• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresanlar kilo aldırıyor mu?

boslukboslukbosluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2021
413
518
33
Merhaba. Son 1 yıldır kendimi pek mutlu hissetmiyorum. İşim çok stresli bundan dolayı sanırım. Bir de iş için 2 yıl önce başka bir şehre taşındım. Ailem ve arkadaş çevrem memlekette kaldı. Burada da arkadaşlar edindim ama her gün görüşemiyoruz tabii. Ailemde de bazı sorunlar var. (Benle ilgili değil.) Aslında uzaklaştığım için rahatım ama uzaktan da olsa bana yansıyor. Çok dağınık anlattım farkındayım.
Konuyu toparlayıp sorumu sorayım. Kendimi mutsuz, yalnız ve huzursuz hissediyorum. Depresyon belirtileri gözlemliyorum zaman zaman. Psikiyatriste gitmek istiyorum. Antidepresan kullanımı kilo aldırıyor mu? (Boyum 1.73 kilom 59 şu an ve kilo almak istemiyorum) Antidepresan kullananlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Bu kullanılan ilaca, yaşam tarzına, vücut yapısına göre değişir
Sağlık için bir ilaç kullanmanız gerekiyorsa kullanacaksınız net yani. Doktorun ilaç vereceğindende emin olamazsınız gitmeden. Baktınız kilo alıyorsunuz spor yaparsınız, esas olan sağlık değil mi, kilo almayayım diye sağlıksız mı olayım saçma değil mi
Ben antidepresan kullanıyorum ve kilo almıyorum
Annem kullanıyor ve kilo alıyor
Kişinin kendi elinde kilo alıp almamak

Bu kullanılan ilaca, yaşam tarzına, vücut yapısına göre değişir
Sağlık için bir ilaç kullanmanız gerekiyorsa kullanacaksınız net yani. Doktorun ilaç vereceğindende emin olamazsınız gitmeden. Baktınız kilo alıyorsunuz spor yaparsınız, esas olan sağlık değil mi, kilo almayayım diye sağlıksız mı olayım saçma değil mi
Ben antidepresan kullanıyorum ve kilo almıyorum
Annem kullanıyor ve kilo alıyor
Kişinin kendi elinde kilo alıp almamak
Önce sağlık tabii. Haklısınız.

Banada Dr kilo aldırmıyor demişti ama aşırı iştahım açılmıştı ve ünide sağlıksız beslendiğimden dolayı 10 kilo almıştım ama sağlıklı beslenirseniz sıkıntı olacağını sanmam.... ilaca bağımlı kalmamanız temennisiyle...

Ben farkli ilaclar kullandim. Ilk kullandigim ilacla 15 kilo aldim bir bucuk senede zayiftim zaten baya. Sonra bunu biraktim dort ayda 7 kilo verdim. Sonra yeni ilaclara basladim kilom ayni artmadi yada azalmadi. Doktorunla bu kilo konusunu konusabilirsin sana uygun bir ilac yazar :)

Merhaba. Son 1 yıldır kendimi pek mutlu hissetmiyorum. İşim çok stresli bundan dolayı sanırım. Bir de iş için 2 yıl önce başka bir şehre taşındım. Ailem ve arkadaş çevrem memlekette kaldı. Burada da arkadaşlar edindim ama her gün görüşemiyoruz tabii. Ailemde de bazı sorunlar var. (Benle ilgili değil.) Aslında uzaklaştığım için rahatım ama uzaktan da olsa bana yansıyor. Çok dağınık anlattım farkındayım.
Konuyu toparlayıp sorumu sorayım. Kendimi mutsuz, yalnız ve huzursuz hissediyorum. Depresyon belirtileri gözlemliyorum zaman zaman. Psikiyatriste gitmek istiyorum. Antidepresan kullanımı kilo aldırıyor mu? (Boyum 1.73 kilom 59 şu an ve kilo almak istemiyorum) Antidepresan kullananlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
Çevremde kullananlar hep kilo aldı, aldırıyor diyorlar ama bilemiyorum. Kucuk bir hap kendi kendine kilo aldırmaz da. Istah açıyor belkide 🤷‍♀️

Back