• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresanlar iyi bir çözüm mü?

Bende deneyimlemiş biri olarak antidepresan önermem başlamadan sorun birse başlayınca on oluyo iyi gelenlerde vardır elbette izzet güllü videolarına göz atat istersen

Bende öyle ilaç tedavisi alıyorum ama dr ilacı kesince tekrarlıyor hastalığım üçüncü bu ve çok zor 10 yıldır hayatımda bu lanet ve ilaç varken yaşama devam edebiliyorum ama ilaç yokken hastalık geri geliyor bir süre sonra...
Ilacla beraber terapi de aldin mi peki

Aldım ama benimki sürekli tekrarlıyor. Günlük yaşantıyı sürdüremiyorum öyle canım sıkkın olayı gibi değil. Aklıma ölüm düşünceleri intihar fikirleri geliyor.
Emdr terapisi dene istersen bana iyi gelmişti bide dua et kuran oku en guzel terapi onlar..

Aldım ama benimki sürekli tekrarlıyor. Günlük yaşantıyı sürdüremiyorum öyle canım sıkkın olayı gibi değil. Aklıma ölüm düşünceleri intihar fikirleri geliyor.
Sadece düşünce bunlar irade sende ilgilenme hepimizin aklına geliyo edeceğinden değil ama korku gibi ya yaparsam sadece vesvese unutma bunu yaşayan çok insan var kızının saçlarını kokla öp uyurken mis gibi senle bir ara özelden de yazışmıştık hatırladınmı bide izzet güllü canlı tanıklar videoları var izle youtubeden belki iyi gelir yıllarca yaşamış atlatmış olanlarda var geçecek elbet kara gün kararıp kalmaz Allah büyüktür

Bilmiyorum ama ben artık bu konuda tıp doktorlarına inanıyorum. Bazı insanların ki daha hafif olabilir konuşma ile ya da terapi ile geçiyor olabilir ama benimki öyle değil maalesef. Tıbbi bir hastalık olduğunu düşünüyorum artık bunun şeker gibi tansiyon gibi en azından benimki öyle. Pek çok vaka var kimisi gerçekten hasta kimisi de aslında günlük yaşantıdaki sıkıntılardan gidiyor. çok gittiğim için dr a görüyorum bi keresinde kadının biri kvalidem ile kavga ettim ondan psikiyatriste geldim demişti. Şimdi bu kişiyle benim durumum aynı değil ki.... Belki bu durumdaki birine terapi gezmek yürüyüş vs iyi gelir hatta ilaç yaramaz daha kötü eder. Ancak gerçekten hasta olan insanlar maalesef ilaçsız tedavisiz düzelmez...

Sadece düşünce bunlar irade sende ilgilenme hepimizin aklına geliyo edeceğinden değil ama korku gibi ya yaparsam sadece vesvese unutma bunu yaşayan çok insan var kızının saçlarını kokla öp uyurken mis gibi senle bir ara özelden de yazışmıştık hatırladınmı bide izzet güllü canlı tanıklar videoları var izle youtubeden belki iyi gelir yıllarca yaşamış atlatmış olanlarda var geçecek elbet kara gün kararıp kalmaz Allah büyüktür
İnşallah. Ancak bu irade meselesi değil...

Emdr terapisi dene istersen bana iyi gelmişti bide dua et kuran oku en guzel terapi onlar..
Ederim tabii şifa allahtan ona şüphe yok namaz da kılarım ancak benim anlamadığım nokta kolu kırılan birine kimse oku üfle geçer demez dr a git alçıya alsın denir ancak gerçekten klinik depresyonda olan insanlara böyle söylenir halbuki bu da bir hastalık. Tabii tekrar söylüyorum günlük sıkıntılar ile yaşanan bunalımı klinik depresyon ile karıştırmamak lazım.

Ederim tabii şifa allahtan ona şüphe yok namaz da kılarım ancak benim anlamadığım nokta kolu kırılan birine kimse oku üfle geçer demez dr a git alçıya alsın denir ancak gerçekten klinik depresyonda olan insanlara böyle söylenir halbuki bu da bir hastalık. Tabii tekrar söylüyorum günlük sıkıntılar ile yaşanan bunalımı klinik depresyon ile karıştırmamak lazım.
Ama bu hastalık psikolojik ve duanin gücüne inanıyorum ben. Yillarca antidepresan kullanan sokaktan adim dahi atmaya korkan biri olarak soyluyorum yaşadım hala ara ara yokluyor beni de elbet ilac kullanilcak terapi alıncak ama bu hastalıkta kuran dua zikir ve biseylerle oyalanmak da önemli

Emdr nasıl bir yontem?
Nette baska türlü ama ben sana benim doktorumun uyguladığını anlatayım. Kulaklikla dalga sesi gibi bi ses veriyo sana ve onun istediği konular doğrultusunda düşünmeni istiyo durdura durdura konuşturuyor hayal ettiriyor korkulara karsi duyarsızlık yapmaya çalışıyo

Nette baska türlü ama ben sana benim doktorumun uyguladığını anlatayım. Kulaklikla dalga sesi gibi bi ses veriyo sana ve onun istediği konular doğrultusunda düşünmeni istiyo durdura durdura konuşturuyor hayal ettiriyor korkulara karsi duyarsızlık yapmaya çalışıyo
Sanırım ilk defa duydum.

Merhabalar. Antidepresan kullanan ve iyi olanlar varsa onlardan bilgi almak isterim.

Bu zamana kadar birçok problem çekip travma atlattım, depresyon ve anksiyetem oldu fakat hiç ilaç kullanmadım. Çevremden, "hissizleşiyorsun, ot gibi uyutuyor ilaçlar, sosyal hayatına negatif yönde çok etki ediyor, afallıyorsun" tarzında sözler duydum ve kullanmayı reddedip kendi kendime iyi olmaya çalıştım nitekim başardım da.. Fakat korona, karantina, evden çıkamama, ailevi sorunlar derken anksiyetem çok arttı, artık geceleri uyuyamıyorum bile.

Kendi kendimize iyi olabiliyorsak neden ilaç kullanalım, sinirlerimizi bozalım gibi düşünüyordum eskiden ve belki de hala bunu düşünüyorum. İlaç kullanmayı belki de kendime yediremiyorumdur. Bilmiyorum.

İlacın herkese farklı etkileri vardır tabii bunu sormayacağım. Fakat antidepresanlarla iyi olan var mı? O kadar korkulacak bir şey mi? Bir de antidepresan kullanıp bıraktıktan sonra eskisinden daha kötü oluyorsun vb şeyler duydum. Beni aydınlatır mısınız bu konuda?
Herkesin depreyona ankisiyeteye verdiği tepkiler farklıdır. İyi hissetmek yeni duygu durum tedavisi isimli bir kitap var. İnsanlara kendi kendilerine bilişsel terapi yapmayı öğretiyor ve uluslararası olarak da bu konuda başarıya ulaşmış bir kitap. Ben doğum yaptıktan sonra bzor zamanlar geçirdiğim için arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım şuan okuyorum iyi geleceğine şüphem yok. Oğlumla ilgilenmekten hızla bitiremiyorum. Deneyenler çok faydasını görmüş

Back