadığında en rahat hissederler. Dünyayı tehlike ve hayal kırıklığı ile dolu bir yer olarak görürler. Dolayısıyla sürekli kötü niyetli ve acımasız insanların kendisini kullanmasına, suistimal etmesine ve elindeki her şeyi alıp yoksun bırakmasına karşı korunmak zorunda hisseder. Diğer insanları hep kontrol etmeye çalışan ve zarar vermek isteyen varlıklar olarak görür. Antisosyal kişilik bozukluğu olan insanlar başka insanların elinde ki gücü alması gerektiğine inanır böylece hiç kimse bu gücü kendisine zarar vermek için kullanamaz. Diğer taraftan yönetici olmayan yada kontrol etmeyen insanları kullanılmaya açık, zayıf ve savunmasız olarak düşünürler.

Eğer antisosyal kişilik problemleriniz varsa başkaları sizi duygusal olarak soğuk ve duyarsız olarak görürler. Belki cazibeli görünebilirsiniz ama insanlar sizin bencil ve hesapçı olduğunuzu, içten olmadığınızı düşünürler. Ek olarak siz başka insanlara sadece size verdikleri yada kazandırdıkları için değer verirsiniz. Yaşamak için başkalarını manipüle etmek, aldatmak ve gereken her şeyi yapmak sizin için çok normaldir. Sonuç olarak antisosyal kişiler şüpheli ve hatta kanunlara aykırı davranışlarda bulunurlar, çünkü kuralların kendileri için geçerli olmadığına inanırlar.

Antisosyal kişiler genelde diğer insanları tehditlerle yada saldırgan yaklaşımlarla korkuturlar. Bağımsız olmaları kendilerine aşırı güven duymalarından ziyade başkalarına güvensizlikten kaynaklanır. Her hangi bir baskı, otorite karşısında (patron, polis yada benzeri kişiler) yada finansal problemler (vergi yada borçlar) karşısında öfkelenirler. Genelde başkalarına verdikleri zarar karşısında duygusuz ve umursamazdırlar. Bu acımasızlık insanlarla ve hatta sevdiklerini söyledikleri kişilerle olan ilişkilerinde bile esası oluşturur.

Eğer antisosyal kişiliğiniz var ise zayıf olmaktan yada kurban olmaktan korkuyor olabilirsiniz. Dolayısıyla çevrenizdeki kişilere üstünlüğünüzü ıspatlama ihtiyacı duyarsınız. Sizi kullandığını düşündüğünüz ve hatta sömürdüğüne inandığınız bir insana karşı kendinizi korumak için zalim ve insafsız olursunuz. İlişkilerinizde sadık kalmak, duyarlı olmak ve dürüst olmak konusunda zorluk yaşarsınız. Bu kişiler genelde dikkatsiz ve atılgandır; örneğin tehlikeli araba kullanmak gibi riskli işlere girişirler. Umursamazlığın bir sebebi içindeki boşluk hissini yok edebilmek için heyecan ve adrenalin arttırıcı aktivitelere ihtiyaç duyuyor olmasıdır.

Belirtiler
1.Düşünmeden ani hareketler ve doğabilecek sonuçlara karşı umursamazlık
2.Kişisel çıkar yada zevk için yalan söyleme, aldatma ve kanunsuz işler yapmak
3.Başkalarının duygularını umursamamak, empati yapmamak
4.Sinirlilik, saldırganlık ve şiddet uygulamak
5.Güvenlik yada sorumluluk üstlenmek gibi konulara tamamiyle kayıtsız kalmak
6.Acıma duygusunun olmaması

Tedavisi

Antisosyal kişilik bozukluğu olan kişiler genelde çevrelerinde ki kişilerin zoru ile psikologa yada psikiyatriste gelirler. Eğer kişi sorunlarının nedenini başkalarında görmeye devam ederse ve sorumluluk almayı reddederse tedavinin süresi uzayabilir. Kişilik hastalıklarının erken yaşlarda gelişiyor olması ve insanların kendilerini bu hastalık ile tanımlıyor olması tedavinin çözümünü zorlaştırmaktadır. Tedavinin başarılı olabilmesi için kökleşmiş davranış şekillerine, yaklaşımlara, bakış açılarına, ilişki yapılarına ve kişinin kapasitesine bakılması gerekir.

Bu hastalarda dikkat edilmesi gereken en önemli etken uyuşturucu ve alkol kullanımıdır. Bazı durumlarda madde bağımlılığı ve kullanımı kişilerin antisosyal davranışlar geliştirmelerinde temel etken olabilir. Bu durumda kişinin madde bağımlılığını bırakması kişinin iyileşmesinde önemli bir adım olabilir.

Antisosyal davranış bozukluğunda kullanılabilecek her hangi bir ilaç bulunmamaktadır. Fakat bazı semptomlar ve davranışlar için doktor gözetiminde ilaç kullanımı önerilebilir. Örneğin saldırgan davranışlar için antidepresan kullanımı gibi. Fakat hatırlatmak gerek, antisosyal kişiler ilaç kullanımına sıcak bakmayabilir ve ilaç almayı reddedebilirler.

Çiğdem Alper, MA
Psikoterapist

Bende senin gibiyim ama hiç olay patırtı vs olmadı hehe sıkıntı etme ciddi bir sorun değil bence :)

Kendini yanlış tanımlamışsın sen anti sosyal uyumsuz çatışma içindedir:
Bireyin başkalarının haklarına ve kurallarına sürekli olarak saygısızlık etmesi, saldırıda bulunması Nedir?

Bireyin başkalarının haklarına ve kurallarına sürekli olarak saygısızlık etmesi, saldırıda bulunması ve buna bağlı olarak gelişen davranışlara verilen isimdir. Genelde erkekler arasında daha fazla görülür. Pek çok araştırmacı antisosyal kişilik bozukluğunu ve sosyopat kişiliğini aynı anlamda kullanırlar, aralarında ki fark bütün sosyopatların antisosyal kişiliği olduğu, fakat her antisosyal kişinin sosyopat olmayacağı gerçeğidir. Araştırmalar bu hastalığın temelinde genetik etkenler olduğunu göstermektedir. Fakat aynı zamanda sürekli uyuşturucu kullanımı ve kötü aile ortamı (karışık, ihmalkar, sert ve saldırgan aileler) bu hastalığın oluşması riskini arttırmaktadır.

Antisosyal kişilik bozukluğu insanlara bağlanma konusunda başarısızlık yaşamak demektir. Başka insanlar sadece sağladıkları fayda için gereklidir. Antisosyal kişiler genelde hastalıkları olduğuna inanmaz ve sorunun ya başka insanların kendisini kabul etmeyi becerememelerinde yada başkalarının özgürlüğünü kıstılamayı istiyor olmalarında yatar.

Sadece kendilerine inanırlar ve çevrelerinde zarar verecek yada küçümseyecek kimse olmadığında en rahat hissederler. Dünyayı tehlike ve hayal kırıklığı ile dolu bir yer olarak görürler. Dolayısıyla sürekli kötü niyetli ve acımasız insanların kendisini kullanmasına, suistimal etmesine ve elindeki her şeyi alıp yoksun bırakmasına karşı korunmak zorunda hisseder. Diğer insanları hep kontrol etmeye çalışan ve zarar vermek isteyen varlıklar olarak görür. Antisosyal kişilik bozukluğu olan insanlar başka insanların elinde ki gücü alması gerektiğine inanır böylece hiç kimse bu gücü kendisine zarar vermek için kullanamaz. Diğer taraftan yönetici olmayan yada kontrol etmeyen insanları kullanılmaya açık, zayıf ve savunmasız olarak düşünürler.

Eğer antisosyal kişilik problemleriniz varsa başkaları sizi duygusal olarak soğuk ve duyarsız olarak görürler. Belki cazibeli görünebilirsiniz ama insanlar sizin bencil ve hesapçı olduğunuzu, içten olmadığınızı düşünürler. Ek olarak siz başka insanlara sadece size verdikleri yada kazandırdıkları için değer verirsiniz. Yaşamak için başkalarını manipüle etmek, aldatmak ve gereken her şeyi yapmak sizin için çok normaldir. Sonuç olarak antisosyal kişiler şüpheli ve hatta kanunlara aykırı davranışlarda bulunurlar, çünkü kuralların kendileri için geçerli olmadığına inanırlar.

Antisosyal kişiler genelde diğer insanları tehditlerle yada saldırgan yaklaşımlarla korkuturlar. Bağımsız olmaları kendilerine aşırı güven duymalarından ziyade başkalarına güvensizlikten kaynaklanır. Her hangi bir baskı, otorite karşısında (patron, polis yada benzeri kişiler) yada finansal problemler (vergi yada borçlar) karşısında öfkelenirler. Genelde başkalarına verdikleri zarar karşısında duygusuz ve umursamazdırlar. Bu acımasızlık insanlarla ve hatta sevdiklerini söyledikleri kişilerle olan ilişkilerinde bile esası oluşturur.

Eğer antisosyal kişiliğiniz var ise zayıf olmaktan yada kurban olmaktan korkuyor olabilirsiniz. Dolayısıyla çevrenizdeki kişilere üstünlüğünüzü ıspatlama ihtiyacı duyarsınız. Sizi kullandığını düşündüğünüz ve hatta sömürdüğüne inandığınız bir insana karşı kendinizi korumak için zalim ve insafsız olursunuz. İlişkilerinizde sadık kalmak, duyarlı olmak ve dürüst olmak konusunda zorluk yaşarsınız. Bu kişiler genelde dikkatsiz ve atılgandır; örneğin tehlikeli araba kullanmak gibi riskli işlere girişirler. Umursamazlığın bir sebebi içindeki boşluk hissini yok edebilmek için heyecan ve adrenalin arttırıcı aktivitelere ihtiyaç duyuyor olmasıdır.

Belirtiler
1.Düşünmeden ani hareketler ve doğabilecek sonuçlara karşı umursamazlık
2.Kişisel çıkar yada zevk için yalan söyleme, aldatma ve kanunsuz işler yapmak
3.Başkalarının duygularını umursamamak, empati yapmamak
4.Sinirlilik, saldırganlık ve şiddet uygulamak
5.Güvenlik yada sorumluluk üstlenmek gibi konulara tamamiyle kayıtsız kalmak
6.Acıma duygusunun olmaması

Tedavisi

Antisosyal kişilik bozukluğu olan kişiler genelde çevrelerinde ki kişilerin zoru ile psikologa yada psikiyatriste gelirler. Eğer kişi sorunlarının nedenini başkalarında görmeye devam ederse ve sorumluluk almayı reddederse tedavinin süresi uzayabilir. Kişilik hastalıklarının erken yaşlarda gelişiyor olması ve insanların kendilerini bu hastalık ile tanımlıyor olması tedavinin çözümünü zorlaştırmaktadır. Tedavinin başarılı olabilmesi için kökleşmiş davranış şekillerine, yaklaşımlara, bakış açılarına, ilişki yapılarına ve kişinin kapasitesine bakılması gerekir.

Bu hastalarda dikkat edilmesi gereken en önemli etken uyuşturucu ve alkol kullanımıdır. Bazı durumlarda madde bağımlılığı ve kullanımı kişilerin antisosyal davranışlar geliştirmelerinde temel etken olabilir. Bu durumda kişinin madde bağımlılığını bırakması kişinin iyileşmesinde önemli bir adım olabilir.

Antisosyal davranış bozukluğunda kullanılabilecek her hangi bir ilaç bulunmamaktadır. Fakat bazı semptomlar ve davranışlar için doktor gözetiminde ilaç kullanımı önerilebilir. Örneğin saldırgan davranışlar için antidepresan kullanımı gibi. Fakat hatırlatmak gerek, antisosyal kişiler ilaç kullanımına sıcak bakmayabilir ve ilaç almayı reddedebilirler.

Çiğdem Alper, MA
Psikoterapist

bu yazılan belirtilerin hepsini kayınpederim tasıyor.Gercektende zor bir insan kendisi.Algida aslında sen bence kendini yanlıs teshis etmiiisn canım.Bence biz sadece iletişim kurmakta zorlanıyoruz.Antisosyal degliz.Antisosyal olanlar zaten oturup bunu uzun uzun dusunmezler kendilertini tartmazlar canım.cunku hickimse ile ne arkadaslık ne yakınlık kurmak isterler ve bundan da hic rahatsızlık duymazlar cunku zaten bu kendi secimleri.

antisosyalla sosyal fobi aynı sey mi bilmiyorum ama bu dısarı cıkma konusunda sorun yasayan kısılerın
sarı kantaron tabletleriyle duzelebıldıgını okumustum
belkı kımısıne ıyı gelebılır
dıger adı st john wort ya da sarı kantaron dıye satılıyor

Bende senin gibiyim ama hiç olay patırtı vs olmadı hehe sıkıntı etme ciddi bir sorun değil bence :)

Tşk ederim Elif, verdiğin bilgiler için..Ya ne bilim işte bende antisosyal olduğumu düşünüyodum.Ama bende de şiddet vs.yok tek sorunum yalnızlık :umursamaz:

bu yazılan belirtilerin hepsini kayınpederim tasıyor.Gercektende zor bir insan kendisi.Algida aslında sen bence kendini yanlıs teshis etmiiisn canım.Bence biz sadece iletişim kurmakta zorlanıyoruz.Antisosyal degliz.Antisosyal olanlar zaten oturup bunu uzun uzun dusunmezler kendilertini tartmazlar canım.cunku hickimse ile ne arkadaslık ne yakınlık kurmak isterler ve bundan da hic rahatsızlık duymazlar cunku zaten bu kendi secimleri.

Hmm o zaman ben ondan değilim..Aman o yada bu canım ya walla sıkıldım artık devamlı kafama takıyorum.Zaten doktorda antidepresan bi ilaç verdi onu kullanıyorum.Kafamı biraz dağıtıor ama yine de çok etkili bişey değil gerçi ben doktora gidip bu olayı utandığımdan anlatmadım.Sadece kafama hep bişeyler taktığımı,aniden parladığımı,eşimin davranışları yüzünden devamlı ağlamak istediğimi falan ... inşallah işe yarar mafoldumben

antisosyalla sosyal fobi aynı sey mi bilmiyorum ama bu dısarı cıkma konusunda sorun yasayan kısılerın
sarı kantaron tabletleriyle duzelebıldıgını okumustum
belkı kımısıne ıyı gelebılır
dıger adı st john wort ya da sarı kantaron dıye satılıyor

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim arkadaşım araştıracağım kaydirigubbakcemile5

bende sizin gibiyim tanimadigim bir ulkeye geldim 4 yil olucak surekli evdeyim yalnizim.zaten yapi olarakta birden kaynasamam.esimde benim gibi o yuzden ikimizinde dogru durust arkadasi yok ama bu beni cok rahatsiz ediyor bakalim ne zamana kadar dayanirim

Back