• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresanlar iyi bir çözüm mü?

Slinderwomen

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2020
128
116
18
27
Merhabalar. Antidepresan kullanan ve iyi olanlar varsa onlardan bilgi almak isterim.

Bu zamana kadar birçok problem çekip travma atlattım, depresyon ve anksiyetem oldu fakat hiç ilaç kullanmadım. Çevremden, "hissizleşiyorsun, ot gibi uyutuyor ilaçlar, sosyal hayatına negatif yönde çok etki ediyor, afallıyorsun" tarzında sözler duydum ve kullanmayı reddedip kendi kendime iyi olmaya çalıştım nitekim başardım da.. Fakat korona, karantina, evden çıkamama, ailevi sorunlar derken anksiyetem çok arttı, artık geceleri uyuyamıyorum bile.

Kendi kendimize iyi olabiliyorsak neden ilaç kullanalım, sinirlerimizi bozalım gibi düşünüyordum eskiden ve belki de hala bunu düşünüyorum. İlaç kullanmayı belki de kendime yediremiyorumdur. Bilmiyorum.

İlacın herkese farklı etkileri vardır tabii bunu sormayacağım. Fakat antidepresanlarla iyi olan var mı? O kadar korkulacak bir şey mi? Bir de antidepresan kullanıp bıraktıktan sonra eskisinden daha kötü oluyorsun vb şeyler duydum. Beni aydınlatır mısınız bu konuda?

Bu durum sizin sorunla baş etmenize bağlı. Baş edebiliyorsanız ilaca gerek yok diye düşünüyorum. Ben anksiyete için geçmişte ilaç kullanıp gebelik düşündüğümde doktor kontrolünde bıraktım. Doktor kontrolünde kullanıp bırakırsanız sorun olmuyor. Bu durum ara ara devam ediyor. Şimdi antidepresan almıyorum fakat ihtiyacım olduğunu hissediyorum. İlaçsız iyi olamıyorum düşüncesi olabiliyor bazen. Bir uzmana danışmak gerek.

Bu durum sizin sorunla baş etmenize bağlı. Baş edebiliyorsanız ilaca gerek yok diye düşünüyorum. Ben anksiyete için geçmişte ilaç kullanıp gebelik düşündüğümde doktor kontrolünde bıraktım. Doktor kontrolünde kullanıp bırakırsanız sorun olmuyor. Bu durum ara ara devam ediyor. Şimdi antidepresan almıyorum fakat ihtiyacım olduğunu hissediyorum. İlaçsız iyi olamıyorum düşüncesi olabiliyor bazen. Bir uzmana danışmak gerek.
Çok sağolun değerli düşünceleriniz için

Nasıl başımız ağrıdığında ağrı kesici aliyosak antidepresan da ruhumuzda sıkıntı varsa almamiz gerek.. Elbet kendimiz atlatmayi denemeliyiz ama olmuyosa kullanmalıyız ben 4 sene civarı kullandım asamali azaltarak cok sikinti yasamadan bıraktım bu 4 sene icerisinde de 1 sene kadar emdr terapisi aldim benim için en iyi gelen terapiydi.. Ilacla terapi alinca kendimi iyi hissetmeye basladim.

Nasıl başımız ağrıdığında ağrı kesici aliyosak antidepresan da ruhumuzda sıkıntı varsa almamiz gerek.. Elbet kendimiz atlatmayi denemeliyiz ama olmuyosa kullanmalıyız ben 4 sene civarı kullandım asamali azaltarak cok sikinti yasamadan bıraktım bu 4 sene icerisinde de 1 sene kadar emdr terapisi aldim benim için en iyi gelen terapiydi.. Ilacla terapi alinca kendimi iyi hissetmeye basladim.
Emdr terapisini anlatır mısınız acaba? Çok merak ediyordum onu. Birinin tecrübelerinden duymak isterim

Emdr terapisini anlatır mısınız acaba? Çok merak ediyordum onu. Birinin tecrübelerinden duymak isterim
Normalde daha farklı oluyomuş ama bana doktorumun uyguladığını anlatayım cnm. Kulaklikla dalga sesi gibi bi ses dinletiyordu doktorum ve onun istegi doğrultusunda düşünmemi isterdi. Mesela benn annemin sokagindan cok korkardım üzerime gelirdi sanki orda yuruyosun neler hissediyorsun derdi biraz düşündürüp sonra durdururdu sonra yine onun istediği şeyleri düşündürürdu sanırım duyarsızlastirmaya çalıştı

Bende sürekli depresyona giriyorum. Şuan da da bir atak yaşıyorum ilaç başladık tekrardan ilaç kullanmakta sorunum yok artık yeterki iyi olayım gerekirse ömür boyu ilaç alırım

8 senedir kullanıyorum. 6 sene cipram 2 sene paxera. Bu yıl evlendim eşimin de yardımı ile bırakmaya çabalıyorum. 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim tamamen kestim, doktor kontrollü doz azaltmaydı bu arada. Çok zorlanıyorum, hele ki yoksunluk sendromu felaket, yarın psikoterapiye başlıyorum. Anksiyetem, endişelerim, korkularım tavan durumda, bir de ağlama krizleri. İlaçsız aşabiliyorsanız deneyin, yan etkileri gerçekten kötü. Kullanırken de bütün her şeyi halının altına itiyor.

8 senedir kullanıyorum. 6 sene cipram 2 sene paxera. Bu yıl evlendim eşimin de yardımı ile bırakmaya çabalıyorum. 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim tamamen kestim, doktor kontrollü doz azaltmaydı bu arada. Çok zorlanıyorum, hele ki yoksunluk sendromu felaket, yarın psikoterapiye başlıyorum. Anksiyetem, endişelerim, korkularım tavan durumda, bir de ağlama krizleri. İlaçsız aşabiliyorsanız deneyin, yan etkileri gerçekten kötü. Kullanırken de bütün her şeyi halının altına itiyor.
Cok iyi bi doktor ve terapiyle atlatirsin ins merak etme yavrundan güç al..

Bu biraz da kişiden kişiye değişir. Ben bu sefer iyileşirsem ömür boyu ilaçlarımı asla kesmem
Ben de öyle diyordum ancak yan etkileri, yoksunluk sendromunu yaşayınca mümkünse kullanmayayım diyorum. 8 sene az değil, en fazla 2 sene kullanıp bıraktırıyorlar.

Ben de öyle diyordum ancak yan etkileri, yoksunluk sendromunu yaşayınca mümkünse kullanmayayım diyorum. 8 sene az değil, en fazla 2 sene kullanıp bıraktırıyorlar.
Bende 10 sene önce doğum sonrası depresyonu ile başladım. 3 seneye yakın kullanıp yavaş yavaş bıraktırdı dr ama 6 ay sonra tekrarladı. Tekrar başladım kendim bıraktım yine tekrarladı. Sonra başka dr a gidip başka ilaçla yavaş yavaş bıraktırdı ama şuan yine hastalandım. Benim ki sürekli tekrarlıyor. Böyle olmasındansa kullanırım ömür boyu... Çünkü artık bu hastalığa katlanamıyorum. Çocugum var gitmem gereken bir işim var ama şuan hiç birini yapamıyorum....

Bende öyle ilaç tedavisi alıyorum ama dr ilacı kesince tekrarlıyor hastalığım üçüncü bu ve çok zor 10 yıldır hayatımda bu lanet ve ilaç varken yaşama devam edebiliyorum ama ilaç yokken hastalık geri geliyor bir süre sonra...

Merhabalar. Antidepresan kullanan ve iyi olanlar varsa onlardan bilgi almak isterim.

Bu zamana kadar birçok problem çekip travma atlattım, depresyon ve anksiyetem oldu fakat hiç ilaç kullanmadım. Çevremden, "hissizleşiyorsun, ot gibi uyutuyor ilaçlar, sosyal hayatına negatif yönde çok etki ediyor, afallıyorsun" tarzında sözler duydum ve kullanmayı reddedip kendi kendime iyi olmaya çalıştım nitekim başardım da.. Fakat korona, karantina, evden çıkamama, ailevi sorunlar derken anksiyetem çok arttı, artık geceleri uyuyamıyorum bile.

Kendi kendimize iyi olabiliyorsak neden ilaç kullanalım, sinirlerimizi bozalım gibi düşünüyordum eskiden ve belki de hala bunu düşünüyorum. İlaç kullanmayı belki de kendime yediremiyorumdur. Bilmiyorum.

İlacın herkese farklı etkileri vardır tabii bunu sormayacağım. Fakat antidepresanlarla iyi olan var mı? O kadar korkulacak bir şey mi? Bir de antidepresan kullanıp bıraktıktan sonra eskisinden daha kötü oluyorsun vb şeyler duydum. Beni aydınlatır mısınız bu konuda?
Eğer günlük hayata devam ediyorsanız işlerinizi yapabiliyorsanız çalışaniliyorsanız başlamayın ama ben depresyona girince hayatım bitiyor o yüzden bu sefer iyileşirsem asla bırakmam asla

Antidepresan eğer çok elzem değilse kullanmayın. Sığınacağınız güvenli liman değildir. En basitinden hormonlarınızın salınımını etkiler, sindirim sisteminiz üzerinde etkilidir, konstipasyon sebebidir, en önemlisi bağımlılık yapar. Çok gerekmiyorsa ve mümkün oluyorsa kendiniz çözün. Zor ise psikoterapi alın, ilaçtan çok daha iyidir.

Evet maalsef yataktan çıkamıyor yiyemiyor içemiyorum hiç bir işimi yapamıyorum çalışamıyorum üstüne üstlük intihar düşünceleri ölüm düşünceleri geliyor.
İlaca yeni başladıysan normal birkaç hafta yan etkileri dahada artırıyo sorunları biraz sabretmen gerek izzet güllü videolarını izle depresyon anksiyete videoları

Back